Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Liefde | Overspel opbiechten?

Overspel opbiechten?

Er bestaan verschillende redenen om overspel 'te plegen'. Je kunt vreemdgaan uit wraak, uit verveling, omdat je je onweerstaanbaar aangetrokken voelt tot een ander, omdat je behoefte hebt aan aandacht en tederheid die je in je huidige relatie niet krijgt... En zo kunnen we nog wel verder gaan.

door TRENDYSTYLEMaar overspel is nog gecompliceerder dan het op het eerste gezicht lijkt. Behalve dat er verschillende drijfveren voor bestaan, kan overspel ook verschillende vormen aannemen. Van de klassieke 'one night stand' tot meer gecompliceerde, langdurige liefdesrelaties die zelfs kunnen leiden tot parallelle relaties die naast elkaar voortbestaan.

In de vele mails die wij van jullie ontvangen, komt het thema 'overspel' vaak naar voren. Niet alleen ontvangen wij mails van zij die het 'slachtoffer' van overspel zijn, maar ook van degenen die zelf overspel hebben gepleegd. Zij hebben te kampen met schuldgevoelens, met de angst om ontdekt te worden, met onzekerheid over de toekomst, maar vooral ook met de vraag: 'moet ik het mijn partner vertellen? Ik weet het niet...'

Moet je overspel opbiechten of niet? Als je partner er geen idee van heeft, waarom zou je hem of haar dan verdriet moeten doen door je ontrouw op te biechten? Of waarom zou je je liefdesrelatie door het te vertellen op het spel moeten zetten? Moet je het vertellen omdat eerlijkheid een belangrijke peiler is van een gezonde relatie? Of moet je het voor je houden, omdat je je hebt voorgenomen niet meer vreemd te gaan en je er bijna zeker van bent dat zij of hij nooit achter die ene episode zal komen? En als je besluit je 'slippertje(s)' op te biechten, hoe doe je dat dan? Wat kun je verwachten? Welke reacties? Een crisis? Wraak?

Dit is het thema dat wij deze week aan de orde willen stellen en we vragen jullie dan ook weer, zoals altijd, naar jullie eigen ervaringen, mening of misschien wel advies.

zoals altijd zullen we de interessantste reacties hieronder publiceren. Achternamen worden nooit vermeld, voornamen worden alleen gepubliceerd als ze onder de mail zelf zijn vermeld.

Reacties van Trendystylers
Of je bent trouw, of je spreekt af om een open relatie te hebben. Als je vreemd ga doe het dan heel discreet, en zorg dat je partner het nooit te weten komt. Onwetendheid is een zegen. Anders doet het alleen maar pijn en kan die ander je nooit meer volledig vertrouwen. Als je schuldig voel, is dat jouw probleem, een consequentie van de keuze die je gemaakt heb. Zadel daar dan niet een ander mee op.
Ik denk dat het heel erg aan de situatie ligt of je het eerlijk verteld of dat je beter je mond kan houden.Tenzij je inderdaad op heterdaad wordt betrapt, dit wilde je dan waarschijnlijk ook anders deed je niet zo onvoorzichtig!
Ik kan het niet bij 1 man houden, maar vertel het hen dan ook ALTIJD waar zij met mij aan beginnen! Dus moet je me wel of niet, geen probleem voor mij. Ooit vind ik diegene waar ik voor de volle 100% wil gaan en waar ik met hart ziel bloed en nieren van hou. Voor de tijd, is het een groot feest voor mij
Wat een reacties. Er word letterlijk gezegd dat je het niet moet vertellen en het dus voor je houden om de ander geen pijn te doen? Dat wil dus zeggen dat je beter je mond kan houden en de ander voor dom houden, met het risico dat ze het via een ander horen.. Dan dat je het zelf eerlijk zegt? Omdat het dan geen pijn doet voor de ander? Wat een lariekoek! Waar is de tijd van vertrouwen en werken aan een betere toekomst? Ben mans genoeg om het op te biechten, en neem ook alle schuld op je, want tenslotte deed je het zelf! Daarna is de keus aan je partner wat ze ermee doen. Tuurlijk is dat even moeilijk, en doet dat pijn. Maar als je partner jaren lang bang is dat je het doet, of het hoort van iemand anders, is het nog veel pijnlijker. M'n vriend zelf heeft het ook verteld, maar pas na zeker een maand of 3 nadat het gebeurd was. Omdat hij ook dacht dat hij het beter voor zich kon houden, om mij geen pijn te doen. Hij vertelde zeker een keer of 5 met een meisje geslapen te hebben én ook zijn gevoelens, emoties en verhalen met haar te delen. Uiteindelijk was dat de doorslaggevende factor voor mij.. Het is over, maar ik ben blij dat hij het heeft verteld. Had hij dit niet gedaan had ik jaren lang gedacht dat er niks was, en het misschien daarna van haar gehoord?! Want zij is nu een kennis van mij. Vertellen, opbiechten en zeker niet het excuus gebruiken dat de ander er minder van word. Kom toch eens uit voor je zwaktes!
Er wordt altijd gesproken over de vrouw in de relatie waarvan de man vreemd gaat. Niemand denkt eraan hoe die andere vrouw zich wel niet moet voelen. Vooral als zij wel bij haar man is weggegaan. En ja ik ben zo'n vrouw. Heel veel mannen gaan gewoon vreemd voor de seks en dat zal altijd wel zo blijven, maar helaas zijn ze daar niet eerlijk over.
Heb al 2,5 jaar een relatie met iemand die heel vaak naar het buitenland moet voor werk.. Vaak voor een maand, soms 2. Dan nodig ik soms echt wel iemand uit hoor.. Ben een flirt en hou van aandacht.. En nee dat vertel ik mijn vriend niet..Waarom zou ik?!
