Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Liefde | Op naar meer sex-appeal!

Op naar (nog) meer sex-appeal!

Het enige dat je hoeft te doen, is... in jezelf geloven!

door TRENDYSTYLEHeb je je ooit afgevraagd hoe het komt dat sommige meisjes altijd en eeuwig de aandacht van de mannen hebben? En vaak zijn het niet eens de mooisten! En toch hebben ze iets waardoor ze zich van de anderen onderscheiden. Door hun manier van doen, van kijken, praten, bewegen. In de wandelgangen zou men zeggen dat deze meisjes 'sex-appeal' hebben. Maar wij willen een stapje verder gaan door te zeggen dat zij - als eersten - in zichzelf geloven. Als je zeker over jezelf bent en jezelf mooi vindt, dan zullen de mensen om je heen jou ook leuk vinden! Echt waar!

Kijk maar eens om je heen. Overal zul je de bevestiging van dit principe vinden. Niet alleen in de liefde. Maar ook op het werk, of in vriendschappen. Het is een vicieuze cirkel. Een 'self-fulfilling prophecy'. Hoe meer je in jezelf gelooft, van jezelf houdt en zeker van jezelf bent, hoe meer de mensen om je heen van jou zullen houden.

Het recept is zo op het eerste gezicht heel simpel. Van jezelf houden zodat de mensen van je houden. Maar in werkelijkheid liggen de dingen toch vaak anders. Dat weet je zelf misschien ook wel. Het is gemakkelijk gezegd, maar in de praktijk komt er toch meer bij kijken. Dat betekent niet dat we niet kunnen proberen om dit mechanisme op gang te brengen. Een mechanisme dat als het eenmaal werkt, ons leven zou kunnen veranderen. En dat van anderen. Hoe? Hier zijn een aantal adviezen om het ijs te breken...

  1. Weg met dat zelfmedelijden! Weg met 'Ja maar, zij heeft zo'n strak lijf en ik niet...'. Stop er nu mee! Concentreer je op jezelf. Werk aan je lichaam en maak er het beste van.

  2. Accentueer je sterke punten. Ontdek wat je mooi vindt aan jezelf en leg daar de nadruk op. We hebben het hier niet alleen over je uiterlijk maar ook over goede eigenschappen.

  3. Camoufleer je zwakke punten. Leer ze kennen, leer ermee om te gaan en werk eraan.

  4. Verlaat de veilige 'comfort zone', dat kleine wereldje waarin jij je op je gemak voelt omdat je het door en door kent, maar dat uiteindelijk ook een 'gouden kooitje' kan worden. Probeer naarmate je zelfvertrouwen groeit, je 'actiezone' uit te breiden. Leer nieuwe mensen kennen, breid je vriendenkring uit, verken nieuwe terreinen.

  5. Zie je een mooie of sexy vrouw, wees dan niet jaloers, maar put inspiratie uit haar voorkomen. Doe nieuwe ideeën op en laat je door haar voorkomen motiveren.

  6. In bed. Weg met die zogenaamde verlegenheid, weg met die zogenaamd verlegen verzoekjes om het licht uit te doen. Weg met je onzekerheid die zich op je partner reflecteert en dan als een boemerang in verdubbelde dosis bij jou terug komt. Als hij niet klaagt maar je elke keer weer zoekt, waarom zou jij het spel dan bederven? Heb je je ooit afgevraagd hoeveel problemen jij zelf wel niet maakt die voor anderen niet eens bestaan?

  7. Geniet van het genot dat je aan je partner schenkt. Je zult merken dat het een enorme 'ego booster' is om je ook op die momenten speciaal te voelen. Het positieve effect zal zijn uitstraling op je partner hebben. Sterker nog, het zal zelfs zijn uitstraling op je dagelijks leven hebben, op je relatie met de mensen om je heen, op je werk.

  8. Als je jezelf niet mooi vindt, doe er dan wat aan! Heb je wat te besteden, neem dan een expert in de arm (wel een échte expert, eentje die zijn vak verstaat) en laat je adviseren. Over je lijn, je huid, je haar, je look.

  9. Omring je met mensen die je weten te waarderen maar die zo nodig, voor je eigen goedwil, ook een kritisch geluid laten horen. Laat 'nepvriendinnen' zitten (die vriendinnen die geen gelegenheid voorbij laten gaan om je de grond in te boren of je een minderwaardigheidscomplex te bezorgen). Hetzelfde geldt voor je relatie met mannen. Je kent vast die vrouwen wel die helemaal opbloeien als hun relatie uitgaat. Misschien kwam hun onzekerheid juist wel voort uit hun relatie en deed hun partner niets anders dan olie op het vuur gooien!

  10. Laat de 'positieve voorbeelden' die je door de televisie en tijdschriften voorgespiegeld krijgt, voor wat ze zijn. Laat ze maar spelen met de onzekerheid van anderen (en ze aanzetten tot het kopen van producten die toch nooit het beloofde resultaat zullen opleveren). Jij leent je niet meer voor dit soort spelletjes!


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!