Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Liefde | Waarom verliefdheid niet eeuwig kan duren

Waarom verliefdheid niet eeuwig kan duren

Hoofd in de wolken, roze bril op je neus, vlinders in je buik. Verliefd zijn is één van de heerlijkste dingen die je in het leven kunnen overkomen.

door TRENDYSTYLEJammer genoeg duurt verliefdheid niet eeuwig. Of misschien is dat maar beter... Waarom verliefdheid niet eeuwig kan duren.

Verliefdheid: een magische gemoedstoestand

Verliefdheid is een magische gemoedstoestand. Je gaat er helemaal in op. Het is een fase waarin de emoties zegevieren. Het hart gaat boven het verstand. We reageren spontaan en handelen zoals ons hart ons ingeeft. Het is ook een moment waarin je de controle over jezelf kunt verliezen en waarin je beoordelingsvermogen behoorlijk afneemt.

Een geïdealiseerde partner

Tijdens de verliefdheidsfase is je partner de mooiste, beste, sterkste en liefste man van de wereld. Hij is, kortom, ideaal. Maar niemand is perfect en dat weten we allemaal. Het is de verliefdheid die ons ertoe brengt om al onze wensen op deze persoon te projecteren. We zorgen ervoor dat hij precies voldoet aan het beeld dat we ons in de loop van de tijd van onze droomprins hebben gevormd. En we zien alleen wat we willen zien...

Centrum van de wereld

We staan met hem op en gaan met hem naar bed. Als we verliefd zijn, is hij het centrum van onze gedachten. Hij vult elke leegte in ons bestaan. Met een enkele blik doet hij ons hart smelten. Verliefdheid is heerlijk, maar de medaille heeft ook een andere kant. Elke twijfel of gedachte dat hij onze liefde wel eens niet zou kunnen of willen beantwoorden, lijdt tot intense pijn en angst.

Verliefdheid is heerlijk

Verliefdheid is heerlijk en het is de moeite waard om er intens van te genieten, om het allemaal over je heen te laten komen. Om je hart sneller te voelen kloppen, om al je zintuigen op scherp te voelen staan. Muziek, een boek, een film, een zoen, een parfum... we beleven alles intens. De wereld is romantisch, rozengeur en maneschijn. Het is een gemoedstoestand die het beste in ons tevoorschijn kan halen.

Wat gebeurt er tijdens de verliefdheid?

Als een magneet worden we tot de andere persoon aangetrokken. We staan open voor een relatie, zijn bereid om emoties te delen. Het liefst zouden we in de andere persoon kruipen. Om één met elkaar te worden. Het is een periode waarin we in symbiose met hem leven. En we willen niet anders!

Aan alles komt een eind...

Onvermijdelijk komt er een einde aan de verliefdheid. Er komt een moment waarin we weer met beide benen op de grond staan. Na de blindheid van de verliefdheid krijgen we onze verstand weer terug en begint de 'verkenningsfase'. Een periode waarin we onze partner naar zijn waarde leren schatten, waarin we verschillen tussen ons en hem gaan opmerken. Deze fase is belangrijk voor de voortgang van de relatie. Niet zelden gaat deze fase gepaard met problemen. De magie is verbroken.

Ieder zijn eigen ding

In deze fase is er opnieuw ruimte voor de eigen persoonlijkheid, voor de eigen interesses en hobby's. De beide partners lijken zich van elkaar te verwijderen om zichzelf te herontdekken. We hebben weer aandacht voor onze vrienden, familie en ons werk. Ook dit is maar een fase. Hierna keren we (als het goed is) weer terug naar onze geliefde en beginnen we aan de opbouw van een gezamenlijk leven met gezamenlijke projecten. In deze fase beginnen we elkaar te accepteren voor wat we zijn. Met alle tekortkomingen, goede en slechte eigenschappen.

Waarom verliefdheid niet eeuwig kan duren...