Hallo,
Ik vind dit gewoon eigenlijk best wel onzin. Zowiezo bedrieg je je partner niet en ben je dat toch van plan dan is er iets niet oké in je relatie en is dat niet dan kun je t beste met je PARTNER erover praten dan dat je aan een ander begint. Ieder heeft zijn eigen mening dus je moet je zeker niet aangesproken voelen maar ik vind gewoon als je je partner ontrouw bent of andersom is hij jou niet waard en andersom ook niet. Natuurlijk iedereen heeft wel eens fantasieen over een ander of ziet opeens een aantrekkelijk iemand waarvan je denkt hé was die maar van mij. Mischien ben ik wel ''oudbollig'' zoals ik dat hier net ergens had gelezen maar ik vind het zeker niet kloppen als je met andere seks gaat hebben en daar nog plezier in hebt ook nog. Vind je je relatie saai e.d. Praat er dan met je partner over en kom dan tot een oplossing. Ga eerst eens met je partner expirimenteren op die gebieden waar jullie een sleur hebben dan dat je het bij een ander doet. Kies verstandig. Je partner of de ander.
hallo,
Ik heb met een jongen van 16
Hij is heel lief enzo
Alleen hij is nu op vakantie
De laatste dagen ben ik vaak met een hele goede vriend opgetrokken
Zoals bijvoorbeeld het bevrijdingsfestival. Doordat mijn vriend weg was & ik niks van hem hoorde
Hebben mij goede vriend en ik elkaar gezoend. Het gebeurde 2 keer. Na die zoenen kon ik alleen nog maar aan die goede vriend denken. Later in de avond toen ik bed lag. Dacht ik eigenlijk aan allebei de jongens. Ik vond het lullig van me tegenover me vriend. Ik weet niet wat ik moet doen. Want als ik aan een jongen denk denk ik meerdere keren aan die goede vriend dan aan MIJN vriend. Groetjes een hulpeloos meisje
Wat een ONZIN! Laten we eerste eens kijken naar de psychologie: je gaat vreemd -> shit, nu voel ik me schuldig. Eigenlijk ben je gewoon dom, want je had van tevoren kunnen bedenken dat je een schuldgevoel zou krijgen. En nu wil je graag van je schuldgevoel af, en dus zadel je de ander ermee op. DAT IS LEUK! Maar niet heus. Dus je voelt je schuldig omdat je van de ander houdt, ... En dan ga je die ander ook nog verdrietig maken door het te vertellen en daarmee het vertrouwen kapot te maken. Mensen die het vertellen zijn EGOISTISCH!! (ze willen alleen maar hun eigen geweten sussen)
Ga vreemd en houd je mond of beter: ga niet vreemd! Laat dit een les zijn
Groet
Een dokter
PS: als je het toch moet vertellen, vertel het dan aan je beste vriend(in)
2jaar zijn we samen geweest,geweldig,hij was alles voor me..Maar ik had een probleem,vaginisme,dus kon ik geen seks hebben, de eerste 6maanden waren geweldig maar na die tijd begon hij het moeilijk te krijgen met dat tema..dus elke keer als we een ruzie hadden en elkaar een week niet zagen had hij seks met een ander..heeft me veel pijn gedaan maar,ik ging elke keer terug. Tot dat ik erachter kwam dat hij meerdere keren seks had gehad met mijn beste vriendin..uit wraak ben ik iets begonnen met een goede vriend van hem,dat heeft natuurlijk maar 5maanden geduurt..na alle pijn hoorde mijn hart nog altijd bij hem, nu na 6maanden uit elkaar te zijn, hebben we alles uitgepraat en zijn we terug samen..(onderussen na veel afspraken bij de sexuologe,kan ik ook seks hebben)het is niet makkelijk om hem terug te vertrouwen maar hij doet zo hard zij best..Door wraak te nemen,heeft hij pas ingezien hoe belangrijk ik voor hem was/ben.Vreemdgaan is fout,je raakt er het vertrouwen d! Oor kwijt maar niet voor altijd denk ik..alles kan terug op zijn plaats gezet worden..het blijft nog altijd moeilijk, maar ik denk dat deze keer alles goed gaat gaan..
Hoi,

Misschien een ander verhaal, Mijn vriend en ik waren naar een moeilijke periode uit elkaar na een paar weken besloten we toch maar weer eens wat af te spreken en van van het eeen kwam het ander en uiteindelijk is dit uitgelopen op een paar vrijpartijen. Hij vertelde mij dat wanneer hij een andere vriendin zou hebben hij mij dit eerlijk zou vertellen.. Nou niet dus ik kwam er na 2 maand achter dat meneer wel degelijk een ander had en wanneer hij niet met mij afsprak hij wel bij haar was.. Hier kwam ik achter doordat ik een keer heb afgesproken met haar en op dat moment dat ik bij haar was hij eerst mij belde en daarna haar... Ik was echt woest, kon het niet geloven dat hij zoiets kon doen..Maar goed het leven gaat verder, Ik had zoiets van kan het je wel vergeven hij was in tranen wilde mij terug en ik was alles voor hem.. Hoop bla bla bla.. Tot ik hem toch maar uitnodigde voor mijn verjaardag had hem wel al verteld dast hij een keus moest maken hij zei dat hij voor mij koos.!
. Op mijn verjaardag heeft hij toen een goed gesprek gehad met mijn beste vriendin en sinds die dag zijn we ook weer bij elkaar.. Maar nu ben ik te jaloers als hij weg gaat dan moet hij vertellen waar als hij heen gaat en met wie..?? Ik vond zijn zwembroek in zijn voetbaltas en aangezien toen die tijd ook is gaan zwemmen met mij (van zwemmen is alleen niks gekomen) vertrouwde ik het niet, heb hem gevraagd hij zei dat is niks "ik zou nooit vreemdgaan" nee haha die tekst ken ik.. Heb hem verteld dat wanneer hij dat toen niet gedaan had hij een hoop gezeur had kunnen voorkomen hij zei dat weet ik is mijn eigen schuld.. Maar hoe krijg ik het vertouwen in hem terug.. Word eigenlijk wel gek van mezelf.. Ik zoek overal dingen achter.. Kan het niet uitstaan als hij naar anderen kijkt.. Snap het niet.. Groetjes..
voor mij geldt in een relatie: het is alles of niets. Als hij vreemd gaat, is het over. Geen discussie, het is dan einde verhaal. Ook als ik vreemd ga, dan is dat het einde. Dat moet je dan maar accepteren. Bovendien is vreemdgaan ook een indicatie dat het tussen jou en je huidige partner ook niet zo soepel verloopt. M.b.t. Eerlijkheid; als je het verteld, zou hij je nooit meer kunnen vertrouwen. Dus als je bij elkaar wilt blijven: zip your lips! wat niet weet, wat niet deert.
