Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Liefde | Borsten... Liever klein of groot?

Borsten... Liever klein of groot?

Een goede vriend van me houdt bij hoog en bij laag vol dat hij 'van kleine borsten houdt'. Eerlijk gezegd, heb ik er best moeite mee om hem op zijn woord te geloven. Hij mag dan van kleine borsten houden, maar ik kan me toch echt niet voorstellen dat hij zijn neus voor een paar weelderig gevormde borsten optrekt ('Ja echt', houdt hij vol). Een andere vriend vindt dat 'Klein of groot niet uitmaakt, als ze maar mooi zijn...'. Tja, daar kan ik beter inkomen.

Klein of groot? Het blijft een 'hot item. Vraag vier mannen wat voor boezem ze het mooist vinden, en ze zullen je op vier verschillende manieren - compleet met beschouwingen en goed doordachte redeneringen - antwoorden. Maar voor het merendeel zal het criterium toch 'mooie borsten' blijven. Of ze nu groot, klein, echt of niet echt zijn... Het maakt niet uit. Als het maar 'appetijtelijk' uitziet (en dat niet alleen...).

Een andere vraag is of de eigenaresse van de boezem in kwestie er blij mee is. Hoeveel vrouwen met kleine, parmantige borsten heb ik niet horen verzuchten dat ze graag cup C zouden hebben gehad? En hoeveel vrouwen met cup C denken er niet over borstverkleining? Om het nog maar niet te hebben over de legio vrouwen die daadwerkelijk tot actie zijn overgegaan en hun borsten hebben laten verkleinen of vergroten.

Maar waar gaat het nu eigenlijk allemaal om? Als de meeste mannen - afgezien van die ene goede vriend die we niet op z'n woord geloven - zeggen dat ze het 'niet kan schelen of ze groot of klein, nep of echt, peervormig of appelvormig zijn', waar doen we het dan voor? Voor onszelf? Voor onze mannen, omdat we denken dat we dan aantrekkelijker voor ze zijn? Om te voldoen aan een ideaalbeeld dat ons door de media wordt opgelegd? Of omdat het nu eenmaal in de mode is... Kijk maar eens naar Verenigde Staten of Zuid-Amerika waar 'nepborsten' bijna het standaardcadeau voor de achttiende verjaardag van ieder meisje aan het worden zijn?

We zijn nu eens niet benieuwd naar de mening van de mannen ('dat weten we nu wel'), maar naar de mening van jullie lezeressen, of jullie nu kleine, grote of nepborsten hebben. Hoe gaan jullie met dit item om? Zijn jullie blij met 'wat je hebt' of denken jullie wel eens aan een borstvergroting of -verkleining? Of heb je al een ingreep laten doen? Mail ons je reactie via het venster hieronder. De interessantste reacties zullen we hieronder - geheel anoniem - publiceren.

Reacties van Trendystylers
Ze moeten bij het lichaam passen. Een C cup of meer past niet bij een slank sportief lichaam. Omgekeerd past een A cup ook niet met volslanke vrouwen. Lily - 5 augustus 2015
Ik heb zelf Cub a en voor menstruatie Cub b. Ik heb Cub c gehad met zwangerschap en vond het wel mooi. Ik heb een klein buikje heb Cub a/b ben 1,55 m klein dus in verhouding heb ik er geen problemen mee. Mijn kont daarin tegen is best wel groot rond gevormd waardoor ik me toch wel vrouwelijk voel. En mannen hebben eigen voorkeur maar laten wij dames eerlijk zijn daar hebben we zelf ook een handje van . Ik Denk als liefde echt is je toch wel geaccepteerd wordt zoals je bent, een man valt niet zomaar voor je . En borsten bepalen niet je karakter gelukkig. Mijn vriend vind mijn lichaam geweldig, hij houdt van billen en kleine borsten en buikje vind hij ook leuk , hij is ook gek op mijn benen. En dit merk ik echt wel aan hem. Ikzelf hou niet van dunne slanke mannen of sixpack figuren hij is stevig maar niet dik en heeft bruin haar en bruine ogen , voor mij perfect . Dames en heren misschien tijd om minder om het uiterlijk te klagen maar durf lekker jezelf te zijn . Ieder is uniek in elke weg dus enjoy b. Jealissa
Ik ben 16 jaar en heb kleine borsten, ze zijn nog in de groei maar ik ben er tevreden mee :)als ze maar mooi en verzorgd zijn :). Ik heb vaak mooie vrouwen gezien met kleien borsten en raad eens, ze hebben allemaal knappe mannen :)
Ik ben 15 jaar en 55 kilo 1.60 alleen ik draag niet eens een echte bh T_T ik heb niet eens cup a. ik ben erg erg onzeker dat daarom niemand me wil. ik ben ook bang dat ze nooit meer gaan groeien
Ik ben net 15, 1m73 en ik weeg 50 kg. Ja, ik ben lang en dun, maar knmijn cupmaat kan relatief gezien erger. Ik heb namelijk 70D. Het is echter wel n nadeel dat het een maat is die niet veel voor komt, dus zoeken zoeken zoeken! Push up vind ik geen fijn idee, maar dat is puur je eigen keus. Een ander moet je maar leuk vinden om wie je bent, ook al is het misschien fijn om sneller aandacht te krijgen via rondingen voor sommige mensen. Implantaten? No way, ik wil push up al niet, laat staan dit. Verkleinen is ook niet nodig, ik vind mijm lichaam wel ongeveer in verhouding. Goed genoeg voor mij, en anders is het pech gehad ;)
17 Jaar, cup 70A. Ik ben klein en tenger. Ik ben erg ontevreden met mijn kleine borsten. Met 1 cupmaat groter zou ik erg blij zijn. Ik voel me door mijn kleine borsten minder vrouwelijk en onaantrekkelijk, dat maakt mij onzeker. Ik hoop dat ik op natuurlijke wijze nog een cupmaatje groter zou kunnen krijgen!
Ik ben 14 jaar net geworden en heb een A 85 , ben er ook niet zo tevreden over omdat al myn vriendinnen grote borsten hebben . Aangezien mijn mama ook kleine borsten heeft zullen die van mij ook klein blijven. Ik heb eens gehoord dat als een jongen veel aan borsten komt ze sneller groeien is dat waar?
15 jaar, 170, 57 kilo en 70c. hoop dat ik later cup d of e krijg
Ik heb 1.60 m en 74 kg. Ik ben dik en dat weet ik. Gelukkig ben ik nog enigszins in verhouding dik. Alleen bij mijn borsten klopt er niks van. 80-85 B. Ik heb toch liever een 80C.

Ik denk over een borstvergroting, iedereen zowel de dames als de heren om mij heen roep dat hoe groter hoe beter.(tot op zekere hoogte niet ala pamela)

Ik ben geen voorstander van implantaten en wil graag lipofilling doen. Of doe misschien toch helemaal niks. Beetje besluiteloos nog ...

Trouwens Mannen is dit pure waanzin of hebben jullie wel degelijk een maatje meer?
Dames?
Ik ben 20 jaar 1.63 lang en ben eigenlijk heel tevreden over mijn 70 A. Ik zat op de middelbare school in een klas met meiden met een gemiddelde maat van c/d en toch was ik altijd degene die eigenlijk altijd wel een vries had. Ik ben van mening dat de grootte van je borsten niks te maken heeft met aantrekkelijkheid, maar dat mannen er aantrekkelijker vinden als je tevredenheid uitstraalt over je eigen lichaam.
ik ben12 1.58 50 kilo en 75 D
14, 1.69, 46 kilo, 75B, helemaal blij! Nu hopen dat ze niet groter worden ;)
17jaar, 1m72, 56kg ... En een 75 B.
Ik deed enkele jaren atletiek, op redelijk niveau ( 8u/week in totaal) en hierdoor kreeg ik redelijk wat spieren.
Maar hierdoor kreeg ik het gevoel dat mijn borsten aan het 'krimpen' waren... Natuurlijk veranderde men hele lichaam(armspieren,buikspieren...)
Ik ben er juist mee gestopt omdat ik me erdoor slecht in men vel voelde. Dat als ik voortdeed met atletiek dat mijn borsten nog meer zouden krimpen.
Ik ben ook een persoon dat me op alle vlakken vergelijkt met anderen. En in de klas hoor ik dan bijde meisjes met de minste borsten ... Wat me natuurlijk onzeker maakt.
Ik weet dat ik nog een klein beetje ga groeien, maar ik ben erdoor wel enorm onzeker door... Ik vind men lichaam belangrijk. Ook als er een liefje bijkomt. Wou ik zo graag dat ik mij dan wat zekerder voelde. En alles leuker was...
Ik vind borsten belangrijk. Het toont het vrouwelijke etc.

Ik wil andere meisjes niet bang maken om te stoppen met hun sport. Want ik genoot er elke keer opnieuw van. En nu heb ik ook wat spijt dat ik gestopt ben. Al mijn plezier, ontspanning, is weg.
Dus stop hierdoor niet. Ik besef ook wel, dat men lief me niet alleen neemt om men borsten, en dat geeft toch nog een beetje een goed gevoel.
14 j; 1,61; 51 kg; cup 70 D. Ik vind de mijne iets te groot, geen een BH zit lekker of is stabiel genoeg. Ik ben wel blij dat ik opzich grote borsten heb, maar ik had liever een C cup gehad voor het gemak.Ook omdat ik redelijk klein ben. Bij bikinitopjes waarbij de bandjes om je nek zitten krijg ik ook last van mijn nek door het gewicht, dus die kan ik niet aan.Ik heb ook soms last van mijn schouders en rug hierdoor, dus dat is wat minder..
ik ben tevreden met mijn voorkomen maatje 90c ben dan ook 1,86 lang. maar ja dat maakt de vrouw toch ook speciaal dat ze niet allemaal gelijk zijn.
Ik ben nu 28j, 1m75, 55kg en ben heel tevreden met mijn 75B. Mijn borsten zijn mooi gelijk ik doe met douchen altijd even de koude douche erop zodat mijn huid mooi strak blijft en smeer ze regelmatig in met een huidverzorgende lotion met Vit.E. Zorg dat mijn BH's goed passen dat is vaak een Het is geen grote cupmaat maar ik verzorg ze goed waardoor ze mooi stevig blijven en mijn huid ook (een zachte peeling af en toe is ook erg goed) als je dat doet merk ik voor mezelf dan ga je je eigen borsten ook meer waarderen en als je jezelf sexy voelt straal je dat ook uit dan merk je ook dat je een stuk zelfverzekerder zal worden. Ik was vroeger heel erg onzeker over mijn lijf en had gelukkig een vriendin die styliste was waarvan ik dan dit soort tips kreeg en het werkt echt. :)
17 jaar, 80B , 1m63 en 55kilo
Had graag een maatje meer gehad maar over het algemeen tevreden

Te lang, te klein. :(

1.86, 80 A, 16 jaar, 66 kilo, hate :(

ik ben 16, 1,64m, 55kilo en 70C
ik ben niet blij met wat ik heb. doordat mijn borsten rond mijn 12de snel zijn beginnen groeien is mijn vel uitgerekt waardoor ik striemen heb. ook hangen mijn borsten. hierdoor voel ik me heel onzeker en ben ik jaloers op meisjes met kleinere en mooiere borsten. ik heb er al over na gedacht om een ingreep te doen maar weet niet zeker of dat wel de juiste oplossing is.
ik ben 15 1,72 59 kilo en 75 B ze hadden wel grote gemogen maar moet het maar accepteren
sommige mensen maken er gelijk een heel probleem van als ze grote of kleine borsten hebben ze willen er gelijk van alles aan doen en schamen zich maar waarom schamen? ze zijn gezond dat is het belangrijkste, toch?!

kijk als ze te groot zijn en je hebt er last van is het een ander verhaal...

ik ben zelf 16 jaar en 1.63 ik weeg 49 kilo en heb 70E dus ze zijn best opvallend, maar ik zit er niet mee ze zijn gezond dat is lang niet bij iedereen het geval wees te vreden met wat je hebt voor je het weet sta je er heel anders voor...
ik ben 16 jaar en ik heb 75 E. waar ik eigenlijk niet zo blij mee ben op mijn leeftijd.. mijn moeder heeft ook grote borsten dus ik heb het van haar zij heeft ze op mijn leeftijd een borst verkleining gedaan omdat bouwvakkers en oudere mannen van 28+
er grapjes over gingen zitten maken en alleen maar naar beneden kenen als ze met haar gingen praten.
dit probleem kom ik zelf ook steets vaker tegen.. aan gezien ik nog jong ben en niet weet hou ik daar mee om moet gaan heb ik momenteel dus een hekel aan men borsten wat eigenlijk niet zou moeten op deze leeftijd..
ik ben 14 jaar zit in de tweede & heb 75 A,
k ben niet erg tevreden met me borsten ze zijn veel te klein enzo !
Ik heb 70E en ben 1.70. Mijn borsten vallen dus altijd wel op. Omdat ik vrij smal ben zijn ze niet absurd groot, dat denkt men vaak als je zegt cup E, maar toch is het behoorlijk wat.