Ook al zouden we het misschien willen, het is maar beter dat verliefdheid niet eeuwig duurt. Omdat het de ontwikkeling van de relatie en onszelf in de weg zou staan. Eeuwige verliefdheid zou oneindig veel energie van beide geliefden vergen, zou ons functioneren in de maatschappij in de weg staan, zou ons ertoe brengen om altijd en eeuwig in een staat van alarm te leven. Het zou een obstakel vormen voor onze eigen persoonlijke groei en ontwikkeling, en die van onze relatie.

Wil jij iets over jouw verliefdheid vertellen? Hoe ervaar jij verliefdheid? Mail ons je ervaring. De leukste en interessantste reacties zullen we hieronder publiceren.

Reacties van Trendystylers
Ik ben een man van 48,verliefdheden gaan en komen in mijn leven maar ze duren bij mij wel minimaal 3 jaar,dus echt 3 jaar intens verliefd met tintelingen en buikpijn. Hefig..idd en ik was er ook klaar mee tot ik 8/9 jaar terug een meisje leerde kennen via internet..op de foto's was ze prachtig,an de telefoon zo zacht en lief..toch verbrak het contact op een zeker moment. Een jaar later kwamen we per ongeluk weer per mail in contact en een ontmoeting moest volgen,ik 42 zij een alleenstaande moeder van 26. Vanaf het eerste moment was ik verkocht..het was niet eens liefde op het eerste gzicht..het ''was er al'' en werd bevesigd.
Slechts een paar maanden mocht het duren,dat onzekere zachte meisje bleek een egoistischen leugenachtige heks. Toch..als ik foto's van haar zie op haar Facebook of zo,dan krijg ik weer de kriebels..rationeel gezien verafschuw ik haar maar schoonheid is bedriegelijk
Ik ben nog een puber maar ben na bijna 1.5 jaa nog steeds super verliefd. Elke keer die kriebels als ik de gedachte krijg dat hij komt. Ik denk dat het nog veranderd omdat we onze eigen passies en dromen hebben. We zien elkaar dan ook niet zo vaak als we eigenlijk willen. We gaan ons binnenkort verloven maar met trouwen wachten we nog een paar jaartjes :) Ik voel een band met hem en kan overal over praten. Hij is niet alleen mijn vriend maar ook mijn maatje en de vader van de kinderen die gaan komen. Ben nog nooit zo zeker van iets geweest maar ik weet dat samen wij het wel redden ;)
Verleifdheid kan wel een tijdje duren, het ligt ook vooral aan de momenten, heb nu 10 maanden met mn meisje en ben wel verliefd, alleen stoor me ook weer erg veel aan dingen, waardoor ik me soms meer alleen voel dan dat ik voor haar was, ik ben lichtelijk depressief denk ik, ik kan aan de ene kant niet zonder haar, maar aan de andere kant wil ik ook erg graag van haar af misschien wel, het is ook vooral omdat ik een erg serieus persoon normaal ben, en vooral naar de negatieve dingen kijk in het leven en deze probeert op te lossen, ik heb nog nooit zoveel spanningsbuien gehad, en ben ook erg afhankelijk geworden naar het 'verliefdheidsgevoel' nu kom ik weer in mijn oude ritme, en word ik weer 'n negatief persoon, verschrikkelijk zo :/.
Hmmm... dan gaat bovenstaande toch niet op voor mij. In mijn hele leven ben ik tot nu toe eenmaal verliefd geworden, toen was ik 8 jaar oud, en de betreffende jongen ook. Nu ben ik 20 en nog steeds verliefd op dezelfde jongen. Er is nooit een ander geweest en die zal er voorlopig ook nog niet komen, vermoed ik.
Na een aantal relaties gehad te hebben, ben ik twee jaar geleden op mijn ideale jongen gebotst. Tot hiertoe zijn we twee jaar vol samen, woonden ook vrij snel samen en konden eigenlijk niet zonder elkaar ( klinkt een beetje dom , al zeg ik het zelf) maar het is zo, het voelt aan als een aanvulling, ik kan me zeker vinden in de reactie dat je 90 pct van de tijd verliefd bent. Ik kan dit zeker zo ervaren, maar iedereen is anders. Ik blijf verliefd, ik blijf vlinders voelen en snak naar zijn lichaam en zijn bijzijn. Zeg nooit nooit, aan alles kan een einde komen, maar hoe ik me nu nog steeds voel...ja,...:) ik ben gelukkig
Graag wil ik weten of het mogelijk is om na een relatie van een halfjaar, gedwongen beeindigd, het mogelijk is om een jaar later nog verliefd te zijn terwijl je de ander dat jaar niet gezien of gesproken hebt?
ik hoorde dat je maar 8 weken verliefd kan zijn
Ik heb zojuist een relatie, maar als ik dit artikel lees, ben ik bang om er nog in te gaan geloven... Iedereen verschilt. Bij de ene zal verliefheid langer duren dan bij de ander. Je leert ook je hele leven door voordurend nieuwe mensen kennen en dat kan natuurlijk ook een struikelblok zijn in een relatie. Als je jong bent, ga je daaruit leren en zal je soms eens een keuze maken waar je niet echt zeker van bent.

