Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Liefde | Wat verwachten wij van onze mannen?

Wat verwachten wij van onze mannen?

door TRENDYSTYLEMannen komen van Mars en vrouwen komen van Venus... Een cliché dat mooi aansluit bij dit artikel. Een cliché dat uitdrukking geeft aan de verschillen die er ongetwijfeld tussen mannen en vrouwen zijn en die vaak leiden tot teleurstellingen, misverstanden en soms zelfs tot gestrande liefdesrelaties. Want vrouwen hebben een beeld van de liefdesrelatie dat vaak niet overeenkomt met het beeld dat mannen ervan hebben.

Van de seks (zij denkt in termen van voorspel en knuffelen na de seks, hij doet er het liefst niet langer dan drie minuten over en wil dan slapen), de vakantie (zij denkt aan een romantische bestemming als marokko, een afgelegen Grieks eilandje in de Egeïsche zee, hij aan een sportieve vakantie), de keuze van een film (zij gaat voor 'memoirs of a geisha, hij voor de laatste van bruce willis) tot de aankoop van een nieuwe auto (een comfortabele monovolume voor haar, een supersportieve coupé voor hem).

Het zijn geijkte voorbeelden en natuurlijk zijn er vele uitzonderingen op de regel, maar het is maar om het beeld even te schetsen. Overigens zijn de vrouwen van tegenwoordig steeds sportiever, assertiever, avontuurlijker, brutaler. De tijden veranderen.

Maar het beeld dat vrouwen en mannen van een liefdesrelatie hebben, komt echt nog lang niet altijd overeen. Dat blijkt ook uit de vele mails die wij van jullie hebben gekregen. Vrouwen verwachten nog altijd andere dingen van een liefdesrelatie dan mannen.

Wat wij vrouwen dan wel verwachten? We hebben jullie mails erop na gekeken en hebben een kleine hitparade van jullie wensen gemaakt. Het rijtje mogen jullie natuurlijk weer aanvullen.

Meer samenzijn / tijd hebben voor elkaar
Hij is altijd weg, voor zijn werk, met vrienden, voetballen of naar zijn familie. Alleen de tijd die overblijft, en dat is bijna niets, is voor mij.

Af en toe een lief gebaar
Niets bijzonders. Het zijn juist de kleine, onverwachte dingen die wij vrouwen op prijs stellen. Een bos bloemen, een onverwacht avondje uit. Kleine, lieve gebaartjes waaruit blijkt dat hij toch nog steeds van ons houdt.

Meer stem in het kapittel als er belangrijke beslissingen moeten worden genomen
Als het om de kleur van de muur of de nieuwe bank gaat dan telt mijn mening, maar zodra er belangrijke beslissingen, zoals over een hypotheek, moeten worden genomen, heeft zijn stem de doorslag.

Meer begrip voor mijn wisselende stemmingen
Hij schijnt niet te begrijpen dat ik soms uit mijn humeur ben. Dat ik niet altijd blij of vrolijk kan zijn. Hij ziet me het liefst altijd lachend en dansend door het leven gaan. Als ik even niet lekker in zijn vel zit, wordt hij boos of besteedt hij er gewoon geen aandacht aan.

Meer waardering voor mijn werk
Zijn werk is belangrijk, hij heeft het zwaar en ik geef hem alle steun. Maar als ik eens iets over mijn werk te vertellen heb of een probleem met een collega of met mijn baas heb, geeft hij niet thuis.

Een handje meehelpen in huis
Als was het maar de vuilniszakken buiten zetten...

Af en toe een complimentje over mijn uiterlijk
Is het echt zoveel gevraagd om er iets van te zeggen als ik iets nieuws aan heb of iets leuks met mijn haar heb gedaan?

Meer belangstelling voor mijn ambities
Meer belangstelling en meer steun als het aankomt op dingen die ik belangrijk vind. Maar al te vaak heb ik het idee dat het hem allemaal niet kan schelen wat ik doe en welke beslissingen ik neem.

Meer saamhorigheid als we met andere mensen zijn
Soms voel ik me teveel. Soms wil ik gewoon weggaan als hij in publiek weer eens de briljante man uithangt en mij compleet negeert. Een beetje meer aandacht, ook als er anderen bij zijn, kan echt geen kwaad.

En nu is het jullie beurt... Mail je reactie via het venster. Vermeld er wel even bij op welk artikel je reageert ('wat verwachten wij van onze mannen'). De interessantste reacties zullen we hieronder publiceren.