Ik had laatst een onderzoek gelezen en daaruit bleek dat "serieuze" mannen, mannen die serieus opzoek zijn naar een relatie en niet alleen naar iets seksueels, kiezen voor vrouwen met kleine borsten.
Aangezien ik op zoek ben naar een serieuze relatie en dus een serieuze man, zou dat psychologisch gezien dus niet goed samen gaan met mijn borstgrote.
Maar aan de andere kant vind ik mijn borsten veelste mooi om er ooit wat aan te veranderen.
Er komt vast wel een serieuze man voorbij die dan reuze blij is dat mijn borsten nog steeds dezelfde maat hebben.
ik geloof niet dat een man grotere borsten leuker vindt een echt volwassen man geeft om je karakter en uitstraling als hij alleen maar om je borsten geeft is hij niet de ware!
Ik ben 14 jaar, 1.75 en heb 70B. Dus ik ben blij, en volgens mij kan het mijn vriend (hij is 16) niet veel schelen. Ik ben blij dat ik iemand heb gevonden niet in mn shirt maar in mn ogen kijkt :)
grloof mij maar mannen vinden grote borsten mooier ben 44 veel ervaringen gehad. mannen blijven vreemde wezens.zeggen maakt mij niet ui ik vind je gewoon mooi met cup b. maar ondertussen.....
en dan kom ik met mijn F70 haha ik ben 13 en 1.75 lang dus valt best wel op ik ben ook nog best wel slank dus dat is helemaal erg. ik weet het nooid iedereen zegt altijd dat je blij moet zijn met wat je hebt maar als ik het dan weer een beetje denk geaccepteerd te hebben dan trek ik met bikini aan en dan voelt het weer hetzelfde het lijkt een beetje alsof ik me schaam ervoor....en soms zegen jongens tegen me van heb je een bostvergroting gehad? of hoor ik achter me rug om van mensen dat ze mijn borsten te groot vinden vergeleken me lichaam en bikinis staan verschikkelijk heeft iemand tips?
ik ben 12 en heb cupmaat F85.
ik ben er best blij mee, maar ik zit net op de middelbare school en heel veel kinderen uit de 1e/2e klas gaan er dan op reageren enzo.
meestal zeggen ze: waaauw, zij heeft echt grote borsten man!
wat ik wel jammer vind is dat jongens alleen maar op mijn borsten afgaan (geen kapsones).
ze letten dan geneens op mijn gezicht of uiterlijk ofzo.
C cup, 75c en niet blij!, had eerst een b, was wel tevreden Maar door de pil was t ineens een volle D cup. Best leuk Maar ook best lastig. Nu is het zonder pil een c en dat is qua Maat perfect,Maar het hangt Meer Dan mn B cup. Hoeveel 'hangout' zo'n C cup nou normaal gesproken?,
Ik ben 15, 1,74 m 52 kg en heb cup 70B zal wel iets groter mogen, maar ik ben nog jong! :)
Ik ben 1.64 en ik weeg 49 kilo ik heb een cupmaat 75A en ik vind me borsten wel klein eigenlijk maar ik denk dat het met de tijd zal veranderen omdat ik nog maar 15 ben ik weeg weinig maar ik zie er niet dun uit maar normaal
ik ben een meisje van 15 jaar 1.86 meter groot 72 kilo en heb bh maat 85 b of soms al een 90 b
en ik ben er blij mee

Ik ben bijna 19, en de trotse eigenares van een stel 75D, in sommige beha's zelfs 75E. Aangezien ik 1m78 ben valt dit echter niet zo heel fel op (ofwel ben ik er door de jaren heen gewoon aan gewend geraakt). Ik ben blij met mijn borsten, al zijn er natuurlijk altijd details die beter kunnen, maar dat is bij iedereen wel. I love my boobs !

Ik zou nooit mezelf willen veranderen aan me lichaam met een operatie of whatever.. je moet jezelf accepteren, daar gaat het om. Dat heb ik namelijk ook. Ik ben 1.72, ben 15 en ik heb cup B. Ik ben er zelf erg tevreden mee. ook met de rest van me lichaam en als ik wat wil afvallen doe ik dat voor mezelf. jongens komen vooral af op je uitstraling. als je tevreden met jezelf komen er waarschijnlijk ook meteen meer jongens :D
xx

ik ben 19 jaar, weeg 54 kg en heb een gezegende maat 70H, mijn vriend is tevreden maar ik snap niet waarom vrouwen zich zo druk kunnen maken om een kleine cup.
het belangrijkste is dat je goed voelt, dan zien anderen dat ook aan je! ben trots op jezelf!!!
Ik ben 14, ik ben slechts 1.55 cm en ben niet echt mager. Zeker niet mager zelfs, het zit tussen slank en volslank in. Cup B heb ik, en ben heel tevreden over m'n borsten want ze zijn niet te groot en niet te klein. Maar m'n kont, oei. Erg groot, zou ik het het beste kunnen omschrijven. En ook niet echt heel strak, maar het ligt er ook maar aan wat voor broek ik draag. Eerst vond ik het echt een ramp en droeg ik het liefste jurkjes of lange tuniekjes om m'n kont te verbergen, maar sinds er naar gefloten wordt en ik er toch wel positieve reacties op krijg is het minder erg. Klinkt misschien heel 'goedkoop', maar het heeft m'n zelfvertrouwen wel geboost. Mooie dikke konten zijn niet altijd lelijk! ;)

Ik heb cup 75E/70F, ik ben jarenlang onzeker en ongelukkig geweest met mijn grote borsten. Ik werd er zelfs mee gepest.

Maar ik begin er steeds gelukkiger mee te worden. Ik heb geen rugpijn o.i.d. Ik heb dus ook geen behoefte aan een borstverkleining. Als ik wel rugpijn zou hebben zou ik ook geen problemen hebben met een borstverkleining.

Groot of klein, het heeft allebei voordelen. Voor kleinere borsten zijn er veel push-up bh's, leuke korsetten, mooie bh's en de bh's zijn ook niet zo enorm duur (en de jurkjes van de h&m passen ook nog eens heel goed)

Bij grote borsten zijn bh's wel duur, en de leuke zomerjurkjes met de details op de borsten passen niet. (Het lijntje zit dan op je borsten i.p.v. er onder.) Maar met een grote boezem voel je jezelf al heel snel sexy en zelfverzekerd als je iets aan hebt met een mooi decollete. (en mijn vriend vindt het uitstekende kussentjes)

Ik ben 14, weeg 66 kilo, ben 1,78 lang en heb een 75 D/E.

Ben er best blij me..
Alleen hoeven ze echt niet groter.

Mensen wees blij met wat je hebt. Nou heb ik makkelijk praten ben best slank enz. Maar je hoeft jezelf niet walgelijk te vinden! Ik weet dat je er best wel over in kunt zitten maar het zal je echt niet veranderen.

hallo!

ik ben mwha tevreden..
ze zijn wel ongelijk, wat komt door een operatie.. maja.. daar heb ik mee leren leven
ik ben ook maar een iel meisje.. 1,70 lang en weeg 50 kg.. ik heb een A. maar voor mij is dat goed genoeg ;)

maar mn mam heeft borstkanker gehad.. dus die mist er 1.. dat zou ik erger vinden dan 2 ongelijke borsten

xx

Het gaat mannen helemaal niet over borsten (of de meerderheid toch niet). Het belangrijkste is dat een vrouw zelf tevreden is en dit ook uitstraalt, daar vallen de mannen op. Ik vind het heel spijtig te lezen dat vele jonge meisjes hiermee inzitten. Ben zelf 23 jaar en moet toegeven dat ik over mijn AA-cupje ook lang gepiekerd heb, maar toen bedacht ik dat geen enkele jonge/man mij om die reden heeft laten zitten en dat er nog mensen zijn die een kleine cupmaat hebben, maar toch zeer sexy en vrouwelijk zijn. Denk dan maar aan Keira Knightly of Gwen Stefani. Typ dit maar eens in in google. Zij zijn fier op hun kleine cupmaat en stralen dit ook uit.
Wow wat veel reacties zeg!
Ik ben een meisje van 16 jaar, weeg 54 kilo, ben 1.70 en heb een kleine D grote C.

Ik ben er opzich wel blij mee, maar ik denk niet dat het in een relatie om borsten gaat.
Het klinkt cliche, maar uiteindelijk gaat het wel om die klik en ik denk toch dat het daarbij wel ook een groot gedeelte met uiterlijk te maken heeft, maar een cupmaat absoluut niet.
Ik denk niet dat mijn vriend me niet niet leuk zou vinden als ik cup A had...
Ik ben 15jaar, 1.72 lang, ik weeg 55 kilo en ik heb cup 70A/B volle A kleine B.

Ik ben hier zeer blij mee :)
En ik ben ook blij met de rest van mijn figuur :)

Ik heb wel door dat mijn borsten nogsteeds groeien
en natuurlijk vind ik dat leuk, maar het maakt me ook niks uit als ik dit maatje hou!

Mensen geloof me, het gaat om het geheel! dat je in goede verhoudingen bent! En vooral wat je uitstraalt!

En geniet van het leven!
Van elkaar houden betekend veel meer dan nou een grote of kleine cupmaat te hebben.

en misschien denken een aantal van jullie,
tsjaaa, die heeft makkelijk praten...
Maar als je accepteerd wie je bent zullen jongens in de rij staan voor je. Want dan straal je iets moois uit! En daar gaat het om.
Ik heb kleintjes, maar deal ermee.. Je kan ze groter laten lijken door een juiste BH. En mn vriend die moet er ook maar mee dealen. Al zou ik me sexier vinden met grotere bortsen, maarja hij houd van me als het goed is dus dan maakt het niks uit toch wat voor maat je hebt ? En tuurlijk kijkt hij naar grote boobies, maar ja wat wil je, het is natuurlijk ook mooi.. Als het maar niet te is..

Ik ben zeer tevreden. Ik ben 1.80 m ben 62 kilo en heb een fantastische 75 D-cup. Allemaal puur natuur. Mijn vriend is er super trots op, mede omdat ze heel stevig zijn en niet hangen. Maar als ze kleiner waren had het hem ook niet uitgemaakt. Een lekker kontje is voor hem belangrijk.....Tsja mannen...wat willen jullie nou?? Het gaat toch uiteindelijk om de klik tussen 2 mensen??? Enjoy live!!!

Hallo,
Ik ben 15, 1m56 en heb een 70G cup. Dat valt dus wel op zal ik maar zeggen... Maar ik ben er heel tevreden mee en heb geen angst ze te tonen. Ik hoop alleen dat ze niet te fel meer groeien want ik wil geen rugpijn, heb ik momenteel (nog) geen last van...
Groetjes, Katleen

ik ben een meisje van 15 jaar en weeg 55 en ben 1.63 lang. ik heb een cup tussen de C en D meestal heb ik 70D. ik vind de vormen mooi maar ik vind me tepels te groot, zeg maar de grote van de rand er om heen. ik vind het zelf erg vervelend en zit er echt mee. miss een beetje een rare vraag maar ben ik dan de enige met grote tepels??

Ik ben 16 , 1.76 en heb cup B70.
Opzich ben ik er wel blij mee.
maar voor mijn leeftijd vind ik ze te klein.
Ik ben 22, ongeveer 60 kg, cup 75B en 1.58 lang/klein:P Maar het maakt me niks uit wat anderen daarvan denken, want ik voel me lekker in mijn lijf en kan de kleren dragen die ik graag aan wil:)
Ik zou er denk ik niet mooier op worden met een borstvergroting. Daarbij denk ik ook dat ik, als ik psychisch last had van hoe mijn lichaam er uit ziet, beter in therapie kan gaan dan dat ik er in laat snijden etc..
lekker makkelijk om te zeggen dat we 'maar tevreden moeten zijn' en 'wees trots op wat je hebt' .
maar ik kan het heel goed begrijpen ,en niet alleen omdat ik zelf ook veel te kleine borsten heb, dat er vrouwen/meisjes zijn die van dit probleem goed ziek worden.
ik blijf zelf bij, dat wat jij vind dat het beste aanvoelt, daar moet je je aan houden. de mening van een ander kan hooguit aan het denken zetten maarmeer ook niet ;)
16 jaar, 165 cm, 60 kg, kleine cup c!

ben er heel tevreden mee. soms heeft het ook wel nadelen met dansen en sporten! maar in een bikini zitten ze altijd wel heel mooi:D
ik ben 14 jaar. 1,72 en heb cup maat 80B. is dat normaal , klein of groot?
ik heb grote bosten. welke cup ik heb, zeg ik liever niet. soms haat ik echt mijn borsten omdat ik veel dans en ze dan in de weg zitten. maar vaak vind ik ze ook leuk omdat veel kleren me mooi passen. ik heb dus eigenlijk een haat- liefde verhouding met ze. maar ik denk dat ik nooit een verkleining zou durven doen.
ik wil grote borsten
Hallo,
Ikzelf ben 15jaar en heb cup 75C. Ben 1.73 en weeg ongeveer 58kg.
Ik ben er zelf wel tevreden mee (:
hmm... beetje rare reactie om die vriend van je niet te geloven ..
ik zelf ben 18 heb een kleine c en ben dus zeker niet ontevreden mij hoor je niet klagen over ugpijn igg maar neppers zijn dus echt niet mooi ik heb het meerdere malen gezien en zelfs als je een kleine cup heb zou ik heb niet aanraden er kan zoveel mis gaan en het resultaat is niet eens mooi, en veel mensen zien het nog eens ook.. mensen denken gelijk dat je onwijs onzeker ben, BE PROUD, JUST be YOU..
Die cup-maten zeggen trouwens niet veel over de groote van je borsten; heb zelf 70C maar vrij kleine borsten. Ik heb er trouwens geen probleem mee als een BH draag, maar zonder BH vind ik ze toch net niet mooi bij mijn lichaam staan, maar ach als dat het enige probleem!

