Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Liefde | Het eerste afspraakje

10 Geboden voor het eerste afspraakje (en wat je vooral niet moet doen)

Eindelijk is het gelukt! Je hebt een afspraakje met de jongen of man waar je al maanden heimelijk verliefd op bent (eerlijk gezegd heeft hij het triomfantelijke idee dat het hém gelukt is om met jou een afspraakje te hebben, en natuurlijk laten we hem lekker in die waan...)

door TRENDYSTYLEEindelijk is het gelukt! Je hebt een afspraakje met de jongen of man waar je al maanden heimelijk verliefd op bent. Tijd om over te gaan naar fase twee, de kritieke fase: het eerste avondje uit. Misschien wel het eerste (romantische?) dineetje, het eerste bioscoopuitje samen... Verzin het zelf maar. In elk geval zal het de eerste keer zijn dat je hem de hele avond voor jou alleen hebt.

Mmmm... en dan is het uitkijken geblazen, want het zal van deze avond afhangen of er een vervolg zal komen (een tweede afspraakje of misschien zelfs nog meer). Het is dus heel belangrijk dat je de avond op z'n best en in ieder geval zonder kleerscheuren doorkomt.

Hoe? Wat moet je doen? Of beter gezegd, wat moet je niet doen om ervoor te zorgen dat de eerste avond samen een succes wordt? We hebben weer een aantal raadgevingen voor je: een lijstje van dingen die je tijdens het eerste afspraakje maar beter niet kunt doen.

1. Wees niet overdreven sexy of provocerend

Het is je al gelukt zijn aandacht te trekken. En je wilt toch niet dat hij denkt dat je een 'weinig serieus' meisje bent? Trek aan de rem. Je kunt beter een beetje de kat uit de boom kijken en zijn nieuwsgierigheid prikkelen met af en toe een rake opmerking of een enkel, uiterst sexy gebaar. Als je er maar spaarzaam mee omgaat. Anders zou je het gevaar kunnen lopen dat je een verkeerde boodschap afgeeft (misschien denkt hij wel dat het je alleen maar om een one-night-stand gaat) of zou hij kunnen schrikken. En dat wil je toch niet?

2. Pas op met alcohol

Drink niet teveel zodat je de controle over je woorden en houding niet verliest. Zo riskeer je niet dat je teveel zegt, of hem dingen toevertrouwt die niet geschikt zijn voor een eerste date. Bovendien is het wel heel triest als hij de avond eindigt met een dronken vrouw aan zijn zij.

3. Maak er geen politieverhoor van

Geef hem niet het idee dat je (direct) alles over zijn privé-leven wilt weten. In de loop van de tijd zul je de stukjes van de puzzel wel bij elkaar kunnen leggen. Tijdens het eerste afspraakje kun je je nieuwsgierigheid maar beter even bedwingen, anders loop je het risico dat hij zich voor je afsluit en niet weet hoe snel hij weg moet komen.

4. Praat niet over je vorige relaties

Je wekt daar echt zijn interesse niet mee. Bovendien zou je wel eens dingen kunnen onthullen die hem helemaal niet aanstaan (zoiets als: zeg me met wie je gaat en ik zal je zeggen wie je bent...).

5. Vermijd plekjes waar je bekende kunt tegenkomen

Zorg ervoor dat jullie niet naar een restaurant of andere gelegenheid gaan waar je gemakkelijk bekenden zou kunnen tegenkomen (zie punt 4).

6. Zorg ervoor dat je niet al te 'happig' overkomt

Geef hem niet het idee dat je hongerig naar een nieuwe relatie bent. Mannen hebben daar een soort zesde zintuig voor. Hebben ze maar even het idee dat ze 'ingepakt' worden, dan zijn ze weg. Dus... take it easy en loop niet te hard van stapel. Als het rozen zijn, zullen ze bloeien...

7. Geef geen kritiek op de manier waarop hij zich kleedt

Geef geen kritiek op zijn kleding, zijn haar of op andere aspecten van zijn uiterlijk, tenzij je natuurlijk heel positief bent (maar dan moet je het ook wel echt menen!). Een man is tijdens het eerste afspraakje meestal erg onzeker (of het moet een doorgewinterde playboy zijn, maar daar vallen we niet voor? toch?). Met negatieve kritiek maak je dat alleen maar erger. Hij zou zich wel eens zo ongemakkelijk kunnen gaan voelen dat hij je gezelschap in de toekomst liever mijdt.