Reacties van Trendystylers
Hoi, Misschien laat ik mijzelf teveel beïnvloeden door de media of mijn leefomgeving. Maar als het op de volgende punten aankomt zoals Looks, charisma, communicatie en geld zijn er nog veel volgens mij nog veel vrouwen die er voor vallen. Ik bezit veel van deze dingen niet en probeer ik het toch dan wordt ik met de rug aangekeken. Het enigste wat ik nog niet geprobeerd heb is een patserbak te huren en in pak er mee rond te gaan rijden. Heeft een van jullie misschien nog een tip want jezelf zijn en op ieder potje past een dekseltje komt me wel de keel uit eerlijk gezegd. Gersico
Ik vind niet dat we iets moeten verwachten van onze mannen. Je neemt hem zoals hij is! MAAAAAAAAAAR :
Je zit wel samen in een relatie dus het is niet de bedoeling dat alles vanuit 1 kant komt. Wat ik zo jammer vind van bepaalde mannen (ook mijn eigen) is dat ze soms helemaal geen interesse tonen in hun vrouw. Ik heb nu 4 jaar lang een relatie met iemand (wonen niet samen), maar het raakt mij steeds meer hoe onze relatie loopt. Ik snap niet dat sommige mannen (waaronder die van mij) zo weinig interesse kunnen tonen. Hij vraagt mij bijna nooit hoe mijn dag was of toont geen interesse in mijn hobby's etc. Hij werkt veel dus heeft weinig tijd om mij te zien. Maar voor zijn vrienden heeft hij wel altijd tijd! Die kunnen altijd bij hem langs komen, en die zijn er meestal ook als ik bij hem ben. Natuurlijk zijn we ook af en toe alleen.. Het komt veel te vaak voor dat ik wil langs komen, maar zijn vrienden zijn er. Ook al wonen zijn vrienden op loopafstand.. vind hij het geen optie om hun af te zeggen als ik een keer spontaan langs wil komen. Nu hebben wij vaak ruzie over dit onderw!
erp. Hij geeft als argument steeds dat hij het druk heeft en ook dat hij niet zichzelf gaat veranderen voor mij.. DAAR KAN IK ZOOOOO BOOS OM WORDEN!! Want ik vraag hem niet (net als dat andere vrouwen hun mannen niet moeten vragen) om te veranderen!! Ik vind het namelijk HEEL NORMAAL dat je interesse toont in je vrouw! Daarom snap ik heel veel mannen niet.
Waarom ga je een relatie aan met iemand als je geen interesse hebt in wat je partner doet of weinig tijd met hem/haar wilt doorbrengen...
Ik verwachtte van mijn man dat hij was wie hij zei dat hij was. Helaas ben ik goed op mijn bek gegaan.
Wat vrouwen echt verwachten is gewoon dat ze:
UITGEDAAGD WORDEN en dat wij als man de sleur/saaiheid tegen proberen te gaan. Wees een beetje een bad boy af en toe!
Mijn vriend en ik wonen niet samen en hebben sinds 1,5 jaar een relatie. In het weekend zijn we meestal bij elkaar, door de week soms. Dit hangt meestal af van de afspraken die mijn vriend heeft. Op maandag heeft hij in principe niets, op dinsdag om de week komt zijn dochter, op woensdag gaat hij naar zijn band en op donderdag komt zijn dochter. Als ik door de week wil afspreken met hem, heeft hij het dus te druk met andere dingen. Alleen als de band niet door gaat, krijg ik een berichtje van hem of hij naar mij toe kan komen!! Natuurlijk zeg ik dan ja, maar soms voel ik me wel op de tweede plaats komen. Ik heb hem er nooit mee geconfronteerd, omdat ik geen zeurpiet wil zijn, maar leuk vind ik het niet!
Bij punt 6: meehelpen in het huis na een hele dag keihard werken? En jullie maar weinig parrttime uurtjes werken? Ik zeg 1+1=2, dat zegt genoeg lijkt me ""

In de huidige economie red je het niet meer met een paar uurtjes. Kinderen en huishouden zijn geen hobby's. Het kost veel tijd om alles op orde te houden. (Als ik ga opsommen klinkt het als zeuren dus laat ik dit)
In een relatie start je samen, maar in de loop van de tijd veranderd er veel. Ik schrijf vanuit mijn eigen ervaring als ik opmerk dat mannen zich moeilijker aanpassen aan de veranderingen en het lastiger vinden hier iets voor op te geven. Wanneer de dit zelf wel snel kan ben je de eerste die offers brengt om het gezin draaiend te houden.
Téveel verwachten kan leiden tot te weinig verlangen ...
als je samen bent maak je er toch gewoon het beste van. Het is altijd geven en nemen, maar hoe beter je relatie, hoe minder vaak dit zal moeten.. Zoals cruijff altijd zei: elk nadeel heeft zijn voordeel. Gr.
hebben we tijd zit zij aan de computer... Zij praat alleen over haar werk, ik doe er niet toe.. Vuilnis zet ik buiten, doe de afwas, de was als dat nodig is... Regelmatig complimentjes, maar zij vindt zich te dik... Ik steun haar waar ik kan.. Het zal wel aan mij liggen!
als het over commentaar op de mannen gaat kan het wel eeuwig door gaan ik bedoel inderdaad mannen hebben veel fouten in onze ogen maar wij hebben ook fouten waarom kunnen wij niet accepteren dat als hun druk aan het werk zijn ze even niet terug smsen.. Of waarom moeten we altijd zo nodig bevesteging hebben over hoe we eruit zien of dat hij ons wel trouw blijf.. Ik bedoel de meeste mannen doen hun best voor ons en ze zullen inderdaad niet allemaal even trouw en lief zijn maar het zou een goede zaak aan onze kant zijn dat we ze wat meer vertrouwen op dat gebied..
mannen doen het nooit goed genoeg bij vrouwen,het is en blijft een strijd