Ik ben 18 en heb een kleine b. Opzich niet zo erg, maar zelf ben ik niet echt slank, eerder best wel mollig. Zoals mijn lichaam er nu uitziet vind ik walgelijk. Het is niet in verhouding, het ziet er walgelijk uit.
Ik wil graag een borstvergroting naar een C.Mijn vriend wil dit niet hebben, hij zegt dat hij niet tegen'fake' zou kunnen.
Nu sta ik voor de keus om mezelf walgelijk te blijven vinden,of mijn liefde te laten gaan.
Het is een dilemma, maar ik vind meelf nu zo walgelijk, dat ik soms gewoon in huilen uitbarst als ik mezelf in de spiegel zie.
Ik ben 16 jaar en heb een kleine B cup, zou erg graag wat meer willen. Voor mijn eigen gevoel en omdat ik weet dat mijn vriend van grote borsten houdt. Maarja, liever wat kleinere borsten, dan grote borsten die op m'n 25ste al hangen! Dus misschien moet ik er maar blij mee zijn. (hoop dat ze nog eens gaan groeien hahaha)
16 jaar, 68 kg, 183 cm en volle D. Het maakt me niets uit welke cup ik heb.. het zou mensen met een wat kleinere cup hebben niet uit moeten maken. Het gaat niet om de groote maar hoe je de groote draagt. Ik kan bijvoorbeeld nooit echt laag uitgeneden truitjes dragen ook al zou ik dit wel willen, anders lijkthet alsof ik een sletje ben.. mensen met een kleinere cup kunnen dit dus weer wel en accentueren hun cup dan juist heel mooi.. t-shirts of bikini's staan me dan weer wel heel mooi. alles heeft zijn voor en nadelen.. geniet van je gezonde lichaam, als borsten je enige probleem vormen dan mis je eigenlijk niets.
Heb C maar heb ze liever kleiner.
Maar krijg geen operatie voor een verkleining van de artsen
Ik dacht: Laat ik ook maar eens een reactie plaatsen. Zelf ben ik 18 jaar, en sinds een tijdje heb ik cup 75B. Dit komt door de pil, want voor die tijd had ik 70A. Ik ben zelf erg blij met mijn cup, want ik ben slank(56 kg)en lang(1,76 m). Het staat mooi in een bh of bikini, en mijn vriend vind ze geweldig! Ik was vroeger ook onzeker, maar ik weet nu dat het helemaal niet hoeft. En tegen meiden die ontevreden zijn wil ik toch nog zeggen:

Wees blij met wat je hebt!

Xx Nine
Stop met dat gejank k heb AA ben byna 20 so what?
Denk aan nuttige dingen.
Denk aan hoe goed j t wel niet hebt, elke dag te eten, schoon drinkwater, denk daar maar s aan..

Dan vind je je borstprobleem helemaal geen probleem meer
ikben 13 1.53 en weeg 43 en ikheb cup-B.
Myn vriend maakt het niet zoveel uit denk ik :P
Hoii, ik ben bijna 18, 1.65m, weeg 50 kg en heb een B-cup. Mijn vriend heeft niet te klagen over mijn borsten, maar zelf zou k toch liever een maatje meer hebben. Zeker as hij ze met zijn grote handen vastheeft, dan lijken ze nog kleiner dan ze al zijn. Maar ik zou niet meteen overwegen om ze te laten vergroten, dan nog liever kleine borsten die puur natuur zijn.
kleine ronde borsten zijn mooier en leuker als van die dikke joekels!!
Beste dames,

Ik ben 22, 176cm, weeg 60kg en heb cup B. In de afgelopen jaar, vooral mijn pubertijd, baalde ik af en toe dat mijn borsten niet groter zijn.
Maar met de jaren heb ik verstand en ervaring opgedaan, waardoor ik mij ben gaan realiseren dat het om het totaal gaat. Ik ben gezegend met een mooi gevormd lijf, waar mijn bosten helemaal bij passen! Ik kan begrijpen als vrouwen vanwege psychische of lichamelijke problemen een ingreep op hun borsten laten doen, maar vind het belachelijk dat een vrouw in veel ogen (vooral jonge meiden) per definitie pas lekker is als ze grote tieten heeft. Ook zijn veel meiden te geobsedeerd door hun lijn, ze willen dun zijn. Maar dames, van afvallen verdwijnen borsten het eerst remember (spreek uit ervaring). Hopelijk gaan jullie met de jaren inzien dat 'grote tieten' niet een must zijn, ik geloof niet dat grote borsten meedragen aan vermindering van een zelfcomplex.
19 jaar, 175, 56 kilo en een volle cup D waar ik ontzettend blij mee ben. Nooit van mijn leven dat ik hier in zou laten snijden. If it's not broken, don't fix it!
feedback: Ik ben 46 jaar en superblij met mijn nog strakke en volle cup c zelfs bijna d... de potloodtruc zal ik nog goed doorstaan...zodra ik een potlood onder mijn volle borst wil leggen rolt deze meteen weg...Mijn tepels staan nog keurig recht vooruit en hangen dus niet als het ware ergens onderaan... Wat wil ik nog meer
ik ben een meid van 15 ben 1.60 (ongveer)en weeg 55 kilo,,ik snap niet waarom iedereen grotere borsten wil wees blij met je zelf,, ik heb cup C en ben nog maar 15 ik heb een ronde (ass) een plat buikje maar ik ben zeker wel tevreden over mijn figuur uiterlijk en borsten ookal heb je cup AA dat ben jij het hoort nou eenmaal bij jou je kunt niet altijd perfect zijn je zult dan vast wel andere dingen hebben wat iemand anders niet heeft zoals een mooie kont of een mooi buikje of mooie benen wees gewoon trots op je zelf en laat je moeder zich ook trots voelen op dat wat zij gebaart heeft,,,

groetjess...
Ik ben 14 en heb cup C... Mijn vriendje vindt ze heel mooi :D, en ik ben er ook dik tevreden mee... Ik wil alleen niet dat ze groter worden, ik vind ze zo precies goed!
En ik heb cup E .. hehe Groetjesss !!
Borsten zijn borsten,
voor een vrouw allemaal gelijk,
voor een man de een wat mooier dan de ander,
de een wat mooier gevormd,
de ander wat lelijker.
Ik blijf erbij,
vrouwen,
geloof in jezelf,
ookal zijn ze lelijk, klein of net enorm groot.
Borsten zijn nu eenmaal iets waar mannen naar kijken, maar laat u er toch niet door doen!
Koop allereerst een goede en mooie bh,
en u voelt zich al veel beter.
Daarom moet u er nog geen plastische ingreep ondergaan, maar gewoon geloven in jezelf want zelfvertrouwen is zoveel sterker dan een koppel mooie borsten!

Ik
Goedendag.
Ik heb een a-cupje en ben net 18. Ik ben er niet tevreden mee, maar ik heb genoeg redenen om ze zo te houden.
Ten eerste is dit gewoon hoe ik ben.
Ten tweede word ik nu gewaardeerd om wie ik ben, en niet om dat ik een grote bos hout voor de deur heb.
Ten derde, de meeste borsten die ik gezien heb en vergroot zijn, vind ik echt afschuwelijk.
Nou laat mij mezelf maar zijn hoor!
Ik zou zeggen, be proud op wat je hebt.

We kunnen beter gaan denken over wat borstkanker aan kan richten, bijvoorbeeld maar een borst. Dat lijkt me veel erger..
Wat een rare reactie om te denken dat je een man niet moet geloven als hij zegt dat hij van kleine borsten houdt. Er zijn toch zoveel smaken als mensen? Waarom zou het allemaal bovendien weelderig moeten zijn? Als dit de reactie is van een vrouw dan snap ik goed hoe vrouwen onzeker raken over hun lijf en ook hoe sexisme is ontstaan. In feite zou ik willen dat jullie zo'n ,,artikel'' helemaal niet plaatsen. Het geeft vrouwen met kleine borsten weer het gevoel dat ze niet meetellen. En dat doen ze wel. Ook vrouwen zonder borsten (door kanker of door een gen zoals hieronder beschreven die preventief hun borsten laten verwijderen) zijn net zo vrouwelijk als de dames met cupje D,E of F. Tamelijk naar dat jullie met zulke gevoelens dus geen rekening houden en dames laten verworden tot een soort borstenfabriek. Een vrouw is in mijn ogen toch wel flink wat meer dan dat alleen. En discussie dus die in feite nergens op slaat en vrouwen naar beneden haalt.
Ik ben 14 en heb best kleine borsten, en ik ben er eigenlijk verschrikkelijk blij mee. Ik heb niet echt een BH 'nodig' (wel met sporten, maar niet eens persé). Ik wil eigenlijk ook geen grotere borsten. Als ze nu klein zijn, gaan ze later ook minder hangen ='D. En als ik even moet rennen voor de bus, kan dat.
hallo,

Nja ik ben 20 en heb een cupA .. Dus echt geen borsten gewoon :-( laaste tijd overweeg ik ook een borstvergroting ik ben er gewoon niet tevreden over en vraag me af waarom ik zo'n kleine borsten heb terwijl iedereen in de familie gewoon borsten heeft !! Voel me echt een pechvogel en et is heel triest dat je dan onder et mes moet en al dat geld moet uitgeven om gewoon wat vrouwelijker uit te zien ... Ze hoeven van mij niet heel erg groot zijn ik ben 1.57 meter lang en weeg 52 kilo en ik zou zooooooo blij ermee zijn als ik maar een volle cup B had .....of een hand vol tenminste alles is goed behalve dit ,ik ben heel erg tevreden over de rest van me lichaam en ben best een knapppe meid ! En hier word ik gewoon verdrietig van en vooral als ik in de zomer met me vriend op het strand lig en dan komen der allemaal meisjes langs en die hebben dat dus wel ... En nja mannen blijven mannen die zullen altijd wel kijken maar ik zelf kijk dan ook en zou zo graag willen dat ik dat ook heb dat ik me 100% tevreden kan voelen over mijn lichaam en nog mooier en aantrekkelijk kan uit zien ..... Snik snik....
Reactie: Hallo,
Ik wil graag reageren op het artikel over borsten... Liever groot of klein. Ik ben 16 jaar, 1.72 lang, en vrij slank. Op dit moment draag ik cup 70G. Het zit blijkbaar in de familie denk ik maar. Mijn 2 zussen hebben ook allebei groot, cup H en de ander zelfs J. Juist omdat mijn zussen het ook hebben ben ik d'r best tevreden mee. Ik heb er gelukkig ook nog geen last van. Het begon bij mij zo rond mijn 11e flink te groeien, ik had als eerste meisje in mijn klas een bh aan. Ook heb ik tot vorig jaar toe veel met een verkeerde maat BH rondgelopen. (onderwijdte te groot en de cup te klein.) maar sinds ik naar een goede lingerie speciaalzaak ga, ben ik ook goeie bh's gaan dragen. Wel belangrijk dat je de goede onderwijdte draagt heb ik gemerkt. Het zijn wel vaak de duurdere bh's, maar je merkt het wel in het draagcomfort. Ik ben op dit moment best tevreden met 70G, hoewel het best wel wat groot is. Maar als ik zo naar m'n zussen kijk dan valt het misschien nog wel mee denk ik maar. Ook heb ik d'r gelukkig helemaal geen last van. Wel maak ik me zorgen of het nog zal groeien, aangezien ik nog 16 ben kan het nog even doorgroeien ben ik bang. Maar wat ik vooral wil meegeven is dat je vooral trots moet zijn op je uiterlijk. Of je nu kleine of grote borsten hebt. Ik ben voor deze zomer samen met mijn zussen een bikini gaan kopen, en we zijn ook al een keer samen naar het strand geweest, (met die mooie dagen in mei) en dan heb je aan het begin wel even het idee dat iedereen naar je borsten zit te staren, maar ik denk maar zo. Iedereen heeft wat... Toch? Dus vooral niet de dingen die je graag doet gaan laten omdat je bang bent dat er mensen watvan zullen zeggen. Groetjes

Reactie: Hoi,
Ben 31 jaar, had al eerder een stukje geschreven. Ik heb het BRCA1 gen waardoor je 60-90% kans hebt op o.a. Borstkanker te krijgen. Had besloten om preventief mijn borsten te amputeren om de kans op borstkanker naar 1-2% te brengen en de operatie heb ik inmiddels ondergaan. Heb heel veel geluk dat het mooi genezen is in één keer en de protheses zitten mooi. Tepels zijn ook verwijderd en dat is best even gek, maar binnenkort wordt dat middels 'n tatoeage gereconstrueerd. Ik heb de juiste beslissing genomen in mijn geval, het weefsel wat ze hebben weg gehaald was niet in orde. Ik had voorheen cup A, wat meer naar AA neigde en nu met de protheses is het een volle A/ kleine B. Merk wel dat dat ietsje meer cup mij méér zelfvertrouwen geeft. En ze zullen nooit gaan hangen. Het gaat er eigenlijk om hoe je er zelf mee omgaat wanneer je grote of kleine borsten hebt en dat je tevreden moet zijn met wie je bent, maar toch...als men de TV aanzet of een magazine openslaat... Of als je nét even dat ene truitje aan wil...
Reactie: Heey, ik wou reageren op het artikel van grote of kleine borsten. Ikzelf heb een cup B ik vin ze mooi en groot genoeg. Alleen vind ik dat ze in vergelijking tot mijn lichaam te klein zijn. Ik ben een beetje mollig en vind dat ze in vertgelijking met mijn figuur wel een cupje groter hadden mogen zijn. Maar verder ben ik er tevreden mee hoor:) Ik hou zelf ook niet echt van hele grote borsten, maar ook niet van van die hele kleintjes haha. Dus een b of c cup vind ik toch altijd het mooist. Kusjes
Reactie: Ik ga een borstvergroting laten doen, na veel nadenken en alles nachecken heb ik toch besloten om het te doen. Het is de risico waard omdat mijn borsten nooit helemaal zijn ontwikkeld. Waar ik wel tegen ben, is als jonge meiden met hele mooie gewone borsten een borstvergroting willen omdat ze gewoon groter willen.

