Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Liefde | Mannen hebben een neus voor ontrouw

Mannen hebben een neus voor ontrouw

Mannen Sherlock Holmes in de liefde. Uit een onderzoek in Amerika, gepubliceerd in 'Human nature', zou zijn gebleken dat mannen beter zijn in het ontdekken van overspel dan vrouwen.

door TRENDYSTYLEMisschien goed om te weten. Mannen zouden een neus hebben voor het opsporen van bedrog in de liefde. Ze zouden aanmerkelijk moeilijker om de tuin te leiden zijn dan vrouwen. Maar aan de andere kant zouden ze hun partner ook veel sneller verdenken (en zelf ook vaker vreemdgaan).

Dit zijn enkele uitkomsten van een onderzoek van professor Paul Andrews van de Virginia Commonwealth University van Richmond. Voor het onderzoek is aan 203 heteroseksuele liefdesparen een lijst met vragen hebben voorgelegd over óf en hoeveel keer ze hun partner hebben bedrogen.

Uit het onderzoek zou zijn gebleken dat mannen sneller doorhebben dat hun partner vreemdgaat dan vrouw (94% tegen 80%). Verder zouden vrouwen meer moeite hebben om bepaalde informatie vrij te geven. En ze zouden er beter in zijn om de sporen van liefdesbedrog te verbergen (dit maakt van de man een echte Sherlock Holmes in de liefde).

De onderzoekers zouden zich ook aan een verklaring voor de speurneus van de man gewaagd hebben. Op grond van de evolutieleer menen ze dat het mogelijk is dat mannen door de natuur met een speurtalent in de liefde zijn uitgerust om er zeker van te zijn dat de kroost die ze verzorgen wel van hen is. Dit brengt vrouwen op hun beurt ertoe om de sporen van hun ontrouw wel heel zorgvuldig uit te wissen.

 


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!