Loop jij achter, naast of vòòr je partner?

Loop jij achter, naast of vòòr je partner?
Loop jij achter, naast of vòòr je partner?

Heb je er wel eens op gelet waar jouw positie is als jij en je partner samen over straat lopen? De manier waarop jullie over straat gaan, kan je meer vertellen over jezelf en je relatie.
Vroeger was het de gewoonte dat de vrouw altijd iets achter de man liep. Misschien denk je dat dit met onderdanigheid te maken heeft of met een ‘mindere’ positie voor de vrouw. Het schijnt echter dat de reden hiervoor was dat de man haar op deze manier kon beschermen. We komen hier dus bij een antieke rolverdeling. Hij groot en sterk, beschermt haar, klein en afhankelijk, om het maar even cru te zeggen.

Toch is deze oorsprong van ‘haar stapje achter’ wel een grappig weetje. En we vroegen ons af of de vrouw van vandaag zich (in sommige situaties) nog steeds instinctief achter de rug van haar man verschuilt. We hebben onze gedachten er eens over laten gaan en hebben er zelfs een paar conclusies aan verbonden.

Loop jij een klein stukje achter je man dan zou je wel eens een behoudende en heel vrouwelijke persoon kunnen zijn die in sommige situaties – bijvoorbeeld een onbekende omgeving of grote mensenmassa’s – de bescherming van de sterkere zoekt.

Lopen jullie zij aan zij (of hand in hand) dan zou je kunnen zeggen dat jullie op dat moment heel relaxt. Met jullie houding geven jullie blijk van openheid naar de wereld toe. Jullie voelen je onbedreigend en geheel op je gemak. (Is dit jullie gewoonlijke houding, ga dan ook eens na wat er gebeurt als de stoep plotseling smaller wordt. Waar is jouw positie dan gewoonlijk?)

En heb je de gewoonte om vòòr je partner uit te lopen, dan zou jij wel eens de leiding in jullie relatie kunnen hebben. Jij bent, om het zo maar te zeggen, degene met de broek aan.

Maar goed, het zijn maar interpretaties. Misschien hebben jullie er een heel andere kijk op. Lopen jullie achter, naast of vòòr hem? En wat voor conclusies verbinden jullie daaraan? We zijn benieuwd naar jullie reacties.

Mail je reactie naar tsnl(at)trendystyle.net – Vervang (at) door @

MAANDHOROSCOOP
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop.
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

10 gedachten over “Loop jij achter, naast of vòòr je partner?”

 1. Ik loop altijd voor hem (ik hou gewoon niet van slenteren). Hij zegt dat dat de reden is, dat hij de deur niet voor mij kan openhouden. :-)

 2. We lopen meestal gezellig naast elkaar. Maar soms loopt hij vooruit, hij loopt te snel. Hij heeft ook lange benen en ik ben maar een kleintje.

 3. Het hangt af hoe ik me voel, onzeker dan loop ik achter hem.
  Als ik me zeker voel naast en dan geef ik hem een hand. ;-)

 4. Ik loop altijd naast mijn partner!

  Het getuigt van disrespect van een man als hij niet naast zijn vriendin/vrouw loopt.

  Een man die trots is op zijn vriendin/vrouw loopt altijd naast haar!

 5. ik loop altijd naast ‘m (vaak hand in hand)
  wij staan dan ook nog vrij aan het begin van onze relatie.

 6. wij lopen hoe dan ook altijd naast elkaar, wordt de stoep smaller? dan stapen we gezamenlijk de weg of het fietspad op :)

 7. Ik loop altijd voorop omdat ik vind dat hij te langzaam loopt? Als we samen winkelen dan loopt hij overal te kijken naar horloges en kleding terwijl ik al weet wat ik wil hebben en in welke winkel.

Reacties zijn gesloten.

Send this to a friend