Reactie: heej, ik wil reageren op het artikel over grote of kleine borsten;

Ik ben 18 en heb n kleine B cup, en ben er wel tevreden mee. Grote borsten vind ik juist niet mooi. En ik denk niet dat een grotere cup mij mooi zal staan. Ik ben zoals ik ben, ik ga geen vergroting of verkleining laten doen, tenzij ik natuurlijk écht grote of écht kleine borsten had, maar dat heb ik niet. Ik ben écht tevreden met de maat. Hoewel de vorm me op sommige momenten niet aanstaat(ja, die is niet altijd hetzelfde). Maar daarvoor helpt een goede bh ;)

Reactie: hey

Ik ben 29 en heb zelf cup G en ben daar ontzettend tevreden mee. In groep 8 droeg ik als eerste van de klas al een bh, begonnen met cup A maar na enkele maanden was dat al B en in de brugklas was dat zelfs al C. Toen vond ik dat met name heel erg omdat je dan alleen maar hele saaie bh's had en geen leuke gekleurde. Maar inmiddels is er wat dat betreft heel wat verandert en kan ik hele mooie bh's in mijn maat komen. Uiteraard kreeg ik regelmatig opmerkingen over mijn borsten van de jongens maar daar hadden de andere meiden in de klas meer problemen mee dan ik. Ik ben gewoon ontzettend gelukkig met mijn borsten...en ja tuurlijk heeft de zwaartekracht wat meer invloed op borsten van dit formaat, is het soms wat lastig met sporten en kost een goede bh in deze maat behoorlijk wat geld. Maar zolang ik geen fysieke klachten ondervind is er geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om ze te verkleinen. En voor alle vrouwen die zich zorgen maken om hoe een man op hun borsten reageert, zeg ik niet doen! Als jij blij bent met je borsten en ze trots laat zien vindt hij ze gegarandeert geweldig of ze nou klein zijn of juist groot.
Reactie: Haaj,
Ik ben een meisje van 19, nouja meisje, jonge vrouw zullen we maar zeggen. En ik zit met een dilemma. Mij borsten zijn ongelijk en weet niet wat ik moet. Tuurlijk, iedereen heeft wel 2 verschillende borsten, maar die van mij schelen minstens een halve cup, als t al geen hele is. Weet je, ik wordt verdrietig van meiden die hun borsten willen vergroten. Dan denk ik: ja die van jou zijn tenminste gelijk, wees blij. Ik heb een A en een B borst, misschien iets minder verschil, weet t niet precies, maar in iedergeval moet ik Cup maat B hebben, maar daar is mn ene borst dus wel echt veel te klein voor. Ik denk wel eens, had ik dan maar gewoon 2 A borsten. Tuurlijk ik vind mn B borst mooier om te zien, maar ik kan ook leven met 2 A borsten. Maar dit is nu dus gewoon lastig.. Zijn hier nog meer mensen met dit probleem en wat kan ik doen, behalve een operatie ondergaan? Qua badkleding vind ik het erg rot.. Alvast bedankt!
Reactie: Hai,
Ik ben een meisje van 14 jaar oud, en heb een cup d. Ik ben 1.60m en 45 kg. Ik ben op zich wel blij met de grootte maar ik vind ze niet echt mooi van vorm ofzoo. Ik krijg waarschijnlijk nog grotere want mijn zus en moeder hebben allebei een grote F-cup en mijn oma heeft nog meer. Ik ben hier niet zo blij mee want ik wil niet echt van die hangborsten ofzo, ze zouden wel wat kleiner mogen eigenlijk...
Reactie: hey niewsgierige geinteresseerden

Ik ben een vrouw van 36 jaar ik weeg tussen de 51 en 56 kg
En heb cub 75 B maar soms een kleine 75b en soms een volle 75b. Maar als ik wat voller ben voel ik mezelf sexyer en heb ik meer libido voor mezelf (daar ga ik maar niet op in want dat is een ander onderwerp )
Maar zeker ook in de zomer topjes dragen
Maar nu ben ik ben ik 52 kg en zijn ze wat minder vol
En voel ik me toch iets minder vrouwelijk,
Ik zou nooit een borstvergroting leten doen . Ik heb zelf ook al veel gehoord van mannen over borsten
En dat is zooo verschillend ,, mannen die vroeger van dikke borsten houden en nu van kleintjes,,,als een al maar een handje vol is ,,, volgens mij maken wij ons vrouwen veel drukker als dat nodig is... Oeps
Of ik heb geluk ik vind mijn borsten altijd mooi
Groetjesssss -)
Reactie: Beste lezeressen,

Als professional in de wereld van borsten die groter of juist kleiner zijn dan 'het gemiddelde' verbaas ik me altijd weer over de drang van vrouwen om te voldoen aan een ideaalbeeld. Een ideaal is juist een ideaal omdat het eigenlijk niet realistisch is. Natuurlijk zijn er die paar vrouwen die (waarschijnlijk maar tijdelijk of via de chirurg) beschikken over prachtige borsten volgens de gemiddelde smaak. Het is net als met haren.....heb je krullen dan wil je steil haar. Heb je blond haar dan verf je het donker en brunettes blonderen er flink op los..... Maar het zijn vooral de vrouwen zelf die zo kritisch zijn over de eigen borsten. Mannen bekijken borsten totaal anders. Vraag het ze maar eens. Borsten zijn een deel van de vrouwelijke sexualiteit en als zodanig voldoen ze prima in elke maat of vorm. Maar borsten zijn ook belangrijk in de periode van moederschap. In die periode zullen natuurlijke borsten een veel betere kans van succes hebben dan borsten die vergroot of verkleind zijn. De meeste 'problemen' zijn uitstekend te verhelpen met een bh of accessoires. Er zijn voorgevulde bh's of vullingen voor een optisch maatje groter, er zijn prachtige, modieuze en vooral stevige bh's voor cups tm maat L. En er zijn bh's die borsten kleiner doen lijken, er zijn sportbh's die elke borst stevig kunnen inpakken. Er zijn bh's om de vorm van je borst te beïnvloeden. Kortom, voor al die 'problemen' zijn er prima oplossingen voor elke dag. Voor de echte medische of grote mentale problemen zijn ingrepen als vergroting of verkleining natuurlijk een uitkomst. Maar ook daarmee is je tevredenheid niet gegarandeerd als je 'de ideale borsten' voor ogen hebt! Een chirurg maakt immers ook niet tien keer per dag exact dezelfde borsten. Hij/zij zal op basis van wat je al hebt een verbetering aanbrengen. Maar het enige probleem waar je als vrouw alleen zelf iets aan kunt doen is je zelfvertrouwen. Het kost vaak een flink aantal jaren voordat je als jonge vrouw leert omgaan met die twee groeiende 'dingen', waarop je de meest uiteenlopende reacties te verwerken krijgt. En daarna zijn ze eindelijk uitgegroeid en komen de zwaartekracht, zwangerschap, borstvoeding, gewichtstoename, gewichtsverlies en nog veel meer factoren om de hoek waardoor je borsten (vaak ongewenst) zullen veranderen. Kortom mijn advies is; leer je borsten goed kennen, zorg er goed voor en realiseer je dat alle borsten anders zijn. Dat alle borsten goed zijn. Maak jezelf los van de gedachte dat jouw borsten moeten voldoen aan het ideaalbeeld om gelukkig te kunnen zijn. Dat is makkelijk gezegd, maar zeker geen onmogelijkheid.
Reactie: ik ben een meid van 17 jaar,1.65 en heb kleine borsten 70AA en ben slank,ik ben hier erg onzeker over ook draag ik push ups zodat het minder opvalt , ik shaam me er erg voor, ik zou zo graag grotere borste willen,maar zonder operatie, weten jullie of ze ook door de pil groeien (welke), mijn vraag is groeien ze nog na je 17 want ik heb gehoord dat ze maar tot je 18 groeien, groeten een onzekere meid

Reactie: Geloof me of niet, maar als de vrouw van wie ik hou grote of kleine borsten heeft, zullen dat mijn favorieten zijn. In het algemeen, puur esthetisch gesproken hou ik niet van die hele grote borsten. Ook ik vind kleintjes wel lief. Maar wie ze "draagt"interresseert me meer gewoon. Gr. P.

Reactie: Hallo! Ik ben bijna 21, 1.75 en 65 kilo. Niets mis mee dus. Verder ben ik erg blij me wie ik ben en hoe ik er uit zie, maar mijn borsten vind ik echt afschuwelijk. Het zijn een soort theezakjes, maar dan in die driehoekige formpjes van lipton. Ik ben best lang en stevig, maar heb bh-maat 85 A!!!! Mijn vriend zegt dat hij het niet erg vindt, maar toch overweeg ik een borstvergroting. Niet om hem een plezier te doen, maar voor mijzelf! Zodat ik eindelijk weer eens over het strand kan lopen in een schattige triangel bikini, ipv in zo'n vorgevormd ding met kussens er in, die nog uren na het zwemmen nat blijven. Zodat ik een jurkje aan kan, zonder dat ik er een bh onder moet dragen, omdat ik anders plat ben. Gewoon zodat ik me iets lekkerder voel in mn eigen lichaam.
Reactie: Hoi,borstenpanel,

Ik heb ze mn hele leven al groot en goed van model, toen ik jong was best wel leuk om

Te zien, echter, met tennissen, hardlopen enz erg hinderlijk.

Ik ben nu op leeftijd dus ik begin niet meer aan een borstverkleining,

Maar….als dat vroeger al zo bekend was geweest als nu, had ik het vast laten doen.

Nu houd ik het maar zo, en het ongemak neem ik maar voor lief.

Groeten,van Amelia.