haha..al die zaken die vrouwen zoveel verlangen van mannen. Het enige wat ik tot nu toe geleerd heb is gewoon dat ik lekker mezelf blijf en dan zie ik wel hoe er gereageerd wordt. Het is zo verkeerd als je je anders voor gaat doen, dan wordt het op langer termijn toch niks.
ik ben zeer onafhankelijk.viel op verkeerde macho mannen.maar heb nu perfecte man gevonden.hij vult me aan hij is echte man weet hoe hij n vrouw moet behandelen.met respect en vertrouwen.maar dat geldt ook voor vrouwen.n goede relatie is gebaseerd op wederzijds vertrouwen respect en eerlijkheid en vriendschap.en geef elkaar de ruimte omte groeien in de relatie.en ben niet zo onzeker dat is echte afknapper voor beide.blijf wie je bent en geniet van elkaar.vrouwen, er zijn genoeg goede en lieve mannen zonder dat ze watjes zijn.n echte man heeft respect voor zijn vrouwtje en steunt haar zoals wij onze mannen horen te steunen.succes sandra
Krijgen we ook een artikel: Wat verwachten wij van onze vrouwen? Er zijn altijd 2 in een relatie. Als je man zich niet gedraagt zoals jij wil, dan is hij zich misschien van geen kwaad bewust. Mijn zus heeft een vriend die gek is van ferrari. Maar ze heeft er een hekel aan dat hij na z'n werk met de modderschoenen aan naar binnen wandelt. Maar hoe vaak ze het ook zei, het veranderde niet. (O ja, heb nooit de illusie dat je iemand kunt veranderen, dat kunnen mensen alleen zelf)Dit kwam doordat hij na z'n werk vermoeid thuis kwam, en ach, die vloer was toch altijd schoon? (ra ra) Nu heeft ze bij de deur een grote mat van ferrari neergelegd, ipv de oude mat. Nu trekt hij elke dag zijn schoenen uit omdat hij de ferrarimat niet vies wil maken. Soms moet je dingen net even anders aanpakken om het gewenste resultaat te krijgen. En ga eens bij jezelf te rade: hoe sta jij erin? Ik vind het voorbeeld van die films hieronder treffend.
Gewoon eerlijk zijn tegen ons,en ons het gevoel geven dat je hem kunt vertrouwen en alles met hem kunt delen. Een relatie bouw je op door eerlijk tegen elkaar te zijn en het gevoel te hebben dat je hem volledig kunt vertrouwen,zonder leugens of wanvertrouwen.
Om te kunnen nemen moet je eerst geven. Dus even een tip voor de vrouw die bovenstaande dingen van haar man gedaan wil hebben:

Steek eerst aandacht in zijn interesses waaraan jij misschien minder behoefte hebt. Mijn vriendin verwacht van mij namelijk altijd met filmkijken een romantische komedie, maar weigert mijn horrorfilms te kijken.
meer saamhorigheid als we met andere mensen zijn
Soms voel ik me teveel. Soms wil ik gewoon weggaan als hij in publiek weer eens de briljante man uithangt en mij compleet negeert. Een beetje meer aandacht, ook als er anderen bij zijn, kan echt geen kwaad.
Praten = de oplossing
BRILJANT!! Toen ik het las, leek het net of het over mijn eigen vriend ging! Alle mannen zullen wel niet hetzelfde zijn maar uit dit artikel blijkt dat het grote gros toch echt met dezelfde dilemma's te maken heeft. Toch een steuntje in de rug dat we niet het gevoel hoeven hebben de enige te zijn met deze frustraties.
Dit klinkt allemaal heel prachtig en ik geloof ook zeker dat het waar is. Maar in de praktijk zie ik toch vaak dat vrouwen in eerste instantie 'vallen' voor de bad boys, met name als ze wat jonger zijn, zo tot de 30 jaar. Dan blijken deze niet volwassen geworden types niet te voldoen aan deze eisen en vervolgens zijn alle mannen het zelfde: egoïstische onvolwassen wezens die voornamelijk aan zichzelf denken. Daarna zijn ze wellicht toe aan een 'echte' man, één die wel naar haar luistert, die ook na langere tijd nog steeds oog en aandacht heeft voor haar, die wel kinderen wil, die wel verantwoordelijkheid op zich durft te nemen, die zich wel durft te binden, die wel een gevoelsleven heeft en daar ook nog over durft te praten ook. Maar deze mannen (ja, echt, ze bestaan!) wacht dan wel de schone taak om op te boksen tegen een berg scepsis en vervelende ervaringen uit het verleden. En dat legt de druk er aardig op, helemaal omdat dit type man meestal niet van nature di! E overweldigende zelfverzekerdheid heeft die zo typerend is voor het type bad boy. Ik heb wel eens het idee dat ik mezelf meer moet bewijzen terwijl ik niet degene ben die zo kwetsend te werk is gegaan. En nu weet ik ook wel dat dit niet geldt voor alle mannen/vrouwen, maar ik probeer uiteen te zetten hoe ik het in meerdere mate ervaar in de wereld om mij heen. Als laatste wil ik alle good guys meegeven: probeer het, stap er op af, waarschijnlijk ben je 10 keer meer mans dan ze ooit heeft meegemaakt. En voor de dames: wees een beetje lief en wat minder kritisch als we het proberen, want de moed komt uit onze tenen en wij zijn niet degenen die jullie hart hebben gebroken, we komen hem juist helen! One of the 'Good Guys'
Een beetje eenzijdig belicht, zeer generaliserend. Net als vrouwen kun je ook mannen niet over één kam scheren. Voorbeeld: ik vind winkelen leuk, ben hetero.
Mensen die zeggen dat haar/zijn partner niet over anderen fanaseren zijn echt naïf!! Vooral de mannen denken echt wel eens aan hoe het zou zijn met een ander. Je kan niet bij elkaar in het hoofd kijken om te zien wat de ander denkt. En zegt je partner dat hij nooit aan een ander denkt dan liegt hij/zij! Nogmaals... Zoals het artikel al zegt: wees niet zo naïf! Er is immers niets mis mee als er af en toe wat gefantaseerd word.
haha vrouwen vallen altijd op de verkeerde gemaskerde mannen. Jammer dat ze niet op nerds vallen. Ontzettend irritant als vrouwen te veel van mij verwachten.
ik weet niet of mijn man fataseert
Wel weet ik dat hij op de pc naar naakte vrouwen kijkt ik zit daar heel erg mee en vind het ook een soort vreemd gaan als ik het er over heb zegt hij ik ben nou eenmaal een man
Wat moet je dan
Ik ben een man die dit alles hoog in acht neemt. Maar vrouwen lijken altijd meer te gaan voor mannen die dit niet doen. Tja, wat moet ik zeggen?
voor iedereen die zoooveeel commentaar geeft: sorry maar jullie zijn zelf dan ook onwijs dom dat je iedere keer weer de strijd aangaat! Of kap gewoon met alle mannen als jullie ze toch allemaal over 1 kam scheren of zoek het bij het andere geslacht...maar just face it! Hoeveel commentaar kunnen mannen hebben op ons:

- Ze wil nooit mee voetbal kijken
- ze heeft minder zin in sex dan ik
- ze staat uren voor de spiegel en blijft me maar vragen wat ik aan moet, als de man dat dan zegt dan gaat ze zich toch nog 3 keer omkleden en trekt vervolgens het eerste wat ze aan had aan
- ze zit altijd te vissen naar complimentjes en bevestiging
- ze weet niet wat ze wil
- ze kan van een mug een olifant maken
- ze zijn sowieso 1 keer in de maand chagerijnig
Etc. Etc. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Nu zul je denken dat dit een reactie is van een man...helaas dames. Dit is de reactie van een vrouw. Ik heb ook veel meegemaakt met mannen en geloof me dat was echt niet altijd leuk en makkelijk, maar om dat nu af te schuiven op die larie hierboven! Communicatie, eerlijkheid, vertrouwen en openheid tot gesprek zijn de key words!
Soms hoef je als man zijnde alleen maar te luisteren..schijnt nogal lastig te zijn voor veel mannen. Als zij iets aan het vertellen is over een probleem of wat dan ook hoef je niet meteen met een oplossing of met je mening te komen nog voordat ze uberhaupt klaar is met vertellen! Zo irritant vind ik dat!
Ik snap gewoon niet waarom jullie niet blij zijn met wat wij jullie al geven, het is alsof wij mannen nooit genoeg doen. En als dat zo is, zeg het dan tegen je partner zelf en niet zo flauw over het internet waar wij ons alleen maar onzeker door gaan voelen. Ja wij mannen hebben ook gevoel, ook al lijkt dat mischien niet zo door die stoere jongetjes die altijd rondlopen te "scoren".
dat ze eens stoppen met aan hun eige te denken de wereld draait niet alleen om hun
Dat ze stoppen met het willen van de laatste nieuwe gadgets dingen zijn niet belangrijk maar mensen
En vooral dat ze eens dingen zien zoals een deur open houden als je volgeladen bent met boodschappen of eens zomaar helpen er moet toch niet altijd iets achter zitten
En de laatste maar ook de belangrijkste
Als je op de toiletbril plast veeg hem dan ook af
Interesse en gelijkwaardigheid dat is ook belangrijk
Ik zou wel graag willen dat mijn man niet altijd over geld inzit! Hij is zo verstandig! (denkt hij) Waarom moet het altijd over geld gaan, en waarom krijgen we daar steeds ruzie over!
Ik herken hier veel dingen in.Mijn vriend is niet perfect en ik ben dat ook niet. Er zijn 2 punten die belangrijk zijn vrouwen hebben nou eenmaal zo nu en dan een bevestiging nodig van een man. Als vrouw zijnde voel je je nog beter door een compliment of door een lief gebaar dat geeft ons gewoon een goed gevoel. Ik vind dat je vriendin(vrouw)gewoon op 1 hoort te staan. Natuurlijk zijn ook andere dingen in het leven. Maar je moet hoe dan ook aan je relatie blijven werken. Mannen begrijpen de gevoelens van een vrouw niet altijd. En vragen altijd is er iets met je? Wat is er? Je kan me alles zeggen. En vervolgens krijg je zo'n drooge reactie als je t zegt. O oke hoeso dat dan? En dan wordt t antwoord nog is herhaald. Maar toch...wij vrouwen kunnen toch niet zonder de mannen....:P ;)
Dat hij zelf laat weten wat hij met mij wil bereiken. Hij laat weten tevreden te zijn in de relatie. Hij is bewust en laat het zien.

Af en toe een lief gebaar

Hij zegt dat hij mij later wel belt. Ja tuurlijk het zal wel... Die heb ik vaker gehoord namelijk. Mijn telefoon gaat over.. Het is hem!!! Cooltjes begin ik een gesprek. Terwijl ik van blijdschap een dansje wil maken, maar mij weet in te houden. Niemand is perfect. Verwachten doe ik niet meer.

Mijn vriend heeft die dingen wel!!! We zijn ieder weekend samen (hij is normaal iedere vrijdagavond bij zijn vrienden, maar heeft voor mij speciaal om de week een vrijdagavond vrijgehouden), hij overlaadt mij met complimentjes (over mijn uiterlijk), hij begrijpt wel dat ik af en toe chagrijnig ben maar vindt dat wel jammer, koopt af en toe een klein cadeautje voor me of neemt me mee uit eten, denkt mee (geeft ook zijn mening), over het werk hebben we het bijna nooit dus die belangstelling voor mijn ambities zijn mij worst en als we samen met anderen zijn is hij juist erg lief voor me. Dan houdt hij mij evengoed vast en zegt tegen iedereen dat hij zo'n lieve vriendin heeft, hij pronkt met me en dat vind ik echt leuk! Mijn vriend is de man van mijn leven, die zou ik nooit meer kwijt willen! Groetjes Franklover
ik heb nu bijna een jaar een zeer goeie relatie met mijn vriendin en voldoe echt niet aan alle voorwaarden maar het gaat wel zeer goed tussen ons