Het bekende gezegde luid ...wat niet weet wat niet deerd ..dus waarom zou je je partner onnodig verdriet doen . Ik zou het niet vertellen ..als het een eenmalig iets is geweest ;)
Hallo, ik heb een relatie van bijna 9 jaar. Overlaatst hebben we eventjes een breuk gehad, tijdens die breuk ben ik ook "vreemdgegaan". De schuldgevoelens waren enorm.Ik durfde dan ook niet terug naar mijn huidige vriend zonder het op te biechten maar ik durfde het niet opbiechten ook. Ik heb het na lang twijfelen toch opgebiecht en ik moet zeggen anders was onze relatie nooit meer goedgekomen. Ik kon niet met het schuldgevoel leven en kon hem niet in de ogen kijken. Nu kan ik dat wel weer. Het is nu zo n 3 maanden dat we terug samen zijn en we zijn heel gelukkig. Pas op, af en toe wel nog wat moeilijke momenten maar ook wel een veel openere relatie dan voorheen. Nu pas kunnen we weer verder in ons leven samen. Toch ben ik nu zeker dat dit nooit meer zal gebeuren. Ik was hem bijna kwijt en dit zet ik nooit meer op het spel!!!
Ik vertel hem zoiets niet hoor, hou het lekker voor me
ik ga vreemd!Nou ja vreemd is een groot woord mijn huidige partner weet ervan! Ik zeg hem alleen niet wanneer ik ga en of ik wel of niet bij die ander ben geweest. Mijn relatie is goed en daar wil ik absoluut niet mee kappen maar ik mis iets en dat haal ik bij die ander. Mijn sexleven met mijn huidige partner is maar"gewoon" en met die ander beleef ik dingen die ik thuis niet eens ter sprake zou kunnen brengen. Mijn minnaar is vrijgezel,houdt van me op zijn manier maar is net als ik niet verliefdt. Dit speelt al een half jaar en ik weet dat dit nog heel lang kan gaan duren.Ik heb het in het begin niet gezegdt omdat ik dacht dat het wel over zou gaan maar uiteindelijk was het beter om het wel "op te Biechten" omdat ik zo iets meer vrijheid heb met mijn minnaar. Mijn huidige partner vind het natuurlijk niet leuk maar wil wel graag weten wat we dan wel of niet gedaan hebben.Niet in details maar hij wil wel weten wat er zoal gebeurdt....Het voordeel is dat ik bij mijn
Mionnaar weer dingen "leer" die vervolgens thuis weer toepas.... Dus vreemdgaan tja in het begin zou ik het stilhouden maar uiteindelijk kun je mss net als wij wel tot een compromi komen..... Ik ben er zo gelukkig mee en ik hoef géén schuldgevoel te hebben tegenover mijn eigen partner want uiteindelijk zal dat toch je relatie gaan kosten.........
Mijn ex is vreemdgegaan toen ik op vakantie was en ik kwam er heel toevallig achter, hij kreeg een smsje van het meisje toen ik bij hem was. Ik heb hem daarvoor teruggepakt met mijn ex, maar heb er gigantisch veel spijt van. In zo'n situatie zou ik het niet vertellen, omdat ik weet dat ik het nooit, maar dan ook NOOIT meer zal doen, in deze of in een volgende relatie. Waarom zou ik zijn vertrouwen in mij beschadigen als ik weet dat zo'n situatie niet meer zal voorkomen? In het geval dat je er geen spijt van heb, dan betekend dat in mijn ogen dat je niet in die relatie thuishoort, dus vertellen wat je hebt gedaan en er een punt achter zetten, want als je toch geen spijt van heb, is de kans groot dat je het weer gaat doen en dan betekend je relatie niks meer, waarom zou je dan bij je partner blijven?

Als je vreemdgaat hoor je t te vertellen... Vertrouwen is belangrijk.. In ieder geval is eerlijkheid en vertrouwen voor ons heel belangrijk... Zo kan je iemand nooit vertrouwen..
Pff wat word ik hier verdrietig van. Mensen waar gaan we tog heen! Iedereen die maar vreemdgaat en doet. Wat is liefde dan nog? Kunnnen we onszelf echt niet bedwingen>? Mensen die zeggen van: ja ik vertel het hem/haar niet, wat niet weet wat niet deert. Stel dat jou prins/prinses op het witte paard vreemdging en je hoorde het van iemand? Denk daar eerst over na. Mijn vriend is ook vreemdgegaan. Vreselijk vond ik het. Ik snapte het niet, ik stond altijd voor hem klaar, kocht vaak spannende dingen voor onder de lakens, en tog iemand anders. Omdat ze blond was!? MENSEN denk na en ben blij met wat je hebt.
... Als je passie mist bij je partner, ga dan samen met een wijntje en kaarslicht elkaar in de ogen kijken, en vertel elkaar waarom je in eerste instantie verliefd op elkaar geworden bent, je relatie krijgt hierdoor een enorme kick. Leg is een briefje neer voor elkaar.,
Stuur een spannend smsje bijv: sgat, als je vanavond thuiskomt en ik sta te koken, ik heb geen slipje aan..;)

Dit zijn allemaal dingen die je voor en met elkaar kunt doen. Leer ze, en probeer ze. Groetjes Lz
Sinds een paar maanden ga ik vreemd met een jongen die ik al 3 jaar ken. Vanaf het begin wisten we beide wat we wilde, maar gebeurde er niets. De afgelopen maanden heb ik alle remmen los gegooid. Mijn huidige vriend waar ik nu ruim 2 jaar mee ga weet er niets van. Ik hou nog zielsveel van hem, maar ik kan de ander gewoon niet weerstaan. Ik heb de behoefde aan genegenheid en spanning van een ander. Ik heb ook absoluut nergens spijt van, lig er niet wakker van en ga het zeker niet aan mijn vriend vertellen. Mijn motto is wat niet weet wat niet deert. Zorg er gewoon voor dat je zelf gelukkig bent en kwets een ander niet met de dingen die jij doet.
nee, zeker niet vertellen...meestal gaat een periode van overspel vanzelf over en de partner zit dan een levenlang met twijfels en onzekerheden...meestal (zeker in mijn geval) ontstaat overspel inderdaad uit verveling...de eigen relatie duurt al jaren en wordt een "gewoonte"....de spanning van iets te doen wat niet mag komt daar natuurlijk ook nog eens bij...als de "overspel-relatie" langer duurt wordt zelfs dat een gewoonte en bloedt meestal vanzelf dood....om daar een goeie "eigen" relatie voor op het spel te zetten, lijkt me niet verstandig...als je zoiets op wilt biechten denk ik dat je zeker van je zaak moet zijn dat de eigen relatie voor jou echt niet meer te redden is...anders maak je meer kapot dan je lief is!!