Reactie: Hallo,
Om kleine borsten te verhullen door een push-up bh te kopen of een leuke ketting, er is een hoop aan te doen. Een operatie heeft meestal het gevolg dat het gevoelige plekken blijven of de operatie is niet zo goed gelukt als dat jij dat zou willen wees trots op wat je in huis hebt en raak je eigen gevoel van waarde niet kwijt omdat waarschijnlijk toch maar een mode trend is.
Reactie: Hallo! Ik heb op mijn 17e een borstverkleining ondergaan (ik had 75F) en ben
Naar een grote C / kleine D gegaan. Ik ben nu 22 (1,73, mt 36/38) en ze zien
Er nog supermooi en stevig uit. Mijn vriend vind het net ronde appeltjes! Ik
Ben echt heel blij dat ik het gedaan heb. Dus meiden, als je een
Borstverkleining overweegt, lees toch veel reacties over TE grote borsten,
Zeg ik DOEN!! Mijn rugklachten verdwenen als sneeuw voor de zon en ik kon
Weer fijn sporten en leuke bh's kopen (voor een normale prijs, bij normale
Winkels) en leuke bikini's, leuke truitjes, etc
Reactie: Hoi,
Ik ben 31 jaar,55 kg en 1.60cm. Ik heb een 75A (soms AA). Was nooit tevreden met mijn kleine borsten.. Nu is dat anders. Ik heb het BRCA1 gen waardoor ik 60-90% kans heb om o.a. Borstkanker te krijgen. Heb na lang nadenken besloten om preventief mijn borsten te laten verwijderen (en ook de tepels). Er worden protheses geplaatst en tepels worden later met een tatoeage nagemaakt. Ik kan kiezen hoe groot ik de prothese wil hebben...en ik kies ja ja... Voor een A..maar dan net ietsjes voller ha ha ha. Door dit alles merk ik wel dat ik blij moet zijn met die mooie kleintjes. Vind het moeilijk dat het straks niet meer mijn eigen borsten zijn,
Hoe ga ik dat een nieuwe vriend vertellen en
Hoe zal hij reageren... Belangrijker is dat de kans op borstkanker minder groot (1%) is!
Reactie: hoi.. Ik ben 1.61 cm en weeg [soms] 50 kilo.Daarbij heb ik een 75d bh-maat.Vroeger vond ik dat niet zo prettig,maar nu heb ik er wel vrede mee.Het enige wat me opvalt is dat de gemiddelde man een gesprek kan voeren met je borsten i.p.v met je ogen.Meestal duw ik dan maar de kin van die man omhoog met daarbij de vriendelijke mededeling dat mijn ogen toch echt ergens anders zitten.Mij hoor je verder niet klagen want ik heb 13 maanden borstvoeding gegeven en om dan toch nog een cup d over te houden..... Nu de mannen nog leren dat borsten niet terug praten.
Reactie: Hallo,
Ik ben 16 jaar, 68 kg, 1.69 m en heb een 75AA. Nou als je het peervormiger hebt dan mij, ben je uniek. Jah, ik zou best wat meer willen hebben. Maar als het niet komt is het ook geen ramp. Eerst wel maar nu niet meer, ik ben zelfverzekerder omdat ik weet dat ikzelf OKEY ben. Ik maak lol en maak me niet heel druk om mijn uiterlijk. Ik heb soms vreetbuien en soms sportbuien. Maar echt dik kun je me nou ook weer niet noemen. Mijn nicht heeft een borstvergroting laten doen. Van AA naar C. Ze is er erg blij mee. Ze is ook zelfverzekerder geworden nadat ze het heeft laten doen.Helaas was dat tijdelijk, ze merkte dat je via de BUITENKANT, JE BINNENKANT niet kunt veranderen. Zeg tegen jezelf: "Ik ben okey!" in plaats van, dit en dit en dat kan anders. Tuurlijk, kan het anders! Maar dan word je toch een beetje een CHIRUG-BARBIE.. Voorbeeld: Marilyn Monroe, iedereen kent haar wel, "bloedmooi, PERFECT" werd er geroepen. Maar DOODONGELUKKIG. Nou liever happy dan mooi toch? Succes en geniet!
Reactie: hoi
Ik ben 17 en was voor t eerst ongesteld toen ik 10 was. Mensen zeiden altijd dat mn borsten zouden groeien - maar ik ben nu 17 en ik HEB GEENEENS EEN CUP MAAT!!!! Mn borsten passen geeneens in een BH, t hangt daar gewoon, IS DIT NORMAAL!!???? Help aub want t voelt echt heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel erg slecht
Melissa
Reactie: tja het is wat met je te kleine borsten... Ik ben een moeder van 35 jaar en ik heb altijd cupmaat A gehad, vroeger en nu nog steeds. Een paar jaar geleden wilde ik ze laten vergroten, waarom om er alleen maar mooier uit te zien, vooral zomers met die topjes aan, totdat ik een knobbeltje ontdekte,
M`n wereld storte in en zag m`n eigen al in een kist liggen, verschrikkelijk en dacht hoe moet dat met die kinderen. Maar gelukkig er was niets aan de hand en toen dacht ik LIEVER CUPJE A GEZOND DAN NEPGROTE MET DIE ROTZIEKTE. Toen ben ik er anders over gaan denken en ben nu trots met wat ik heb. Ik zie er altijd goed uit, volgens de mannen. En die weten ook dat ik pushups draag en bh`s met vullingen heb. Ik maak daar geen geheim meer van.nu lachen we erover en ik moet zegge ze zijn dan wel klein maar wel heel mooi.. Dus lieve vrouwen, meiden denk daar eens over na en je zult zien dat jullie ook trots kunnen zijn. Succes
Reactie: Hoi, Ik ben een leuke aantrekkelijke vrouw van 31, moeder van drie schatten van kinderen. Ik heb cupmaat A,B,C en D gehad.

Ik heb nu 10 jaar borstvoeding gegeven. Mijn kijk op mijn borsten is in de loop van de jaren veranderd. Ze waren naast leuke speeltjes voor mijn mannen ook gewoon superieure voedselgevers. Mijn kinderen zijn door mijn melk uit mijn mooie borsten goed en gezond groot geworden. Ik ben trots op mezelf, mijn lichaam en ook mijn borsten, smile.

Ik vind mijn borsten, nu ze cupje B zijn en ietsjes slapper zijn, ietjes fijner dan toen veel groter waren en zeer gevoelig. Simpel, het geeft meer bewegingsvrijheid en het bounced niet zo mee als je springt of danst. Ik vind het soms jammer, dat ze ietsjes minder gevuld zijn, maar dat begint nu ik bijna geen borstvoeding meer geef weer te herstellen als voor de borstvoedingsperiode. Ik ben prima tevreden met mijn lijf en borsten. Ik ben zeer benieuwd hoe ik er over een jaar weer uit ga zien uiterlijk(en innerlijk.) Het zijn allemaal fases…>

De vader van mijn twee dochters vond super grote borsten als ik net bevallen was super geil. Ik vond het veel minder want ze zijn dan super gevoelig… Hij is er nu ook prima tevreden mee want mijn borstten en tepels zijn erg gevoelig of ze nu groot of kleiner zijn. Erug prettig bij een (stevige) vrijspartij, smile. Nu krijgt hij niet zo snel een melkdouche als we vrijen, hahahaha.

In Afrika zijn hangende borsten meer "in". Daar is het beeld van de oudere vrouw meer in aanzien dan een jongere vrouw. Dit “ideaal beeld” zorgt er soms voor dat jongere vrouwen proberen hun borsten meer te laten hangen. Dit even in contrast met ons westerse ideaal beeld.

Ik heb ooit een boek over borsten in de bibliotheek gelezen. In dit boek kwamen alle soorten en maten borsten voor, redelijk gelijk in grootte, redelijk ongelijk, iets hangend peervormig, super hangend, kokosnootvorm…net zoals we allemaal zijn, allemaal anders en uniek. Dit is een reëel beeld, want zo hebben we allemaal verschillende borsten als vrouw. Wat de media ons voorspiegelt is niet reëel. Ik zou zeggen creëer je eigen ideaal beeld, dat wat je nu bent en wat je nu aan lichaam mag hebben.

Ik schrijf nu een stukje op reacties, die ik las:

Ongelijke borsten:

Wist je dat Angelina Jolie ongelijke borsten heeft? Wie zegt of jouw borsten mooi of lelijk zijn? Jij zegt dat!, niemand anders, oordelen of liefde voor jezelf beginnen in jezelf. Anderen zijn slechts spiegels van jou eigen beeld over jezelf.

Grotere of kleinere borsten willen:

Ik denk dat het heel belangrijk is dat je van jezelf leert houden en dat je je borsten accepteert. Als het lichamelijke klachten geeft bij zeer grote borsten kan ik me voorstellen dat je voor een borstverkleining kan gaan. In dit geval moet je oppassen, dat de operatie geen melkkanalen doorsnijdt, omdat je daarna anders moeilijker of geen borstvoeding meer kan geven. Dit kun je overleggen met je arts of lactatiekundige.

Echte schoonheid straalt van je innerlijk naar buiten en daardoor wordt je lichaam verlicht…

Ik denk dat een meisje dat uitgroeit tot een mooie aantrekkelijke vrouw en later tot een mooie wijze rijpere vrouw haar eigenwaarde uit zichzelf mag halen door zichzelf mooi, lief en aantrekkelijk te vinden. Wat anderen van je vinden is bijzaak…Hoofdzaak is dat je jezelf lieff hebt en je lichaam met je borsten erbij. Ze zijn voor een deel het uiterlijke symbool van je unieke vrouwelijkheid.