8. Vraagt hij of je nog even met hem mee naar huis gaat, zeg dan liever 'nee'

Ga niet met hem mee naar huis. Het zou geen goede afsluiting voor een eerste afspraakje zijn. Leg hem delicaat uit dat je de dingen niet wilt overhaasten en dwing zijn respect af, ook al zou je hem het liefst om de hals vliegen. Laat hem maar even wachten... Daar heeft nog nooit iemand wat van gekregen. Zorg er wel voor dat je hem heel subtiel laat merken, dat je hem leuk vindt (als dat het geval is tenminste). Anders zie je hem na je weigering om mee naar zijn huis te gaan, niet meer terug!

9. Maak de avond niet te lang

Als alles gezegd is en jullie geen interessante dingen meer op het programma hebben staan, wees dan zo verstandig om aan te kondigen dat het tijd is om naar huis te gaan. Zo nodig bedenk je een geloofwaardig smoesje (morgen vroeg op, morgen weer werken...). Ook een perfect gerezen soufflé zakt in als je hem te lang in de oven laat staan.

10. En jullie? Hebben jullie nog ervaringen of tips voor het eerste afspraakje? Mail ons je reactie via het venster hieronder. De meest interessante en leukste reacties zullen we hieronder publiceren.

Reactie

heb binnenkort ook weer een date met een geweldig meisje. we kunnen geen nieuw gesprek beginnen of het klikt

eerste wat we gaan doen is bij haar gezellig koken, glaasje wijn erbij en niet teveel nadenken en plannen.. gewoon kijken hoe de avond loopt zou ik eerder doen, dan van alles doen en de avond volstampen met dingen die je wilt doen.. ga het niet forceren

tijdens het koken kun je altijd vragen wat ze leuk vindt om te doen. dan kun je haar daar altijd mee verrassen op de tweede date ;)

Reactie

Morgen heb ik mijn eerste date en ik denk dat ik hier wel wat mee kan superr!!!

Reactie

Hallo,
Goh wat ontzettende goeie tips. Heel anders dan dat je van je vriendinnen hoort! Hier heb je iets aan. Ik wou nog 1 ding zeggen, er was iemand die zei dat als je iemand leuk vindt zijn gevoelens moet laten blijken. Ik zeg: NEE, niet doen! Daarmee jaag je veel jongens.mannen mee weg, dan wordt het al gauw zo melodramisch.....(om het zo maar te zeggen, ik hoop dat jullien snappen wat ik bedoel ;-) )
Je moet hem eerst proberen voor je te winnen zeg maar, hij moet je leuk beginnen te vinden, en niet gaan denken wat is dit voor emotionele meid/vrouw (tenzij je een echt echt gevoelsmens bent). Dat is mijn tip, dus toon niet te snel al je gevoelens, jongens/mannen rennen dan meestal keihard weg!

Reactie

Beste mensen,
Ik ben van mening dat als je zelf thuis lekker voor jullie gaat koken. Het misschien nog wel het beste is. Laat hem ook ff wat snijden en zo en onder tussen lekker babbelen. Lekker relaxed vind ik zelf niet zo geforceerd allemaal. En dan hoef je je ook niet druk te maken dat je misschien wel een bekende tegen komt.In je eigen omgeving ben je misschien ook wat minder zenuwachtig.

Reactie van Marien

Lieve Mensen,

Ik heb net de reactie’s zo’n beetje allemaal gelezen, valt het jullie niet op dat er in principe “geen regels” bestaan voor een date. Heb het zaterdagavond zelf voor het eerst meegemaakt, allereerst een fantastisch gesprek gehad met wat een ieder van ons bezig hield wat de doelstellingen van de relatiewensen waren. Daarna was het zogenaamde ijs gebroken en denk dat ik de liefde van mijn leven gevonden heb. Daarom doen wat je hard je ingeeft en verder………………… dan loopt het of het loopt niet.

Marien

Reactie

Tip: Jongens houden ervan om in het middelpunt te staan (tenminste de meeste wel), doe heel geinterreseerd en vraag hem alles over zijn hobby's en interresses. Laat zien dat je hem leuk vind, dan begint hij vast vanzelf ook een gesprekje!

