Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Liefde | Galante prins of stoere macho?

Galante prins of stoere macho?

Wat als hij zo overdreven lief en zoetsappig is dat hij je glycemiegehalte tot gevaarlijke hoogte doet stijgen? Wat als hij het liefst de grond waar jij je voeten plaatst zou kussen en voor je door het stof zou kruipen? Wat als hij je altijd en overal met attenties en lieve woordjes overlaadt? Hebben we dan toch niet liever onze echte mannen -ruwe bolsters met blanke pitten- ?

door TRENDYSTYLEO yes, lieve lezeressen, niet alle mannen zijn ruwe macho's die uitblinken in de meest wijd en zijd verbreide mannensport (het overslaan van het overspel in bed). Het zijn niet allemaal stoere jagers die je het idee geven dat je een soort trofee bent, een soort 'object of desire'.

Mocht jij te klagen hebben over jouw stoere man, bedenk je dan tweemaal voordat je jezelf een meer attente, galante en toegewijde man toewenst. Want je wens zou wel eens kunnen worden verhoord. En of je er dan blij mee bent, is nog maar de vraag.

Anne is er in ieder geval niet blij mee. 'Ik kan er niet meer tegen', begint ze in de e-mail die ze naar ons schrijft. 'Het lijkt wel of hij uit zo'n zoetsappige reclame met familietafereeltjes is gestapt. Je kent het type man vast wel. Zo eentje met een eeuwige charmante lach op de lippen.' niet gek, zeggen wij. Even verderop schrijft anne. 'Jullie schrijven altijd dat de mannen van vandaag niet attent genoeg zijn, dat ze te weinig aandacht voor hun vrouw hebben en te snel zijn in bed. Alsof dat het ergste zou zijn. Dat geldt voor mijn man allemaal niet. Hij is heel anders. Vroeger was hij niet zo. Ik weet niet wat er gebeurd is. Hij zal zich wel hebben laten meeslepen door het beeld van de gevoelige man dat steeds vaker in tijdschriften of op televisie te vinden is. Feit is dat ik er bijna niet meer tegen kan. Hij noemt me nu altijd 'schatje' of zelfs 'duifje' in plaats van anne. En verder heb ik bijna geen tijd meer voor mezelf. Als het even kan, wil hij alles samen met mij doen. Als ik zeg dat ik een boodschap ga doen, wil hij mee om me gezelschap te houden (vroeger liepen we nooit hand in hand over straat - ik ben 38 en hij is 46 - maar nu wil hij dat opeens). En als ik aan de avonden samen denk, dan krijg ik het al benauwd. Als de kinderen op bed liggen, kijkt hij me met van die verliefde ogen aan... Van die koeienogen, je kent dat wel. Ik krijg er kippenvel van. Hoe kan iemand zo veranderen? Hoe kan een volwassen man zo in z'n rol opgaan? Denkt hij nu echt dat ik dit van hem wil? Wat kan ik doen om te zorgen dat hij hiermee ophoudt? Het zou fijn zijn als jullie me zouden kunnen helpen. Groet, druifje...'

We hadden nooit gedacht dat we ooit zulke mails als die van anne zouden ontvangen. En we hadden niet kunnen vermoeden dat een te attente man een probleem zou kunnen zijn. En toch, als we de mail van duifje... Sorry, anne, lezen dan kunnen we niet anders doen dan haar volkomen gelijk geven, ook al is haar situatie misschien wel erg extreem. Er wordt veel gepraat (en geklaagd) over mannen die te weinig aandacht voor hun partner hebben, maar iedere vrouw kent wel van die momenten waarop ze zich afvraagt: 'wat krijgen we nu? Doe toch normaal!' want als mannen ons met teveel aandacht en tederheid overladen en een onnatuurlijke, mierzoete houding aannemen - alsof hij een handleiding volgt - dan vindt geen vrouw het meer leuk!

Misschien heeft anne gelijk. Misschien is het de invloed van de media op deze kenmerkende eigenschap van de man: zijn uiterlijke vertoon, de ruwe bolster, die bijna altijd een lief en zacht innerlijk verbergt waartoe we alleen in intieme momenten toegang krijgen. Bijna alsof dat lieve en zachte innerlijk niet voor de rest van de wereld bestemd is, maar exclusief en alleen voor ons is. We mogen dan wel klagen, maar uiteindelijk zien we hem zo toch het liefst. Macho naar buiten toe en zacht van binnen. Toch?

