Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Liefde | Het profiel van de 'serial dater'

De 'serial dater'

Een nieuwe trend in de liefde: het profiel van de 'serial dater'. Als het hebben van één man al fantastisch is, stel het je dan eens voor hoe het zal zijn om er meerderen te hebben!

door TRENDYSTYLEEr wordt veel gesproken en geschreven over het concept familie, over monogamie. Het concept 'singles' komt ook vaak aan bod. In dat geval is de toon meestal een beetje meewarig, doorspekt met medelijden en met de hoop dat ook de arme single op korte termijn een man zal vinden en een gezinnetje zal stichten. Maar waar we maar weinig over horen, is over de singles die het niet alleen in hun eentje helemaal naar hun zin hebben, maar ook nog eens prat kunnen gaan op een lange lijst 'dates' zonder dat ze ooit de behoefte voelen om zich terug te trekken in een exclusieve relatie. Het fenomeen is niet zozeer nieuw, maar krijgt de laatste tijd steeds meer voet aan de grond en wordt wel aangeduid met de term 'serial dating'.

Laten we maar gelijk het woord geven aan Marjan, 28 lentes jong, afdelingsmanager in een grote kledingzaak. 'Toen het uitging met mijn vriendje, was ik tot mijn verbazing echt opgelucht. Ik voelde me opeens vrij en had geen zin meer in een exclusieve relatie. Op dit moment ga ik met zo'n zeven mannen uit en het is altijd gezellig. Ik heb het nog nooit zo naar mijn zin gehad! Sommigen zijn oude vlammen die toen het uit was met mijn laatste vriendje opeens weer op de stoep stonden. Mijn andere dates heb ik pas later leren kennen. Ook op internet. Inmiddels ben ik er heel goed in geworden om nieuwe contacten te leggen. Ik let altijd heel goed op, zeker omdat ik in het begin een paar minder leuke ervaringen heb gehad. Ik was toen nog een beetje naïef. Maar nu weet ik precies waar ik op moet letten en heb ik geen problemen meer gehad. Al mijn dates weten dat ik ook andere mannen zie en het lijkt erop dat ze er helemaal geen probleem mee hebben. Ik hoef me nooit eenzaam te voelen. Als ik zin heb om iemand te zien, dan doe ik dat. Ben ik liever alleen of ga ik liever stappen met een vriendin dan kies ik daarvoor. Een telefoontje en alles is geregeld. Ik vind altijd wel iemand. En de seks? Beter dan ooit!'

Marjan kunnen we gerust onder de categorie 'serial dater' plaatsen. Hetzelfde geldt voor Katja, 23 jaar, studente. Ze schrijft ons: 'Eigenlijk heb ik nooit een echte relatie gehad. Altijd korte relaties. Op dit moment ga ik soms zelfs alleen maar één, ten hoogste twee keer met een jongen uit en dan kijk ik weer om me heen. Ik houd van kort en intens. Ik zie er goed uit en zit dus echt niet om mannen verlegen. Het enige probleem is dat de jongens waar ik mee uitga, vaak niet begrijpen dat ik verder niets wil. Wie zegt dat mannen playboys zijn? De mannen die ik heb leren kennen wilden meestal direct een exclusieve relatie... Vanaf het allereerste afspraakje. Mij niet gezien!'

We hebben meerdere mails over dit onderwerp ontvangen. Een teken dat ook hier het 'serial dating'-fenomeen een groei doormaakt. Het lijkt er bijna op dat de rollen omgedraaid worden. Dat de mannen steeds meer op zoek zijn naar stabiliteit, naar een blijvende relatie en dat de vrouwen (niet allemaal natuurlijk, maar ze zijn er) de smaak te pakken hebben van vrije relaties, zonder al teveel verplichtingen.

