Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Liefde | Verleidingstechnieken

Verleidingstechnieken

door TRENDYSTYLEAlleen het woord al roept allerlei reacties op: 'Wat?', 'Hoe?', 'Vertel daar eens meer over!'. Iedere vrouw spitst haar oren als het om verleidingstechnieken gaat. Niet omdat ze erom verlegen zit of omdat ze er zelf geen weet van heeft hoe ze het moet aanpakken. Maar het is nu eenmaal interessant om te weten hoe andere vrouwen verleiden. Niet voor niets komt dit thema iedere keer weer in jullie mails terug.

Iedere vrouw heeft haar eigen, persoonlijke recept, haar eigen technieken en (niet-)strategieën (ook geen strategie hebben, is een strategie!). En zeg nu niet dat het niet waar is, want niemand zal je geloven. Verleiden is een kunst die moedertje natuur aan ieder van ons heeft toebedeeld. De een maakt er alleen meer (en beter) gebruik van dan de ander, en heeft dus meer ervaring. Dat betekent ook dat je je erin kunt oefenen, dat je jezelf kunt verbeteren in dit eeuwenoude spel dat niet altijd per sé een concreet doel hoeft te hebben, maar dat op zich al een plezierige bezigheid is (hoeveel van jullie flirten niet om de flirt? Zie 'waar flirten al niet goed voor is')

Waarom zouden we daarom niet een lijstje met tips en verleidingstechnieken samenstellen? Een kleine (maar hopelijk snel langere lijst dankzij jullie aanvullingen) lijst met adviezen van lezeressen voor lezeressen.

We geven zoals altijd de eerste aftrap met - misschien - een cliché, maar we moeten toch ergens beginnen. Wij wil deelnemen aan deze kleine maar interessante zoektocht naar verleidingservaringen en -technieken, kan ons mailen via het venster hieronder. De interessantste reacties zullen we hieronder - geheel anoniem - publiceren.

Ons idee van verleiden

Locatie: een feest, bar of discotheek waar je met vrienden de avond (nacht) doorbrengt
situatie: je oog valt op een leuke jongen die je niet kent
verleidingstechniek: als volgt...

Stap 1: je 'vangt' hem met een zwoele blik
Ogen kunnen boekdelen spreken. Een zwoele blik, een verlegen blik, een stralende blik, zijn blik vangen en dan weer snel wegkijken. Het zijn allemaal uiterst effectieve verleidingstechnieken die we vaak genoeg vergeten (of misschien uit schroom niet toepassen). Doe het eens anders: kijk, vang zijn blik, sla je ogen neer, kijk weg en kijk dan opnieuw. Het is een beetje als vissen. Je gooit je hengel uit en haalt hem weer in om er nieuw aas aan te doen. Dan gooi je je hengel weer uit. Net zolang totdat je 'beet' hebt... Kans van slagen: 75%

Stap 2: je trakteert hem op een stralende glimlach
Je hebt zijn aandacht gevangen en hij komt naar je toe om een paar woorden met je te wisselen. Je ontvangt hem met een stralende lach waardoor hij zich direct op zijn gemak voelt. Dan wacht je verder af hoe hij zich gedraagt. De kans van slagen tot op dit moment: 85%

Stap 3: luister naar hem, laat hem praten, streel zijn ego
Begint hij te praten (de kans is groot), laat hem dan praten. Mannen houden ervan zichzelf te horen. Kijk hem diep in de ogen, knik af en toe bevestigend en glimlach als hij een gevatte opmerking maakt. Geef hem het idee dat je alleen maar ogen en oren voor hem hebt. Er is geen effectievere verleidingstechniek dan zijn ego strelen. Mannen zijn en blijven per slot van rekening grote kinderen, en wat willen kinderen? Juist ja, aandacht. En wat wil jij? Hem verleiden. Geef hem dan het idee dat hij uniek is. De kans van slagen is op dit punt gestegen tot 89%.

Stap 4: tijd voor een pauze
Een te lang gesprek (of beter: een te lange monoloog) heeft hetzelfde risico als een soufflé: de sfeer zakt opeens in. Dus waarom zou je niet even een break nemen op het hoogtepunt. Bestel een drankje, wissel even een paar woorden met een vriendin die langskomt, laat hem even alleen om alles te laten bezinken. Voel je tijdens deze pauze dat zijn ogen je niet loslaten, dan zit je goed. De kans van slagen is op dit punt gestegen tot 94%.