Volgens ons kan daar geen honingzoete, supergalante prins die ons zelfs tijdens het boodschappen doen nog met allerlei attenties overlaadt, tegenop. Geef dan onze stoere mannen met al hun fouten maar weer terug! Echt waar!

Wil je op dit artikel reageren, mail ons dan via het venster hieronder. De leukste en interessantste reactie zullen we hieronder publiceren.

Reacties van Trendystylers
reactie: Nou ik kan heel duidelijk zijn hier in... Geef mij maar de stoere macho... En gelukkig heb ik er 1. En wat voor 1. Heerlijk die vent van mij. Ik hou zelf al niet van dat zoetsappige gedoe met schatje poepie of duifje... Krijg de rillingen al over me rug als ik dat elke dag elk uur zowat moet aanhoren. Mijn vent zegt liefdevol "lekkere bitch van me" tegen me. En ik hoor elke dag dat hij van me houd en ik hou super veel van hem. Hij is mijn vent, mijn stoere macho wil hem voor geen goud kwijt.
reactie: Ff een reactie hierop:

Ik ben van de macho naar de zoetsappige gegaan. En in het begin vond ik het fantAstisch! Al die tijd en aandacht, de etentjes en wandelingen, heérlijk. Na een tijd ( 4 wkn) besefte ik dat ik hem wel heel klef vond en hij sprak al over samen wonen en al! Brrrrrrrr Deze vent adoreerde de grond waar ik op liep en volgde me als een pup. Toen ik ook nog een keer bij een concert het gevoel had dat ik voor hém op moest komen, terwijl ik in mijn kont geknepen werd, viel het kwartje. Weg met de ideale schoonzoon. Inmiddels heb ik de macho terug (lucky me) en ik mopper dan wel veel, maar hij maakt me wel veel gelukkiger en ik voel me zo heerlijk beschermd. Hoe ik dit verklaren moet?? Geen idee, ik begin er dan ook maar niet aan.
reactie: Hallo allemaal,

Ik wilde even reageren na alle reacties gelezen te hebben. Voor mij hoeft een overdreven lieve man die m'n handje altijd vast moet houden en me gedichten voorleest helemaal niet. Gewoon een middenweg tussen de engel en de lompe boer. En er zijn heus wel mannen die heel dicht bij die eis (of moet ik het wens noemen) in de buurt komen. Het klinkt veel mannen én vrouwen misschien vreselijk in de oren, maar mijn man geeft me best vaak complimentjes, en ook gemeend, niet geforceerd. Hij merkt het altijd op als ik iets nieuws heb, en laat me nooit lelijk of dom voelen door lompe opmerkingen te maken. Natuurlijk moet dat ook wederzijds zijn dames. Iedereen houdt van complimentjes. Verder houdt hij juist heel erg van voorspel. Kijk, dát is een man die het best wel begrepen heeft! Maar misschien moeten we inderdaad niet teveel zeuren en elkaar afzeiken om de mindere punten. Het klinkt klef, maar het is best goed elkaar van tijd tot tijd eens te vertellen wat je geweldig aan elkaar vindt. Nu klinkt het alsof ik een engel van een man heb. Dat is natuurlijk niet waar. Ik erger me ook vaak helemaal dood aan hem en hij aan mij. Maar hij is wel mijn beste vriend. Verder een tipje voor vooral veel vrouwen, ik merk het namelijk bij vriendinnen: plaats je vrienden niet boven je man, maar zet ze ook zéker niet aan de kant! Als het uitgaat heb je niemand meer, plus vrienden kunnen zorgen voor een goede relatie tussen jou en je man, omdat je je allebei beter voelt dan alleen maar saampjes op de bank. Bah! Ohja, nog eeeeeeven een reactie op de man die vrouwen als hoer tussen de lakens ziet: Ik hoop dat het wederzijds is met je vriendin. Klinkt namelijk nogal respectloos. En dames? Niet iedere man denkt zo. Gelukkig is niet iedere man een hufter. Groetjessss
reactie: Uit ervaring ben ik geneigd te zeggen dat te lief zijn bij veel vrouwen averechts werkt. Hoewel menig vrouw klaagt dat haar vriend niet genoeg aandacht voor haar heeft etc., zorgt enige afstandelijkheid van de kant van de man vaak voor die spanning die de vrouw nodig heeft om verliefd op hem te blijven. Dat er nog steeds iets ongrijpbaars aan hem is...