Dus het kan wel... Maar zo af en toe een klein presentje doet wonderen hoor:P

Groeten geitje
Wat ik jammer vind van alle reacties is dat er kennelijk weinig begrip is voor de denk en handelswijze van de andere sekse. Het zou toch veel prettiger zijn als zowel de vrouw alsook de man inzicht zou verwerven over hoe de ander denkt en reageert dan kun je beide ook begrijpen waarom de ander zo reageert en denkt waardoor er meer begrip ontstaat en je ook je eigen gedrag kunt aanpassen en beide prettiger en gelukkiger wordt. Ik ben hiervoor een cursus aan het ontwikkelen omdat het fenomeen zo vaak wordt besproken. Dus voor beide sekse geldt ga bewuster leven en denk na voordat je iets zegt of denkt. Peter
stel je voor: de mannen verwachten dit allemaal niet van ons, dus ook geen teleurstelling als ze het niet krijgen. Wat zitten de vrouwen dan al die moeite te doen? Al die steun, belangstelling, waardering voor "niks"(om het maar zo te zeggen).. Ik kan het natuurlijk ook mis hebben, maar ik heb zo het gevoel dat vrouwen meer verwachten van hun mannen dan andersom.. Ben toch echt benieuwd, wat verwachten die mannen eigenlijk van ons?
Ik vind het eigenlijk wel best zo! Dat mannelijke, ontwetende en wellicht ongeïntereseerde gedrag van hem maakt hem gewoon zoals een man hoort te zijn. Bovendien, als ik iets te zeuren heb(zie hierboven). Dan zorg ik toch gewoon dat hij niet anders kan? Als ik persee wil dat mijn uiterlijk hem opvalt, of hij de afwas een keer doet kan ik daar toch zeker zelf voor zorgen..?
Ik lees hier allemaal dingen over, wie wat moet doen en dit hoort zo, dit hoort zus. Ik voldoe aan al deze bovenstaande "criteria" en niet omdat ik vaak de glossy lees of de hele dag in een kapsalon zit en alle tekortkomingen van de vrouwen oppik. Gevoel mensen, ga je relatie is aan met je gevoel en laat je leiden door je instinct. Mannen: word wat vrouwlijker.(kijk is the gilmore girls ofzo)

Vrouwen: blijf gewoon vrouwen, jullie zijn de mooiste schepsels op de wereld. Mocht de relatie dan niet werken, ga verder met je leven en zoek een andere partner!
Ik als man: Waar vinden jullie die mafketels?? :O

Ik krijg geen voet aan de grond bij vrouwen (mijn kennissen snappen er ook niets van). Mijn nieuwste theorie is dat jullie met alle geweld iets te klagen moeten hebben... Anders waren jullie hierboven allang bij die idioot vertrokken. Groetjes, Frank
Ik ben het heel erg eens met punt 3 en wilde hier nog een zo'n signaal aan toevoegen. Ik kwam ooit met mn vriend in een situatie waar ik me oncomfortabel voelde omdat de mensen niet echt mijn types waren, hij kon er wel goed mee overweg en gaf me af en toe een knipoog waarmee hij leek te zeggen dat alles goed was. Dankzij die knipogen die hij af en toe gaf voelde ik me een stuk fijner. Heel fijn als een man dit opmerkt.
Het lijkt mij dus ontzettend saai en onaantrekkelijk als een man aan al de verwachtingen voldoet. Het hoort nou eenmaal bij die oh zo zeer aantrekkelijke mannelijkheid, een man moet een man zijn!
Betere communicatie
Als je je man/vriend iets leuks verteld krijg je weinig tot geen reactie en kijkt hij aandachtig naar de tv, maar zegt je wel te horen. En als hij iets te vertellen heeft, knik je aandachtig ja of nee en geef je altijd een reactie.

