Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Liefde | En ondertussen... Praat hij maar door!

En ondertussen… praat hij maar door!

Eindelijk heb je dan een date met hem. De man waar je al maanden van droomt. Alleen al de gedachte aan hem zorgde voor vlinders in je buik. Want hij is cool en mooi, stoer en populair.

door TRENDYSTYLEHij heeft zwermen vrouwen om zich heen, maar hij heeft jou uitgevraagd! Eindelijk heb je het geluk dan aan je zij. Je bent bijna gek van vreugde...

Totdat hij zijn mond open doet. Niet zozeer omdat hij hem opendoet, maar vooral omdat hij vanaf dat moment zijn mond niet meer dicht kan houden! Hij praat maar door. Over zichzelf, over zijn werk, over zijn vakantie... En over zijn exen, en dan weer over zichzelf, over zijn nieuwe auto. Het is een aaneenrijgen van woorden en zinnen en het houdt geen seconde op. En jij kijkt hem aan, verbaasd over deze woordenvloed, en probeert uit alle macht om (uit beleefdheid) niet al te verveeld over te komen. Maar als je eerlijk bent, weet je niet hoe snel je je uit de voeten moet maken...

Nu begrijp je waarom hij met zoveel vrouwen uitgaat. Na de eerste keer moet hij weer op zoek naar een ander. Want dit wil je geen tweede keer aanhoren! Had je het van tevoren geweten, dan had je zijn uitnodiging nooit geaccepteerd (om maar te zwijgen over al die maanden die je over hem hebt lopen dagdromen).

Je hebt van dit soort mannen. Mannen die aan één stuk doorpraten en die het eigenlijk niet uitmaakt wie ze voor zich hebben. Ga je er een keertje mee uit, dan zullen we het maar op een inschattingsfout houden. Jammer dan! Maar wat als je zo'n man je hele leven aan je zij hebt? Wat kun je dan doen? Wat voor trucjes of technieken kun je toepassen om hem tot zwijgen te brengen zodat je ook je eigen stemgeluid nog eens kunt horen?

Natuurlijk overdrijven we zoals gewoonlijk weer. Maar een kern van waarheid zit er wel in. Veel vrouwen zullen vast wel een praatgraag manspersoon voor de geest kunnen halen. We vragen jullie wat jullie ervaringen zijn en vooral wat je eraan / ertegen kunt doen als hij weer eens een monoloog houdt. Kennen jullie een 'afleidingstrucje' of laten jullie hem gewoon zijn gang gaan?

Mail ons je reactie via het venster hieronder. De leukste reacties zullen we hieronder - geheel anoniem - publiceren.

Reacties van Trendystylers
Nou, dat 'inschattingsfoutje' heb ik dus via een datingsite gemaakt: wat een vreselijke eerste date heb ik daaraan over gehouden! Ik had al een hint gekregen door de vele smsjes die ik kreeg sinds we nummers uitwisselden, ik had hem zelfs gevraagd een stap terug te nemen daarmee, want: Wat kon hij me nou te melden hebben, dagelijks, na een paar keer chatten!? Wel gaf ik hem het voordeel van de twijfel en we spraken wat af. Hij praatte helaas ook toen de hele tijd over zichzelf, had ook een eind voor elk verhaal waar ik aan begon en onderbrak me soms zelfs als ik nog niet mijn verhaal af had, ik wist niet hoe ik moest reageren in eeste instantie! Hij dacht blijkbaar dat door veel (opschepperige) verhalen te vertellen, ik wel voor hem zou vallen... Guess again!