Liefs, Inanna

reactie: hoi, ik ben 17 jaar en ik heb cup f.Wat ik lees is dat er meiden zijn die er gewoon enorm veel last van hebben zo ook ik...Ik heb een vorm van reuma, dus heb al heel erg veel last van mijn gewrichten...dan kom die borsten en ook nog eens bij, ik heb vooral toen ik jonger was enorm veel last gehad van mijn borsten, veel rugpijn en ook meiden en jongens die d88 dat het grappig was om er opmerkingen over te maken. Het probleem van de rugpijn heb ik groot en deels op kunnen lossen door het kopen van goeie stevige bh's(livera verkoopt onwijs mooie sexy bh's van passionata) met een brede band, nadeel...in mijn cup maat kosten die dingen al snel een tientje of 5.... En toch, ben ik blij dat ik ze heb, als ik kijk naar die meiden die zich zo enorm schamen over dat ze niets hebben, of juist te veel ben ik blij dat ik dat kan zeggen, ik hoop dat iedereen eens in de spiegel wil kijken en zegt dat ze zich zelf mooi vind... Want elke vrouW(elke man ook btw) is een kostbaar mens... Dikke kus Mij
reactie: Hoi,
Ik ben 15 jaar en heb 70AA/A, ik ben er niet helemaal ontevreden over want ik ben behoorlijk klein (160 ongeveer) en slank, ze passen dus wel bij mij, maar ik zou toch graag een maatje groter willen. Oké ik ben pas 15 dus ze groeien vast nog maar ik zou me toch wat zelfverzekerder voelen als ik cup B had of misschien zelfs C - het moet wel mooi bij mijn lichaam passen. Nu lees ik een aantal reacties hier en er wordt een aantal keer de pil genoemd. Kunnen je borsten groeien door de pil, Of stoppen ze daardoor juist met groeien? Dat kon ik niet zo goed opmaken uit de reacties. Ik ben laatst ontmaagd en heb vanochtend voor het eerst een morning-after pil geslikt, dus ik ben wel benieuwd eigenlijk..
- xx
reactie: Hier nog een late reactie. Ik ben een meisje van 16 jaar. Ik ben 1.74m en weeg 54 kg. Toch heb ik wel cup 70 E. Mijn lichaam is niet uit verhouding ofzo, maar
Ik ben toch absoluut niet blij met die gorte borsten. Doordat mijn borsten snel gegroeid zijn zit het onder de striemen en erg stevig zijn ze ook niet. Ook heb ik veel last van mijn rug.Aangezien mijn borsten nog wel door zullen groeien naar een grote cup maat overweeg ik nu al een borstverkleining, maar wil toch wachten tot mijn borsten zijn uitgegroeid. Voor de rest ben ik een mooie meid, maar toch maken mijn borsten me erg onzeker. Telkens als ik mezelf naakt in de spiegel zie word ik verdrietig van die lelijke dingen. Nu heb ik ook een leuke jongen leren kennen, en dit word waarschijnlijk wel wat, maar de gedachte dat hij mijn borsten ook te zienGaat krijgen vind ik helemaal niks. Ik ben bang dat hij hierop af zal knappen en eigenlijk vind ik dit niet logisch, want hij valt toch op mij. En niet op mijn borsten. Ik probeer ook echt tevreden met mezelf te zijn, maar toch valt het niet mee. Ik las in één van de reacties, dat de borsten van die vrouw steviger werden toen zij fitness oefeningen ging doen. Dit ga ik zeker ook proberen. Alle reacties stellen mij toch gerust, dat ik niet de enige ben die ontevreden is. En zo kan ik ook mijn hart even luchten. Liefs Onzeker ik
reactie: hallo,
Ik ben een meid van 20 jaar en heb sinds 4,5 jaar een relatie. Ik ben rond de 1.58 en weeg 57 kilo en ik heb B70.... Ik heb me , toen ik een jaar of 15, 16 was, enorm laten beinvloeden door alles wat maar met uiterlijk en borsten te maken had. Dat heeft echt mijn kop gekost, ik durfde geen bh's te kopen want elke keer werd ik geconfronteerd met mijn maat. Ik durfde niet uit, wilde geen strakke truitjes aan, nix. Ik ging nooit zwemmen, en ik heb, wat een leuke zwemdag moest worden met mijn huidige vriend en nog een stel, helemaal verpest. Ik durfde het zwembad niet in, want dat andere meisje waar we mee waren, ad veel grotere borsten, ik dacht, moet je mij eens zien, kom ik aan met mijn cupje B70. Zij heeft tenminste borsten, waar je trots op mag zijn. Ik heb met veel moeite toch een andere gedachte kunnen ''oefenen'' en ben nu, sinds een jaar of drie denk ik, veel gelukkiger met mijn borsten. Ik draag wel vaak push up bh's ik weet dat dat eigenlijk niet nodig is, maar zelf vind ik het ook mooier, vooral met de zomer, als ik dan een truitje draag met lage uitsnede, dan denk ik, ach ik mag er eigenlijk ook best wezen.....mijn vriend vindt dat ook, die zegt, je moet er juist trots op zijn, en zegtie, ze zijn zo mooi gevormd en bla bla. Nou ja je kent het wel. Ik ga nu ook weer met plezier zwemmen, en ook met onze vrienden, en dan ga ik me niet zo achtelijk schamen als toen de tijd. Alhoewel ik best een maatje meer wil hebben, daar niet van. Maar ik heb mezelf kunnen accepteren, en het kan me ook niet meer schelen dat die modellen zo mooi slank zijn, want dat zijn ze niet. Ik zou nooit in hun schoenen willen staan, altijd wordt je op je uiterlijk beoordeeld, als je ok maar iets aangekomen bent, dan worden ze alweer afgesnauwd en moeten ze uren trainen om het eraf te krijgen, ze mogen nog geen patatje eten met vrienden, en ze zijn graatmager. En, dat vinden de meeste mannen, tenminst die ik in mijn omgeving ken, niet eens mooi. Ze houden wel van een maatje meer zeggen ze dan. Ik rij intensief paard, heb een eigen paard, en ga er elke dag heen, en ja dat zie je ook wel in je bovenbenen, maar, who care's?!?! Ik niet, ik ben er trots op, en met een cupmaat meer, zou ik denken, dan zal je er ook veel meer last mee hebben als je gaat rijden, want ik heb er ook wel last van, maar draag een een goede sport bh en dat helpt goed. Ik vind mij borsten wel mooi, ze zijn in ieder geval stevig en strak, nou, en dan vind ik het wel best. Maar ik vind een maatje groter ook wel heel mooi...maar ik ben trots op mijn ''hubbies''
reactie: Heey,
Ik ben een meisje van bijna 15 jaar en ik heb cup D, ja geloof het of niet. Aan de ene kant ben ik er heel blij mee dat ik ze heb want ik bind zo heel snel een jongen om me vinger. Maar aan de andere kant heb ik er echt een hekel aan, op school roepen ze altijd dingen naar me en ik kan niet meedoen met de gymles. Ik heb er heel veel last van, maar het feit dat dat ik heel veel jongens er mee win maakt alles goed want ik ben nogal uhm.. Ja Een jongensgek :)
Groetjes A.
reactie: Heey ik ben een meisje van 15 1,68 lang en heb nu al cup C. Met gymen is het vervelend want het beweegt nogal veel,
Verder rij ik ook paard en daarmee moet ik nu ook al een sport BH omdat het anders teveel beweegt. Mijn vriend zegt dat hij ze mooi vind zoals ze zijn maar kleiner had hij ook niet erg gevonden. Als ik uitga is het ook vervelend want al die jongens kijken alleen maar naar mijn borsten. En als ik kleren ga kopen moet ik bijna altijd een grotere maar van een truitje omdat hij ander niet goed om mijn borsten zit…
Aangezien ik nog maar 15 ben en ze dus nog door zullen groeien zit ik er nu al over na te denken om later een borstverkleining te doen. Xxx doeii
reactie: hoi
Ik ben een meisje van 15, 1.74& 51 kg. Ben héél erg slank
Ik heb cup 75A, helemaal tevreden ben ik er niet mee, ik vind
Een Bcup gewoon mooier, maar groter dan dat hoef ik ze ook
Niet dan passen ze niet meer bij me omdat ik zo tenger ben
Maar over het algemeen ben ik er blij mee en ik ben pas met
De pil begonnen en ik merk het nu al, ze zijn rond niet scheef
Allebei ongeveer evengroot, maar zowiezo, je moet blij zijn met
Wat je hebt! Of dat nou AA of F is, tenzij je er echt lichamelijke
Klachten van krijgt, ze zijn van jou en horen bij jou
reactie: Heey
Ik ben 15 jaar, 1.73 en 80D/E
Ik schaam me voor mijn borsten, bang voor afwijzing.. Vriendinnen zeggen: Meid wees blij met je jezelf, je hebt mooie rondingen! Tuurlijk maar mijn borsten hangen, grote tepels, ze hingen al meer op mijn 13e dan nu bij een vrouw van 40! Het is verschrikkelijk met sporten, ik doe aan paardrijden dus ik kan echt NIET zonder sportbh en daarnaast ook hardlopen, gaat ook niet zonder sporthb.. Ook heb ik overgewicht, zo'n 15 kilo. Ben er hard mee bezig om het eraf te krijgen en gaat me ook zeker lukken, maar nog een grotere angst voor mij.. Ze hangen nu al, en als ik dan straks 15 kilo lichter ben? Hangen ze dan op mijn knieen?.. Daarbij, ik heb dan echt lelijke borsten, maar ik heb ook niks om op terug te vallen, geen mooie buik, dikke bovenbenen en knieen, wel flinke kont maar dan weer cellulites.. Als ik ben afgevallen & dat is mooi dan zijn mijn borsten één minpuntje, terwijl ik er nu zoveel heb.. Ik moet ze gewoon accepteren, maar dat kan ik nu nog niet.. Groetjes
reactie: heyhey,
Ik ben een meisje van 17 jaar en ben 1.67 lang, ik heb kleine borsten cup 75A en ben daar ook wel eens onzeker over. Vooral als het gaat om vriendjes hebben. Ik ben zelf heel gemakkelijk met contacten leggen ik heb dus wel al een paar vriendjes gehad. Verdr heb ik een goed lichaam, plat buikje, ronde volle billen, mooie benen dus daar schaam ik me echt niet voor maar als het om me borsten gaat wel. Ik zeg wel eens tegen mezelf: Doe is normaal jo, ze zijn 2 handjes vol maar toch is het moeilijk..
reactie: hey hey
Ik ben nu 18 jaar ben 1.58m en heb maatje 75B en ben er best tevreden mee..en me vriend trouwens ook;)
Maar toen ik een jaartje of 14was had ik nog helemaal niets en alle andere meiden uit me klas wel..en als we dan gym hadden schaamde ik me echt heel erg maar toen ik ongesteld werd begonnen me borsten ook te groeien en kreeg daardoor veel last ervan. Nu heb ik dus 75B en af en toe nog steeds groeipijnen maar ook al zoude ze niet meer groter worden of helmaal niet gegroeid zijn, zou ik als nog tevreden met me zelf zijn. Want ben zoals ik ben en als je dat niet aan staat dan kijk je maar de andere kant op..dus als je in de spiegel kijkt kijk dan niet alleen naar je min punten (als je dus ontevreden bent over je borsten) en zijn nog meer mooie dingen aan je lichaam..Dus wees jezelf er zijn al genoeg anderen...je hoeft niets aan je te veranderen iedereen is mooi ... Groetjes.....
reactie: hoi,
Ik ben een meisje van 16 en ik heb een paar weken geleden een borstverkleining gehad en ik ben daar echt blij mee want ik had een absurt grote cup van 75I. Eerst was ik vorig jaar naar de huisarts geweest en die heeft me doorverwezen naar een soort-van-fysiotherapeut maar die kon me niet helpen want die wou me houding veranderen maar dat heeft echt totaal niet geholpen. In die tussentijd wert ik er op school erg mee gepest en nagestaart als ik ergens nieuw was. Ik ben van het voorjaar van huisarts veranderd en ben met de vraag voor een verkleining ook naar die gegaan en die heeft me gelijk doorgestuurd en zei niet in tegenstelling tot me vorrige dat ik eerst 18 moest zijn. Ik ben erg snel behandeld en er echt blij mee. Ik ben verder nog niet echt nar school geweest maar de mensen die het hebben gezien hebben allemaal gezegt dat het echt beter is geworden en dat het erg mooi staat. Ik hoop dat het pesten nu over is. Voor alle mensen die dit lezen ik hoop dat als jullie wat willen veranderen jullie ook mensen hebben die achter je staan want anders is het echt heel zwaar. En denk goed na voordat je het doet wil je het wel echt???? Ben je daar nog niet over dan moet je het echt niet doen want als je er zelf niet voor 100% achter staat dan krijg je er later misschien spijt van en dat moet je niet hebben. En als je nog geen 18 bent maar je er echt depressiev van word en niks meer durf ga dan gewoon naar je huisarts en is het iemand die echt de ernst vaak van het probleem niet ziet ga dan naar het zieken huis en kijk wat je daar kan doen anders word je er ook niet blijer van maar onthoud goed je moet er wel volledig achter staan anders echt niet doen want je krijgt spijt geloof me ik weet hoe het voelt (ook al stond ik er wel acher).
reactie: hejj ik ben een meisje van 14,1.68 en ik heb 75C en maat 38
Meestal zegt mijn vriendin dat mijn borsten veeeeeel te groot zijn
Maar ach jah,wat weet zij nou. Ik ben er trots op. Meestal kijken jongens alleen maar naar mijn borsten
Maar dan denk ik gewoon "die is me dan toch niet waard"
Op mijn 11 droeg ik nog van die topjes maar op een gegeef moment
Ging het allemaal zo snel! In groep 7 nog topjes en in groep 8 een B
Toen zag ik dat B te klein werd en eind eerste jaar op de middelbare
Moest ik toch een C. Eerst schaamde ik me er soms nog voor. Maar ik begin steeds meer door te krijgen dat ze gewoon een deel van mezelf
Zijn en ik wil ze nu ook niet kwijt! Ik heb er ook nog nooit last van gehad. Mijn moeder en tantes zijn ook niet zo groot en hebben heel wat. Mijn tante bijv. Is een vrouw van 1.65 met een 80D en maat 40. Mijn moeder is 1.72 en heeft DD. Ik maak me er niet zoveel zorgen over wat het zal worden. Tjah met gym gaat het soms nog moeilijk want als ik ren krijg ik al gauw reacties
Van jongen die het maar niet kunnen laten,dan zeg ik: watnou zijn we jaloers,nee toch! Maar gelukkig zijn er nog jongens die me accepteren zoals ik ben en die
Het niet alleen maar gaat om dat wat er in mijn BH zit! Kuzzz
A.
reactie: Ik ben 18, 1.62m en heb cup A. Ik ben wel eens onzeker over mijn borsten. Dan heb ik het gevoel dat mijn borsten te klein zijn in verhouding met de rest van mijn lichaam. Ik heb namelijk wel dikke billen en mijn buik is ook niet superslank of zo. Sinds ik met een meisje (met cup D) naar bed ben geweest is het wel minder geworden. Ze vond mijn borsten helemaal geweldig en dat gaf me een goed gevoel. Bovendien denk ik maar zo: als er jongens in me geïnteresseerd zijn, is het in elk geval niet vanwege mijn 'dikkuh tietuh'!
reactie: Ik ben 16, heb cup F aan beide borsten en ik onderga 1 februari een borstverkleining vanwege m'n rugklachten. Ik haat m'n borsten maar ik hoop dat dat gaat veranderen
reactie: hallo,
Ik ben 17 en heb cub A. Ben er altijd wel blij mee geweest, omdat ik dacht die groeien wel. Toen ik aan de pil ging, hoorde ik dat je daar dus ook misschien een cupmaat grote borsten van zou krijgen, ik dus niet. Ik denk vaak aan borstvergroting, maar ik ben te bang voor de operatie en het eindeffect vind ik wel nep, maar onder een t-shirt ziet het er mooier uit. Tijdens mijn relatie met een jongen, had ik er erg moeite mee om met mijn borsten bloot te gaan. Tijdens de eerste keer, had ik zelfs mijn bh aan. Het klinkt echt heel gek, maar ik voelde me echt te onzeker. Gelukkig heb ik goede vrienden die zeggen dat ik me nergens zorgen over hoef te maken, maar ik zou zo blij zijn met een cub B, ook voor in de bikini of strapless topjes. Want bikinis zonder cup is geen succes als je A hebt, tenzij je er echt tevreden mee bent. Voor alle meiden of vrouwen die ook cub A hebben en mij de voordelen kunnen vertellen (behalve handig tijdens sporten, gaan niet hangen en minder kans op borstkanker), zou ik die graag willen horen. Liefs Cup A
reactie: Borsten, klein, groot, peer of spits maakt niet uit. De waarheid is dat er maar weinig vrouwen zijn die tevreden zijn over hun borsten. Ik heb veel vriendinnen, en er is er maar één die zegt dat ze tevreden is. De waarheid is ook dat er maar weinig vrouwen rondlopen met daadwerkelijk "mooie appetijtelijk borsten". Net zo min als dat er vrouwen zijn met 'n maatje 34. Waarom bestaat er geen plastische koorts over hangende testikels!! Ooit heb ik gevreeën met 'n man die nadat ik hem de bons had gegeven, beweerde dat ik borsten had die er gebruikt en uitgelebberd uitzien. Ik ben 33 en heb borstvoeding gegeven. Ik was zo van streek dat ik serieus ging denken aan een corrigerende operatie, om zoiets nooit meer te hoeven horen. Zelf vind ik ze niet mooi meer. Ze zijn van 'n cup c naar 'n cup b geschrompen, en zijn ook nog gaan hangen. Ik vind ze soms zo lelijk dat ik niet in mijn blootje durf rond te lopen, al ben ik helemaal alleen. Ik vind mezelf mooi en heb een goed figuur, maar het feit dat mijn borsten niet meer zijn wat ze waren zorgt ervoor dat ik niet eens meer uit de kleren durf te gaan tijdens het vrijen. Ook ik ga gebukt onder het 17 jarige jeugd ideaal waar de media ons mee bombardeerd. Ik schaam me hiervoor, dat ook ik me laat beïnvloeden, en hoop nooit daadwerkelijk onder het mes te gaan. Veel succes, S.
reactie: Wat je niet hebt, kan ook niet gaan hangen. Bovendien, vraag een man wat hij het belangrijkste vind, borsten, billen of benen en ik kan jou verzekeren dat 80% van de mannen billen zegt.
reactie: Hallo, ben een meisje van 22. Heb nu 75b, vroeger, vanaf tiener tot mijn 20ste had ik altijd de kleinste maat, 70a en was er best tevreden mee. Ik ben nu aangekomen dus heb nu een grotere maat. Als ik naar de vrouwen in Amerika kijk en op de catwalk, dan zie ik niet veel verschil met hun en mijn lichaam van toen. Ze hebben allemaal kleine borsten. En zo niet, wat dan nog? Mijn zus en mijn moeder lachten me altijd uit, omdat ik 'niks' had, en nu ik ben aangekomen hoor je dan praatjes: zo zo, ze heeft borst gekregen. Ik voelde me toen best rot. Maar ik ben wel de enige onder ons die getrouwd en gelukkig is nu. Ik vind zelf dat mensen zich niet zo druk moeten maken. Ik ben een tijdje geleden getrouwd en mijn man is ZEER tevreden over mijn borsten, dat zegt hij elke keer in de douche of in bed en hij geniet er erg van. Dus meisjes die kleine borsten hebben, WEES BLIJ ermee. Het is helemaal niet erg, je moet niet luisteren naar wat anderen je zeggen, je borsten zijn hartstikke mooi!!!
reactie: Ik ben 20 jaar, 1.75 en weeg 60 kilo. Ik heb cup AA en ben daar nooit tevreden mee geweest. Al op jonge leeftijd had ik er veel last van en ik heb vanaf ongeveer mijn 12e niet meer gezwommen (tot afgelopen zomer). Ik draag opvul bh's waardoor het lijkt alsof ik een normale maat borsten heb... Ook toen ik een vriend kreeg mocht hij mijn borsten niet zien omdat ik mij er zo voor schaam(de). Omdat ik geen geld heb om een borstvergroting te doen heb ik dit nog niet gedaan maar in de toekomst ga ik dat zeker doen. Ik heb wel geprobeerd om het vergoed te krijgen via de verzekering maar die hebben mijn verzoek meerdere malen afgewezen (dit wordt niet meer vergoed). Inmiddels heb ik al een tijd een hele leuke vriend en hij vind me gewoon mooi zoals ik ben.
reactie: Ola! Ik dacht; laat ik ook eens reageren. Ik ben 21 en ben opzich wel tevreden met mijn C-cup. Alleen is het zo dat ik in korte periode dikker ben geworden en daarmee dus ook mijn borsten. Geen probleem, maar wat dus niet leuk is, is dat ze nu ook een beetje zijn gaan hangen.. En ik dus overweeg om een borstlift tegaan doen. Mijn vriend vind het niet nodig, zolang ze maar niet helemaal naar 'het zuiden' hangen.. Dit is dan ook gelukkig niet het geval.. Maar toch.. Een leuke triangel bikini is voor mij dus niks.. Groetjes!!
reactie: Beste trendstyle,
Het lijkt me wel eens leuk een wat positiever bericht te sturen.Ik ben 26 en heb al jaren dezelfde cupmaat 70C. Ik ben er helemaal blij mee en heb ik nog weinig andere berichten gehoord van mannen. Mannen zijn over het algemeen blij eens een vrouw te hebben die echt blij is met haar borsten, ook al zijn ze niet super groot of lekker klein. Het gaat er gewoon om blij te zijn met de borsten die je hebt gekregen, of ze nou groot zijn of klein, ongelijk of gelijk, wit of bruin, hangend of niet, met grotere of kleinere tepels. Elke maat en vorm heeft namelijk z’n voordelen. Met kleine borsten kan je lekker al die laag uitgesneden shirtjes aan, zonder dat je moeilijk hoeft te doen vervelende bh-bandjes te laten verdwijnen. Grotere borsten hebben weer het voordeel dat je een jurkje goed op kan vullen en je taille al snel iets smaller lijkt. Ik zou zeggen ga niet snijden in iets dat echt uniek en van jezelf is, behalve als je er echt fysiek veel last van hebt. Als je eenmaal hebt laten snijden krijg je nooit meer je eigen unieke zelf terug. Kus
reactie: hey, ik ben een meisje van 19 jaar, 1.70 lang en cup 75 E. Ik had op mijn elfde al cup B en heb daar veel 'reacties' op gehad toen. Ik heb heel vaak kleinere borsten gewild vooral omdat ze nogal zwaar zijn. Ze zijn ook ongelijk maar het voordeel is dat dat minder opvalt als je een grotere cup hebt. Ik heb altijd leuke truitjes willen dragen maar die staan nou eenmaal niet bij grote borsten. Ik heb ook een hekel aan de reacties die je erop krijgt, alsof dat alleen belangrijk is aan je. Gelukkig kan ik dit camoufleren doormiddel van mijn kleren. Ik heb ook altijd moeite met het kopen van bh's, die kosten meestal tussen de 80 en de 90 euro. Hetzelfde met een bikini, daar moet je al snel 130 euro voor betalen. Maar uiteindelijk passen ze wel bij mijn figuur en ik denk dat ik niet mezelf zou zijn met een B cup. Ik heb door mijn borsten een zandloperfiguur en dat vind ik wel ok, zonder lijk ik waarschijnlijk een stuk dikker. Ik heb het geaccepteerd dat ik ze heb en eigenlijk ben ik er nou ook wel blij mee. Groetjes.