Ik ben ook "bedrogen" niet leuk maar ons huwelijk was ook niet al te best. Scheiding was het gevolg maar die was er toch wel gekomen. Hoelang kan je elkaar voor de gek blijven houden. Bij iemand blijven die je kleineerd is dat een optie. We zijn vaak te bang om te kappen om alleen te zijn en dat is laf. Nu heb ik een verhouding met een getrouwde man al een half jaar. Dit past in mijn leven omdat ik zeker nu geen vaste relatie wil. Zijn huwelijk daar weet ik niks van en wil het ook niet weten. Hun relatie is ook ooit onstaan uit overspel en ik zal de laatste niet zijn. Ik hoop dat hij het verlopig niet verteld dan dan kan ik nog even genieten. Zelf wist ik de eerste dag al dat mijn partner verliefd was geworden op een ander en ik neem aan dat zijn vrouw het ook weet maar drukt het w.s. Weg. Soms voel ik mij schuldig maar in de meeste gevallen geniet ik. Ik geloof n.l. Niet dat je met overspel een goed huwelijk heb, hoogstens veiligheid maar in een goed huwelijk maak je afspraken met elkaar of het wel of niet doet met een ander. Nooit kan een huwelijk goed zijn als je zulke geheimen hebt voor elkaar.
Ik heb me vriend ook bedrogen maar ik ga het niet vertellen, Ik weet ik heb er eigenlijk geen spijt van. Maar het is lullig voor hem idd. Ik ga het niet vertellen en voor me houden, maar ik voel me er niet rot over ofzo. En als ie er toch via via achterkomt dan ga ik goed met hem praten en kijken wat hij wil. Hij mag me verrot schelden enzo. Maar spijt NO WAY!!!
Ikzelf heb al een jaar een verhouding met een man. Wij allebei hebben een gezin. We missen in onze huidige relaties allebei wat. Voor ons allebei zijn dat verschillende dingen. We vonden elkaar in begin leuk, maar toen daar die ene kus bij kwam ging het allemaal snel.Veel bellen en veel met elkaar praten als we elkaar zagen. Onze partners zijn daarvan op de hoogte. We voelde ons tot elkaar aan getrokken ook op seksueel gebied. We spraken af en van het 1 komt het ander. We hebben altijd tegen elkaar gezegt, wat er ook gebeurt, we beschermen elkaar, er is nooit iets tussen ons gebeurt. Na een jaar zijn we van elkaar gaan houden en missen we elkaar iedere dag weer. Mijn wederhelft is er een keer bijna achtergekomen. Ik kon het allemaal recht breien, dat het alleen maar bij praten is gebleven en voor de rest niks. Hij was woest en na die actie stond bij vast dat hij het niet mocht weten, nooit.. We hebben nog steeds de verhouding, (misschien niet slim) we kunnen gewoon! Niet goed meer zonder elkaar. En of wij ons schuldig voelen...? Soms wel, maar ons gevoel naar elkaar overheerst te veel!!! We geven onze relatie niet zomaar op voor elkaar, maar stiekem hebben we het daar weleens over...
beter meteen vertellen. Je blijft er waarschijnlijk toch wel mee zitten zelfs na 20 jaar en dat wil je niet. Waarschijnlijk krijg je er zelfs wantrouwen van naar je partner omdat je dan weet hoe gemakkelijk het is en je je dan gaat afvragen of je partner het ook doet. Nog beter voor de vreemdgangers is gewoon geen vaste relatie nemen anders maak je jezelf en anderen om je heen kapot.
Eerlijk gezegd ben ik altijd een tegenstander geweest bij vreemdgaan..maar sinds kort heb ik een relatie met een man die ver weg woont, hierdoor krijg je natuurlijk minder fysieke aandacht..En ben tog 2x vreemd gegaan maar niet all the way! Ik heb het niet opgebiecht maar wel mijn relatie beindigd..als ik al aandacht van andere boys opzoek vind ik dat eigenlijk al slecht voor mijn relatie en je wilt natuurlijk 100% voor elkaar gaan.. Naja iemand die dus eerst echt een tegenstander is tege vreemdgaan kan dus ook foute dingen doen..maja wie zegt dat het fout is..het is geen feit dat je niet mag vreemdgaan in een relatie maar een punt dat we zelf hebbe gemaakt..daar moete we nog maar eens over nadenken dan...
Lastig. Ik ga vreemd. Niet omdat mijn relatie niet goed is, maar puur omdat ik de aandacht niet kan missen. Ondertussen voel ik mij wel schuldig, maar niet alleen tegenover mijn partner. Ook tegenover hem en zijn partner. Het probleem is vaak dat ze helemaal verliefd op me worden, maar er is geen haar op mijn hoofd die van plan is bij mijn partner weg te gaan. Hoewel ik hier duidelijk in ben, wordt er toch gedacht dat ie het wel wint. Ik weet dat het slecht voor me is, want ik krijg slaapproblemen en stress, maar ik denk dat ik gewoon verslaafd ben aan de aandacht die je krijgt van iemand die helemaal gek van je is. Maar nee ik vertel het niet tegen mijn partner. Ik zou niet weten wat ik daar mee denk te bereiken. Behalve dan, dat ik hem confronteer met iets wat ie eigenlijk wel weet, maar duidelijk heeft verkozen om dit stuk van mij te negeren.
