Marriët Gakes over de allernieuwste haarkleuren trends voor zomer 2016

haarkleuren-marriet-gakes-800x533
De haarkleuren trends voor zomer 2016, uitgelegd door Marriët Gakes

Als je een passie hebt voor haarkleuren – of je nu een beauty addict of een professional bent – dan ken je de naam MARRIËT GAKES. Na vier keer te zijn uitgeroepen tot Hair Color Technician of the Year stond haar naam als haarkleurspecialist stevig op de kaart. En dat is nog maar wat wij als groot publiek te zien krijgen. Het legendarische puntje van de ijsberg, om zo maar te zeggen.

Want achter de schermen legt Marriët zich al jarenlang toe op kleur. Als Colour Director bij de gerenommeerde Salon B en B Academy bracht zij haar uitgebreide kleurkennis over op studenten en hair stylisten en drukte zij op deze manier haar stempel op de kleurfilosofie van de salon.

Totdat het moment kwam voor een nieuwe uitdaging. Marriët werd gevraagd om Global Master of Color Innovation bij Keune International (wereldwijd 70 landen) te worden en greep deze kans met beide handen. Ze is nu verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de haarkleuren van dit internationale bedrijf en buigt zich over vragen als ‘Hoe komt de haarverf er over 10, 15 jaar uit te zien?‘ en ‘Hoe kunnen we de bestaande kleuren verder ontwikkelen?‘.

Naast deze creatieve challenge zette Marriët nog een tweede grote stap. Ze opende haar eigen salon aan de Herengracht 227 in Amsterdam. In deze exclusieve salon is Marriët tweeëneenhalve dag per week te vinden om, met liefde en passie, de mooiste haarkleuren te creëren. Hier vind je BN’ers, topmodellen en mensen die het belang van een goede haarkleur naar waarde weten te schatten.

Als we Marriët vragen wat haar signatuur, haar stijl, is, antwoordt ze dat ze natuurlijk wel van creatief kleuren houdt (‘Het is bijvoorbeeld heel leuk om creatieve dingen voor Vogue te doen‘), maar haar ding is vooral natuurlijke haarkleuren. ‘Voor mij als kleurspecialist is het een compliment als men niet ziet dat het haar gekleurd is. Ik houd altijd als uitgangspunt aan dat iemand van de haarkleur die ik ga maken mooier moet worden. Better than your natural born hair. Trends spelen in mijn achterhoofd wel mee, maar een kleur moet vooral iemands uiterlijk en persoonlijkheid versterken.

Trends mogen dan slechts op de achtergrond meespelen, we willen toch wel graag van Marriët weten welke haarkleurtrends zij voor zomer 2016 verwacht. En dat zijn er wel geteld drie. Marriët deelde ze met ons. Dank, Marriët! Daar gaan we:

NATURAL MOVEMENTS, DUS NATUURLIJKE KLEUREN

In de natural movements trends gaat het allemaal om het omarmen van de eigen haarkleur en die eventueel versterken‘, vertelt Marriët Gakes. ‘Een aantal jaren geleden bijvoorbeeld deden we er alles aan om grijze haren weg te kleuren. Tegenwoordig mag grijs echter een onderdeel van je kleur zijn. Steeds meer mensen ontdekken hoe mooi het kan zijn om een grijze kleur te verfraaien met high en low lights. De natuurlijke grijskleur wordt dan als het ware een derde kleur en je uitgroei komt niet meer – Marriët drukt het heel grappig maar ook treffend uit – ‘als een balk uit je hoofd zetten’.’

Verder moet je bij natural movements ook denken aan kleuren die glanzen, maar die niet egaal zijn. Egale kleuren, gebaseerd op één enkele kleur, ogen niet natuurlijk. Voor een natuurlijk effect maak je een combinatie van meerdere kleuren die qua toonaard dicht bij elkaar liggen (tonsuurton). Deze techniek brengt je haar tot leven zonder dat het er geverfd uitziet.

Haarkleurentrends zomer 2016
Koperroségouden haarkleur, backstage bij Alberta Ferretti lente zomer 2016, ph. Mauro Pilotto

En dan heb je natuurlijke kleuren met een klein knipoogje! Dit zijn kleuren die net iets worden versterkt, zoals koperroségoud. Op zich is dat geen natuurlijke kleur. Iemand kan rood van zichzelf zijn, of goudblond, maar niemand komt met een perzikachtige koperroségouden haarkleur op de wereld. Maar toch… als het goed gedaan is, ziet het er op een of andere manier wel heel natuurlijk uit, heel subtiel en een beetje spannend.

BALAYAGE, EN NIET IN ALLEEN IN PARIJS!

Haarkleurentrends zomer 2016
De balayage kleur techniek is en blijft hot! Elisabetta Franchi lente zomer 2016, ph. Mauro Pilotto

Een trend die we al een tijdje kennen en die nog steeds ongoing is, is de balayage. Ik denk zelf dat dit een blijvertje is. Voorheen was het een techniek die met name in Parijs werd gebruikt. Het was echt iets ‘Parijs’. Terwijl onze Franse Zuiderburen de haarkleuren met de hand zetten, waren we hier in Nederland nog met highlights en folie in de weer. Maar nu is de balayage ook bij ons echt goed doorgedrongen en dat zal wel zo blijven.

Zoals je misschien weet, is balayage een kleurtechniek waarbij de kleuren met de hand op het haar wordt gepaint. Er komen meestal geen folies aan te pas, hoewel dat wel kan. Als ik van heel donker naar licht ga, dan gebruik ik bij de balayage soms ook wel folies omdat door de warmte van de folie de kleur net even iets lichter kan worden als dat ik ‘m uit de vrije hand erin zet. Maar wat vooral karakteristiek is voor de balayage is, is de kleurvloeiing, de manier waarop de kleuren door het haar vlammen. Het is zijn geen high lights die braaf bij de aanzet beginnen en dan doorlopen naar beneden.

Tegenwoordig is de balayage wat zachter en wordt ‘ie steeds meer gecustomized. De techniek wordt bijvoorbeeld gecombineerd met babylights in het gezicht. We stemmen het kleurdesign steeds meer af op de wensen van degene die in de kapperstoel plaats neemt.

STATEMENT KLEUREN WAARONDER PAARS!

En tot slot gaan we deze zomer ook statement kleuren zien. Dat zijn dus echt de wat meer uitgesproken tinten. Op dit moment zien we veel violet, vooral heldere paarstinten. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Zo’n uitgesproken kleur moet wel bij je huidkleur passen…

Haarkleurentrends zomer 2016
Deze zomer gaan we weer platinablonde tinten zien. Backstage bij Costume National lente zomer 2016, ph. Charlotte Mesman

Verder zien we assige grijstinten maar naar de zomer vervagen die zich steeds meer tot platinablond. Taylor Swift en Jennifer Lawrence zijn daar voorbeelden van. Ze hebben allebei heel lichte blondtinten. En als het gaat om statement kleuren, is Kylie Jenner, natuurlijk de absolute winnaar ook al bewerkstelligt zij deze speciale effecten met pruikjes. Maar in ieder geval zet ze wel een ferme handtekening met haar haarkleur(en). Bij ons in Nederland doet Victoria Koblenko dat.

Met dank aan Marriët Gakes, kleurspecialist, celeb colorist, Global master color innovation Keune. Marriët Gakes heeft haar eigen exclusieve salon aan de Herengracht 227 in Amsterdam (www.marrietgakes.nl).

MAANDHOROSCOOP
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop.
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE

Send this to a friend