Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Liefde | Text flirten met stijl

Doe jij aan 'flirtexting'? Tekst flirten met stijl

De tijden veranderen en ook de manier van elkaar 'het hof maken' is in voortdurende ontwikkeling. De eerste aanloop tot een date is vandaag de dag vaak 'flirtexting'.

door TRENDYSTYLEWat is flirtexting?

Het Amerikaanse woord 'flirtexting' (niet alleen de manieren veranderen, maar er ontstaan ook nieuwe woorden!) of 'text flirten' staat voor het uitwisselen van berichtjes tussen jou en de jongen of man waar je geïnteresseerd in bent. Het gaat om berichtjes met een flirterige ondertoon die tot een date moeten leiden (of misschien wel meer). Vaak is flirtexting de eerste stap in het moderne datingsproces. Flirtexting komt ook voor als je het bed al samen gedeeld hebt (en dat nog een keertje hoopt te doen).

Flirtexting tips

Het voordeel van flirtexting (of text flirting) is dat je niet oog in oog met de ander staat. Je hebt tijd om na te denken over wat je gaat 'texten' en je kunt onzekerheden gemakkelijk verbergen. Aan de andere kant vereist flirtexting wil enige intelligentie. Omdat je de berichtjes via sms verstuurt, moeten ze kort en helder geformuleerd zijn. De communicatie is heel anders dan via email (en dan hebben we het niet eens over 'brieven schrijven' zoals dat vroeger de gewoonte was). Flirtexting is een kunst. Hier zijn elke tips om succesvol te flirtexten.

1. Het doel van flirtexting is een date en misschien wel de liefde

Houd voor ogen wat je met flirtexting wilt bereiken. Het doel is meestal een date. Flirtexting kan het begin van een prille relatie zijn.

2. Flirtexting is meer dan een spel

Flirtexting lijkt een spelletje maar is meer dan dat. Via flirtexting leer je elkaar en de bedoelingen van beide kanten op een speelse en luchtige manier kennen. Geef niet direct teveel weg. Je hoeft zijn superego niet te strelen. Een beetje onzekerheid aan zijn kant doet wonderen. En bied jezelf niet aan! Dit alles heeft niet met spelletjes spelen te maken, maar alles met eigenwaarde.

3. Charmante en grappige berichtjes

Flirtexting vraagt om grappige, luchtige en charmante tekstjes. Vermijd vragen die om een lang antwoord vragen en kom niet met tekstjes als 'Ik moet met je praten', 'Ik moet je iets vertellen'. Ze zaaien alleen maar onrust.

4. Wees jezelf

Net zoals in alle andere situaties in het leven geldt ook voor flirtexting dat je altijd jezelf moet blijven. Probeer niet aan het ideaalbeeld van de ander te voldoen en verander niet van inzichten of standpunten omdat je aanvoelt dat hij dat op prijs zou stellen. Wees trots op hoe jij zelf bent en verberg je eigen ik niet achter het masker van de mobiele telefoon.

5. Verstoor het spel niet

Luchtig en speels zijn de sleutelwoorden. Verstoor het spel niet door banale opmerkingen te maken of - erger nog - door over trouwen en baby's krijgen te beginnen :-)

6. Verzend geen berichtjes op rare tijdstippen

Verstuur geen sms'jes midden in de nacht of op rare tijdstippen. Niet alleen omdat je zijn privacy wilt respecteren, maar ook omdat het behoorlijk wanhopig kan overkomen als je hem om 4 uur 's nachts nog even gaat sms'en. Eigenwaarde, weet je nog?

7. Stuur geen berichtjes in een dronken bui

Flirtexting is als een schaakspel. Je moet er je hoofd bij houden. Stuur geen berichtjes als je een wijntje teveel op hebt. Je zou er wel eens spijt van kunnen krijgen.

8. Pas op voor misverstanden

Houd altijd in gedachten dat tekstberichtjes gemakkelijk tot misverstanden kunnen leiden. De berichtjes zijn kort en vaak zonder nuancering. Bij het lezen van de berichtjes zie je bovendien de gezichtsuitdrukking van de zender niet en hoor je ook de intonatie van zijn of haar stem niet. Hierdoor kunnen teksten een heel ander gewicht krijgen. Pas op voor te sexy berichten. Heb je het idee dat er sprake is van een misverstand, grijp dan direct de telefoon en ruim het uit de weg.

9. Verba volant, scripta manent

Woorden vervliegen, geschriften blijven. Bedenk dat je verstuurde berichtjes niet meer van zijn telefoon kunt wissen of ongedaan kunt maken. En bedenk ook dat hij jouw berichtjes aan anderen kan (zal) laten lezen. Wees voorzichtig met wat je schrijft.

10. Stuur liever geen sexy foto's (of naaktfoto's) van jezelf

Stuur je een foto, wees je er dan van bewust dat die foto's wel eens een eigen leven zouden kunnen gaan leiden. Jullie zouden wel eens ruzie kunnen krijgen en dan wil je niet dat hij, na een vroegtijdige break-up, over sexy foto's van jou beschikt. Stuur daarom liever geen sexy foto's of naaktfoto's van jezelf (hoe populair 'sex-chatten' ook mag zijn). Verder getuigt het sturen van sexy en/of naaktfoto's van jezelf (maar dat is onze mening) bepaald niet van respect voor jezelf. Lees ook 'Een beetje chatten (flirten) kan geen kwaad, toch? :-)'


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!