We hebben een klein onderzoekje gedaan en op basis daarvan het profiel van de doorsnee serial dater opgesteld. Misschien val jij ook wel in de categorie of misschien ben je een potentiële serial dater. Je weet maar nooit :-)

Het profiel van een doorsnee 'serial dater'

  • leeftijd: 22 - 32 jaar
  • opleidingsniveau: hoger beroepsonderwijs, universiteit
  • lichamelijke kenmerken: aantrekkelijk, in ieder geval zeker van en blij met haar uiterlijk
    Ervaringen in de liefde: meerdere (soms vele), meestal afgesloten met een diepe teleurstelling
  • sociaal leven: heel intens. Veel vriendinnen waar ze haar hart bij kan uitstorten
  • salaris (als de opleiding is voltooid): meestal boven de middenmaat
  • hobby: mannen verzamelen...

Wat vinden jullie ervan? Hebben jullie soortgelijke ervaringen? Of denken jullie er heel anders over? Mail ons je reactie via het venster hieronder. De meest interessante reacties zullen we hieronder, geheel anoniem, publiceren.

Reacties van Trendystylers
Onder studenten wordt er al lang niet meer neergekeken op vrouwen die aan serie-daten doen en die komen daar ook gewoon voor uit. Je mag dan van je vrijheid genieten, ook op seksueel gebied.
Een andere categorie zijn vrouwen die in de liefde teleurgesteld zijn (gescheiden of in de steek gelaten) en uit een soort reactie van de ene man naar de ander wippen.
Tenslotte is er een toenemende groep van oudere paren die als de kinderen het huis uit zijn seksueel gaan experimenteren (parenclubs e.d.).
In ieder geval neemt het serie-daten van vrouwen over de hele linie toe en neemt de negatieve beoordeling hiervan af. Ik ben benieuwd waar dat naar toegaat.

reactie: Grappig vind ik dat er altijd vanuit gegaan wordt dat alleen de leeftijdscategorie 20-30 met dit soort dingen actief is, terwijl ik (42) en vele vrouwen van mijn leeftijd met levenservaring en wellicht de kinderen het huis uit met precies dezelfde zaken bezig zijn maar vaak toch in de categorie `zielig' worden geduwd omdat mannen alleen maar op jonge dames vallen. Welnu dat klopt in de praktijk dus absoluut niet..want ik heb het sinds mijn 40e nog nooit zo druk gehad met daten! Een eveneens grappige tendens is dat het geen oudere heren zijn die graag willen daten, maar vooral de jonge tot zeer jonge mannen..Zij klagen dat er zo weinig leuke meisjes zijn van hun eigen leeftijd waar ze uberhaupt iets mee kunnen delen..
reactie: hoi,

Grappig. Dat vrouwen nu zo serial daten, gebeurt vast al langer dan we denken. En grappig, want dat is nou precies waar ik ook mee bezig ben. Ik ben een man, 27 jaar, en sinds een klein jaar single. En sindsdien noemen sommigen mij een player, anderen vinden me gewoon van god los. En als ik eerlijk ben, heb ik nog nooit zoveel dates gehad als ik nu heb. Soms drie, vier tegelijkertijd. Op zich wel fijn, geen commitment - precies zoals elke man het wil, hè ;-) -, en elke dame weet waar ze aan toe is: ik wil niets vast. En toch geloof ik niet, dat ik er echt gelukkig mee ben. Hoewel zij mij misschien wel meer willen geven, is dat niet wat ik wil van deze vrouwen. Vanaf moment één dat ik ze ontmoet, weet ik al: leuk, lief of interessant, maar niet voor lang. Om de meest uiteenlopende redenen verlies ik mijn interesse - en dan ben ik een ongelooflijke lul. 't is wel fijn, maar niet bevredigend. Ik begin te denken, dat het eigenlijk meer een verslaving, dan een gezonde manier van leven is. Deze man zoekt meer: liefde en die vind ik niet bij deze vrouwen... Wat nu? Wat is dan het nut van serial daten? Dat je ervaring opdoet? Waarin? Sex? Denk het niet, je kent elkaar amper. En echt goed voor het leren omgaan met relaties, is het ook niet, lijkt me. Dus waarom zou ik eigenlijk doorgaan met het uithollen van mijn gevoel? Klinkt misschien raar voor een man, om zo te denken. Zie me dan als een man, die ook nadenkt en analyseert als het gaat om zijn relaties met het andere geslacht en niet bang is om eerlijk te zijn en zijn gevoel te uiten. Ik wil wedden, dat er meer mannen zijn, die zo denken, maar dat nooit uiten - not done onder mannen. En eerlijk gezegd, geloof ik dat er eigenlijk niemand is, die hier ècht gelukkig van wordt. Laat ik het zo zeggen: vrouwen willen dat nog wel toegeven, mannen nooit. Dus kom op. Wees eens eerlijk naar jezelf. En anders: laat me zien dat ik ongelijk heb!
reactie: Ik vind het jammer om te lezen dat er een heleboel mensen zijn die dus een vaste relatie meer zien als een last of zeggen ik heb nog steeds niet de ware gevonden. Want wie is de ware? Elke persoon is anders en elk persoon zal zijn minder leuke kanten hebben maar het is juist de kunst om elkaars minder leuke kanten te kunnen bespreken en elkaar te accepteren. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat je wanneer je denkt in een sleur te zijn beland er juist aan moet werken om het weer leuk te hebben. De sleur komt veelal voort uit alle andere belangrijke dingen die tussen de relatie in zijn gekomen zoals werk, kinderen, status.