alles dat 'zij' volgens jullie graag zou willen. Doe ik al, maar complimentjes mag ik idd vaker maken. Bedankt. Ik zal er aan denken.
kom op mensen niemand is perfect zo wel de man als vrouw en wij zeuren maar dat de mannen moeten veranderen maar wij kunnen ook veranderen voor hun.
Helemaal waar!!! Had het zelf niet beter kunnen verwoorden!
Ik word er soms zo moe van dat alleen de mannen altijd maar weer afgezeken worden. Dit doen we niet goed, dat doen we niet goed. Hij luistert nooit, is er nooit, heeft nooit tijd enz. Kijk eerst eens naar jezelf en naar je eigen geslacht. Mannen kunnen niet gedachtenlezen, dus als ons niks word verteld WETEN WIJ HET OOK NIET! En alsof alle dames in Nederland nu zo perfect zijn? Even voor alle dames op dit forum: onthoud: niet iedere man is zoals het stereotyp, of het beeld wat jullie van ze hebben! En als ze wel zo zijn, zou het dan niet misschien een actie-reactie kunnen zijn?
Negen van de tien reacties gaan over tekortkomingen van de ander of wat hij / zij nou juist zou moeten hebben of doen. Als je die tekortkomingen niet kunt bedekken met de bekende "mantel der liefde" dan zal je relatie vroeg of laat stranden. Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Jan.
Haha iedereen 'herkent zich erin', maar waarom zijn jullie dan niet al lang vertrokken bij jullie man.
Meer communicatie met elkaar,als hij thuis komt niet gelijk de krant,persoonlijke aandacht vindt ik belangrijker dan het hele huis opknappen(al is dat ook fijn)Mij het gevoel geven dat ik het belangrijkste ben , en niet de buurman met een kapotte deur, al vind ik het wel belangrijk dat hij behulpzaam is.Ja, een beetje tegenstrijdig he, maar wij vrouwen willen toch het gevoel hebben dat we op de eerste plaats komen bij hem!
Geen zwijmelfilms ofwel katzwijmfilms, daar houden wij vrouwen niet van. Romantiek; Romantisch diner, romantisch uitje. Sportiviteit en veel leuke dingen samen doen zoals kung fu. Eerlijk zijn tegen elkaar. Zo af en toe een telepatische ervaring, is heel intiem en heel romantisch. Je moet op elkaar kunnen bouwen tijdens een relatie, aan elkaar op kunnen trekken. Veel van elkaar leren. Elkaar steunen door dik en dun. Soms direct slapen na de seks is echt niet erg. Elkaar vertrouwen en kunnen vertrouwen. Compromien kunnen sluiten. Echt van elkaar houden ook vriendschappelijk want wat is een relatie als je niet eens vrienden kunt zijn. Elkaar vrijlaten en goed praten over dingen.
Ik ben het volkomen eens met genoemde (bloemen)punten! Ik communiceer dat naar mijn vriend en mijn lieverd doet er dan iets aan. Wederzijds respect. En zo hoort het ook.
Dames, dames, zorg toch eerst eens dat je tevreden/gelukkig bent met jezelf dan heb je die constante bevestiging van een ander niet nodig. En bij mannen werkt het nu eenmaal anders, wees duidelijk, niet gaan zitten wachten tot die vuilniszakken zelf buiten komen, maar zeg hem schat, zet jij de vuilniszakken even buiten. En als je een vraag stelt verwacht dan direct een antwoord met een oplossing ook al zit jij daar niet op te wachten, hij bedoelt het echt goed. Zie nou een keer het goede in van wat hij doet en zeg duidelijk wat je graag wil en draai er niet omheen. Grtz en vrouw
ik ben een man en reageer op dit artikel dat ik terloops ergens zag staan, even wat aanmerkingen. Punt 1: sociale contacten zijn belangrijk dames, tijd om samen te zijn is er nog genoeg meestal
Punt 2: als een man de hele dag gewerkt heeft, heeft ie vaak geen tijd meer om iets kleins te kopen omdat vrouwlief ons gelijk thuis verwacht om vervolgens samen te gaan eten. Punt 4: begrip voor wisselende stemmingen heb je vriendinnen voor om dat mee te delen dames
Bij punt 6: meehelpen in het huis na een hele dag keihard werken? En jullie maar weinig parrttime uurtjes werken? Ik zeg 1+1=2, dat zegt genoeg lijkt me
Punt 7: als wij niet weten dat jullie iets nieuws hebben omdat jullie dat niet vertellen kunnen wij er dus ook geen complimentjes over maken! Knoop deze dus goed in jullie oren dames
En bij het laatste punt: wij mannen moeten natuurlijk wel onze status/imago beschermen tegenover onze vrienden, zodra we weer samen thuis zijn is er nog genoeg tijd voor aandacht. Dus dames van NL, trek hier leering uit en alles zal een stuk beter gaan :)
ik heb alle racties gelezen, maar er is 1 ding wat ik niet zo goed begrijp, waarom laten we hel allemaal zover komen? Elke relatie is leuk in het begin, maar naar mate we ouder worden veranderen onze interesse, behoeftes en ook die van ons partner. Als twee mensen veranderen, dan zal de reatie ook veranderen. Wanner de eerste kleine scheurtjes komen, is het zaak om gelijk in te grijpen door vooral met elkaar te blijven communiseren. Vaak zijn we niet eerlijk tegenover onze partners en vice versa. Hoe meer we verstoppen, hoe meer we te maken krijgen met schuldgevoelens en geweten. Vaak leidt dat tot minder, slechter seksleven en tot oppervlakkigheid en als je maar lang genoeg wacht komt de breuk vanzelf. Daar hoeft je echt niks voor te doen, het enig is op je achterse blijven zitten en doen alsof je neus bloed. Is dit nou leven, of liefde, of houden van? We weten het allemaal zo goed, maak toch blijven we dezelfde klassieke fouten maken. Kudde dieren en dan vervolgens huilen en slachtoffer spelen. You're just the victum of your own crime!!!! Het verwerken van verdriet en teleurstelling kost vaak nog veel meer energie en tranen dan een lijmpoging. We zeggen zo vaak dat we van iemand houden of we horen het zo vaak, maar we weten simpelweg niet eens wat het betekent en overleggen dit niet eens met onze partners. Je praten nou zo moeilijk tegen je geliefde? Maak elkaars behoeftes ook kenbaar. Bang dat de tegenpartij gekwetst wordt? Wanneer we niet eerlijk zijn kwetsen we onze partners alleen maar meer en meer. En we worden uiteindelijk even hard geraakt. Vaak zit men uit elkaar gaan als verlossing, maar vaak is dat pas het begin van de ellende. Waar loop die perfecte partner rond? Somewhere? Of zijn we zelf zo perfect? Ik hoop het niet, juist uit samensmelting van inperfectie ontstaat er chemie, wat ons verliefd maakt en onlosmakelijk verbonden. Erg idealistisch allemaal, maar het is ook de enige remedie om een goede relatie te hebben. Stel regelmatig jezelf de vraag: houveel hou ik van mijn zelf? En hoeveel willen we geven aan onze relatie? Je partner is daar voor de helft verantwoordlijk voor. Dus niet te snel gaan janken en de schuld elders neerleggen. En als we weereens iemand tegenkomen, doe het daan met ovegave. Kan je dat niet, begin er dan niet aan, want tranen en illusie zijn je enige beloning.
Goh typisch, ik heb mijn relatie na anderhalf verbroken, en (bijna) al die boven genoemde punten misde ik, maar goed dus dat het over is, mannen zijn toch niet te veranderen.
proberen te luisteren,..echt waar,ik luister toch!zeg hij dan.maar vergeet dat zijn gapen onder het luisteren boekdelen spreekt
Ben ik dan zo slaapverwekkend!
Over het algemeen gelden deze punten net zo goed voor een vrouw als voor een man. Vrouwen kunnen deze zaken ook nalaten. Wat vrouwen echter van de mannen onderscheid is het feit dat vrouwen emotioneler zijn. Vrouwen kunnen vaak aanvoelen wat er van hun verwacht wordt, denk op het werk, maar ook in een relatie. Wanneer vrouwen puntsgewijs alles voor moeten leggen aan hun kerel blijft er weinig voor de verbeelding over. Een vrouw wordt graag verrast door een man in haar relatie, ze wilt niet telkens moeten herhalen wanneer hij haar moet helpen in het huishouden, wanneer ze gezellig wil stappen en wanneer ze juist met haar man thuis wil blijven. Vrouwen proberen dit soort zaken te peilen voordat ze hun mening uiten. Mannen hebben juist liever dat erover gepraat wordt zodat hij precies weet waar hij aan toe is. Hoewel praten de sleutel van een goede relatie schijnt te zijn, is het wellicht een goede oplossing om niet alles te beredeneren. Zo blijft er ruimte over voor spontaniteit. Vrouwen willen niet alles voorkauwen. Dus mannen wees inventief en toon initiatief. Een vrouw zal het op prijs weten te stellen.
vanwaar al die verwachtingen?! Het is nou eenmaal zo dat niet alle mannen op en top attent zijn. So what? Mannen zijn niet helderziend.. T is een kwestie van communicatie. Als je iets verwacht moet je erover praten. 1 tip: wees vooral niet te verwend dames.. ;)