Het tegenovergestelde was het geval en ik heb hem eerlijk gezegd wat ik vond, maar aangezien hij het niet echt 'zag', was ook meteen de laatste date!!
reactie: Oja, ik ken zo een man. Ik leerde hem kennen via een dating site. Hele mooie (en ik overdrijf niet) man. Zeer goed gebouwd. Geweldige kleding stijl, lekker fris en gewoon goed verzorgd. De droom van vele vrouwen qua uiterlijk. Totdat we in het echt hadden afgesproken. Hij bleef maar praten en praten tot ik er moe van werd.. En ik wist: dit is geen man waar ik op zou kunnen vallen. We bleven vrienden. Hij is tot de dag van vandaag een van mijn beste vrienden. Hij is zorgzaam, warm, staat altijd voor zijn vrienden klaar. Verzorgt ze wanneer ze ziek zijn, hulp nodig hebben. Hij is zeer betrouwbaar. Soms komt hij op visite en dan kletst hij maar door. Vaak begin ik dan mijn nagels te veilen of andere dingen te doen. En zeg af en toe bevestigend hm hm. Hij heeft niet eens door dat ik niet meer luister. Ik heb het hem wel eens voorzichtig gezegd. Maar hij hoorde mij niet omdat hij alweer met zijn eigen verhaal bezig was. Hij is nog steeds vrijgezel (en toch al rond de 30), al heeft hij de mooiste vrouwen in zijn vriendenkring en om hem heen. Ik denk dat het deels ligt aan het vele praten en zo slecht kunnen luisteren. Maar hij neemt het niet van mij aan. Hij hoort het niet eens.. Anoniem.
reactie: Hey! Ik ken ook zo'n jongen...ik vond m eerst wel een beetje interessant, want toen ontmoette ik m in n cafe en de muziek stond hard dus veel praten was moeilijk, daar na zag ik m nog n paar keer in t cafe en praten we nog niet zoveel. Totdat ik een keer buiten met m afsprak...nou mijn interesse was n stuk minder zeg...hij praatte maar door...over exen, uitgaan, vrienden, zn ouders.... IK had bijna geen tijd om te antwoorden of hij was alweer aan het praten...en als ik iets zei kreeg ik bijna geen reactie terug want hij was alweer over zichzelf bezig! Behoorlijk irritant...ik denk dat die personenz elf niet doorhebben dat mensen zich er aan ergeren, omdat niemand echt durft te zeggen dat het irritant is en onbeleefd om alleen maar over je zelf te praten en niet naar anderen te luisteren.. IK snap ook dat meisjes liever een jongen hebben die minder praat en die ook naar de ander luistert... Die jongen die zoveel praat daar ben ik nog wel een beetje bevriend mee, alleen k zie m liever niet zo vaak, hij is wel aardig, alleen het is irritrant om vaak en lang er mee samen te zijn...ik word ern dan bijna een beetje gek van, en het eerlijk zeggen vind ik ook weer zo wat!
reactie: heyyy
Toevallig had ik gister zo een jongen bij me thuis zitten
Was de eerste keer dat we elkaar zagen en hij bleef maar praten
Ik werd er gewoon bekant gek van dan ging het weer over het ene onderwerp
Dan weer over het andere
Na een tijdje begon ik het zat te worden en vond ik het tjd voor aktie te ondernemen
1 tip als je een jongen/man gewoon op ze bek pakt dan zijn ze wel stil
En na het zoenen praten ze ook niet meer zo veel
Hahaha
Kus
reactie: Voor praatzieke egostrelers heb ik drie verschillende recepten.

Recept 1: Wees duidelijk, neem de gouden tips van ‘zo breng je het aan zijn verstand’ (vorige trendystyle item) ter hand, schat in hoe je hem het beste kan benaderen en leg het aan hem voor. Misschien wel handig als hij het weet. Dip alles in een sausje ‘Hoe zou jij je voelen als jij mij was?’. Dat is goed voor om het ‘begrip-gehalte’ van hem terug op peil te krijgen. Het sausje ‘Waarom praat je zoveel over jezelf?’ doet ook wonderen voor het ‘bewustwordingsvermogen’.

Recept 2: Kap zijn verhalen af zodra je door hebt welk grijsgedraaide nummer hij nu weer heeft opgezet en betrek het verhaal op jezelf of mensen die jij kent, die hetzelfde hebben meegemaakt… maar natuurlijk erger of beter. Even zien hoe een koekje van eigen deeg smaakt. Meestal smaken die koekjes niet zo lekker en heeft hij er snel genoeg van.

Recept 3: Verander je houding naar totaal ongeïnteresseerd zodra hij weer eens lekker bezig is. Loop plotseling nonchalant weg om iets te gaan doen. En de zin ‘Sorry schat, zei je iets?’ geeft altijd een leuke touch aan het geheel. Doe dit met enige regelmaat, blijf consequent en oogst spoedig succes.

Helpt dit alles niet en irriteert het je nog? Zoek dan professionele hulp of de dichtst bijzijnde nooduitgang.

reactie: Uiteraard bestaan die, maar praatgrage vrouwen des te meer. En wat raden jullie me aan te doen met die vrouwpersonen? Want die werken me pas op de heupen!
reactie: Heel leuk om te lezen, maar weet je, eigenlijk ben ik nog nooit een man tegengekomen die tijdens een date niet ophoudt met praten. Meestal ben ik namelijk degene die aan het woord is. En ik kan me na het lezen van dit artikel ineens indenken hoe vervelend ik dan ben... Als me zoiets wel zou overkomen, zou ik dat eigenlijk wel leuk vinden, eindelijk concurrentie. Ik ben trouwens niet zo erg als nu waarschijnlijk over komt hoor, ik heb gewoon een hekel aan stiltes, dus begin ik maar wat te babbelen... Daarom zijn mannen met verhalen (tenzij die verhalen ALLEEN MAAR over auto's en ex'en gaan) best welkom. Dan hoef ik in ieder geval de stiltes niet meer vol te praten...


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!