Ik vind dat je het moet opbiechten. Je voelt je natuurlijk hartstikke schuldig als je het opgebiecht hebt, maar als je het niet verteld zit je er ook altijd nog mee en heb je de kans dat je partner het via een ander te weten komt en dat komt dubbel zo hard aan. Ik heb het zelf meegemaakt..maar ze lieten me het zelf vertellen.. Hij was teleurgesteld, maar nu ben ik heel gelukkig met de gene waar ik mee was vreemdgegaan en ik weet gewoon zeker dat ik bij hem niet vreemd zal gaan. Maar ben je vreemdgegaan. Dan vind ik dat je het op moet biechten
Als het een toegevoegde waarde heeft in je eigen relatie, dan kun je het ook gewoon melden. In mijn geval was het zelfs zo dat mijn man er vanaf wist en zelf meestuurde in bijv, wat aan te doen. Toen was de verhouding al een tijdje bezig. Als het overspel gepleegd word en je hebt er een schuldgevoel over, moet je je denk ik afvragen waarom het gebeurt is en of het melden aan je partner wel profijt geeft, of dat het alleen maar kwetst. Bekijk je relatie goed en neem dan een besluit, zelfs als dat betekend einde relatie, met zowel minnaar als partner. Uiteindelijk zal dan het beste voor je utipakken
niet opbiechten, niet van jouw 'probleem' een probleem voor een ander creeeren!
zolang je de schuldgevoelens aankan zou ik het zwijgen...ik heb het beide meegemaakt, ik ben bedrogen geweest en heb mijn huidige vriend nu ook bedrogen..hier voel ik me uiteraard rot slecht door..maar ik ga het hem niet vertellen, je hebt iets fout gedaan, dus moet je nu maar zelf op de gebakken peren zitten. Als je het verteld bezorg je je vriend zoveel pijn..bedrogen worden is zo pijnlijk! Maar zelf ontrouw zijn is ook niet te onderschatten...ik heb veel pijn, maar ik zie mijn vriend doodgraag, ik wil hem zeker niet verliezen.. Het vlees is zwak zeggen ze en alcohol is den duvel :( ik zou zeggen kop op, leer je les eruit en alles komt goed
natuurlijk vertel je het anders mag je niet eens spreken van een relatie daarin staat eerlijkheid bovenaan !
haay tis ook allemaal moeilijk! *LASTIG*

Bij mij was het zo.... Mijn relatie was al slecht alleeen maar ruzies en elkaaar meppen enzo en geen aandacht meer voor elkaar. Heb een man die heb totaal geen respect voor me... En tja... Dan kom je opeens iemand in je leven die dit wel heeft voor je respect... Een perfect persoon voor mij.... Iemand die niet slaat of je domineerd... Heerlijk

Maar heb het me man eerlijk verteld van de
*overspel* blij was tie er nie mee maar de relatie is nog slechter dan hiervoor!!!! En heb nog steeds contact met de andere persoon maar dan alleen via inet... En tja mis um gewoon zo erg die andere persoon hij begrijpt mij enzo en dat heb ik met me man totaal niet. De relatie ging al fout voordat me zoontje er was ik was 9 maanden zwanger en liep zelf de boodschappen te halen en te tillen. Val me nog mee dat ik niet zelf de bevalling in me eentje moest doen!!!! Pffff!!!! Tja kweet overspel is nooit goed maar zo ben ik er wel achter gekomen dat hoe mijn man tegen mij doet niet normaal is!!!! Zo respectloos. Bah!!!! Groetjes Deedeetje
Ik dacht dat overspel alleen iemand anders overkwam en niet mij... Had ik dat even goed fout. Dacht dat we (ex en ik) maanden een gelukkige relatie hadden en ineens wou hij het uitmaken. Ik wist eerst niet waarom en dacht je gaat me eerst een goede reden geven want zo ga ik niet uit elkaar... En toen bleek hij te zijn vreemd gegaan. Met een meisje die ik zelf nog wel eens sprak en nog beweerde dat er niks was gebeurd... Nou ik wist wel beter. Ik was natuurlijk kwaad en verdrietig op allebei maar heb me ex, met me stomme kop, toch vergeven. Dacht dat hij er wel mee zou zitten...Al snel ging de relatie toch nog uit, want zo kan het idd niet verder... Het vertrouwen is weg. Nu weet ik in ieder geval zeker dat ik nooit meer iemand vergeef die vreemd is gegaan, want wie zegt dat hij het daarna nooit weer zou gaan doen...
Behandel een ander zoals je zelf behandelt wilt worden? Maar als die ander je dan niet zo behandelt.., zoals je graag zou willen en je zoent een keer in een stomme bui met iemand anders..omdat je de aandacht en tederheid nodig had.. Eerlijkheid duurt het langst..maar van bekennen is ook nog nooit iemand vrijgesproken..
Ik snap vreemdgaan niet, is keuzes maken dan zo moeilijk? Maak het dan uit en blijf vrijgezel dan kan je rond naaien wat je wil. Waarom een ander erin betrekken en die zoveel pijn doen. Ik zal het nooit snappen.............
heb al 5 jaar een relatie naast mijn huwelijk. Is vooral een sexrelatie. Pure lust . Heerlijk hoor. En alles opbiechten? Welnee, word niemand wijzer van. Dus alleen maar genieten is mijn motto je leeft maar 1 keer.
Ik vind dat je het zowiezo niet moet doen. En als het gebeurt, dat je het moet opbiechten. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik 1x aan de "slachtoffers-kant" gestaan, over een andere relatie twijfel ik nogsteeds of hij wel oprecht & trouw was. Je maakt er zoveel mee kapot als je vreemdgaat, je partner voelt het, merkt het aan alles. Ik had dat wel tenminste, ik wist zeker dat er iets aan de hand was. Maar door het gelieg, bedrieg en de "je bent gek" kreten van mijn toenmalige partner begon ik te twijfelen aan men gedachten en aan mezelf... Tot de dag dat ik erachter kwam dat hij wel degerlijk vreemdging. Het enigste voordeel daarvan was, dat hij ook meteen bewees dat ik dus echt niet gek was.. De sukkel.. Eerlijkheid duurt het langs en behandel een mens zoals je zelf behandelt wilt worden. Ik heb t hier beide al gelzen en ik leef er echt naar. Ik betwijfel het, maar als ik ooit zoiets zou doen, zou ik het meteen vertellen (hoe pijnlijk ook) en mijn relatie wrss nog verbreken ook. Want wat stelt jou relatie (nog) voor als jij vreemd (wil) gaat(n)?
