Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Liefde | Overspel

Loop jij het gevaar slachtoffer te worden van overspel?

Overspel in een relatie komt veel vaker voor dan in het algemeen wordt aangenomen. Stel zelf eens een nader onderzoek in naar het liefdesleven van vrienden, collega's, familie en kennissen en je angstige vermoedens zullen al snel bevestigd worden: vreemdgaan is eigenlijk helemaal niet zo vreemd!

door TRENDYSTYLEIn veel van de gevallen krijgt de 'vreemdganger' de schuld van zijn/haar verraad ten opzichte van de andere partner. Het wordt hem/haar vaak verweten dat het vreemdgaan in de genen zit en dat 'ze er dus weinig aan kunnen doen'. Een andere kant van het verhaal is dat beide partners 'schuld' hebben aan overspelig gedrag. Bijvoorbeeld door het gebrek aan interesse van de een, de stressvolle baan van de ander en de verminderde communicatie tussen beiden..de redenen voor overspel zijn oneindig..

Misschien zou je zelf ook een aantal redenen kunnen bedenken waarom jij of je partner een keer vreemd zou kunnen gaan. Ga eens bij jezelf te rade en bedenk wat voor jou de eerste tekenen zouden zijn waaraan je een eventueel overspel van je partner zou herkennen. Misschien kan het onderstaande rijtje je hierbij helpen. In elk geval; probeer bij de eerste signalen het dreigende onheil af te wenden en red je relatie!

Weinig seks
Wanneer je partner geen zin heeft in seks, zich amper interesseert voor jouw opwindende lichaam, dan wil dat iets zeggen. Er gaat hier iets niet goed. Vaak vraagt de partner zich in deze periode af, hoe 'het eigenlijk zou zijn met een ander'..zolang het bij dromen blijft, hoef jij je geen zorgen te maken. Wanneer hij daadwerkelijk tot daden overgaat, dan is het te laat.

zijn overvolle agenda
Als jullie steeds minder tijd met elkaar doorbrengen door zijn stressvolle baan en zijn drukke sociale leven (hetgeen hij vroeger niet had!), lijkt dat een duidelijk teken dat hij steeds minder tijd met jou wil doorbrengen. Of erger; misschien wil hij zijn schaarse vrije tijd liever met iemand anders doorbrengen?

Interventie van buitenaf
Je partner is tegelijkertijd ook je beste maatje. Wanneer zijn beste vriend ineens tussen jullie in komt te staan, dan is er iets raars aan de hand. Teksten als 'hij begrijpt mij als geen ander..' zijn funest voor je relatie. Ga op onderzoek uit waar het fout is gegaan en leg je relatie eens nader onder de loep.

Alsmaar ruzie…
Als je tijdens jullie vakantie nauwelijks met elkaar spreekt en steevast ruzie maken als er iets gezegd wordt…als jouw partner zich steeds vaker alleen terugtrekt in een hoekje, weg van jou…verkeerd signaal! Doe iets! Probeer alle problemen rustig met elkaar te bespreken, zonder weer in het oude patroon te vervallen. Het is lastig, maar het is het proberen waard. Want een langdurige koude oorlog is niet altijd bestand tegen verleidingen van buitenaf..

N.b. Er zijn vele signalen te onderkennen die aangeven dat er iets niet goed zit in een relatie. Vaak willen we die signalen alleen niet zien. Alhoewel dit artikel met een knipoog is geschreven, kunnen we wel in alle eerlijkheid zeggen, dat de basis van overspel voor een groot gedeelte is gelegen in het gebrek aan communicatie tussen de beide partners. Focus op een hechte band met je partner en maak alles bespreekbaar, zo blijven jullie gelukkig bij elkaar.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!