Stap 5: hervat het gesprek en geef hem opnieuw alle aandacht
Laat hem weten dat hij 'gewonnen' heeft, dat jouw aandacht die even bij andere dingen was, weer helemaal voor hem is. Hij zal je eeuwig dankbaar zijn. De kans van slagen is op dit punt gestegen tot 100%.

De rest van de avond moeten jullie zelf maar invullen :-)

Nu is het jullie beurt :-)

Reacties van Trendystylers
je kunt ook beginnen met 'hoe was je dag' daarna als hij dat heeft gezegd kijkt hij je aan daarna zeg je 'ik heb vandaag iemand in een auto ( of iets anders ) zien zoenen hij krijgt dan kriebels in zijn buik en buig dan rustig naar voren. Hij zal je begrijpen en gaat ook naar voren.

De meest pretigste plek om te zoenen is in een bed: zacht, romantisch maar ook natuurlijk je kan liggend zoenen.
Succes
reactie: Hee trendystyle,

Ik las net jullie artikeltje "verleidingstechnieken".. Maar waarom gaan jullie er van uit dat de jongen in kwestie op de meid af stapt? Het komt helaas niet al te vaak voor.. En, zoals de jongen reageerde, ik ben echt geen lelijk gedrocht :P. Kunnen jullie de tips niet geven voor de moeilijkere jongens? Dus, als de jongen na stap 1 níet naar je toe komt om te praten. Want jongens willen niet dat hun ego en zelfvertrouwen gekrenkt word... En ik zou zelf ook geen praatje gaan maken. Ik geef hun de aanleiding om het te doen, oogcontact, een drankje halen als híj aan de bar staat en hen inderdaad op een glimlach trakteren. Want dit laatste heb ik gedaan, maar hij kwam toch echt niet op mij af.... Dus wat doe ik nu? Ik ga zoieso elk weekend naar diezelfde kroeg, dus moet ik het spel door laten gaan? Oogcontact blijven maken? Hij was met 1 vriend.. Verder heb ik hem met niemand zien praten, geen jongens, én geen meiden. En om nogmaals op de reactie van de man terug te komen. 1 hij is homo, 2 hij heeft een vriendin, 3 hij heeft het al op een andere meid gemunt en 4 hij heeft je door en laat je zwoegen.. Hij zag er niet homoseksueel uit, en hij had het duidelijk niet op een andere meid gemunt(hij flirtte niet). Of hij me door had en wilde laten zwoegen weet ik niet. Ik kwam wel naast hem aan de bar staan(waar hij tequilla bestelde en terwijl de barman in was het schudden kwam ik ertussen omdat ik er ook een wilde, om de barman moeite te besparen.. Waarna ik naar de jongen in kwestie glimlachte), ik maakte oogcontact(2 of 3 keer gelukt). Hij zag er trouwens uit alsof hij niet verlegen zou zitten om aandacht van meiden, mooi koppie, hippe kleding enz. Dan rest nummer 2, hij heeft een vriendin, en daar hij met alleen 1 vriend daar was, weet ik dat niet. Dus, hebben jullie tips? De jongen laten gaan en volgend weekend alle kansen open zetten, of kijken of hij aanwezig is, en door gaan met de flirt? Of een heel andere oplossing? Gr. Claudia
reactie: Hoi mensen!

Wat een leuk stukje. Ten eerste lijkt het me van toegevoegde waarde om mee te delen dat ik zelf een man ben van 24, die regelmatig in de uitgaandgelegenheden van Arnhem, Nijmegen en Utrecht te vinden is. Ik vind het leuk om al die tips en tricks voor vrouwen te lezen. Laten we het voor het gemak een vorm van ' contraspionage' noemen. In dit geval wil ik bijdragen aan het artikel, omdat wij mannen er ongetwijfelt ook baat bij hebben bij de resultaten. Ik wil wat aandachtspunten toevoegen aan de verleidingstappen die door trendystyle zijn geformuleerd;