Zelf ben ik een man van 29, niet echt problemen om relatie te krijgen, wel om ze te behouden. Ik ben erg lief en attent, betrouwbaar, geef veel liefde en heb ook liefde en bevestiging nodig. Ben enigszins onzeker in de liefde, maar wel redelijk onafhankelijk, geen klever. Ik merk dat vrouwen aanvankelijk overdonderd en aangenaam verrast zijn met mijn 'galante prins'-stijl, maar dat ze er na een tijdje aan gewend raken en dan niet meer onder de indruk zijn en het uiteindelijk uit maken. Dat terwijl ze aan het begin verguld met je was en niet kon geloven dat je juist háár had uitgekozen. Diezelfde vrouwen hebben altijd een ex-vriendje waar ze over klagen omdat hij moeilijk was en geen aandacht gaf, maar uiteindelijk waren ze wel jaren lang met hem samen en zijn door hem gedumpt.

Conclusie is dat het wat mij betreft vaak effectiever is voor een man om meer van jezelf uit te gaan in de liefde, wel lief voor haar te zijn, maar je niet volledig aan haar over te leveren en niet te gemakkelijk en meegaand zijn. Uiteindelijk zal ze dan meer respect voor je hebben.

Niet dat ik hysterisch achterdochtig ben, maar… Naar mijn ervaring is er iets dat je man voor je verborgen houdt als hij zo veranderd en zoetsappig gaat doen. Problemen op z’n werk, problemen financieel, verslaving of misschien een keertje vreemd gegaan???
reactie: lieve anne