ik ben na al die jaren alsnog helemaal verliefd op mijn partner en dat zal ook echt niet overgaan!:)(L)

Ik heb al 2 jaar een relatie. Kan nu merken dat de relatie zich verdiept. Ik ben niet meer verliefd en ik denk dat degene die het nog wel zijn of denken het te zijn toch wat te zweverig zijn. Maar dat is voor iedereen natuurlijk anders. Als je je hele leven verliefd blijft krijg je nooit dieptegang in een relatie!
Vanaf dag 1 dat ik mijn partner had ontmoet was ik opslag verliefd. We zijn nu inmiddels vijf jaar verder en we hebben samen twee liefdeskinderen. En zelfs na vijf jaar hebben we nog erg vaak momenten dat we ons net een stelletje pubers gedragen. Wat is liefde toch gek. De verliefdheid van nu ervaar ik nu alleen anders dan de verliefdheid van vijf jaar terug. Maar nog even geweldig. Wij zijn nog helemaal gek op elkaar. Het is maar wat je ervan maakt denk ik met een portie geduld. En dan komt het helemaal goed. Ik ben nu 24 jaar. Ihsan
Wel een beetje jammer dat sommige mensen het verschil tussen verliefdheid en liefde niet kennen. Wellicht gevolg van onvoldoende ervaring.
dank zij dit zegt mijn vriend, ja het is een fase waar je doorheen moet.. maar ik voel duidelijk niks meer voor hem.. Dus ik ben niet zo blij met dit artikel.;)
ik denk dat verliefd zijn iets is wat je interesse doet opwekken in een ander persoon..je wilt niks anders dan met de ander samen zijn en je leert elkaar steeds beter kennen..
naarmate je langer samen bent gaat dat verliefde gevoel langzaam over in houden van..
toch denk ik dat verliefdheid kan blijven..blijf de leuke dingen doen met zijn 2tjes die jullie in het begin ook deden..blijf de dingen doen waardoor je partner zo voor je viel..
Zorg dat jullie dezelfde passie voor iets delen. zo blijf je meer naar elkaar toe groeien.
ik ben met men vriend volgende maand 1jaar samen en voel me nog zoals de eerste keer ik hem zag vlinders in de buik en een zalig gevoel:-)
ik geloof wel in eeuwige liefde en hoop dat het met hem zeker waar word want ik zou hem niet meer kunnen missen. stoch zalig om verliefd en gek op iemand te zijn.:-)
nee ze hebben het verkkeerd
verliefdheid kan eeuwig duren
dat is dan het echt eliefde en niet het liefde dat je met iemand naar het bed wil
die duurt niet eeuwig