Het is inderdaad tegenwoordig een trend om dan maar weer te zoeken naar iemand anders totdat er wederom de sleur toetreed. Alleen zijn kan heel goed voor iemand wanneer de partner niet bereid is concessies te doen voor die ander of altijd denkende dat je klaar moet staan voor de ander. Voor iemand te kiezen omdat je anders maar alleen bent is ook geen goede basis maar uiteindelijk ben je allemaal op zoek naar iemand met wie je lief en leed deelt en de uitdaging zit hem in het feit dat je juist in elke fase van je leven de relatie weer herontdekt met elkaar en dan is een vaste relatie juist een rots in de branding. Bedenk wanneer je ernstig ziek wordt of dat je leven een andere wending krijgt door een ongeluk, wie zijn er dan? De oppervlakkige relaties zijn dan gauw uitgekeken en met degene waarmee je zo diepe verbinding mee hebt zal ook in zo’n fase ook weer vechten en zorgen voor het succesvol slagen.

reactie: Ik ben een serial dateres. Ik voldoe bijna aan het profiel, ik ben 20 jaar. Ik date met zo'n (even tellen...) 6 jongens. Ik weet dat ik de mogelijkheid heb om met veel meer jongens te daten. Ik krijg vaak telefoonnummers en verzoekjes om een keer af te spreken. Tijdens uitgaan, maar ook in de trein, in een winkel, in de parkeergarage van de supermarkt (?) eigenlijk op veel meer plaatsen dan ik mogelijk achtte. Ik heb vaak een open uitstraling, niet alleen naar mannen. Ook veel andere mensen beginnen vaak spontaan een praatje met me.

Van mijn 14e tot mijn 19e heb ik alleen maar ‘serieuze’ relaties gehad. Dat wil zeggen dat ze allemaal minstens 3 maanden hebben geduurd en ik de heren mee naar huis heb genomen om ze aan mijn ouders dan wel familie (verjaardagen etc.) voor te stellen. In mijn ogen waren dit zogenaamde ik-hou-van-jou-relaties. Relaties waarbij het bijna vanzelfsprekend is dat je het hebt over de mogelijke toekomst (huisje, boompje, beestje). Bij de vriendschaprelaties (want zo noem ik ze) die ik nu heb, ontbreekt dat toekomstperspectief. De mannen claimen mij niet. De een zoent met me, de ander houdt m'n hand vast. Zo geeft nummer drie bijvoorbeeld geweldige massages (wederom geen seks). Nummer vier kan geweldig koken en heeft dezelfde smaak als ik, wat betreft muziek etc.

En seks dan? Nou ik heb orgasmen, maar ik geef ze aan mezelf. Ik beleef er geen plezier aan om in m'n eentje mezelf te verwennen. Zo sliep ik laatst bij een vriend van mij (een van m'n dates dus) onze bedden stonden zo'n 10 cm uit elkaar. Ik begon mezelf te verwennen en hij deed dat ook. Geen lichamelijk contact, minimale intensivering van de relatie, geen gerommel met condooms etc., geen gebondenheid en dus weinig risico. Wel heerlijk geslapen, ontbijt op bed en een geweldig humeur.

