Push-up bikini’s voor meisjes vanaf 8 jaar. Wat vind jij ervan?

Foto: www.istockphoto.com

Het hippe Amerikaanse kledingmerk Abercrombie & Fitch wordt in deze dagen hevig onder vuur genomen door verontwaardigde psychologen. Het trendy modelabel dat vooral populair is bij het jongere publiek (vestigingen die meer weg hebben van een discotheek dan een kledingzaak en modellen die fungeren als winkelpersoneel) heeft in de Abercrombie Kids collectie (van 8 tot 14 jaar) voor het voorjaar bikini’s met voorgevormde cups opgenomen. De push-up bikinitopjes zijn verkrijgbaar in roodwitte en blauwwitte streepmotieven en hebben de suggestieve naam ‘Ashley push-up triangle’. 

Abercrombie & Fitch kwamen al eerder in het nieuws omdat het merk een lingerielijn voor dezelfde doelgroep (meisjes van 8 tot 14 jaar) had geproduceerd die sexy modelletjes met veelzeggende opschriften bevatte. 

Psychologen uit de hele wereld reageren verontwaardigd op Push-up Ashley en waarschuwen voor de vroegtijdige seksualisering van jonge kinderen die op zich in ons maatschappij al als een gevaar wordt gezien. Moeders zouden zich niet moeten laten leiden door deze sexy-marketingpolitiek. 

Maar wat vinden jullie ervan? Moet het kunnen? Is een push-up bikinitopje voor jonge meisjes onschuldig of vinden jullie het niet kunnen? 

Wil je onze mening weten? Volgens ons is het een enorme marketingstunt maar wel op de verkeerde manier. Het gaat té ver!

MAANDHOROSCOOP
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop.
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

34 gedachten over “Push-up bikini’s voor meisjes vanaf 8 jaar. Wat vind jij ervan?”

 1. Laat ik het zo zeggen: ik zie veel meisjes van de leeftijdsgroep vanaf 10 jaar en ouder die al van een zeer goed gevulde chest voorzien zijn dus push-ups zijn bij sommige meisjes helemaal niet nodig! Als die meisjes van nature al goed gevormd zijn qua uitstraling en ronde vormen, waarom zou je dan push-up bikins op de markt brengen voor een doelgroep die het al van nature bezit!

 2. ik vind dat kinderen gewoon kind moeten zijn, ze horen nog helemaal niet bezig te zijn met wat ze dragen of hoe ze eruit zien. Bovendien gaat push-up veel te ver, voor je het weet zijn alle meisjes weer poppetjes en is de vrijheid van deze meisjes beperkt. Laat ze lekker buiten spelen!

 3. Wat een onzin! Als je een meisje van 8 bent ga je echt niet na of je met een push up topje rond moet lopen of niet.
  Sommige meisjes lopen dan nog rond zonder topje.
  Dit gaat gewoon echt te ver; er was zeker weer iemand die zich verveelde en bedacht; euj laten we een push up topje maken voor hele jonge meisjes!

 4. Ik vind dat ook al hebben sommige meisjes van 10 jaar en ouder misschien al heel wat borsten, je dat niet moet gaan accentueren met een push up topje. Dat is toch te gek! En als ze nog helemaal niets hebben, dan is het onzin om meisjes toch al zo’n sexy kledingstuk aan te trekken.

 5. De meisjes van tegenwoordig zijn drastisch veranderd, het laatste decenium. Ik denk dat meiden beïnvloed worden door wat ze zien in de media etc.
  Ze zijn zó jong, en nog helemaal niet rijp om zichzelf als een ware vrouw over te laten komen.

 6. wat is er mis met “gewoon” kind zijn en lekker met water en zand kliederen. die meisjes zitten toch niet te wachten op een push-up. de moeders die ze kopen zouden even nagekeken moeten worden, want ze zetten wel hun kleine meisje “in de etalage” met een bikini die niet bij de leeftijd en de belevingswereld van hun kind past.

