Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Psyche | 8 Regels voor een nieuwe vriendschap

8 Regels om een nieuwe vriendschap in stand te houden

Ofwel: hoe voorkom je dat je nieuwe vriendin de grootste vijand voor je geestelijke gesteldheid en innerlijke balans wordt?

door TRENDYSTYLEHoe voorkom je dat je nieuwe vriendin de grootste vijand voor je geestelijke gesteldheid en innerlijke balans wordt? Met deze vraag overdrijven we natuurlijk een beetje. Maar niet eens al te veel. Want we weten allemaal dat vriendschap, zeker de vriendschap tussen vrouwen, als de doos van Pandora is. Als je hem eenmaal openmaakt, komt er van alles uit. Zo komen we in een vriendschap allerlei emoties en gedragingen tegen. Hele lieve emoties, maar ook minder positieve gevoelens.

We zijn tenslotte vrouw en gevoelens van rivaliteit en competitie wijken voor geen enkele vriendschap, hoe intiem en duurzaam ook. Als je dat weet, kun je je wel voorstellen wat er in een nieuwe vriendschap allemaal niet naar boven kan komen. We hebben het over extreme gevallen zoals het afpakken van je partner, maar ook over de kleinere, maar o zo gemene dingetjes die er nu eenmaal tussen vriendinnen voorvallen.

Een vriendin heeft vast wel eens tegen je gezegd: 'Moest je vanavond nu echt die jurk aan? Had je niet anders?' en dat natuurlijk vlak voordat jullie aankomen bij het adres waar het feest gehouden wordt, als er geen mogelijkheid meer is om naar huis te gaan om iets anders aan te trekken. Kleine, gemene steekjes onder water die we vaak ondergaan zonder dat we er erg in hebben. Of die we accepteren omdat om de vriendschap niet op het spel te zetten.

En toch kan een nieuwe vriendschap je ook veel geven. Als je er vanaf het begin maar goed mee omspringt en deze nieuwe relatie in goede banen weet te leiden. We hebben het hier niet over diepe, intieme vriendschappen sinds de kleuterschool, maar over die oppervlakkige vriendschappen die soms heel spontaan ontstaan, op school, op je werk, op vakantie, in de sportschool. Kortom, op plaatsen waar je regelmatig komt en waar je dingen met de ander gemeen hebt die ertoe leiden dat je een afspraak buiten de gewoonlijke omgeving maakt.

Hier zijn dus enkele, volgens ons heel belangrijke regels, die je zullen helpen om goed om te gaan met een nieuwe vriendschap. Regels die ervoor zullen zorgen dat de vriendschap niet plotseling omslaat in vijandige gevoelens. Regels die je de vrijheid laten om er een punt achter te zetten, als je nieuwe vriendin onverwacht toch een beetje tegenvalt.

1. Vertel niet teveel over jezelf

Lucht je hart niet bij een nieuwe vriendin. Vertel haar niet over je meest intieme problemen, alleen maar omdat jullie zo'n leuke avond hebben gehad. Vertrouw haar geen geheimen toe, ook al is het nog zo gezellig. Morgen is er weer een andere dag en de geheimen die je haar de dag van tevoren hebt toevertrouwd, kunnen op je werk, op school, in de sportschool wel eens als een boemerang bij je terugkomen.

2. Stel je niet onzeker op

Vertel haar niet over je onzekerheden. Wordt het niets met jullie vriendschap, dan zul je haar deze kennis niet kunnen ontnemen. Al je onzekerheden en zwakheden zullen netjes in haar hersentjes geregistreerd staan. En ze zou ze wel eens tegen je kunnen gebruiken. Gegarandeerd!

3. Verklap haar in geen geval je shopping-geheimen!

We hebben allemaal wel een lievelingswinkel (of meerdere) waar we kleding en accessoires vinden die niemand anders heeft. Weersta de neiging om haar, zoals het een goede vriendin betaamt, mee te nemen naar je lievelingsboetiek. Je loopt het risico dat ze er morgen in dezelfde kleren als jij bijloopt (en het allerergste zou zijn als ze haar beter staan dan jou)

4. Houd afstand

Er zijn 'vriendinnen' die vanaf het eerste begin in symbiose met je willen leven, of dat proberen. Geef daarom direct je grenzen aan. Trek de lijn tussen je publieke en je privé-leven en laat haar weten dat ze die grens beter niet kan overschrijden. Misschien over een paar jaar, als ze heeft bewezen dat ze een goede en betrouwbare vriendin is.

5. Introduceer haar niet direct bij jouw eigen vriendenkring.

Kijk eerst de kat uit de boom. Is met de tijd gebleken dat ze het waard is, dan kun je haar introduceren. Maar tot die tijd kun je haar beter nog even uit de buurt van jouw vrienden houden. Je wilt toch niet dat ze van je vrienden te horen krijgt, wat je tot nu toe nog niet aan haar hebt willen toevertrouwen. Bovendien wil je haar, mocht de vriendschap tussen jullie om een of andere reden niet vlotten, niet op verjaarfeestjes van jouw beste vrienden tegenkomen.

6. Ga niet te snel samen op vakantie

Ga nooit, maar dan ook nooit met een nieuwe vriendin op vakantie omdat jullie toevallig allebei nog geen vakantiebestemming (en reisgezelschap) hebben. We kennen 'vriendinnen' die kort nadat ze elkaar hebben leren kennen, samen op vakantie zijn gegaan. Het liefst hadden ze na een paar dagen samen het vliegtuig naar huis gepakt. Helaas betrof het een georganiseerde reis en bleek dat niet mogelijk. Een hel.

7. Stel haar niet aan je vriendje voor

Pas op! Stel je nieuwe vriendin nooit, maar dan ook nooit aan je vriendje voor, als zij nog niet 'van man voorzien' is. Vooral niet als ze iets in de trant van 'Ik benijd je echt, jij hebt zo'n goede relatie, dat zou ik ook wel willen' tegen je gezegd heeft. Voorkom dat ze binnen korte tijd ook zo'n relatie heeft, met jouw ex, wel te verstaan!

8. Wees geduldig en geef je nieuwe vriendin een kans

Na al deze negatieve adviezen willen we met een positief advies afsluiten. Een nieuwe vriendschap is als een nieuwe liefdesrelatie. Je moet elkaar leren kennen, elkaar leren begrijpen. Een nieuwe vriendschap zal nooit uitgroeien tot een waardevolle vriendschap als jullie er niet beiden in investeren. Zijn eenmaal alle voorwaarden voor een mooie vriendschap aanwezig dan kun je langzaam maar zeker steeds meer over jezelf prijsgeven.

Een diepe en waardevolle vriendschap is het mooiste dat je je kunt wensen. Je moet alleen goed opletten dat je je vriendschap aan de juiste persoon schenkt.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!