Soms vind ik het wel jammer dat die mannen mij niet claimen, dat ze niet bang lijken om mij te verliezen. Maar de teleurstellingen van m’n ‘serieuze’ relaties (3 van de 5 gingen vreemd, veel ruzies, seksueel misbruik) zorgen ervoor dat het verlangen naar zo’n relatie verdwenen is.

Er zijn absoluut vrienden en vriendinnen die mij hebben ‘betrapt’ op het serial daten, maar na een goed gesprek: “hoe weet ik dan dat die mannen alleen met mij daten?” valt dat allemaal wel mee. Toch kan ik er met niemand over praten, omdat mijn vriendinnen allemaal wel een ‘serieuze’ relatie hebben en daar heel gelukkig mee lijken. Het meeste onbegrip komt van mijn moeder. Zij begint over normen en waarden etc. Terwijl ze geen idee heeft van wat ik doe, omdat ik haar ook niet kan vertellen dat ik een serial dateres ben. Fijn dus dat ik hier even m'n verhaal kan doen, want ja ik twijfel ook wel eens of ik wel goed bezig ben zo. Meer informatie over deze trend, is dan ook meer dan welkom..

Ik zie het serial daten als een logisch gevolg van hoe ik behandeld ben. Bovendien ben ik slim genoeg om mijn serial dating leven op zo’n manier te managen dat ik er niemand mee schaad. Ik zou het niet oke vinden als ik seks zou hebben met de mannen. Daar gaat het me dan ook niet om, het gaat me om het gezelschap, de aandacht, complimentjes, uitstapjes, logeerpartijtjes, massages eigenlijk om het genot. Het genot, de vrijheid om te genieten zonder angst.

reactie: Ik ben 45 jaar en drie jaar alleen na twee langdurige serieuse relaties.Waarvan eentje een huwelijk van 16 jaren. Vanaf het moment van alleen zijn, ben ik ook meerdere kortdurende relaties aangegaan via dating sites. Doel is aandacht en lust op dat moment. Dus egoisme, bevrediging van eigen behoefte. Je bouwt niks op qua liefde en mocht je de ware tegenkomen dan moet je wel meteen kappen met je vage datingrelaties. En heb je in je nieuwe serieuze relatie een zwak moment, wat je altijd wel eens hebt, dan val je als je niet uitkijkt zo weer in je oude dating patroon en pakt de oude vage contacten weer op. Met alle gevolgen van dien. Dus of het je uiteindelijk vreugde en geluk brengt vraag ik mij ten zeerste af.
reactie: Hallo,

Ik ben een vrouw van 39 jaar. Na een relatie van 13 jaar ben ik al 10 jaar alleen en het bevalt mij goed. Na al die jaren samenwonen had ik geen behoeft meer in een relatie. Op een gegeven moment werd het een enorme sleur. Je hoeft niet perse een relatie te hebben om gelukkig te zijn. Alleen zijn er maar weinig mensen die dat zo zien. Ze vinden je echt zielig dat je nog steeds geen man hebt gevonden. Krijg wel het idee dat ze alleen vrouwen zielig vinden, en niet de mannen. Die hebben zogenaamde bindingsangst of het zijn vrijbuiters. Alsof er geen vrouwen zijn die van het leven kunnen genieten zonder man. Volgens mij is bindingsangst hetzelfde als " ik vind je wel leuk, maar niet leuk genoeg om een relatie met je te beginnen." Die smoes gebruik ik ook wel eens. ;-)) Of " ik ben nog niet toe aan een relatie."