Ik wou dat ik zo een man vond die me de aandacht geeft,misschien is hij erachter gekomen dat hij ontzettend veel van je houd. Als jij je eraan ergerd zou ik hem dat duidelijk maken want praten geeft de oplossing.kijk eerlijk naar jou gevoel en wat jij wilt en kijk dan naar wat hij voelt en wat hij wilt dan kunnen jullie een compromisse sluiten. Ik heb in mijn leven te weinig aandacht en liefde gehad en mis dit nu heel erg .op het moment heb ik een lieve vriend die als ie er is mij de volledige aandacht geeft maar ik wou dat hij iedere dag bij me was en kon genieten van de liefde en de warmte die hij uitstraald.het leven gaat niet over rozen en er zullen altijd wel dingen zijn waar we ons aan ergeren maar als je er eerlijk over praat lost dat al heel veel op
Wens je succes
Groetjes n.
reactie: Dat is nu weer typisch zo'n verhaal waar waarschijnlijk veel mannen van zullen denken: Zie je wel, het is ook nooit goed!!! Jaja, altijd weer de zelfde clichés die overal terug komen. Dom geleuter, vooroordelen en stompzinnige moppen. Ik krijg ook vaak genoeg van die moppen toegestuurd en kan er toch nauwelijks om lachen, vooral als je bedenkt dat ieder persoon anders is en het heel zwart wit terug geleid kan worden naar de puurste vorm van discriminatie. Vooroordelen... Wat heb je eraan? Mensen moeten niet zo moeilijk doen. Hoe vaak moet er niet gezegd worden dat communicatie het struikelpunt is? Tja... Als er niet geluisterd word, te vaak... Okay, ik had ook jarenlang een vriendin en we communiceerden een heel end af en we zijn alsnog uit elkaar. Ja, maar dat heeft niks met die communicatie te maken, dat heeft waarschijnlijk dan weer met één van die zogenaamde oerinstincten te maken. Ik voelde niks meer en irriteerde me soms zelfs aan haar. Ga ik verder niet op in, had zo zijn redenen, maar dankzij die communicatie hadden we in die 7 jaar bij elkaar nooit ruzie! Hadden we niks te klagen in bed, zonder al die nutteloze tips die je tegenwoordig zo veel op TV ziet, waarbij, mocht je er al naar kijken, inderdaad altijd weer het probleem van de communicatie tegenkomt! Goed, weer een cliché. Is het niet zo dat mensen bijna altijd op uiterlijk af gaan?? Gaan de mannen dan niet vaak voor de slanke dames met grote joekels en de vrouwen voor de mannen met wasbord?? Ja, en dan vervolgens klagen dat ze geen hersenen bezitten?? Okay ik heb ook mijn vooroordelen. Mijn vooroordeel richt zich op de "populaire" mensen. Ze willen zo veel rekening houden met het uiterlijk, hun eigen en die van hun partner, dat ze vergeten ook naar het innerlijk te zoeken. Gezien ik niet tot die "populaire" groep behoor dien ik "te jagen" op een lagere "klasse" van vrouwelijk schoon. Scheelt weer dat ik niet op de populaire types val, okay, ik wil ook liever een slankere dame, maar mijn voorkeur gaat juist uit naar kleinere borsten. En dat is slechts een voorkeur, mijn vriendin waar ik dus 7 jaar een relatie mee had was bijna net zo lang als mij, ook niet slank en had een behoorlijke gevulde buuste, maar daar ging het niet om. Ze is een vriendelijk persoon goed van hart en iemand die niet zichzelf boven alles verkiest. Iemand die niet ook maar gaat roken om er bij te horen (Bah, wat heb ik daar een hekel aan, en onbegrip voor diegenen die het doen om hun macho-level aan te tonen!). Toch dwingt vooral ook de media mensen zich voor anders te doen dan men is. Zelfs ik wil nog wel enigzins een stoer imago krijgen, ookal zal ik wel nooit een "vereist" wasbord krijgen. Door al dat gedoe over hoe iemand er uit moet zien weet ik ook niet wat ik moet doen om nog enigzins in smaak te vallen bij de dames. Ik kan me inschrijven op datingsites, maar een laag zelfvertrouwen en slecht zelfbeeld geven me van te voren al het idee dat dat toch geen zin heeft. Ja, natuurlijk vind mijn moeder mij mooi, ja zelfs mijn zusje beweert dat ze mij als vriend zou willen hebben ware het niet dat ik haar broer was en ja, mijn ex blijft ook nog steeds volhouden dat ik knap ben, maar er is wel een reden waarom anderen dat niet zo zien denk ik dan. Dat is er jaren terug ook wel ingestampt op het schoolplein. Is dat niet waar iedereen zich ontwikkelt?? Al vanaf de basisschool word je imago bepaald en ingepraat. Al daarvoor zie je al op TV en in tijdschriften hoe je later als je groot bent moet zijn om met de grote mensenwereld mee te mogen doen. We moeten ons niet zo druk maken over al die kleine dingen. Zoals wel vaker dwaal ik af. Ik ben een mens met een ruime geest en een breed arsenaal aan meningen, maar het feit dat ik werkloos ben en wegens allerlei omstandigheden geen diploma's heb duwt me automatisch in een hokje. Ongeschikt voor deze maatschappij. En daar zit hem nu juist het probleem. Mensen zijn tegenwoordig zo kortzichtig dat we niet anders meer weten. Stop iedereen maar direct in een hokje afgaand op uiterlijk en eventueel wat er op papier staat. Als dat gebeurt is, waarom zouden we dan nog de moeite nemen om na te gaan hoe iemand daadwerkelijk is in omgang? Waarom zouden we dan nog verder kijken om te ontdekken dat iemand misschien wel heel talentvol is, maar alleen maar niet de juiste kansen heeft gehad? Of dat iemand wel heel geweldig eruit kan zien maar door zijn eigen ego verzwolgen word en daardoor nooit een goede teamspirit zal krijgen?? Er moet een mooie meid voor de auto staan willen we hem kopen, er moet een gespierde man de parfum promoten wil je het populair laten worden.... En dan gaan we ons druk maken over het attent zijn van een man. Hebben ze hem eindelijk zo ver dat ie dan toch maar toegeeft en zijn best doet om die ruwe bolster en toch blanke pit te hebben... Hey, ik zou een column moeten beginnen. Hahahahaa! Nou, de groeten. Ik hoop dat het lezen hiervan vermakelijk was. :)