dat is de grootste valkuil in een relatie,vreemdgaan.....ik ken het weten. Helaas.. En als je het eenmaal gedaan heb ga je het dan opbiechten... Schuldgevoel,angst dat hij er toch achter komt. Dat werd me teveel en heb het opgebiecht!! O mijn god!!!!!! Dat was de ergst avond van mn leven ..hoe ga je het vertellen ??wat gaat er nu gebeuren??? Al die vragen... Maar heb al mn lef bij elkaar geraapt en het verteld.heb daar nu zn spijt van ..net als het vreemdgaan..ik dacht dat als we het weer gaan proberen moet ik wel eerlijk zijn.en kijk wat ik er mee bereikt heb! HELEMAAL NIKS!!!een hoop ruzie en geen vertrouwen meer.. Ik wou dat ik het nooit had verteld .. Dat had mijn relatie kennen redden....
Eerlijkheid voor alles,maar wel meteen. In het begin van je relatie al vreemdgaan en na 4 maanden melden,is geen goed plan,kan je beter je mond houden(Mijn ex flikte me dit). Voor mij is vreemdgaan einde oefening,er is geen vertrouwen meer. Met die ex ben ik toch iets langer doorgegaan,maar er was toen al iets kapot wat mij betreft,en heb hem nooit meer echt vertrouwd. Uiteindelijk heb ik de 'relatie'verbroken.
ik heb ook zo'n probleem. Sinds een paar weken ga ik regelmatig uit met een hele leuke man. Het lijkt echt iets moois te worden. Maar nu kwam ik afgelopen weekend een oude vlam tegen in de kroeg en die avond is misschien iets te gezellig geindigd. Ik heb verder geen interesse in mijn oude vlam, maar moet ik dit aan m'n nieuwe vertellen? 'officieel' is het nog geen relatie maar iedere dag komen we een stap dichterbij. Het probleem is ook dat ze elkaar kennen. De oude is het broertje van een vriend van de nieuwe....
Ik heb pas overspel gepleegd met m'n ex. Ik heb mijn huidige vriend verteld dat het bij zoenen is gebleven, terwijl ik echt naar bed ben geweest met m'n ex. Als ik mijn vriend zou vertellen dat ik naar bed ben geweest met mijn ex zou hij bij mij weggaan, en zoenen kan hij me nog vergeven. Ik ga het mijn vriend niet vertellen, want nu waardeer ik de relatie met mijn vriend nog veel meer! Ik had dit gewoon even nodig als rugsteuntje. Nu weet ik iig helemaal zeker dat ik voor de rest van mn leven met hem wil zijn. Dus waarom zou ik vertellen dat ik ook met mn ex naar bed ben geweest als dat mijn relatie verpest juist nu die zo veel beter is geworden? Ik heb een gedeelte verteld, want ik kon het niet helemaal verzwijgen, maar kon het niet opbrengen om hem alles te vertellen. Op deze manier heb ik er vrede mee, en heb contact met mn ex helemaal verbroken, wat hij ook wel begreep. En heb er een verbeterde relatie aan overgehouden! Nu zeg ik niet dat overspel plegen goed is, iemand bedriegen is nooit goed. Maar mijn verhaal met mijn ex en mn huidige vriend is te ingewikkeld om hier te vertellen. Nogmaals ik keur overspel plegen niet goed, maar in mijn geval heeft het alleen maar geholpen en vind het dan niet nodig om mijn vriend de hele waarheid te vertellen. Xx Anoniempje
ben van mening dat het beter is om het je partner niet te vertellen als je overspel hebt gepleegd. Tenminste als je verder wilt gaan met je partner. Als je overspel niet veel betekende dan een wraakactie of een tijdelijke spanning dan dien je het voor jezelf te houden. Maar wanneer je merkt dat je niet meer kan kiezen dan moet je of stilzwijgend ophouden of eerlijk zijn tegenover je partner en de relatie beendigen. Veelal betekent overspel dat er iets ernstig mis is in de relatie en dien je je relatie onder de loep te nemen en nagaan als je verder wilt gaan met je partner. Overspel is niet goed te praten dus denk goed na voor je eraan begint. Het is een hel ik zeg dat uit ervaring!!!