Als ik om mij heen kijk dan zijn de meeste mensen helemaal niet zo gelukkig in een relatie en blijven ze bij elkaar omdat ze niet alleen durven te zijn. Hoe vaak ik geen opmerkingen krijg dat ik al zolang vrijgezel ben. Of dat ik mannen het hoofd op hol wil brengen zonder iets van ze te willen. So what... Hoeveel mannen doen dat ook niet. Het is niet zo dat ik geen relatie wil maar ik ga alleen voor de Ware. En zolang ik die nog niet gevonden heb ben ik liever alleen en date af en toe met leuke mannen. Voor de rest maak ik mij er niet zo druk om. Ik heb een leuke baan en genoeg vriendinnen. Ben dus blij om te horen dat er ook nog vrouwen zijn die niet 1 doel voor ogen hebben. (trouwen en kinderen krijgen) Genieten van het leven totdat ze een keertje iemand tegen komen met wie ze wel een vaste relatie willen. Leuk dat de rollen een keertje omgedraaid zijn. Het zijn dus niet alleen mannen die het er maar van nemen. Het is leuk om elke keer weer nieuwe mensen te ontmoeten en het blijft spannend. Het is ook niet zo dat je maar met iedereen het bed in moet duiken. Natuurlijk zijn er teleurstellingen geweest, maar op een gegeven moment kom je erachter dat het leven veel te kort is om te treuren, en dat er genoeg leuke mannen rondlopen. ;-)) Als ik terug kijk naar de teleurstellingen in mijn leven dan kan ik achteraf alleen maar constateren dat ik er nu niet eens meer iets van wil. Een beetje vreemd maar wel prettig om te weten. Groetjes
reactie: Grappig om te lezen dat hetgene waar ik al een tijdje mee bezig was gewoon een soort trend is.. Dacht zelf eigenlijk dat het behoorlijk fout was wat ik deed! Ben ook een paar keer erg gekwetst door mannen en durf me nu gewoon moeilijk te binden.. Wil niet weer van iemand gaan houden om het vervolgens weer kwijt te raken.. Zoals het nu gaat voel ik me prima..Wel de lusten niet de lasten! En natuurlijk vind iedere vrouw de aandacht leuk! Ik ben in ieder geval helemaal voor de nieuwe trend!
reactie: Blijkbaar ben ik een trendsetter geweest. Ik had in de jaren tachtig al meerdere - niet serieuze - vriendjes tegelijk. En na een paar pogingen om een vaste relatie aan te gaan, ben ik nu weer helemaal terug in mijn oude patroon, waarbij de datingsite op Internet e.e.a. Wel makkelijker maken. En het bevalt prima. Ik herken mezelf dus helemaal in het profiel, alleen ben ik wel 45 jaar.
reactie: serial dating,
Ja dat past wel bij deze tijd waarbij mensen andere mensen consumeren in plaats van liefhebben. Het egoisme viert hoogtij. En het gaat vooral om zoveel mogelijk aandacht van verschillende mensen te krijgen. Zo het gevoel van 'geliefd' zijn te bereiken. Er word weinig rekening met andermans gevoelens gehouden en als iemand te lasig word ,'delete' je die toch. Ben er niet zo van gecharmeerd.begrijp het wel hoor. De lust beheerst de mens.. Groetjes,

reactie: Ik sluit me aan bij de categorie 50plus die een leuk leven hebben dankzij serial dating. Ik ben 52 en geniet van mijn "oproepmannen". Ze zijn allemaal van elkaars bestaan op de hoogte en hebben daar verder ook geen moeite mee. Inderdaad speelt voor mij een rol dat ik hoger opgeleid ben en zelf goed in mijn onderhoud kan voorzien. Ik sta zeker niet negatief tegen een serieuze relatie maar zolang ik nog niemand gevonden heb waarmee ik ook een leuk leven kan hebben (en die mij aankan) zal ik het serial daten zeker trouw blijven. Ook ik ben maar een mens. Dus met de leeftijd sloegen jullie de plank mis maar met de rest konden jullie wel eens gelijk hebben.