Groetjes van een jonge dame
Haha. Ik ben blij dat het dus niet alleen aan mijn vent ligt. Maar communicatie is wel erg belangrijk. Mijn lieverd past zich wel aan als ik er iets van zeg.
Aan alle v/m, een relatie kort of lang, je moet altijd beide geven en niet alleen nemen als het niet lekker loopt kun je ook proberen even bij je zelf na te gaan of je toch ook niet zelf een beetje beter je best kan doen. En geloof mij maar, doe een paar dagen extra je best voor je liefje en je krijgt er meer voor terug dan je ooit had kunnen bedenken .Ik ben zelf 38 en 15 jaar getrouwd en soms glipt het geluk even weg. Maar denk ik aan hoeveel ik van hem hou (ook al vond ik hem fout) lach ik weer wat vaker doe wat liever en dan ben ik weer hopeloos verliefd op hem . Niemand is volmaakt ook jij niet al denk je soms van wel!!! Gooi weg die TROTS en hou van hem of haar, alleen dan ben je een winnaar. Groeten Jeanet.
Nobody is perfect! Waarschijnelijk hebben mannen net zo veel te klagen over vrouwen als wij over mannen.. Dus zolang je man je waardeer, niet vreemdgaat en je respecteert, moeten we daar genoegen mee nemen (helaas..)!
holy hell wat een deprimerende reacties zeg... Misschien wordt het tijd voor een ander als je er zo over denkt!!!!!
1 ding waar mijn vriendinnen en ik het allemaal over eens zijn: het huishoudelijke deel. Heel leuk hoor als je een keer voor ons kookt, alleen zo jammer dat ik gelijk 3 dagen de keuken sta te soppen.. En daarnaast wij vrouwen zijn 100x zo schijnheilig, dus misschien heft het een het ander op??????????????
Ik heb geen van bovenstaande last!

