Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Liefde | Promotieperiode in de liefde

De promotieperiode in de liefde

Promotieperiode = vanaf eerste date tot circa drie maanden erna. Zo leg je de basis voor een langdurige relatie. Wel en niet doen.

door TRENDYSTYLEAls je aan het begin van een nieuwe relatie direct het achterste van je tong laat zien, heb je grote kans dat hij na een paar dates de benen neemt. Jezelf zijn blijft een eerste vereiste, maar tel tot tien voordat je je hele hebben en houden op tafel gooit. Speel je je kaarten goed (en dat betekent echt niet dat je hem moet manipuleren, integendeel!), dan vergroot je je kansen om een romantische date om te zetten in een langdurige relatie. Hier zijn onze tips om de 'promotietijd' glansrijk door te komen.

De promotieperiode

Als je op zoek bent naar een relatie en iemand ontmoet die daarvoor in aanmerking zou kunnen komen, dan zou je je - in alle blijdschap dat je misschien je zielsverwant hebt gevonden - wel eens onbewust al te zeer aan hem kunnen vastklampen. En als mannen ergens niet van houden dan is het van vrouwen die hem willen 'binden'. Je zou hem hierdoor wel eens van je kunnen verwijderen.

Ook jijzelf hebt er alle belang bij om je niet in alle haast in een nieuwe relatie te storten. Gebruik de 'promotieperiode' om hem te laten inzien hoe fantastisch je wel niet bent zodat hij zelf naar je toekomt en ontdekt dat hij niet meer zonder je kan. En om hem te leren kennen en te ontdekken of jullie eigenlijk wel een goede match zijn.

Promotieperiode: wel en niet doen

1. Wees jezelf. Dat betekent echter niet dat je je gedraagt zoals bij je ex of thuis bij je familie. Ter vergelijking: op je werk of met vreemden in de trein gedraag je je toch ook anders dan in huiselijke kring? Waarom zou je dan bij een eerste date gelijk familiair doen en alles maar direct zeggen?

2. Leg niet direct je hele levensverhaal op tafel. Er bestaat nog altijd zoiets als 'privacy'. Bedenk dat je niet gehouden bent om alles te vertellen, zeker niet in het begin. Let op: het gaat hier niet om dingen verzwijgen of liegen. Het is logisch dat je duidelijk bent over je status (single, gescheiden, met of zonder kinderen enzovoorts) maar je hoeft niet in details te treden, in de verdediging te gaan of onnodig uitleg over je leven en jezelf te geven.

3. Luister aandachtig. Hiermee laat je hem merken dat je aandacht voor hem hebt, dat je hem belangrijk vindt en bovendien leer je hem hierdoor beter kennen.

4. Laat hem merken dat je in hem geïnteresseerd bent (als je dat bent tenminste) maar wees niet al te happig. Maak de eerste keer niet direct al grote plannen en begin helemaal niet over een vaste relatie of (help!) kinderen.

5. Ga niet de eerste keer met hem naar bed! Geef hem het idee dat hij je moet veroveren. Dat je een vrouw bent waar hij voor moet vechten. Die niet iedere man zomaar kan krijgen.

6. Kleed je vooral in de promotieperiode met zorg en verzorg jezelf goed. Hiermee laat je zien dat je respect voor jezelf hebt en dwing je ook zijn respect af. Na afloop van de promotieperiode kun je jezelf wel eens in pyjama en pantoffels en zonder make-up laten zien, maar dan heeft jullie relatie (als het goed is) zich al verder verdiept en is er meer ruimte voor dit soort 'intimiteiten'.

7. Blijf je eigen levensstijl trouw. Vooral in de promotieperiode is het belangrijk dat je doorgaat met je eigen leven. Blijf uitgaan met je vrienden, houd vast aan de gewoontes die je in de loop der tijd hebt ontwikkeld. Pas afspraakjes met hem in zoals je ook afspraakjes met vrienden of kennissen inpast. Zo voorkom je dat je in een gat valt als de relatie nergens op uitdraait, maar zo laat je hem ook zien dat je een eigen leven hebt en geen bezit van hem en zijn leven wilt nemen.

8. Accepteer dat hij met zijn vrienden gaat stappen en dat hij op z'n beurt zijn sociale leven onderhoudt. Hiermee laat je hem zien dat hij aan jouw zijde niet aan vrijheid hoeft in te boeten. Hij zal zich niet 'gebonden' voelen. Als hij je opzoekt, weet je dat het gemeend en spontaan is.

9. Zeg 'nee' als je een voorstel van hem je niet uitkomt, als je even niet kunt of als het moment waarop hij je telefoneert niet uitkomt. Niet alleen geef je hiermee een duidelijk signaal dat jij je eigen leven hebt (je klampt je niet krampachtig aan hem vast!) maar tegelijkertijd leg je hiermee een goede basis om ook in een toekomstige relatie gemakkelijk(er) je grenzen te kunnen trekken.

10. Wees positief, vrolijk en charmant. Verleid hem met een glimlach en een zekere houding naar de wereld toe. Maak van jullie ontmoetingen aangename momenten waarin jullie aandacht voor elkaar hebben en samen leuke dingen doen. Stort zeker in het begin je hart niet bij hem uit (blijf dat bij je vriendinnen doen). Dat hij wel eens je toekomstige partner zou kunnen worden, betekent niet dat hij ook jouw 'reddingsboei' is.

11. Wees niet jaloers op andere vrouwen om hem heen. Vertrouw op jezelf, ken je eigen waarde. Als hij merkt dat je jaloers bent op zijn ex of andere vrouwen in zijn leven, weet hij dat hij overwicht over je heeft. En je wilt nu juist een evenwichtige relatie waarin beide partners aan elkaar gewaagd zijn.

12. Praat hem niet naar de mond maar houd vast aan je eigen mening, zonder daarover heftig in discussie te gaan. Accepteer ook zijn mening. In de promotietijd is het een kwestie van aftasten en kijken of de ander - ook als die andere denkbeelden heeft (en dat is natuurlijk zo!) - in jouw leven zou kunnen passen. Begin je met jezelf te veranderen, of waag je een poging om hem te veranderen, dan ben je vanaf het begin verkeerd bezig.

Kortom, geef een ontmoeting met een interessante man kans om langzaam te groeien. Haast je niet, houd de nodige afstand zodat je hem niet 'verstikt', tast af en laat de relatie zich in de tijd ontwikkelen.

Je vraagt ons wanneer je dan wel met hem naar bed 'mag'? Als het moment er rijp voor is, als hij respect voor je heeft, als jij overtuigd bent en als je voelt (je vrouwelijke intuïtie zal het je vertellen) dat het ook voor hem waarde heeft en hij het niet zal zien als een simpele 'one-night-stand'.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!