reactie: Ik zit zelf nu in dit schuitje. 3 weken geleden werd ik verschrikkelijk verliefd op een man die ik al 14 jaar ken. Hopeloos verliefd. Maar ondertussen heb ik met mijn vriend een relatie van ruim een jaar. We hadden al een tijdje problemen voordat ik verliefd werd op die andere man en dat is waarschijnlijk ook de reden geweest dat ik er zo makkelijk ontvankelijk voor was. En om het nog even ingewikkelder te maken: die andere man heeft ook al een vaste relatie. Maar ja het vertellen aan mijn vriend of mijn ouders durfde ik niet, ik kon het gewoon niet over m'n lippen krijgen... En met elke leugen raakte ik steeds verder verstrikt. Tot de bom barstte... Mijn vriend kwam erachter nadat ie de smsjes in mijn telefoon had gelezen. En, heel begrijpelijk, is hij nu verschrikkelijk kwaad, verdrietig en teleurgesteld. Ik weet niet of er nog iets te redden valt, of ik dat wel wil, of hij dat wel wil... Voor mijn gevoel leef ik nu in een gigantische nachtmerrie. En het had niet gehoeven! Ik had een afspraak geregeld met die andere man, maar wat hij nog niet wist was dat ik hem wilde vertellen dat ik dit niet langer kon volhouden en er een punt achter wilde zetten en ik voor mijn vriend had gekozen. Maar ja, voordat ik dat kon doen ontdekte mijn vriend het hele verhaal. Dus nu zit ik met enorme schuldgevoelens: hoe heb ik dit ooit kunnen doen? Het doet ontzettend pijn dat ik mijn vriend zoveel verdriet doe. Dat heb ik nooit gewild. En ondertussen weet ik nu niet wat ik moet doen... Wat/wie kies ik en wat wil ik eigenlijk? Ik denk dat het dus uiteindelijk beter is om het maar gelijk in alle eerlijkheid te vertellen. Dat had ik zelf ook moeten doen dan was het nu niet zo uit de hand gelopen. Deze fout maak ik nooit meer in mijn hele leven! Groetjes een verdrietig en verward meisje
reactie: hallo,
Ik lees hier verschillende verhalen en meningen . Ik vind dat je nieks met elkaar kunt gaan vergelijken elk verhaal is volledig iets anders . Ik heb een jaar lang moeten vechten voor een jongen , het was echt een hel ( die jongen was de vriend van een vriendin) Ik had nooit gedacht dat ik op hem zou verliefd worden want ik vond hem oppervlakkig enz... En toen was die verliefdheid er , het zou de man van mijn leven zijn ... Tot nu 3 jaar verder , plots zijn er gevoelens voor een collega van hem ! Die jongen past eigenlijk totaal niet in mijn leven , ik zou er absoluut geen echte relatie mee willen en toch is er iets tussen ons .. Hij is ondertussen al 2 maal bij me geweest , de eerste keer zijn we niet verder gegaan dan gewoon knuffelen .. De tweede keer gingen we verder .. Hij stopte toen . Ik onderdruk het , hij ook want hij is namelijk getrouwd en ik heb een vaste relatie . De ene keer zijn we de beste vrienden de andere keer schelden we elkaar uit met de gemeenste woorden . Hoe komt dat toch ???? Stoppen is de beste oplossing maar toch heb ik zin in die relatie naast mijn huidige relatie en toch weet ik dat dit problemen geeft en toch ... Wat moet ik toch doen ????Ik probeer hem te vergeten maar dat lukt niet want ik zie hem nog teveel en mijn vriend belt regelmatig met hem en maakt dan grapjes over mij ... Die enkel maar meer aanleiding geven tot... Het is zo vreselijk en ik wil mijn vriend geen pijn doen want hij zou op dat moment bedrogen zijn door twee mensen die hij graag heeft en dat kan ik gewoon nooit zeggen , NOOIT . Geeft er mij iemand raad aub ?
reactie
Een kleine 5 maanden geleden heb ik mijn vriend bedrogen. Een lieve, charmante en - niet onbelangrijk - niet lelijke kerel wandelde mijn leven binnen.. Ik kende hem al langer en het klikte tussen ons. Op meer vlakken dan het normaal moest klikken. Ik kreeg gevoelens voor hem, maar ontkende het. Ook al wist hij dat het zo was en was het wederzijds.
5 maanden geleden was het dan zover. Hij stond aan mijn deur, verse broodjes van de bakker. Ik kon er niet aan weerstaan en liet hem binnen. Na een gezellig ontbijt, lekker knus de zetel in.. En van het ene kwam het andere. We zijn nog steeds bevriend en de kriebels zijn bij beide partijen nog niet weg. Hij weet dat ik mijn huidige vriend niet kan opgeven, maar doet toch zijn uiterste best om te zorgen dat ik me zo goed mogelijk voel. Mijn eigen relatie met mijn vriend ging er echter op achteruit. In seks heb ik minder zin, ook zijn aanrakingen doen me niet meer zoveel. Toch hou ik van hem, ook al zijn mijn gedachten soms ver weg. Hij weet van niets en ik hoop dat hij het ook nooit te weten komt. Ik weet dat ik hem zo hard zou kwetsen, hem immens verdriet zou doen. Zwijgen is hier beter dan het eerlijk opbiechten. Denk ik ..
reactie: Er was eens........................... Een bewuste keus om overspel te plegen. Een half jaar geleden, ontving ik een berichtje via een datingsite. Een getrouwde man, ach die berichtjes ontvang je zo vaak en worden gedeleted. Behalve deze, ik ontving zijn email adres. Effe checken of het klopte, en inderdaad, ik ontving bericht terug. Toch eens vragen waarom een getrouwde man, mij, een vrijgezelle vrouw wilde date. De man, inmiddels al een half jaar mijn minnaar, wilde het leven leren kennen. Vele jaren in een huwelijk, goed huwelijk wel te verstaan. Wist ook dat er meer te koop was. Maar nog nooit geproefd van al dat lekkernij. En het klikte. Waarom vertel je je vrouw niet dat je graag naast je bestaande huwelijk, ook meer spanning wil????????? Nee dat is niet mogelijk, daar zou ze niet overheen komen. Goed. Intussen natuurlijk benieuwd hoe zijn relatie in elkaar steekt. En begrijp nu nadat ik dus al een half jaar zijn vaste minnares ben. Dat wat wij hebben gewoon naast zijn huwelijk kan bestaan. Dus waarom opbiechten. Zo heeft niemand verdriet. Zij komt niets te kort, haar leventje kabbelt gewoon voort zoals voorheen. En ik wist waar ik aan begon, en ook ik kom niets te kort. Voor hem is het wel aanpassen geweest, om er zo min mogelijk thuis er van te laten merken, maar na een half jaar, wen je er aan, en loopt het zoals het loopt. En niemand wordt hierdoor ongelukkig. Dus mijn ervaring leert gewoon de relaties paralel laten lopen. Oke, ik als minnares zit avondjes alleen. Weekenden ben ik alleen, kerst zal ik alleen vieren. Maar dit zijn mijn bewuste keuzes, zo hoef ik me niet te binden, en heb toch de geneugten van een relatie. En echt alleen de geneugten. Dus opbiechten???? Waarom, dit geeft meer verdriet dan noodzakelijk is.
reactie: Wat zou jij doen? Na 3 jaar samenwonen smeekt hij om te trouwen,ondertussen is er een schat van een meisje geboren,,dus je doet het,maar geen groot feest want ergens vind je het onzin.