Wanneer ik mij wel zo zou voelen, en wanneer de man in kwestie mij zo zou behandelen, was ik weg geweest. Je moet niet je tekortkomingen afvuren op je partner, maar deze bovenstaande zaken, dat klinkt gewoon in de oren als een man die geen respect heeft voor zn vrouw en ook niet gek op haar is. Weg met dat soort mannen! Mijn man is ontzettend lief en verteld me nog elke dag dat hij van me houd. Hij helpt me met van alles. En waardeert mijn mening. Geeft mij nog steeds compimentjes. Tuurlijk slingert hij zn vieze sokken eens rond, of kleddert het hele gasstel onder, maar come on! Je kan ook op alle slakken zout leggen
Na heel wat onderzoek bij mannen ben ik tot de conclusie gekomen dat mannen een vrouw nemen om verzorgd te worden en voor de sex. Dat samen dingen doen, daar blijft niet veel van over in de praktijk. Ik heb nog nooit van een man gehoord die zegt van, "ik ben zo gek op je, dat ik je carriere maar eens ga steunen." Nee, ze zorgen dat zij worden ondersteunt. Zij moeten er iets aan hebben. En van al die mooie praatjes waarmee ze je proberen te versieren blijft in de praktijk maar bitter weinig over. Dus wat moet je ermee nietwaar?
Hier herken ik veel in, vooral die belangstelling! Het gaat dan niet in het algemeen over het werk, maar over alles eigenlijk! Hij vertelt mij veel dingen (bijvoorbeeld dat hij gewonnen heeft van zijn vrienden met een spel) en als ik dan eens vertel over hoe leuk het winkelen met mijn vriendin was, dan reageert hij er heel droog op. En als ik dan heel droog op een van zijn enthousiaste belevenissen reageer vraagt hij of er iets met me is! Vreselijk! Dus ik verwacht van mannen ook wat meer medeleven. En hetzelfde idee is als je bijvoorbeeld een half jaar samen bent, jij bent er dan heel enthousiast over van dan gaan we dit doen en zo, en dan krijg je zo'n droge reactie: kunnen we doen ja. En nog eentje: als ik bijvoorbeeld menstruatiepijn heb krijg ik dan ook een droge reactie van: dat is niet zo mooi nee. Maar als hij dan een keer buikpijn heeft kijkt hij heel zielig en verwacht hij veel medeleven, hihihi! Mannen....
reactie: Wij verwachten heel veel van onze mannen, dat mag ook, maar doe je zelf nog wel zo veel moeite voor hem? In de eerste paar maanden doe je jezelf het mooiste voor, maar waarom daarna niet meer? Je hebt hem wel veroverd, maar dat kan een ander ook zo weer doen, ook na een paar maanden, of een paar jaar moet je al die kleine dingen voor elkaar blijven doen. Een man wil zich natuurlijk ook gewaardeerd voelen, net zoals wij...
reactie: Neem me niet kwalijk, maar al deze dingen gelden ook voor een vrouw... Gedrag/houding moest veranderd worden en daar is aan gewerkt. Zoiets verlang je ook van een vrouw (er is over gepraat), maar wanneer er weinig mee gedaan wordt, is dat wel jammer. Daardoor verwijder je nog meer van elkaar, want wanneer er een aantal keer al gevraagd is, dat het belangrijk is om er over te praten, wordt er niets mee gedaan. Steeds zoek je toenadering maar er is altijd wat, ziek, moe, geen zin/tijd. Zonde, maar na een aantal pogingen houd het voor mij nu op!
reactie:
Even mijn eitje kwijt, hoor. Breng ik bloemen mee, moet ik ze zelf in een vaas zetten, want ze heeft geen tijd. Zeg ik wat over haar haar, zegt ze dat ik dat toch niet meen. Zeg ik er daarentegen niks van, zegt ze zie je niks. Geen avondje uit, want ik wil nou wel eens een avondje thuis zijn. Is het warmer dan 20 graden, dan is het te klef voor liefde(lees sex),
Is het kouder dan 15 graden, blijven de dekens erover, want anders is het te koud. Naspel? Nee want ik wil nog lezen.Voorspel? Oke! Maar dan blijft zij stil liggen. Met andere woorden, je kunt je wel een ideale man fantaseren, maar je moet ook wel reëel blijven, en je dan als vrouw ook ideaal opstellen.

reactie

meer samenzijn / tijd hebben voor elkaar

Blijf je een avond thuis en maak je tijd voor elkaar wil ze weer met de vriendengroep op stap of gewoon naar de kroeg. Weg romantisch voor de openhaard zitten met glaasje wijn.

af en toe een lief gebaar

Neem je een cadeau voor haar mee een kleinigheidje. Krijg je het commentaar, waar is dit nu weer goed voor? Waar heb ik dit aan verdient?

meer stem in het kapittel als er belangrijke beslissingen moeten worden genomen

Vrouwen kunnen zo besluitloos zijn in kleine dingen dat wij daarom al de besluiten nemen als het over grote dingen gaat.

meer begrip voor mijn wisselende stemmingen

Dat hebben we ook wel. Maar dan mag het andersom ook wel zijn.

meer waardering voor mijn werk

Natuurlijk waarderen wij hun werk, maar als ze het zelf niet waarderen dan weten wij het ook niet meer.

een handje meehelpen in huis

Dat doen we toch nooit goed. En al doen wij het dan mag het weer niet.

af en toe een complimentje over mijn uiterlijk

Geven wij dacht ik vaak genoeg maar dan gaan ze toch weer voor de spiegel staan en kijken of er niet nog wat ontbreekt. En dan staan ze nog een half uur voor de spiegel. En dan is de film onderhand al begonnen. En dan krijgen ze de opmerking “het is er toch donker in de bioscoop.”

meer belangstelling voor mijn ambities

Dat komt weer door dat ze besluitloos zijn. En dat soms dingen voor een blauwe maandag doen. En wij denken er vaak nog eens over na.

meer saamhorigheid als we met andere mensen zijn

Vaak zijn de gesprekken die je dan voert toch niet interessant of het is jongens praat waar ze niets van wil weten.

Een man

reactie: De man wordt hier weer eens geschetst als degene die totaal geen rekening houdt met de gevoelens van zijn vriendin of vrouw... Jammer lieve dames, want er zijn toch echt wel genoeg mannen die jullie kunnen geven wat je graag wilt hebben! Als de teleurgestellenden onder jullie eerst eens zouden beginnen met openlijk praten over wat hun dwars zit, of wat zij graag anders zouden willen, in plaats van verwachtingen hebben die een man niet ziet, snapt of begrijpt.. Praten is een beter middel dan afwachten of hij misschien gedachten kan lezen...
reactie: Ik heb de ideale man! Hij voldoet aan alle bovenstaande verwachtingen. Ik heb niets te klagen dus...
reactie: In het algemeen valt mij wel iets op dat toch wel jammer is. Naar mate de relatie wat langer duurt, dan zie je toch een omslag. En dat is dat de man zich naar buiten toe (als hij het al deed) zich goed blijft verzorgen en goed voor de dag komt. Maar thuis, binnen de 4 muren wil hij zich daar soms nog wel eens makkelijk van af doen. Waarom? De man mag zich ook thuis (juist) voor zijn vrouw heus nog wel aantrekkelijk blijven doen voorkomen hoor. Groetjes van sneeuwitje
reactie: Ik verwacht niets van mijn man, dan heb je ook nooit een onuitgekomen verwachting en dus teleurstelling


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!