reactie: Weten jullie wat het probleem is, dames... Jullie weten nooit wat jullie willen. Mijn God, er valt altijd wel wat te klagen! En over het artikeltje: nooit van de middenweg gehoord?
reactie: Toen ik het stuk over de galante prins/stoere macho las (nee, ik check normaal geen sites die bedoeld zijn voor vrouwen maar de link op msn toch wel erg frapant) kon ik niet anders dan er op reageren, want ik denk namelijk dat vrouwen (iedereen is anders natuurlijk, maar in het algemeen) toch liever die macho hebben. Ik ben een jongen van 18 jaar en mijn vriendin heeft het een paar weken geleden uitgemaakt. Hoe moeilijk het is te geloven van een jongen van achttien ik hield echt van haar en -ik ga het ook niet eens ontkennen- ik houd nog steeds van haar. Ik denk namelijk dat mijn vriendin het uit heeft gemaakt vanwege de overdosis aandacht en tederheid. Nu is het niet zo alsof ik elke dag bij haar langs ging of elke dag belde -dat had niet eens gekund want ze was Franse en woont dan ook in Frankrijk-, maar ik denk toch dat mijn lieve woordjes haar op den duur allemaal te veel werden. Maar laat het ook duidelijk zijn dat mannen van openheid en eerlijkheid houden -ik tenminste wel- en dat ik mijn woorden en overdosis tederheid best achterwege had kunnen laten als ze er maar iets van gezegd had in plaats van zich met een 'verliefde' glimlach kapot te ergeren. Maar van de tv? Ik ben wie ik ben en niet door de tv of een of ander blad: ik had veel dingen achterwege kunnen laten, maar het 'mierzoete' gevoel niet. Ik hield nu eenmaal van haar en ik dacht dat ze anders was en zich er niet aan zou ergeren. Ik weet nu pas dat vrouwen ook heel goed toneel kunnen spelen. Laat er geen misverstand over zijn: ik ben echt niet verbitterd, maar juist daarom zoek ik de fout bij mezelf. Mijn vriendin zei dat ik toch niet kon veranderen en dat ik nu eenmaal zo was. Dat is ook wel zo natuurlijk, maar ik meende mijn clichés wel (tsja zal nooit een poeet worden). Betekent dit nu dat er geen hoop meer is? Het is niet alsof ik er voor gekozen heb zo te zijn, maar ik ben het wel en het is niet makkelijk. (Dit is trouwens meer een statement dan een kreet om hulp, want ik ben het hele gedoe voorlopig toch meer dan zat)
reactie: Hallo allemaal,
Ik heb ook dezelfde probleem. Ik ben 34 en mijn man 40. Mijn man is erg lief en wil alles samen met me doen. Hij gaat nooit uit. 'S weekends zit hij het hele tijd thuis te knuffelen met me en zeggen hoeveel hij van men houdt en hoeveel hij gehecht aan me is. Vaak huilt hij als hij dit moet zeggen. Als we buiten zijn, wil hij altijd hand in hand lopen met me en als ik dat weiger te doen, wordt hij boos op me. Hij noemt me het heel tijd "knuffelbeertje van me". Ik vind het benauwd en zeg het ook tegen hem. Eerlijk gezegd mis ik de "macho man" in hem. Vaak heb ik met hem hierover maar helas krijg ik te horen dat hij niet kan veranderen en dat ik maar een andere kerel moet zoeken die macho is.
reactie: Dames! Mijn oog viel op het artikel wat de aandacht van mannen trekt bij een vrouw. Was snel door het artikel heen want het liep over van de cliché's en de ondervraagde mannen betrof dan waarschijnlijk het niet meest inventieve en interessante soort. Maar dit terzijde! Het artikel zoals vermeld in het onderwerp was zeker zo interessant. Is die brief serieus? Een volwassen vrouw en moeder van twee kinderen die MSN mailt om haar "relatie probleem" op te lossen? Vrouwen zijn tegenwoordig toch mondig genoeg. Ik heb toevallig zelf een vriendin die 8 jaar jonger is en precies aangeeft wat ze wél en niet wil tegen wie ik openhartig kan zijn waar nodig en bij wie ik het voorspel oversla als mijn, haar of toevalligerwij ons beider hoofd daar niet naar staat. Er is geen één perfect type vrouw en al helemaal geen perfect type man. Mannen kijken (deels) anders naar vrouwen dan mannen. Vrouwen eisen/verwachten meer tot op een bepaald moment, bijvoorbeeld het krijgen van kinderen want op dat moment is en wordt de man overbodig en hoort hij erbij. De man is er om voort te planten daarom wil een vrouw een man, want verder passen deze 2 "soorten"niet of nauwelijks bij elkaar omdat ze gewoonweg "anders" zijn. De vrouw past zich dan op "onnatuurlijke" wijze aan en de man eveneens en dat resulteert in het omschreven gedrag. Terwijl er ook een, in mijn ogen, natuurlijke middenweg is. Mannen moetn gewoon mannen blijven en geen zoetsappige dokterroman types met begripvol geneuzel en vrouwen gewoon vrouw oftewel een (sorry dames die hier niet tegen kunnen) een hoer tussen de lakens, een dame aan mijn arm en een moeder voor mijn kinderen! Ouderwetse man? Nee hoor, dit is gewoon de natuur! Kijk maar diep in je hart! Succes iedereen met zijn/haar relatie!
reactie: hoi,
Ik lees dat hij een paar jaar ouder is dan anne en tegen de 50 aan! Hij wordt bang...om zijn vrouwtje te verliezen,vandaar al die moeite!! Mss dat praten erover helpt?? Als ze elkaar echt graag zien blijven ze samen...ook zonder TE veel aandacht! Groetjes van iemand die dan toch blij is met een iets minder aandachtige man :-)


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!