Hallo
Ben een vrouw van 50 en gescheiden en geweldige kids. Ben onafhankelijk en werkend vrouw en ik date nog steeds met
Plezier en geeft me ook een enorme kick en geeft me ook meer
Vrijheid te kunnen kiezen waar ik meest zin in heb. Tja ik val op jongere mannen ,toyboys, en ik zie er goed uit en aantrek
Kelijk en het is voordeel dat ik zo kan kiezen op de profiels met wie ik
Kan chatten heerlijk !!! Ik ga nog steeds door met dates. Ik zoek nog geen vastigheid geenzins meer en tja ik heb geweldig veel
Dates binnen en tja ik kan kiezen meer keuze zat hoor!!! Niet alleen sex hoor maar ook gezellig chatten. De wereld staat echt open,
Meer nieuwe contacten. Je leert met dates echt kennen hoor. Geen spijt van hoor.
reactie: Ben een vrouw van 51jaren, en date ook met veel plezier, volgens mij is het
Niet aan leeftijd gebonden, maar meer aan de situatie waar je je in bevindt. Ik doe het namelijk omdat mijn man, anderhalf jaar geleden is geopereerd aan
Zijn prostaat, en daar ik een tijd zonder seks was, begon het danig bij mij
Te kriebelen, en zodoende kwam ik op Relatie Planet terecht, waar ik mijn
Eerste vriend tegen kwam, heb er een goed gevoel aan over gehouden, Maar nu
Daten we als swingers, omdat ik mijn man respecteer en hem er meer in wil
Betrekken, beter ook om een open relatie te hebben, dan dat alles stiekem
Gaat, er gaan dan ook wel veel gesprekken aan vooraf dat je zover bent. Maar
Bij ons gaat het nu echt beter zo. Zijn seksleven is er ook veel beter door
Geworden, omdat ik er nu meer van kan genieten. En dat geeft hem ook weer
Een kick. Dus zo zie je maar, aan leeftijd is het niet gebonden.
reactie: Hallo

Jullie profiel van de gemiddelde serialdater klopt niet echt bij mij

Ik ben wat oouder (bijna 34) en ik heb geen teleurstellingen in de liefde, ik heb een relatie van 7 jaar gehad en ben nog steeds goed bevriend met mijn ex. Wel merk ik dat ik geen zin heb me op 1 persoon te richten, verschillende mannen hebben verschillende leuke kanten en ik wil alleen de leuke kanten. Daarom date ik er meer. En ze weten dat ze niet exclusief zijn. En ze vinden het prima. Heerlijk toch! Ik doe alleen maar heel leuke dingen en de sex is echt geweldig! Leuk dat er nu een naampje aan gegeven is hihi.
reactie: Nog even terug komende op mijn verhaal van bindingsangst en alle reacties daarna. Natuurlijk geeft het vrijheid die losse relaties en het lijkt goed voor je zelf vertrouwen maar wat doe je wanneer je looks het niet meer doen? Want daar draait het dan om de buitenkant…bewijsdrang en op zo’n manier krijg je een goed gevoel.

Het geeft jezelf veel meer rust door gewoon te zijn wie je bent, innerlijk en dat je iemand hebt waarmee je verbindt die je ongeacht wat je ook doet, hoe je eruit ziet, onvoorwaardelijk van je houd hoe jij bent, jezelf kan zijn, de vrijheid krijgen en geven aan elkaar en waarmee je alles kunt delen lief en leed. Als je dat hebt bereikt en bereid bent om beiden kritisch kijkt naar jezelf negatief en positief dan kun je elke “tegenslag overwinnen” waardoor je niet meer iemand anders wil want niemand anders kan het je geven. Op die manier kun je echt genieten van het leven en geeft een vaste relatie je juist energie!

