Mooiste plekjes op aarde. Lugano, Zwitserland

lugano-05
Lugano, Zwitserland

Zak je deze zomer in de auto richting Italië af, houd dan de afslagborden in Zuid-Zwitserland in de gaten. Mocht je langs Lugano komen en heb je even tijd, neem dan deze uitrit en volg de borden tot aan de boulevard.

De Zwitserse stad Lugano, gelegen aan het idyllische Meer van Lugano, is een rijke en luxe stad waar het bankwezen centraal staat. De stad ligt tegen de bergwanden rond het (vaak) smaragdgroene meer.

De boulevard is ‘the place to be’ om te flaneren. Net achter de boulevards vind je de duurste boetieks van toonaangevende modeontwerpers en schitterende juwelierszaken.

lugano-04
Lugano, Zwitserland

Niet alleen is Lugano fantastisch om uitgebreid te (window)shoppen, er wordt ook veel aan kunst en cultuur gedaan. Het nieuwe culturule centrum – LAC Lugano Arte e Cultura (de voertaal in Lugano is Italiaans) – is een hoogstaaltje van architectuur waarin een uiterst moderne stijl wordt afgewisseld door neo-klassieke invloeden die wel geïnspireerd moeten zijn door het legendarische Grand Hotel Palace en de kerk (en klooster) Santa Maria degli Angioli die in het complex zijn geïncorporeerd. Het is werkelijk een must-see.

lugano-07
Lugano, Zwitserland
lugano-02
Lugano, Zwitserland

Verder is er op en rond de boulevard altijd veel gaande. Marktjes, muziek, theateroptredens op straat. Loop ook even helemaal door tot het park met exotische bomen. Of neem de (taxi)boot en verken de omgeving van het meer. Lugano is een unieke belevenis.

lugano-06
Lugano, Zwitserland
lugano-08
Lugano, Zwitserland

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
 
MEER OP TRENDYSTYLE