Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
VANDAAG IS HET
Voeg TRENDYSTYLE toe aan je favorieten

Home | Liefde | Kussen onder de maretak

Kussen onder de maretak

door TRENDYSTYLEDe romantische mistletoe geeft de feestdagen een extra flirterig accentje. Welke vrouw zou er nu niet graag onder verzeild raken, zeker als er een knappe man in de buurt is? Met zijn altijd groene blaadjes verschaft de maretak ons een extra 'verleidingswapen' in de strijd. Woorden zijn niet meer nodig, een om een kus hoeft niet meer te worden gevraagd. De aanbidder in kwestie heeft aan het groene symbool genoeg. Hij mag de vrouw onder de takken ongestraft zoenen.

De mistletoe is een bijzondere plant. Maak eens een rondje op internet en je zult zien dat de maretak van oudsher magische krachten toegedicht krijgt. Zo lazen we dat het voor Kelten en Germanen een heilige plant was, dat de oude Druïden de maretak vereerden als een gift uit de hemel en er hele rituelen omheen bouwden. Artsen als Hippocrates geloofden in de geneeskrachtige eigenschappen van de plant. Maar de maretak zou ook het kwaad op een afstand kunnen houden. Door deze aan een balk op te hangen werd 'de mare' (heks, spook, nachtmerrie) verjaagd. Verder zou de plant voor vruchtbaarheid zorgen en staan voor een lang leven. In Scandinavië was het 'de plant van de vrede'. Vijanden en vechtende paartjes konden onder de takken de oorlogsbijl begraven en zich (letterlijk en figuurlijk) met elkaar verzoenen.

Al onder de Druïden zou het gebruik om onder de maretak te zoenen, zijn oorsprong hebben gevonden. Maar ook de Engelsen in de achttiende eeuw konden er wat van. Zij associeerden de tak met besjes met magische aantrekkingskracht. Met kerstmis werden zogenaamde 'kissing-balls' opgehangen. Ballen die waren versierd met mistletoe, linten en andere decoraties. Als een vrouw onder de bal terechtkwam, mocht ze zonder pardon gekust worden. Ze had niet het recht de kus te weigeren. Een mistletoe-kus kon verschillende betekenissen hebben. Diepe vriendschap maar ook een trouwbelofte. Werd een meisje of vrouw die onder de tak stond, niet gekust, dan kon ze haar huwelijksplannen voor het komende jaar wel schudden. (Misschien een goed idee om dit te bedenken voordat je eronder gaat staan! Je weet maar nooit...)

Ook vandaag de dag heeft de mistletoe zijn magische aantrekkingskracht nog niet verloren. De takken met de vrolijke besjes zorgen direct voor een vrolijk gevoel en vlinders in de buik! De altijdgroene plant zal ongetwijfeld heel wat sluimerende romances tot bloei hebben gebracht. Maar daar hoeven we jullie vast niets over te vertellen. Sterker nog, we vragen aan jullie om ons jullie meest romantische mistletoe-verhalen te vertellen. Mail ons je reactie via het venster hieronder. De meest romantische reacties zullen we hieronder publiceren.

Please enter your name:

Please enter your message:

 

To submit this form, please enter the characters you see in the image:


Image verification
 
  Powered by Tectite contact form processor (FormMail).

MEER OP TRENDYSTYLE
Fashion
Spijkerbroek

Must-have. Deze spijkerbroek zou iedere vrouw moeten hebben


Fashion
Voedingstrends 2017

Voedingstrends 2017. Dit gaan we eten

FOLLOW TRENDYSTYLE


UP-TO-DATE MET ONZE NIEUWSBRIEF
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.

Make-up
Wenkbrauwen
5 Stappen voor perfecte wenkbrauwen

Beauty
Quiz: wat weet jij van beauty food?

Maandhoroscoop
Horoscoop Steenbok Horoscoop Waterman Horoscoop Vissen Horoscoop Ram
Horoscoop Stier Horoscoop Tweelingen Horoscoop Kreeft Horoscoop Leeuw
Horoscoop Maagd Horoscoop Weegschaal Horoscoop Schorpioen Horoscoop Boogschutter
UP-TO-DATE MET DE TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF!
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends, weetjes over liefde,
psychologie en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.