Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Liefde | First (and last?) date

First (and last?) date

Do's en don'ts voor het eerste afspraakje. Zo wordt het een succes.

door TRENDYSTYLEEindelijk is het grote moment aangebroken. Een moment waar we allemaal van dromen, maar waar we ook als een berg tegenop zien. Het eerste afspraakje met de jongen of man waar we alleen al bij de gedachte vlinders van in onze buik krijgen. Het is een gebeurtenis van vele, ongelooflijk vele 'wat als'-vragen. Welke?

  • Wat als ik zijn type niet ben?
  • Wat als hij deze keer al probeert me te zoenen? Wat doe ik dan? Ga ik ervoor? Of niet? Moet ik het 'hard to get' spelen? Moet ik het 'serieuze meisje' spelen of moet ik eraan toegeven?
  • Wat als hij toch mijn type niet blijkt te zijn?
  • Wat als ik iets verkeerds zeg?
  • Wat als ik me verkeerd kleed en me ongemakkelijk voel?
  • Wat als we niet meer weten wat we moeten zeggen?
  • Wat als...

Er zijn ongelooflijk veel 'Wat als'-vragen voor de eerste date. En terecht, want als je mag afgaan op de cijfers blijft het in ruim 50% van de gevallen bij het eerste afspraakje. Tijdens een eerste date kan blijken dat jullie elkaar niet liggen, elkaar niets te vertellen hebben. Of er kan zich iets voordoen waardoor jullie er het gewoon bij laten zitten... De kans is dus groot dat je hem geen tweede keer meer ziet.

Hoe kun je een dergelijke teleurstelling voorkomen? Heel simpel, door je aan de regels hieronder te houden. Het zijn 'gezond verstand'-regeltjes gebaseerd op onze ervaring en die van de lezers. En ze werken altijd. Bijna altijd, dan. Hier zijn ze.

Wees uiterst selectief in je keuze.

Ook al heb je in geen maanden een date gehad, begin er niet aan als je er niets in ziet. Wil je teleurstellingen voorkomen, dan zul je selectief moeten zijn, hoe graag je ook aan de man wilt. Kom op! Je weet precies wat jouw type is, dus waarom zou je een uitnodiging accepteren van iemand waarvan je al vooraf weet dat hij je niet ligt. Als je van lange mannen houdt, ga je toch niet uit met iemand die een kop kleiner is dan jij? En als je van iemand houdt die je aan het lachen maakt, dan ga je toch niet uit met die superserieuze studiebol?

Probeer om tijdens de eerste date te praten over dingen die je na aan het hart liggen (zonder te overdrijven natuurlijk).

Een voorbeeld. Als je een natuurliefhebster bent, praat er dan met hem over en ontlok hem een reactie. Probeer te begrijpen hoe hij over de belangrijke dingen in het leven denkt. Maar let wel op. Zorg ervoor dat je niet als een 'speurneus' overkomt. Onderwerp hem niet aan een kruisverhoor, maar breng de argumenten slechts terloops aan de orde. En als hij er anders over denkt dan jij... Tja, de keuze is aan jou.

Wees objectief.

Laat je niet overweldigen door de keuze van het restaurant, de atmosfeer, zijn auto. Kijk naar de persoon. Dat is het belangrijkste. Iemand die niet zeker van zichzelf is, trekt graag een rookgordijn in de vorm van een Hollywood-sprookje op. Een goede regel zou zijn: hoe meer hij probeert je te imponeren, hoe onzekerder hij eigenlijk is (hoe minder leuk jij hem vindt). Want als hij al niet zeker van zichzelf is...

Wees rustig en jezelf.

Veel meisje zien een first date als dé kans van hun leven. Maar zo is het niet. Laat je niet gek maken. Een eerste afspraakje is geen test. Het is enkel een gelegenheid om een nieuwe persoon beter te leren kennen, om te bezien of jullie elkaar leuk vinden. Dat is alles. Het is geen contract dat je afsluit met de clausule dat je elkaar een tweede keer moet zien (weet je nog, die 50%? Er zal toch een reden voor zijn).

En tot slot: probeer niet om indruk op hem te maken.

Wees jezelf. Altijd en overal. Vindt hij je niet leuk? Jammer dan. Vindt hij je leuk? Perfect, dan hoef je je niet druk te maken over de vraag of je zijn type wel bent. Want dat ben je al!


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!