Reactie

Mijn eerste date met een bepaald persoon enige tijd terug was een ramp. Hij ratelde meteen zijn hele leven op en verwachtte dat van mij ook. Ik wilde gewoon gezellig kletsen, maar dat is er niet van gekomen. Gelukkig kwam ik er al snel achter dat zijn karakter ook niet bij mij pastte. Dus besloot ik alleen voor de sex te gaan. Zelfs die was belabberd, hij was strontbezopen.

Reactie van Jeanne

Je moet niet overhaasten bij een date, en wees gewoon jezelf. Als je allemaal dingen gaat verzinnen die helemaal niet waar zijn, dan valt hij (dat hoeft niet hoor maar soms wel) soms om de verkeerde reden op je. Avondjes uit zijn ook wel leuk, maar ga niet meteen iets groots doen Ga gewoon op je eerste date eerst wat eten en dan naar en leuke film. Eten hoeft soms niet eens, stel dat je nog maar een tiener bent, dan kun je nog niet zomaar een heel 4 gangen diner bestellen. Ga ook gewoon uit van een gezellige avond en verwacht niet te veel. Wie weet gebeurd er nog wel wat als je gewoon jezelf blijft en je niet als een ander voordoet. Mensen vinden je dan het leukst en aardig. Kuszz Jeanne

Reactie van Roos

Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat jezelf moet blijven het aller aller belangerijkste is..vroeg of laat komt de jongen of het meisje van de dromen er toch wel achter hoe je bent, wat je bezighoudt en wat je passies in het leven zijn. Als je al een date hebt geregeld met die hunk dan heb je eigenlijk al een stap in de juiste richting gezet..jullie vinden elkaar leuk genoeg om meer van elkaar te willen weten. Zet hem op en deins er niet voor terug af en toe een beetje scherp onder de tafel door te komen. Wees gevat, oprecht en een écht meisje! NIET giechelen en als je geen verstand hebt van politiek zeg dat dan ook! Een eerlijke bodem schept vertrouwen en vertrouwen is voor mij Het fundament naast regelrechte hartstocht voor een goede relatie!!! Leuke site! Heb al jaren een relatie en toch zijn er tips die ik nu nog kan toepassen..ook na jaren het opnieuw simuleren van een eerste date kan heel spannend zijn ;-)

Groetjes, RooS

Reactie van Dennis

Een tip voor na een leuke date waarbij je denkt dat het wel klikt tussen jullie. Wacht niet te lang met het uiten van je ware gevoelens voor iemand. Natuurlijk is dit een spannende stap en ben je bang om op je bek te gaan maar misschien zijn haar interesses voor jou wel niet helemaal oprecht en intussen ben je jezelf helemaal gek aan het maken. Zoek natuurlijk wel een geschikt moment uit en probeer het tactisch te brengen. Maar wees duidelijk en eerlijk tegen haar en wacht daar niet te lang mee, dat scheelt een hoop onnodige irritatie en ellende!

Reactie van Tikkel

Raar maar waar maar op mn meest geslaagde eerste date waren we naar de wallen gegaan sexshops in geweest sexmuseum en een peepshow...geloof me je breekt meteen het ijs en het was de hele avond supergezellie.. Groetjes van tikkel

Reactie van Dirk

Blijf jezelf en zet geen masker op, want uiteindelijk als je dan wel een relatie het met haar (of hem voor de dames) wil je toch wel weer eens jezelf zijn en dan komt da kat uit de zak. Als jij verandert dan verandert zij namelijk met je mee. En anders om ook.

Reactie van Danielle

Prima hoor al die dingen waar je "rekening" mee dient te houden maar houden onze lieftallige mannen wel rekening met ons? Zeer weinig zal ik je zeggen. Mijn advies is blijf gewoon lekker jezelf dat is het allerbelangrijkst vroeg of laat val je toch door de mand plus het komt niet natuurlijk over. Daniëlle

Reactie van Elle

Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat je als onzekere puber niet al gesprekken van te voren moet gaan inplannen. Daar bedoel ik mee dat je gesprekken gaat "repeteren"! Daar had ik zelf last van tijdens my first date en uiteindelijk gebeuren er toch hele andere dingen en heb je jezelf er alleen maar gek mee gemaakt! Veel loves, Elle

Reactie van Dilana

Ga nooit meteen naast hem zitten, dan wek je meteen teveel aandacht en een goede tip is: Zoen nooit op je eerste afspraakje, meteen zo'n natte dweil in zijn mond is niet echt prettig, ligt eraan wie je voor je hebt (Brad Pitt). Groetjes van Dilana.

