Modetrends en streetstyle. Rood is dé modekleur

streetstyle-sau-hong-kong-01
De Avenue of Stars op het vasteland met uitzicht op de skyline van Hong Kong Island. Jurk: SAU, ph. Alessio Cristianini

Helrood, wijnrood, bordeauxrood, steenrood, scharlakenrood. Rood is dé kleur voor herfst winter 2015 2016. Aristocratisch rood combineer je dit seizoen met lichtblauw, met zwart. Diepe, warmrode tinten combineer je met bordeaux rood, wederom met een vleug zwart, met wat wit. Je kunt je ook van top tot teen in een helrode jurk hullen. Zoals de roodkanten jurk die ik op deze streetstyle foto’s draag.

De jurk is van winter 2015 2016 collectie van SAU – een jong modemerk dat is ontsproten aan het creatieve brein van Cheryl Leung, geboren en opgegroeid in New York, maar nu met basis in Hong Kong – en was perfect voor Hong Kong. De diepe scharlakenrode kleur is in lijn met de trends voor het komende seizoen maar is ook een hint naar de Chinese cultuur.

Voor deze streetstyle foto’s – een eerste impressie van de wintermode maar ook van Hong Kong – zochten we de mooiste plekjes van Hong Kong op. We fotografeerden de jurk op de Avenue of Stars met uitzicht op de spectaculaire skyline van Hong Kong Island. We hadden nog maar net wat foto’s gemaakt, toen een onweersbui losbarstte die de skyline aan het oog onttrok, alsof ‘ie weggegumd werd.

Toen ’s middags de zon weer doorbrak, fotografeerden we op Hong Kong Island. We zochten daarvoor de artistieke buurt van Shuen Wan op. In de helrode (winter)jurk poseerde ik – bij temperaturen van dik over de 30 graden – voor de deuren van de Western Market, op het pleintje voor de Sheung Wan Tram Terminus en in het gracieuze paviljoen in Chinese  stijl van het Hollywood Road Park.  Ook bezochten we het antiekmarktje in Cat Street met Chinese snuisterijen als jade armbanden, sierlijke theepotten en… originele exemplaren van het Rode Boekje (wederom rood!) van Mao :-)

Foto’s: Alessio Cristianini. Jurk: SAU, schoenen en zonnebril: ZARA, sandalen: H&M, rode pompon in imitatiebont: Topshop

streetstyle-sau-hong-kong-04
Sheung Wan Tram Terminal, Hong Kong Island. Jurk: SAU, ph. Alessio Cristianini
streetstyle-sau-hong-kong-06
Boven: de antiekmarkt in Cat Street, Sheung Wan, Hong Kong Island; Onder: Avenue of Stars, Tsim Tsa Tsui, Hong Kong. Jurk: SAU, ph. Alessio Cristianini
streetstyle-sau-hong-kong-03
Western Market, Sheung Wan, Hong Kong Island. Jurk: SAU, ph. Alessio Cristianini
streetstyle-sau-hong-kong-02
Park, Sheung Wan, Hong Kong Island. Jurk: SAU, ph. Alessio Cristianini

charlotte-mesman Door Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via haar kolom The Blonde Potato deelt ze haar passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!

MAANDHOROSCOOP
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop.
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE

Send this to a friend