reactie: Met wat die meneer of mevrouw over bindingsangst zegt, ben ik het helemaal
Eens!!! Ik betrap mezelf erop dat ik na 2/3x sex de mannen weer aan de kant zet,
Puur om " verliefd worden" te voorkomen. De reden hiervan is dat ik 5 jaar
Een perfecte relatie had (nou ja als t echt zo perfect was geweest als dat
IK dacht dat het was, waren we nog samen)
Mijn ex en ik hadden net een huis gekocht, op zijn naam, geen
Samenlevengscontract (en nog ging er bij mij geen belletje rinkelen)
Na een jaar samenwonen gingen er "geruchten" dat ik er een ander op na
Hield, wat dus gewoon onzin was. Hij was de geruchten zat en heeft mij zonder opgaaf van redenen op straat
Gezet en ik kon nergens terecht. (geloof mij in oktober is het koud slapen
Als vrouw tussen de zwervers op een stationsbankje)
Terwijl ik dus nog steeds zo smoorverliefd op hem was alsof we net 2 weken
Samen waren! Ik was dus in 1 klap dakloos! En omdat we nergens op papier als stelletje
Stonden had ik ook nog eens geen poot om op te staan! Gelukkig kon ik na een paar dagen bij mijn ouders terecht, ik dacht dat
Alles nu wel weer goed zou komen (en op sommige momenten denk ik dat nog
Steeds) vervolgens kreeg ik allemaal rekeningen op mijn naam, van dingen die
Ik nooit gekocht (laat staan gezien) heb!!! Maar het stond op mijn naam dus ik moest betalen. Gelukkig gaat alles nu weer prima naar omstandigheden, maar een vaste
Relatie induiken durf ik niet meer, zodra een man over samenwonen en
Kinderen begint, krijg ik het Spaansbenauwd en dump ik ze weer, terwijl ik
Als geen ander weet hoe het voelt om aan de kant te worden gezet...... Ik ben gewoon heel erg bang dat ALLE mannen zo zijn als hem. En 1x dit meemaken is voor mij genoeg, daarom wordt ik niet meer verliefd op
Ze. Ik kijk wel uit!
reactie: In het verlengde van de emancipatie komt dit er natuurlijk ook aan. Vrouwen met meerdere mannetjesdieren die het zogenaamd niet erg vinden om
Te weten dat die andere mannetjes ook over haar heen gaan(even los van de
Cliche's en het sociaal wenselijke geklets). Ik denk dat dat laatste een
Misvatting is. Het beeld van de afgelikte boterham dat zij oproept, zal
Een beetje ontwikkelde, heteroseksuele man zich blijvend achter de oren
Doen krabben. Ongeacht hoe dronken hij is tijdens het stappen, bij wijze
Van spreken.
reactie: Op mijn 42e verjaardag heb ik me ingeschreven in een datingsite alleen om te kijken wat een kennisje van mij heeft geschreven en uit nieuwsgierigheid wilde ik naar meer bekenden zoeken. Ik ben getrouwd geen kids maar ook al paar jaartjes zonder sex thuis.Toen ik ineens reacties kreeg kon ik niet terugmailen zodat ik maar Full Member ben gaan worden. Het waren ineens leuke reacties vol gezelligheid en vriendschap. Na enkele weekjes kwam de nieuwsgierigheid om te gaan daten en ik had de smaak te pakken. Ik bleef niet bij 1 chatlover maar meerdere omdat ik niet verliefd wil raken. Normaal ben ik verlegen, maar met deze chatlovers kan ik heerlijk me gang gaan en genieten. En ik wil zeker zeggen dat rijpere vrouwen het nog steeds doen en dat er genoeg getrouwde mannen juist getrouwde vrouwen kiezen, want ze willen bij hun vrouwtje blijven. Het geeft me een kick dat er toch nog mannen met me willen sexen... Xxx
reactie: hallo
Ik ben van die leeftijd boven gemiddelde nl vijftiger heb geen vaste relatie.... Maar meerdere mannen waar ik mee omga en heb het goed naar mn zin en altijd wel iemand om leuke dingen mee te doen heb ook een voorkeur voor jongere mannen leeftijd tussen 35 en 45 .......... Geen probleem om ze te krijgen vele jonge mannen zijn ook op zoek naar de jongere oudere