Reactie

Verwacht niet te veel van je eerste date! Verwacht je een gezellige avond, dan zal je date vast en zeker leuk worden. Verwacht je een liefdesverklaring, dan lig jij diezelfde avond nog met liefdesverdriet op de bank!

Reactie

Trek iets aan wat lekker zit en je je prettig in voelt. Als je alleen maar bezig bent met het naar beneden trekken van een heel sexy truitje, komt dat de date niet ten goede.. Trek iets leuks aan en zorg voor een verzorgd uiterlijk.

Reactie

Heej,
Zorg dat je nite meteen te ver gaat op de eerste avond, een kusje op de wang of mond ok, maar ga hem niet meteen helemaal aflebberen. Als het hem dan niet bevalt(hoe je kust) dan kan ie je laten vallen. En misschien denkt hij dan wel dat je een of andere plyster bent, iemand die alles en iedereen wil. Dus daar moet je voorsichtig mee zijn, doe het alleen als je het echt zeker weet dat hij je als vriendin wil, een speciale vriendin dan.

Reactie

Hallo iedereen,

Naar aanleiding van een mailtje van mijn vriendin met daarin jullie link, wil ik jullie even laten weten dat ik zeker iets aan jullie tips ga hebben, heb morgenvond een date en ben erg zenuwachtig, maar na het lezen van de tips ben ik al een stuk zekerder, moet goed komen denk ik dan maar. Tip: Als je op een locatie hebt afgesproken wat je niet zo goed kent verdiep je dan al voor dat je er heen gaat in die omgeving, dat stelt je al wat gerust op de dag dat het zover is, je wordt rustiger als je op een bekenden plek bent, Ook kan er dan weinig fout gaan wat betreft waar staat hij, waar kan ik mijn auto kwijt, hoe moet ik lopen als ik daar wil komen enz enz, het heeft mij al wat zekerheid gegeven, en natuurlijk je komt dan ook op tijd omdat je dan niet meer hoeft te zoeken. Veel succes met mijn tip en redactie ga zo door.

Reactie

Humor is dé manier om het ijs te breken. Nu moet je natuurlijk wel zorgen dat je niet te grappig bent (het is nogal een afknapper als je continu lollig wilt zijn) maar een date waar ik bij gelachen heb, laat bij mij een goede indruk achter. Voor je eigen zenuwen en voor die van je partner is lachen het beste wat je kunt doen om dat 'geforceerde' van het afspraakje af te halen.

Reactie van een man

Mannen vinden het reuze als een vrouw hem interessant vindt. Vind je hem echt leuk hemel dan zijn 'talenten'of hobby's op en laat merken dat je hem interessant vindt. Daar zijn we gek op. Wees wel eerlijk want op den duur merkt hij wel dat je het niet echt meent, als dat het geval is. Als je echt gek op hem bent en je merkt dat het wederzijds is, praat dan over onderwerpen zoals normen en waarden waar leg je je grenzen en toekomst, laat merken dat je niet gelijk met iemand het bed induiktals dat ter sprake komt en wat betreft het hechten aan normen en waarden, komt dat ter sprake dan heb je hem al gewonnen voor je en wacht maar af dan zal zijn uiterste best doen om jou tot zijn koningin te maken!!!!!!!!!

Reactie

Angst is je slechtste raadgever, in alles. Als je daar naar luistert, zul je merken dat alles moeizamer gaat verlopen. De eerste stap is al gezet voor een langer contact, wat natuurlijk betekent dat er al ergens een 'klik' is (geweest). Of dit nou betekent dat jullie goede vrienden worden of lovers, maakt dan toch eigenlijk niet echt meer uit? Blijft over ontspannen en genieten van wat nu is, en komen gaat.

Reactie van Alex

De meeste reacties gaan over “verboden” naar mijn idee.