laatst heb ik op het nieuws gelezen een paar stell
de man is 110 jaar oud en die vrouw 103 en ze zijn van zijn klein af aan samen getrouwt en ze houden nog meer van elkaar dat is pas echte liefdee
en die sommige mensen die doen het voor een bed klaaarrrr
dat is duss niet liefde he
hoop dat ik het eerste en het ware liefde krijg
ben nog maar 18
Ik ben al sinds 1983 samen, met de meest fantastische man die er bestaat. En ik kan toch zeggen dat ik zeker 90 procent van de tijd, verliefd op hem ben. Het is misschien niet eeuwig, maar komt verdomd dicht in de buurt. X
ik heb een vriend, en toen ik hem voor het eerst zag was ik al gelijk weg van hem..
ik ben nog altijd dol gelukkig
we hebben bijna een half jaar, en de liefde word alleen maar meer. :)
Ik geloof dat verliefheid wel eeuwig kan duren, maar de heftigheid ervan kan veranderen. Soms slaat de verliefdheid in alle heftigheid toe en soms zwakt hij weer wat af. Maar altijd weer voel ik de vlinders als ik alleen maar aan hen denk, we zijn bijna vijf jaar samen. Op deze man zal ik altijd verliefd blijven!
Xxx

Ik ben nooit langer als een half jaar verliefd geweest, dat gevoel van hoofd in de wolken roze bril op je neus ken ik nooit lang eigenlijk,.
Toch was het in het begin altijd extreme verliefdheid..
Ik ben 47 jr. en na een huwelijk van 27 jaar en 2 jaar single te zijn geweest helemaal verliefd. Het gevoel is heerlijk en wederzijds. Mijn verliefde vriend van 56 jr. weet ook niet wat hem overkomt. We voelen ons een stel pubers en genieten enorm van dit gevoel en alles dat het met zich meebrengt. Niet gedacht dat ik nog eens op slag verliefd zou worden op iemand. Ik voel me heerlijk, energiek, positief noem maar op. Het leuke er van is, dat mijn kinderen het ook geweldig vinden.
De magie blijft ook als is de verliefheid minder !!
Het is zelfs een sterker gevoel, houden van, minder vluchtig en staat als een rots.
En ik voel die passie nog steeds, en een stroompje verliefdheid als een zacht beekje door mijn hart.
Verliefheid kan heel lang aanwezig zijn.
Ik heb al 11 jaar een minnaar en als ik hem zie ben ik totaal in de wolken en beleef ik alle dingen die bij verliefdheid horen.( de wereld is veel mooier als je verliefd bent) Als hij niet bij mij is , maar ik denkaan hem of we bellen ook dan werkt mijn lichaam geheel op hem.
Ik denk dat als we echt samen zouden zijn de verliefdheid op den duur zou stoppen. maar nu kan ik zeggen dat een lange verliefdheid wel bestaat en doordat er geen sleur komt blijft het spannend en voel ik mij telkens weer een meisje van 16
Ik kan ziek worden van verliefdheid. Ben er 7 kilo van afgevallen!!!
ja, als volwassen mens van 43 jaar voelde ik mij weer een puber. Niet te geloven dat dit nog op onze leeftijd nog kon, zo diep en zo hevig waren de gevoelens. Zweven en dansen daar kan je het mee vergelijken, een roes... waar je maanden later uit ontwaakt en tot het besef komt dat het zo niet verder kon, dat je met beide voeten weer op de grond moet komen... en dat gebeurde ook, maar toch bleven die gevoelens voor mij... en de breuk kwam...en ook de pijn...hij had bindingsangst en kon dit niet aan.
Een paar weken later hoop ik nog altijd op een oplossing..misschien is een latrelatie DE oplossing, wie weet
Ongelofelijk, nadat ik dit gelezen heb weet ik het zeker... ik ben verliefd! Alles is leuk aan 'm, hij is zelfs mijn keukenprins..
Ik kan me nu nog niet voorstellen dat dit gevoel voor hem, ooit nog overgaat. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik heb mijn vriend voor hem verlaten en hij is volledig voor mij gegaan.. wij willen samen verder en die verliefdheid, dat zit wel goed!
Na bijna 9 jaar is verliefdheid over gegaan in houden van. Zeker nu ik zijn kindje draag. Wat kun je dan van iemand houden én weer helemaal verliefd worden!
Ik ben al anderhalf jaar echt verliefd!
Ik ben van mening dat verliefdheid wel degelijk eeuwig kan duren.
Al heb ik daar misschien nog niet genoeg ervaring voor. Ik ben 22.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!