 7. Ik vind het kansloos. Kinderen van 8 zijn nog hartstikke plat dus wat heeft een push-up bikini dan voor zin xD

 8. Op de site van Abercrombie is de naam inmiddels veranderd van ‘Ashley Push Up’ naar ‘Ashley Striped Triangle’ .

  Maar ik heb even op de website gekeken, volgens de maattabel is de bikini voor meiden die 56-58 inch lang zijn met een borstomvang van 27,5 tot 28,5. Het gemiddelde meisje haalt die lengte pas wanneer ze elf of twaalf is. Dat is dus weer een heel ander verhaal dan een leeftijd van 7 of 8…

  Een prepuber die zich daar mee bezig houd is al veel gewoner, in mijn groep 8 klas dragen alle meisjes BH’s en zijn ze van zich zelf al erg bezig met hun uiterlijk. Of dat wenselijk is is natuurlijk nog maar de vraag maar Abercrombie en Fitch speelt hiermee wel in op de behoefte van de markt.

 9. Wat een onzin zeg!! meisjes horen meisjes te blijven en je bent zo volwassen en dan kan je push up bikini’s en bh’s dragen wat je wilt..
  Gewoon lekker genieten van kindertijd!! groetjes uit Den Haag

 10. Als die meisjes ze leuk vinden en er niet toe gedwongen worden om die dingen te dragen, wie zijn wij dan om het ze te verbieden? Ik vond dat soort dingen als klein meisje vaak erg leuk (ik was heel erg meisjesachtig). Ik stond altijd te trappelen om schoenen met hoge hakken en je moet eens weten hoe vaak ik make-up jatte van mijn moeder om het op mijn gezicht te smeren, maar ik mocht dat helemaal niet van mijn ouders. Mijn vader wilde mij zelfs tot mijn veertiende in jongenskleren steken. Zo’n push-upbikini had mij zeker ook erg leuk geleken. Ik snap wel dat er vast ook meer kinderlijke meisjes zijn die echte kinderdingen doen, maar alle kinderen hebben andere behoeften. Je moet niet alle meisjes op één hoop gooien.

 11. Je moet absoluut geen meisje van 8/9/10 jaar in zo’n bikini te steken. Het roept bij sommige mannen wel seksuele gevoelens op en je wilt niet dat kinderen daar aan worden blootgesteld op een jonge leeftijd, daar zijn ze nog helemaal niet weerbaar genoeg voor! Je wilt niet dat dit bij kan dragen aan het feit dat er vieze mannen achter je dochter aan aan als ze met vriendinnetjes in het zembad is…

 12. Ik vind het ook belachelijk. Kom op zeg, laat die kinderen gewoon nog kind zijn, het wordt steeds erger. En de reactie van Ilse over de behoefte van de markt: dat is niet de behoefte van de markt, dat is wat de media er van maakt. Meisjes van 8 horen niet in push up bikinis te lopen. Punt.

 13. ik vind het voor meisje van 8, 9, 10 en 11 helemaal niet nodig, deze meisjes hebben nog niks dus ze kunnen ook niks omhoog pushen.
  Ik snap best dat meisje van 12, 13 en 14 dit wel leuk vinden, de meeste meisjes hebben op die leeftijd echt al iets daar zitten. Voor de meisjes van 8 t/m 11 vind ik her zwaar overdreven maar je hebt natuurlijk altijd meisjes van die leeftijd (meestal de meisjes die een klein beetje mollig gebouwt zijn) die dit wel nodi hebben

 14. Ik vind dat dit niet mag kunnen…het zet alleen maar toe dat van die ,,mongolen,, zich daar op gaan verlekkeren,gister ook weer 12 jarig meisje bevallen?

 15. Het is belachelijk dat een modemerk zich bezig houdt met het sexier maken van een kinderbuste. Is dat niet in strijd met bepaalde normen en waarde van de Amerikaanse cultuur? Of mischien speciaal gericht op moddelletjes van 19jr 1.78m en 44kg? Maar dat een kind de was deed?
  Het is hoe dan ook belachelijk dat meisjes tussen de 8 en de 14 jaar een push up zouden dragen. Vooral als je nagaat dat het voor ons ook sneu is om te denken dat onze borsten een bepaalde hoogte zouden moeten bereiken. En dames, ik heb ze nog niet zien stijgen bij mijzelf in de afgelopen jaren. tenzij ik de handstand doe…
  Dus dit is weer eens een mooi voobeeld van het projecteren van onze angsten op kleine meisjes die nergens van bewust zouden moeten zijn, betreffende de borsten.

 16. Het zijn KINDEREN! laat ze kind zijn en nog een paar jaartjes wachten en dan zijn de van nature gevormder. Wat is het over een paar jaar? borstvergroting bij 14 jarige?

 17. Ik vind het belachelijk, zo gaan ze later denken dat als je kleiner dan cup D hebt je waardeloos bent. Ja, eigenlijk hetzelfde effect als anorexia.

