Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
VANDAAG IS HET
Voeg TRENDYSTYLE toe aan je favorieten

Home | Liefde | Heb jij een minirelatie (gehad)?

Heb jij een minirelatie (gehad)?

Misschien is het je wel eens overkomen. Je bent op vakantie en ontmoet iemand waarmee je binnen de kortste keren een intieme relatie mee opbouwt.

door TRENDYSTYLEJe had nooit gedacht dat je je vakantie onder de zon zou doorbrengen met klef handje vasthouden, zoete kussen, diepgaande gesprekken en zwoele zomerseks. Kortom, je bent in een minirelatie gerold waarvan je beiden al weet dat die aan het einde van de vakantie of op het moment van het vertrek van een van beiden ophoudt te bestaan.

Minirelaties komen niet alleen tijdens de zomervakantie voor. Ze kunnen ook in andere situaties ontstaan waarvan je al weet dat er onvermijdelijk een eind aan komt. Zo kan het zijn dat je een tijdelijke relatie aangaat in een periode die aan een verhuizing naar een andere stad of misschien wel ander land voorafgaat. Of misschien ontwikkelt een minirelatie zich aan op je werk op het moment dat jij (of hij) weet dat je ergens anders je carrière zult gaan voortzetten.

Minirelaties hebben vanaf het begin een element van tijdelijkheid in zich. Beiden weten dat het maar voor een bepaalde periode is (dat is in ieder geval de bedoeling). De tijdelijkheid ervan kan weemoedig maken en je misschien doen verzuchten of het allemaal wel zin heeft. Het antwoord erop is 'ja, soms wel'. Minirelaties kunnen soms therapeutisch werken.

Volgens psychologen kunnen dit soort minirelaties goed werken als beide partners maar voor ogen houden dat het maar voor tijdelijk is. Het is dus beter om vanaf het begin emotioneel niet al teveel in deze relatie te investeren maar er vooral van te genieten. Verder is het natuurlijk van groot belang dat beide partners in deze minirelatie duidelijk zijn en geen illusies van eeuwig durende liefde bij de ander creëren. Een minirelatie vraagt om eerlijkheid richting je partner én richting jezelf.

Maar een minirelatie is nog meer. Het is ook een confrontatie met jezelf. Je leert jezelf beter kennen door je interactie met deze meest relatief onbekende persoon als klankbord. En het kan je inzicht geven in wat je nu eigenlijk in een relatie zoekt. Het kan je ook helpen om over een ex heen te komen en het kan je zelfvertrouwen geven. Omdat de relatie bovendien gedoemd is om snel te eindigen en er geen verwachtingen worden geschept waaraan zal moeten worden voldaan, is de communicatie bovendien vaak gemakkelijker. Hierdoor kun je opener naar elkaar toe zijn en wel eens verrassende kanten van je eigen persoon ontdekken.


MEER OP TRENDYSTYLE
Fashion
Spijkerbroek

Must-have. Deze spijkerbroek zou iedere vrouw moeten hebben


Fashion
Voedingstrends 2017

Voedingstrends 2017. Dit gaan we eten

FOLLOW TRENDYSTYLE


UP-TO-DATE MET ONZE NIEUWSBRIEF
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.

Make-up
Wenkbrauwen
5 Stappen voor perfecte wenkbrauwen

Beauty
Quiz: wat weet jij van beauty food?

Maandhoroscoop
Horoscoop Steenbok Horoscoop Waterman Horoscoop Vissen Horoscoop Ram
Horoscoop Stier Horoscoop Tweelingen Horoscoop Kreeft Horoscoop Leeuw
Horoscoop Maagd Horoscoop Weegschaal Horoscoop Schorpioen Horoscoop Boogschutter
UP-TO-DATE MET DE TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF!
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends, weetjes over liefde,
psychologie en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.