reactie: Hai, hier ook nog even een reactie van mij. Ik ben 40, moeder van 4 kinderen, 1.75m en 62 kg. Momenteel heb ik 75B, maar dat is niet altijd zo geweest. Als tiener had ik niet veel 70 B en na ieder kind kreeg ik een maatje meer, zodat ik uiteindelijk 75DD/E had. Deze grootte heb ik jaren gehad. Totdat er heel veel gebeurde in mijn leven en 30 kg afviel van ellende. Nu zijn mijn borsten zoals ik al eerder noemde 75 B. Op zich niets mis mee maar het vel wat er omheen zit heeft nog wel de maat 75DD/E. Wanneer ik gewoon rechtop sta zijn mijn borsten parmantig en nog best rond van vorm. Maar wanneer ik beweeg zie je dat er ruimte in mijn vel zit. Hoewel ik het duidelijk met eerdere sprekers eens ben, dat het niet om de verpakking gaat maar om de inhoud, vind ik het toch een heel moeilijk punt. In mijn kleding heb ik een mooi lijf. Alles in proportie, maar op het strand en tijdens het vrijen kan ik me heel ongemakkelijk voelen. Dan word ik weer geconfronteerd met een uitzicht wat mijzelf niet bevalt. Zelfs de goedkeurende blikken van mensen op het strand en de liefdevolle uitspraken van mijn vriend kunnen deze gevoelens niet wegnemen. Ik ben er nog steeds niet uit. Moet ik gewoon blij zijn met mezelf en het laten voor wat het is, of kies ik toch voor een correctie om die momenten van onzekerheid en onvrede te ontlopen. Tja,. . . . . . . . . . Wie zal het zeggen

Eeuwig twijfelaartje

reactie: hallo die jongen van 12 weer , mijn stiefzusje zit ook met zo'n probleem ze is 11 en heeft cup c bijna cup d en dat vindt ze best ku* want alle meisjes uit haar klas hebben nog geen borsten en dat vind ze niet echt leuk ze zou liever willen dat alle meisjes uit haar klas even grote borsten hebben
reactie: hoi
Nou ik hier al jullie reacties lees dacht ik van ik zal zelf ook maar eens reageren. Ik heb erg veel last van mijn borsten het is namelijk 70f/g en ik ben pas 14 jaar
Alle jongens vinden het natuurlijk helemaal niet erg maar het staat gewoon niet bij
Mijn lichaam ik ben namelijk vrij dun en dan staat het erg nep. Ze zijn ook erg zwaar en ik heb geregeld last van een zere rug naar een zware dag
Ik heb overwegen om een borstverkleining te nemen maar daar moet je een stuk ouder voor zijn
En uitgegroeid dus de kans is dat ze nog meer gaan groeien. Ik denk dat ik op latere leeftijd nog wel een neem want de pijn is soms nu al ondraagelijk.

reactie: Hey meiden

Meiden toch.. Ikzelf ben 24 jr en Ik ben heel erg sportief.. Dus ben heel erg blij om mij borsten.. Verder ben zelf lesbisch. Maar wat is er nou probleem met jullie borsten ? Nou ene vinden lelijk en andere vinden te groot. Ik kan dat allemaal indenken , maar ik interseer niet hoe groot mijn vriendin ;s borsten. Echt niet. Maar in het hart , liefde waar ik juist graag inkijk. Tja jongens en meisjes kijken vaak naar uiterlijk , als iemand ontmoeten. Echter als elkaar leren kennen ineens vinden elkaar niet meer leuk, hoe komt dat ? Niemand vraagt om uiterlijk of wat voor reden jullie relatie uitgegaan? Niemand vraagt het af. Maar Ik reken het op dat jongens echter niet om het borsten kijk, ofzo . Meer mee te maken om persoonlijke karakters . Kijk Iedereen weet dat blondies is in , en met grote pamela anderson tieten . Maar Je moet ook innerlijk en karakters aan kunnen. Als liefde niet groeit dan is het over. Als liefde groeit zal hij ook er niks over je tieten eisen ofzo. Kijk heel klein reden is borsten om vergroten , is als het echt nodig is.. Dan vind ik oprecht. Verder Ik vind niet erg als cup B heb.. No problem , ik kan heerlijk sporten en paardrijden , ook voor mij werk is handig. Verder ben ik gewoon zeer aantrekkelijk uitdrukking knappe verschijning.. Ondanks geen grote tieten, toch ik krijg aandacht van vrouwen en mannen. Voor mannen is het jammer omdat ik lesbisch ben...

reactie: Hai! Ikzelf ben 20 jaar, 1.79 meter en heb cup 70 B. Ik geef toe dat ze niet gigantisch zijn, maar ik ben er zeer tevreden mee. Het enige waar ik me aan stoor is dat er in mijn maat weinig bh's te vinden zijn. En dan bedoel ik dat in de zin van: weinig niet-voorgevormde bh's zonder vulling. Ik vroeg laatst in de een lingeriezaak om een niet-voorgevormde bh in mijn maat zónder vulling en zónder kant. Die bleken er dus gewoonweg niet te zijn in die winkel :s Dat vind ik dan weer een beetje jammer. Wat de mannen betreft; ik denk dat smaken verschillen. De een wil ze zus, de ander zo en de anderen maakt het niets uit. Het laatste wat je moet doen als vrouw is je druk maken over hoe mannen over jouw voorgevel(tje) zullen denken. Ik heb best veel mannelijke vrienden en heb het 'borstenitem' ook eens op tafel gegooid. Ze zeiden me allemaal dat de grootte/vorm niets uitmaakte. Ik ken ook een jongen die wat dat betreft erg kritisch is, maar dan alleen bij het uitzoeken van een 'one-night-stand', dus niet in n vaste relatie. Conclusie: zolang jij er zelf blij mee bent, ben jij zelf tevreden en vind híj óók alles oke (and that's the way it should be ;)).
reactie: Tja borsten het is wat!! Ik ben dus helemaal niet tevreden met de mijne, ben 26 jaar en heb amper borsten. Das voor mij heel moeilijk, vind mezelf lelijk. Bekijk mezelf nooit in de spiegel want ik walg ervan. Mijn moeder had ook niets en heeft neppers. Dat had ze me ook nooit verteld. Ik hoorde het van een collega van me en “ik zag mijn borsten dus ook nooit meer komen!!
”Dacht altyd dat ik een laatbloeiertje zou zijn, maar toen ik dat hoorde van mam viel mijn droom in duigen. Ook vroeger werd ik veel geplaagd, en ik heb mijn favoriete sport opgegeven. Stopte met zwemmen en mijn zelfvertrouwen is ontzettend gedaald tot vandaag de dag.
reactie: HeY
Ik ben een meidje van 17, ik heb een vriend maar vind het soms toch gek dat hij mij
Kan acceptere zoals ik ben want ik heb een borst van cup C en andere is Cup A
Ik schaam me er erg voor, want mijn vriend had gevragen of ik mee op vakantie ging met een
Hele groep jongen en 2 andere meisjes. Maar dat durf ik niet k ben bang dat ze me gaan uitlachen.. Mijn vriend heeft er geen probleem maar ik vind het moeilijk om te acceptere dat hij t zo goed vind. Ik zelf wordt er heel onzeker van en bang dat iemand het ziet. En zeker met een bikini zie je het super goed,
Maar gelukkig het je tegenwoordig ook gewoon silleconen voor in je BH het nadeel van die silleconen is dat het
Heel er zweet. Daarom ga ik over een jaar er iets aan doen ik ben daar heel zeker van. Groetjes H.
reactie: hey ik ben een meisje van 17 jaar en heb een maat 75A maar ik heb 2 verschillende borsten je ziet het verchil toch wel en schaam me erg hard voor en denk altijd waarom heb ook ni zo mooie borsten en gelijke borsten heb schrik als ik een vriendje heb en die ontdekt het dat hij mij niet meer gaat willen
Mijn moeder zegt dat ik anders later een borstvergroting moet laten doen maar twijfel wel
Ik wil alleen dat ik mijn borsten kon accepteren en er durven voor uit komen als ik een vriend zou hebben. Groetjes twijfelaar