 18. Ik vraag me eigenlijk af of het echt een push up bikini is of dat er gewoon van die voorgevormde cupjes in zitten, zodat je tepels niet doorschijnen. In het laatste geval had ik de bikini ook wel willen hebben op m’n 11e of 12e. Jonger wordt idd een beetje freaky. Volgens mij liep ik op m’n 8e nog met alleen een broekje :p

 19. Ik ben 13 en ik draag ook geen push-up BH, dus ik vind het sowieso belachelijk dat er reclame wordt gemaakt voor een push-up BH voor 8 jarigen. Verder vind ik het echt alleen maar iets wat de media wil zien, en ik denk dat als een meisje van 8 een push-up zou dragen, ze het alleen maar zou doen om er een beetje bij te horen. Nou, dat ik vind ik schandalig, dat de media zó ver kan gaan. Echt belachelijk

 20. Jeetje, wat vroeg zeg! Op die leeftijd wist ik volgens mij nog niet eens dat dat bestond. Nee, jonge kinderen hebben dat niet nodig.

 21. ten eerste zal dr niet altijd wat ‘up te pushen’ zijn, en ten tweede, als dat dr al wel is, dan staat het nog fier overeind en hoeft het HEUS NIET ondersteunt te worden. Tuurlijk zijn er altijd meiden bij die ver ontwikkeld zijn, maar die redden zich dan heus wel met een bikini van de H&M .
  Wat een onzin

 22. oh nee !
  nu al een push-up ? aan 8jaar ? wat een onzin !
  welke zotte mama’s kopen dat voor hun kind?
  Die lijn moet echt stoppen dit is echt schandalig !

 23. Wat en viespeuk die dit heeft verzonnen, meisjes in de leeftijd van 8t/m 14 jaar horen nog onschuldig te zijn. En zeker niet van dat soort aanstoot gevende kleding te dagen. Mijn dochter is nu 10 en moet er niet aan denken dat zij zo’n bikini draagt, en dat volwassen mannen zich verlekkeren aan haar, BAH!!
  En dat geld ook voor stringetjes voor meisjes van die leeftijd, lekker belangrijk als je ziet dat het kind een onderbroek/shortje aan heeft!

 24. Push-up bikini’s hebben alleen maar een meer sexy uitstraling als doel. Ik vind dat kinderen hiermee te vroeg met seksualiteit geconfronteerd worden. Deze meisjes zullen heus wel reacties krijgen op hun ‘gepushte borstjes’, verbaal of non-verbaal…

 25. het slaat werkelijk nergens op, kleine meisjes hoeve daar toch niet druk om te maken, laat ze lekker spelen, als ze 15 zijn dan kunnen zij er over nadenken, laat ze kind zijn

 26. Ik kan me nog herinneren dat ik een jaar of 13\14 was toen ik een bh ging dragen. Daarvoor wilde ik er niet eens over praten! En ik denk dat veel kinderen in die leeftijd er zo over denken. “Doe normaal mam, daar ga ik toch niet mee lopen, ik ben geen oud wijf”! Volgens mij raken ze die dingen aan de staatstenen niet kwijt. Kinderen zijn daar helemaal niet mee bezig. Voor de pubertijd zijn kinderen nog kinderen en onzijdig. Hoge hakken en lingerie, daar kan je toch geen boom mee beklimmen? En voor die paar kinderen die ze wel gaan dragen omdat hun moeder dat zo mooi vindt, worden uitgelachen door hun schoolvriendinnen. Dit is toch geen gat in de markt, dit is een winkeldochter. En als ze niet verkocht worden verdwijnt het vanzelf uit de schappen. Want kinderen die ouder zijn willen liever niet op de kinderafdeling shoppen, maar er echt bijhoren en die kijken bij de lady’s. Volgens mij zijn er ook wel eens stringetjes bedacht voor kinderen, maar die zie je toch ook niet meer?

 27. voor meisje van 7-8 kan echt niet die hebben nog niets maar kan wel voor een meid van 13 – 14 ofso

 28. Kom op hea… Waar willen die Amerikanen heen? Ze verwennen die kinderen al door en door!! En dan laten ze ze er ook al ordinair bijlopen? Kom op zeg, het zijn nog kinderen, die zijn daar nog niet mee bezig!!!

Reacties zijn gesloten.

Send this to a friend