Stap 1: stap 1 is een zeer goede manier om de aandacht van een heer te trekken. Op deze relatief subtiele manier kom je niet te happerig over, terwijl je als vrouw zijnde een duidelijke boodschap uitstraalt. Ik wil jullie vrouwen er echter wel voor hoeden dat stap 1 niet automatisch leidt tot stap 2 ( ook uitgaande van een correcte uitvoering van stap 1). Reden hiervoor kan het gebrekkig zelfvertrouwen zijn van de beoogde man, waardoor hij niet naar je toe durft te komen. Een andere reden is misschien je vervaarlijk ogende (mannenverslindende?)vriendinnenkring. Er is ( helaas) maar een beperkte groep mannen die erop durven te wagen een meid te benaderen in een groep van meer dan 2 andere meiden. Zeker als jij en je andere vriendinnen bloedmooi ( en/of luidruchtig) zijn. De gemiddelde man loopt liever de kans mis jou aan de haak te slaan dan openlijk sociale executie te riskeren bij jou of je vriendinnen. Speeltip: lose your friends. Voer stap 1 uit en verplaats jezelf naar een meer toegankelijke positie. Verder kan het uiteraard ook zijn dat een man simpelweg niet geïnteresseerd is. Dat kan alleen maar 4 dingen betekenen; A-hij is homosexueel, B-hij heeft een vriendin ( hoogstwaarschijnlijk is zij dan ook terplekke, anders maakt hij tenminste wel een praatje. Waarom gaat hij anders alleen uit met vrienden?) C- je bent te laat, hij heeft het op een andere meid gemunt, D-hij heeft je door! Hij is een doorgewinterde veteraan in contra verleidingtechnieken. Hij wacht tot je ongeduldig en lichtjes wanhopig wordt. Wanneer hij de indruk krijgt dat je zekerheid een beetje is aangetast slaat hij zijn slag en ben je een veel makkelijkere prooi. Goed nieuws hierbij is eigenlijk dat je ook een prooi bent die zich graag laat vangen door een echte tijger! Nog een boodschap: bijna alle single -straight - mannen zullen interesse tonen, mits je niet een al te verwerpelijk gedrocht bent. Ook de knapste mannen onder ons zijn niet altijd even veeleisend. Dus dames op naar stap 2! Stap 2: stap 2 is vrij competent en waterdicht. Het feit dat een meid vriendelijk en toegankelijk overkomt in eerste contact is een zeer goede basis om een man op z'n gemak te stellen. De voornaamste sociale drempel is weggewerkt; de angst van afwijzing. Stap 3: stap 3 is ook goed. Streel zijn ego en geef hem complimentjes. Mannen houden van complimentjes en zullen niet gauw afknappen door een overvloed hiervan. Natuurlijk moet je niet aankomen met " wat heb jij mooie lichtbruine ogen", terwijl de persoon pikzwarte heeft. Geloof me dames!, dit is geen onzinnige waarschuwing! Ik heb het eens meegemaakt! Verder is het misschien beter om ook geen complimenten te geven als " ik val heel erg op bruine jongens" of " ik vind Aziaten zo lief". Een jongen kan zich even een stuk minder speciaal voelen. Dat tast weer zijn ego aan en bad ego is bad for you! Stap 4: je moet inderdaad voorkomen dat de sfeer zakt. Bij stap 3 ontstaat de mogelijkheid om in te schatten of hij meer ervaring heeft in versieren of niet. Jongens met meer verleid en versier ervaring zullen het gesprek zelf onderbreken voor een pauze, omdat ze weten dat ze het hoogtepunt moeten behouden. Dit is een van de voornaamste uitgangspunten uit de hedendaagse versierdoctrine voor mannen en getuigt van zelfvetrouwen bij de man. Veel minder ervaren mannen durven het contact niet te onderbreken uit angst dat ze jouw interesse verliezen. Verder moet de vrouw zelf voorzichtig zijn bij het toepassen van de ' pauze'. Breek hem niet zomaar abrupt af in het midden van een gesprek waar hij vol enthousiasme de demagoog uithangt. Ik heb daar persoonlijk een hekel aan en in de ergste gevallen kan je als onbeleeft ervaren worden. Verder kan een ' pauze' waarbij je "hem er maar een beetje bij laat staan" invloed hebben op het vetrouwen van de kandidaat. Hij kan dan gaan denken dat je toch niet zo geïnteresseerd bent. Dat is niet bevorderlijk voor de situatie. Stap 5; een goede uitvoering van stap 5 verhelpt boventaande ongunstige situatie bij stap 4. Dames, denk eraan, mannen zijn over het algemeen vrij onzeker bij het versieren. Misschien ook niet helemaal gek, aangezien wij van oudsher het gevoel hebben dat de verantwoordelijkheid van het slagen van het versierproces bij ons ligt. Het is daarom belangrijk om hem het idee te geven dat hij ' de versierende tijger' is, zonder zelf teveel tanden te laten zien. Toon interesse, toon toegankelijkheid en wees gezellig. Als het een beetje een leuke kerel is lukt het wel. Er zijn natuurlijk ook mannen die houden van een arrogante houding bij vrouwen. Maar die zijn toch echt in de minderheid. Wil je arrogant zijn, dan hoop ik dat je een mooi kopje of een mooi lijfje hebt, anders is het de voorspelling dat je vrij lang droog zal staan! Till next time,

Me


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!