Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Liefde | Vaak en innig kussen goed voor de gezondheid

Vaak en innig kussen goed voor de gezondheid

Misschien weet je het niet maar... 6 juli is Internationale Zoendag. Op deze dag staat de liefdeszoen centraal en wordt de zoen weer eens goed onder de loep genomen.

door TRENDYSTYLEElke keer weer blijkt dat deze geliefde en romantische bezigheid een enorm heilzame werking op onze gezondheid heeft. Meer nog dan je zou denken. Laten we de positieve effecten eens langslopen. Misschien inspireren we je tot een lange, innige en gezonde kus :-)

Positief effect op algemene gezondheid

Zoenen heeft een positieve effect op de algemene gezondheid maar er moet dan wel sprake zijn van wederzijdse gevoelens, aldus de experts. Het zoenen van een partner waar je van houdt, zou dus een meer heilzame werking hebben dan een enkele romantische kus - laten we zeggen - tijdens een zomeravontuurtje.

Een betere weerstand

Uit een Japans onderzoek zou verder blijken dat zoenen de weerstand kan vergroten omdat tijdens deze romantische bezigheid over en weer afweerstoffen zouden worden uitgewisseld.

Zoenen als pijnstiller

Tijdens het zoenen komen er stofjes als dopamine en endorfine vrij. Deze stofjes hebben een pijnstillende werking. Dus heb je hoofdpijn? Even goed zoenen kan de pijn doen afnemen :-) Ook zou regelmatig en intens zoenen een positieve werking bij depressiviteit hebben.

Anti-stress

Ha, hier wordt het even wat gecompliceerder. Uit onderzoek zou zijn gebleken dat het contact tussen de lippen van twee mensen de aanmaak van oxytocine stimuleert. Dit stofje vermindert stress. Gebleken is dat het niveau van oxytocine en cortisol afneemt in mensen die regelmatig en intens zoenen. Zelfs het cholesterolgehalte zou er op de duur door kunnen verlagen. Een enkele, intense en adembenemende zoen zou echter niet dit effect hebben vanwege de diepe emoties die hiermee gepaard gaan. Het cortisolgehalte zou in dit geval zelfs stijgen.

Gezichtsgymnastiek

Tijdens het zoenen zouden we maar liefst 29 gezichtspieren gebruiken. Heftig zoenen is als gymnastiek. Het houdt de spieren strak en de huid goed doorbloed.

Minder gaatjes

Een ander positief effect van zoenen is - hum - de uitwisseling van bacteriën die de vorming van gaatjes zou tegengaan.

En dus geef die man van je een lange en intense zoen. En maak er een goede gewoonte van. Lees verder ook nog even '5 Zoenweetjes'. Als we je nu nog niet omgeturnd hebben in een verwoed zoenster, dan weten we het niet meer.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!