2 maanden na het huwelijk verteld hij je doodleuk dat hij een ander heeft al voor zijn huwelijk.Jullie gaan scheiden. Hoe zou je je voelen .genaaid? Razend
Oorlog
Of laat je alles gelaten over je heen gaan en neemt hem nog in bescherming ook. Graag een mening
Waar gebeurd
reactie: Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf nog nooit overspel gepleegd heb,tenminste niet bij mijn eigen relatie's,maar heb wel met meerdere mannen kortstondige affaires of one-night stands gehad die wel een relatie hadden/en nog hebben..(al wist ik hier niet altijd vanaf)In de tijd dat ik zelf een relatie had, kon ik niet begrijpen dat er vrouwen bij waren die,ook al wisten ze dat een man al bezet was toch hun zinnen erop zetten, en er alles aan deden zo'n man te versieren zodat hij zijn relatie op t spel ging zetten...zulke vrouwn haatte ik, maar nu een half jaar later ben ik die vrouw die daar aan mee doet,Het klopt wat ze zeggen, de vrouwen zijn tegenwoordig net zo erg,zoals er jaren terug al over mannen werd gepraat.Soms snap ik mezelf niet,het is denk ik die spanning en aandacht die je op dat moment nodig hebt, bezet of niet bezet.Ergens denk ik nu ook dat ik(en velen onder ons) niet gemaakt zijn voor een monogaam leven.Dat wordt er van ons verwacht in de maatschappij,maar zo worden we niet geboren.Of het het leven gemakkelijker maakt denk ik niet, want ergens willen we die vertrouwdheid en basis in een relatie dat je weet wat je aan de ander hebt,maar ja die spanning en sensatie blijft toch ook wel erg aantrekkelijk...je weet t nooit,misschien dat ik toch nog ooit de prins op t witte paard tref,die echt de moeite waard is om t alleen bij diegene te houden,I hope so..
reactie: eerlijkheid in een relatie????? Wat is eerlijk???? In hoevere gaat dit, zijn we zeker dat onze patner wel eerlijk is voor ons. In mijn ogen heb je recht op je eigen privé, dat valt daar ook onder. Het is onze maatschappij, het oudebollige kerkelijke gedoe die ons verplicht om bij die ene man te blijven. Je hebt toch ook je sportvriendinnen, werkcollega's, culturele vriendinnen. Ik ben in vele groeperingen en aangezien ik het bed moet delen met een heel jaloerse man, zou ik het zeker nooit zeggen moest de situatie zich voorgedaan hebben. Ik zou ze zelfs met twee handen grijpen en ervan genieten. Schuldgevoelens zou ik niet hebben omdat ik, niettegenstaande heel zelfstandig ben , altijd op het vlak van de sex naar zijn pijpen moet dansen. Vermoedelijk zoals bij de meeste koppels eens je meer dan 20 j getrouwd bent. Voor mij: opbiechten: never, genieten: zeker en vast, maar als het uitkomt zou er hier wel een passionele moord gebeuren waarschijnlijk. Dank om te willen luisteren.
reactie: Hoi! Ik heb mijn vriend ook een keer besodemieterd.. En ik heb het hem direct verteld.. Vond ik zelf erg belangrijk, je hebt het lef om hem te bedriegen, dan moet je ook het lef hebben om eerlijk te zijn tegen die persoon! Ik vond het heel erg van mezelf dat ik zoiets gedaan heb, en hij confronteerd me er ook nog best vaak mee. En dan merk je wel dat het hem veel gedaan heeft!
We zijn dus nog steeds bij elkaar.. En het is alleen maar beter geworden onze relatie. Maar het blijft moeilijk. Je blijft bang dat ie je op een of andere manier terug pakt! Eigen schuld!
reactie: Overspel is altijd moeilijk. Of je het nu zelf pleegt of iemand het jou aandoet. Ik heb beiden meegemaakt en bij beiden mezelf slecht gevoeld. De persoon waar ik momenteel een relatie mee heb, is de persoon waar ik gevoelens voor had tijdens mijn vorige relatie. Mijn vorige vriend en ik waren uit elkaar aan het groeien na vier jaar en ik heb de laatste maand een relatie met mijn huidige vriend gehad. Dit waren twee liefdevolle relaties langs elkaar. Ik heb het hem nooit opgebiecht ook al vind ik eerlijkheid normaal het beste, maar ik wou mijn vriend niet kwetsen omdat ik sowieso de relatie beëindigd zou hebben, ik had alleen dat zetje nodig. Hij weet dat nu nog steeds niet en het is al meer dan een jaar geleden. Als ik nu wel verder had willen gaan met mijn vorige vriend dan had ik het hem wel 100% zeker verteld. Hiermee wil ik geen oordeel vellen over anderen, maar mij zou dat een zekerder en opener gevoel hebben gegeven.
reactie: Hallo,
Ik vind dat je het WEL moet vertellen, en gelijk ook. Ook al was t een situatie waar je vriend(in) toch niet achter kan komen, wees altijd eerlijk. Want ik denk dat het hoe dan ook, ooit weleens boven water komt. Of het komt een keer uit jou mond, of van die of hoe dan ook. Ze zeggen ook 'Behandel een ander zoals jij behandeld wilt worden', dus ik vind dat die mensen zich eens hun vriend(in)'s moeten plaatsen, zou jij het leuk vinden als je vriend(in) achter je rug iets heeft gedaan en jou er niks over wilt vertellen? Je kunt het altijd beter zelf en gelijk vertellen, dan dat je vriend(in) er zelf achterkomt of hoe dan ook! Vergeet ook niet dat Eerlijkheid het langst duurt, dus hoe eerlijker je bent.. Hoe meer je gerespecteerd wordt! Dan heb je ook meer kans dat je vergeven word, omdat je het eerlijk verteld. Mijn beste vriendin was ook vreemdgegaan en ze zat ook zo te twijfelen of ze het wel of niet zou vertellen aan haar vriend, omdat hij er volgens haar nooit zou achterkomen. Ze heeft het uiteindelijk toch eerlijk verteld, hij was natuurlijk gekwetst maar hij heeft het na een poosje wel vergeten en hij vertelde dat hij het juist heel goed van haar vond dat ze het eerlijk durfde te vertellen want hij begrijpt dat dat moeilijk is. Ook zei hij dat als ze het achterhield en na een lange poos pas vertelde dat hij haar niet zou vergeven, omdat dat dan geen liefde is. Want in liefde hoor je altijd eerlijk te zijn, als je zoveel om je vriend(in) geeft wees dan niet bang en vertel gewoon de waarheid! Dan heb je altijd meer kans op vergevenis.. XXX


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!