Ben aantrekkijk zie er ook nog jong uit dus zal er veel mee te maken hebben ..... Heb een leuk leven zo.... Vrienden en familie erbij no problem dus enjoy life
reactie: Hi, Leuk onderzoek hebben jullie gedaan. Het is de moeite waard dit ook te bekijken bij “ouderen”, 50/60 + Mijn ervaring is, dat een deel van de generatie getrouwd in de 70 er jaren er ook zo over denkt. Sprekend voor mijzelf: ik ook, I love serial dating en er is keus genoeg. Getrouwde mannen laat ik er even buiten, het zijn de singles van mijn leeftijd, met wie ik het gezellig heb. Heerlijk, mijn eigen huis voor mij alleen, met iemand afspreken, wanneer het mij uitkomt. Nu heeft deze generatie natuurlijk makkelijk praten (volgens mijn kinderen): wij hebben “alles” al gehad! Ik ga zo door, totdat er heel misschien nog eens eentje komt, die mag blijven, maar dan niet voor iedere dag.
reactie: Hallo, nou een serial dater is niet aan leeftijd gebonden hoor. Weer worden mensen in vakjes geduwd. Ik val in een hele andere leeftijdsgroep volgens jullie dan. Ben zeker heel aantrekkelijk, heel blij met mijn uiterlijk, heel veel ervaringen in de liefde, zeg maar sex. Heel intens sociaal leven, veel vrienden en ontzettend blij met haar single bestaan. En ja ik verzamel mannen, jonge mannen vooral, die voelen zich erg tot mij aangetrokken en mijn werkelijke leeftijd is..... 52 jaar en nog altijd aantrekkelijk voor jonge mannen......mijn relaties zijn vrijblijvend...tenminste van mijn kant....maar de jonge kant wil toch meer vastigheid maar dat zoek ik niet...tenminste niet meer.... Ik voel mij hier heerlijk bij en kan het iedereen aanraden....mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm... Het beste waar ik ooit voor heb gekozen.....mijn vrijheid.....hoe vrijer je als vrouw wilt zijn .....hoe interessanter mannen en vooral jonge mannen je vinden................ En en vaste relatie met je willen........dus ik heb veel minnaars... Nooit geweten dat het leven van een vrouw zo heerlijk kon zijn.....
reactie: Wat mij betreft een fantastische oplossing voor velen die wel gezelligheid, warmte vriendschap en af en toe een goede vrijpartij zoeken. Hoewel ik getrouwd ben, ben ik ook op zoek naar een losse vrije relate. Ik ben er van overtuigd dat dit niet ten koste van mijn huwelijk zal gaan, maar juist een positieve invloed daarop zal hebben. Dus dames die een date willen hebben met een getrouwde man en dus geen gezeur aan hun hoofd willen hebben dat de vrije relatie moet worden omgezet in een vaste....................
reactie: Een serial dater heeft last van bindingsangst en als je 22/23 jaar bent en geen vaste relatie dan is het nog geen probleem maar zodra er enigszins vastigheid in komt kan er onrust in ze komen. Heb je toch als doel om toch kinderen te krijgen of iets anders dan is dat sterker dan de bindingsangst maar treden er problemen op wanneer deze doelen zijn bereikt. (even voor onze oudere serial daters die getrouwd zijn)

Wanneer je in een relatie met steeds meer verantwoordelijkheden of verplichtingen (kinderen/werk) te maken krijgt en daarnaast weinig positiviteit ervaart met elkaar kan deze bindingsangst versterkt worden en ervoor zorgen dat je het gevoel van vrijheid, spanning, liefde buiten de deur nodig hebt. (vreemdgaan) DUS ga de verbinding aan met je partner, praat met elkaar over alles en doe leuke dingen met elkaar en wordt weer verliefd zoals in het begin dan kun je een veel rijker gevoel krijgen dan korte oppervlakkige relaties.

reactie: met heel veel genoegen las ik jullie onderwerp en dacht :hé,dat doe ik ook,...behalve dat ik ouder ben dan het gemiddelde (41) en dat ik getrouwd ben.... Sedert een kleine 2 jaar ben ik mijn leven in eigen hand gaan nemen,en ipv te verstarren in een seksloze,uitgebluste relatie...ben ik via msn en datingsites mijn vriendenkring explosief gaan uitbreiden...met het nodige vallen en opstaan,maar na 2 jaar ken je de kneepjes al om veilig te daten ;-))

Blijkt dat ik inderdaad zeker niet alleen ben in mijn situatie,heeel veel mannen en ja hoor,ook vrouwen tussen 40 en 50 willen naast hun huwelijk een maatje,het is niet de bedoeling van hot naar her te "wippen" (hahaha!!)...maar wij zeggen ;verandering van spijs doet eten ;-))

Enfin,ik wil met dit mailke maar zeggen,dat rijpere vrouwen het dus ook doen,...en graag doen,het geeft je vrouw zijn een echte boost !!!en ja,de mannen waar ik mee date weten dat ik getrouwd ben....maar niemand stoort zich eraan,ik ben daar eerlijk in ,en dat duurt nog altijd het langst :-))

Nog veel succes daar !!
;-)


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!