Maar het eerste gebod is dat je jezelf behoort te zijn en te blijven. Een tweede is dat je ALTIJD eerlijk moet zijn over jezelf. Het is vervelend om op leugens betrapt te worden. Maak van de date geen haastwerk en luister waar de interesses van de ander liggen. Zodra er een onderwerp wordt aangehaald dat met jouw gevoelens en ideeën strookt, is je avond mogelijk gevuld. Kijk je date recht aan en wend je ogen niet af. Kijk niet op je horloge of naar een klok. Gebruik geen obscene taal. Maak een compliment over haar kleding indien je die ook echt mooi of leuk vindt staan. Doe niet stoer met geld uitgeven en je mooie auto; een fiets is ook een vervoermiddel. Indien je haar naar huis begeleidt dring niet aan op een laatste drankje op haar kamer. Zeg en/of vraag bij het afscheid wat je van de date vond, maar blijf tactisch.

Doe er je voordeel mee

Groetjes Alex

Reactie van Paul

Ff een reactie van een jonge voor de verandering! Even dat het gezegt is: het is mijn mening die ik hieronder schrijf dus...wil nie zeggen dat anderen er ook zo over denken. Maar...als je die jongen gestrikt hebt wara je al zo lang dromerig van bent geweest is het (vind ik en waarschijnlijk ook veel anderen) altijd wel aangenaam om op een 'typisch' moment even een klein seintje te geven dat je egt interesse hebt en dat je je goed vermaakt, ook weer niet te overdreven natuurlijk...een mysterieuze flair erin is meestal wel aardig. Gfroetjuhhs paul

Reactie

11. Als er een wederzijdse klik is gaat alles vanzelf. Maak je vooral niet druk en blijf jezelf!!! Maak er een gezellige avond (middag of dag) van!!

12 Vervang nummer 1 t/m 10 door: Doe geen dingen die je anders ook niet zou doen.

Reactie van Lian

Hallo,
Bij je eerste afspraakje:
Kijk elkaar recht in de ogen, je ziet dat je elkaar dan beter 'begrijpt'. Zelf heb ik dit een keer NIET gedaan, dit was niet zo fijn, hij vroeg telkens of ik wel luisterde, niet echt handig dus. Trendystyle.net is echt een hele leuke site! Ga zo door! Groetjes Lian

Reactie van Sonja

Vooral jezelf blijven en geen acts gaan opvoeren, anders ga je vroeg of laat
Toch onderuit. Eerlijk duurt het langst en wordt ook het meest gewaardeerd. Groetjes Sonja

Reactie van Yvette

Eet GEEN knoflook of wat dan ook waarvan je niet zo lekker meer ruikt, en kijk uit dat je niets besteld wat tussen je tanden kan gaan zitten, dat is heeeel ernstig als je lief glimlacht naar je date... Als je een strandwandeling gaat maken of iets anders in de natuur, let dan op de lokatie, het uitzicht, de rust en MUGGEN! Je komt ze overal tegen, maar ze zijn o zo vervelend op je date...de sfeer wordt er niet beter op ;)

Groetjes yvette

Reactie van Eveliene

Hallo,
Ik ben eveliene en wou even een reactie geven omdat jullie daarom vroegen. Bestel de 1e keer met je lover ook geen kleurrijke drankjes. Daar zijn jongens wat gevoelig voor en worden ze nog zenuwachtiger dan ze al zijn. Ik zelf hou er ook niet van als een jongen dat zou doen. Verder wou ik nog even kwijt dat ik altijd erg leuk vindt die tips van jullie dus ,net zoals stephanie schrijft, ga zo door! Liefs eveliene

Reactie van Stephanie

Als je uit eten gaat, zorg er dan voor dat je iets kiest,waarvan je weet dat je het 'kan' eten. Natuurlijk moet je genieten van je date, en dus iets van het menu kiezen dat je heerlijk vindt, maar kijk uit met wát je eet. Ga niet zitten kluiven aan spare-ribs en neem geen groot bord met pasta als je weet dat aan het eind van de avond heel je gezicht oranje zal zijn. Let ook een beetje op de hoeveelheid, het zou zonde zijn als je aan het einde van de avond niet meer rechtop kan zitten, en de knopen in het rond vliegen. Jongens zeggen vaak dat ze houden van meiden die niet diëten maar eten, maar dat betekend niet dat je moet gaan vreten. Ga zo door met trendystyle.net, ik vindd het echt een hele leuke site!!! Groetjes Stephanie


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!