Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Liefde | First date! Wat trek jij aan?

First date! Wat trek jij aan?

door TRENDYSTYLEFirst date! Eerste officiële afspraakje met hem. De blijdschap en opwinding maken al snel plaats voor één wanhopige vraag: 'Help! Wat moet ik aan?' Geen probleem. Het is gemakkelijker dan je denkt. Hier is ons advies.

Regel nummer 1: niet panieken
Houd het hoofd koel. Daarmee kom je ook in dit geval het verst. Ben je zo nerveus dat je je echt geen raad weet, vraag dan advies aan een vriendin.

Regel nummer 2: ga voor een vrouwelijke maar niet te sexy outfit
Ga voor een vrouwelijke maar niet al te sexy outfit. Beter sensueel, dan sexy, is ons advies. Dus geen al te laag uitgesneden decolletés en niet al te korte rokken. Dat betekent natuurlijk niet dat je van top tot teen 'bedekt' moet zijn. Heb je een mooi decolleté dan mag je dat best uit laten komen. En heb je mooie billen, dan hoef je echt geen trui om je middel te knopen. Accentueer je sterke punten en camoufleer je zwakke punten, maar leg het er nooit te dik bovenop.

Regel nummer 3: liever een rok of jurk dan een broek
Veel mannen zien vrouwen toch nog liever in een rok of jurk dan in een broek. Iets om in gedachten te houden en er je voordeel mee te doen. Ga voor een mooie truitje met korte mouwen en een rokje tot op de knie. Draag er een klein jasje over dat je aan tafel uit kunt doen. Of draag een jurkje met een vestje. Ben je echter geen 'rokken/jurken-type' doe je dan geen geweld aan, want uiteindelijk is het het belangrijkste dat je vooral jezelf bent. Niet alleen in je doen en laten, maar ook voor wat betreft de kleding die je voor deze belangrijke date kiest.

Regel nummer 4: hoge hakken doen het altijd goed, tenzij... Hoge hakken blijven hun aantrekkingskracht op mannen behouden. Dus kies als het even kan voor deze date een schoen met een hakje. Tenzij... Je er echt niet op kunt lopen óf hij kleiner of even groot is als jij! In dat geval ga je natuurlijk voor plat.

Regel nummer 5: kies iets waar je je zelf goed in voelt
Eigenlijk hebben we het al onder nummer 3 gezegd. Blijf jezelf en kies voor deze avond vooral iets waar jij je goed in voelt. Dit is de hoofdregel. Beschouw de rest van de regels maar als handige richtlijnen.

Regel nummer 6: niet teveel make-up
Pas je make-up aan aan de situatie (voor een strandwandeling houd je je make-up natuurlijk, voor een chic dineetje mag je meer make-up gebruiken), maar houd wel in gedachten dat de mannen in het algemeen niet van al teveel make-up houden. Vooral lippenstift ligt vaak erg gevoelig. Overdrijf niet!

Regel nummer 7: besteed aandacht aan je lichaamsverzorging en haar
Een punt dat wellicht nog meer aandacht dan je kleding en je make-up verdient, is je lichaamsverzorging. Onthaar je benen (zeker als je voor een rokje kiest) en verzorg vooral je nagels, haar en in geval van open sandaaltjes ook je voeten goed. Zorg ervoor dat je er schoon en verzorgd uitziet.

Regel nummer 8: zorg voor een tikkeltje auto-ironie/humor
Laat hem vooral zien dat je jezelf niet al te serieus neemt. Natuurlijk kleed je je mooi aan en maak je er het beste van, maar schrik hem niet af met een al te vrouwelijke, chique of sexy outfit. Dat kun je het beste doen door een 'humoristisch' element aan je outfit toe te voegen: een grappige tas of een speels bedeltje aan je mobiele telefoon, een grote, gekleurde ketting, een trendy zonnebril (als de zon schijnt tenminste) of misschien zelfs wel een humoristisch opschrift op je truitje. Kies iets 'dat de spanning ontlaadt' en dat misschien zelfs wel vertederend werkt.

Hebben jullie een aanvulling op onze tips? Of een heel ander idee voor de outfit voor je first date? Mail ons je reactie via het venster hieronder. De leukste reacties zullen we hieronder publiceren.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!