reactie: Hallo dames, ik ben een man van 50 en mijn leven is een opeenvolging van vele korte relaties. En zo heb ik borsten in alle geuren en kleuren mogen meemaken. Het inleidend verhaal kan ik bevestigen: AA-cup of G/H-cup: het maakt niets uit. Ik ben een groot liefhebber van o.a. Borsten en heb ze allemaal geapprecieerd! In mijn relaties waren er ook vrouwen ZONDER borsten ... En - je gelooft het of niet - dit vond ik heel erg sexy. Dit is echt speciaal. Het is echt jammer dat jullie dames (jong en oud) je zo laat beïvloeden door stoere praat en reklame. Hetzelfde geldt trouwens voor mannen. Wees blij hoe je bent: dan kun je leren. Het is zoveel fijner om door het leven te gaan. Zelf ben ik van het gemiddelde type man, noch stoer, noch mietje. Vrouwen vallen vooral op mijn humor, mijn vlotte sociale omgang, mijn vertelkunst. Ik krijg regelmatig wel te horen dat ik best wat gespierder mag zijn, dat ik wat onder de zonnebank moet gaan liggen, enz. Uit deze aanbevelingen dat ze mij willen "verbeteren" besluit ik dat ze mij dan al appreciëren zoals ik ben, en dus best wel zien zitten. En ja hoor, of we nou tussen de lakens belanden of gewoon vrienden zijn, het uiterlijk is een onderdeel, voor de ene wat belangrijker dan de andere, maar niet het hoofdcriterium. Er zijn homo's die mij aardig vinden, lesbische vrouwen, en - gelukkig voor mij - genoeg hetero's. Dames en meisjes: laat je emotioneel niet overhoop halen door die zgn C-cup, je bent gewoon jezelf en aardig voor die ene (en dat zijn er meer dan 1) en daar valt die man/jongen op. Zat er bij mijn geliefden een vrouw met een wat hakige neus tussen, dan vond ik die hakige neus zelfs aardig nadat ik haar beter had leren kennen. Beelde ik mij in dat zij een 'wipneusje' zou hebben, dan was zij gewoon diezelfde vrouw niet meer. En wie garandeerde me dan dat ik op haar gevallen zou zijn? Tot besluit: op elk potje past een dekseltje, en er zijn zoveel smaken in de wereld, in Nederland, in België, ... Waar je ook bent. Het heeft weinig zin om jezelf te associëren met die zgn "modelvrouwen" uit het modewereldje. Ik ken er namelijk enkelen van, en denk je dat zij zich altijd OK voelen met het lichaam (en borsten) dat ze hebben? Je zou ervan staan kijken hoeveel frustraties zij hebben over hun lichaam. Ga voor de spiegel staan en zeg aan jezelf: ik ben perfect zoals ik ben! Niet meer en niet minder! En vele mannen die ik ken denken er net zo over! Geniet van het leven, geniet van jezelf zoals je bent.

reactie: Hallo, ik dacht laat ik dan toch maar eens reageren... Ik ben een meisje/vrouw van 19 jaar ik heb nu cup DD, terwijl ik zelf maar 170cm lang ben en net van me ondergewicht af ben. Ik was altijd iets te licht. Maar hierdoor lijken ze eerlijk gezegd dus nog groter, helaas groeien ze ook nog steeds, ik rijd veel paard, dat hobbelt natuurlijk nog al, hierdoor had ik op me 17e een sportbh nodig... Het doet nog steeds pijn. Ik irriteer me nogal veel aan me tieten, als ik leuke truitjes ga passen voor het uitgaan ofzo heb ik maat m nodig, maar als ik dan kijk hoe het staat, lijkt het alsof me shirtjes opknappen staan, dus heb ik eigenlijk maar L tot zelf XL nodig!! Verder ben ik een echt paardenmeisje. Hierdoor doe je veel lichamelijk werk, heb dus ook steeds vaker last van me rug en dat is echt niet alleen maar door het werk. Ik heb een holle rug en ik merkte laatst, dat ik steeds holler begin te staan, dat is natuurlijk ook best logisch, want zo'n portie tieten weegt ook wel wat... Als ze nog veel doorgroeien, zal ik toch echt serieus moeten gaan nadenken over een borstverkleining, want voor mij zijn er eigenlijk bijna geen voordelen aan me grote tieten. Tijdens het stappen, kijken de jongens vaak eerst naar me tieten, terwijl ik toch echt meer ben dan 2 hobbels op me lijf... Me vriend zegt dat het hem niet uitmaakt, zolang ze maar gewoon mooi zijn... Hij vindt het op zich wel grappig dat ze nog steeds groeien... Gooi een handdoek naar me en hij blijft hangen op me borsten, nou dat drukt me alleen maar met me neus op de feiten... Ik dacht dat jullie misschien ook wel eens deze kant van het verhaal moesten horen... Daag
reactie: Hoi,

Ik ben 17 jaar en heb een c en een b cup. Over drie weken wordt dit gecorrigeerd door middel van een borstvergroting. De voornaamste reden hiervoor is dat ik me erg onzeker voel over mijn borsten wanneer ik in mijn bikini loop, en BH’s kopen. Is ook echt een ramp! Ik ben eigenlijk benieuwd hoe mensen hier tegenover staan.. Groetjes F.

reactie: Hallo,

Met mijn minder dan A-cupje was is doodongelukkig. Op mijn 34e heb ik een borstvergroting laten doen en ben er heel erg blij mee.

Had gehoopt dat er met de zwangerschappen iets zou blijven zitten maar helaas.

Van mijn man hoefde het niet zo nodig, was tevreden met hoe ik eruit zag. Dus puur voor mezelf gedaan. Natuurlijk is hij er wel blij meeJ

Ben veel zelfverzekerder geworden en dat straal ik dus ook uit. Die uitstraling had ik nooit.

Er gaat ook een wereld open wat kleding betreft. Soms wilde ik dat ik het eerder had gedaan, had me heel wat verdriet bespaard.

reactie: Hoihoi,
Misschien een beetje laat, maar ik moest toch even reageren. Zelf ben ik 19 jaar, 1.72 lang, ik weeg 60 kilo en ik heb 75A. En ja, daar ben ik tevreden mee. Ze zijn mooi en passen bij mijn lijf, hoewel een andere cup ook niet lelijk zou zijn. En ook mij kost het soms moeite om een bh te vinden, want alles is voorgevormd en dat past mij om mysterieuze redenen niet. So what? Ik denk dat we mannen moeten geloven als ze zeggen dat ze van kleine of grote borsten houden. Zeg nou zelf, iedereen heeft toch een bepaalde smaak qua uiterlijkvan het andere geslacht? Wij vrouwen vallen toch ook niet massaal op mannen met een bepaalde biceps-omvang of zo? De een wil ze mager, de ander heeft liever een bijna-body-builder. Daarbij, kijk eens naar je moeder/tantes. Die zijn toch ook prima aan de bak gekomen met (waarschijnlijk) dezelfde cupmaat als jij? Ik denk dat ons grootste probleem is dat wij vrouwen ons onder elkaar zitten op te hitsen over eventuele smaak van mannen. Een gewoonweg gemeen voorbeeld is de reactie van iemand die haar borsten heeft vergroot want 'kleine theezakjes nodigen echt niet uit tot seks'. Nou jaa! Praat de rest even een complex aan! Als jij dat mooi vindt, prima. Als jouw man dat ook mooi en lekker vindt, nog beter, ik ben blij voor je. Maar mijn vriend betrekt mijn kleine borstjes ook met liefde bij de seks en daar genieten we allebei van. Mijn motto: wees lekker blij met wat je hebt en zeg tegen je vriendinnen wat de positieve kanten van hun borsten zijn. Wacht maar wat voor bewonderende woorden je te horen krijgt over die van jou! Dikke kus
reactie: Nou ik als man zijn heb geen probleem met grote of kleine borsten,je kijkt er toch automatisch naar. Wat wel op valt is dat de jeugd steeds grotere borsten krijgen en dit lijkt me vervelend met sporten. Wat wel heel sexie is dat sommige meiden die kleintjes hebben dus geen bh dragen en dat is voor een man wel een lekker uitzicht. Maar meiden of ze nou klein of groot zijn,wees er trots op en gebruik ze ook bij de sex. Groet.
reactie: Hoi,

Ik ben 19 jaar, 1.76 m groot en heb cup 70G/H. Toen ik een aantal jaren geleden een bh van cup D moest kopen baalde ik al erg. Ook schaamde ik me er voor. Toen wist ik nog niet dat ik er nog een aantal maten bij zou krijgen. Ik krijg, en heb er heel vaak opmerkingen over gekregen. Dan werd er bijv. Door een vreemde "dikke tietuhhh" geroepen. Ik ben dit wel steeds minder erg gaan vinden, omdat ik er wel mee leerde omgaan, maar toch ga je je dan bedenken of het wel normaal is. Ook had ik een tijd het gevoel dat jongens alleen maar om mijn borsten in me geinteresseerd waren. Daarom nam ik het ook nooit zo serieus als een jongen me aansprak in een café. Ook bh's en bikini's vinden was altijd een drama. Ik heb trouwens ook heel lang in een veel te kleine bh rondgelopen omdat ik niet kon geloven dat ik weer een maat groter nodig had. Maar ongeveer twee jaar geleden heb ik een winkel ontdekt voor grote maten. Die hebben ook bh's en bikini's in een grote maat met een kleine omvang. Echt een ideale winkel. Maar... Het is hardstikke duur (80 euro voor een bh...). Ik ben altijd gewoon gaan zwemmen, en dan probeerde ik me zo weinig mogelijk aan te trekken van wat anderen zouden kunnen vinden of konden gaan zeggen. Dit is me redelijk goed gelukt, al voelde ik me nooit volledig op mijn gemak, en moest ik altijd opletten of het allemaal goed bleef zitten. Verder heb ik geen last van mijn rug in de vorm van pijn, maar ik heb altijd erg gespannen schouders. Ik denk dat dit ook te maken heeft met mijn grote borsten. Sporten ging steeds minder goed. Ik heb nog een tijd geaerobict met cup F, maar dat was echt geen pretje. Over een borstverkleining ben ik ongeveer een jaar geleden serieus gaan nadenken. Een vriendin van mij wist dit en had een foldertje over een borstverkleining meegenomen toen ze die op haar werk had zien liggen. Toen ben ik naar de dokter gegaan omdat ik wel een gesprek met een plastisch chirurg wilde om er nog meer over te weten te komen. Dit was een fijn gesprek. We zijn gaan informeren of het vergoed zou worden en dat was gelukkig het geval. In februari is het zover... Ik word geopereerd met een nieuwe techniek waarna je bijna zeker nog borstvoeding kan geven en het gevoel in de tepel verdwijnt niet. Ik zie wel een beetje tegen de operatie op, maar ik word al helemaal blij als ik aan het resultaat denk. Dan denk ik: "volgende zomer kan ik in een hele mooie bikini trots over het strand lopen zonder me ergens druk over te maken". Ik kan eigenlijk niet meer wachten...

reactie: Hey mensen, hier mijn reactie: Ik ben 18 jaar, 165 cm en heb een cup vanD/E, dit verschilt per BH. Ik ben hier redelijk tevreden mee maar soms is het ook lastig. Vaak heb ik er "last"van als ik uit ga. Veel jongens geven mij dan aandacht maar dat is dan maar om 1 ding want ze kijken dan verder ook nergens naar. Ik heb ook een vriend en die is er natuurlijk wel helemaal blij mee. Ik heb een hele tijd gehad dat ik erg veel pijn in mijn rug had en toen heb ik er ook over zitten denken om een borstverkleining te doen maar heb het gelukkig niet gedaan, want ik heb er nu weinig last van, dit komt ook omdat ik nu aan het trainen ben. Groetjes

reactie: hoii ik ben 20 ben 1.70lang en heb cup 85-c en ben er ook heel erg trots mee nouja mijn vriendin ook namelijk want die ken er niet van af blijven hihi kuskus maria
reactie: hey,
Ik heb het artikel net gelezen. En ik heb zelf echt hele kleine borsten,
Hierdoor durfde ik in de zomer ook bijna geen bikini aan omdat alle meiden die ook jonger waren dan mij al borsten hadden. Waar ik eigenlijk nogal jaloers op ben. Ik zou graag grotere borsten willen, aar ik ben pas 15 en heb nog niet de pil dus ze zullen nog wel groeien. Ik heb altijd gedacht dat de (meeste) jongens/ mannen op grote borsten vallen en daarom ook wel bh's met opvulling gedragen zodat het leek alsof ik ook wat had. Maar dan hou je jezelf alleen maar voor de gek.nu heb ik sinds een paar weken een vriend en ik heb zelf zoiets van hij kan elk meisje krijgen en toch heeft hij mij gekozen. Ik heb een vriendin en die heeft cup c terwijl ze de pil net heeft en ook pas 15 is maar sommige jongens bij mij in de klas vinden dat eigenlijk alweer te veel bij haar. Elke keer als ik over borstvergroting nadenk voor later denk ik eraan dat het nog groeit en het eigenlijk niet zoveel uit maakt of je groot of klein hebt. Misschien is het wel soms beter dat je minder hebt, want dat vind ik zelf dat als je kleine borsten hebt en je hebt toch een knappe/ populaire vriend of wat dan ook dat het niet om de grote gaat bij je borsten voor diegene maar om je innerlijk. En bij meiden met grote borsten die dan met een super knappe jongen lopen heb ik soms zoiets van het gaat hun misschien alleen om de grote en niet om de meid zelf. Kuskus
reactie: goeiedag weer lezers. Het is man P. Van 20jr. Weer. Ik wilde even een reactie plaatsen op het meisje van 17 die niet tevreden is met haar borsten en denkt dat ze daarom geen vriend kan krijgen. Ik kan je vertellen dat je dat maar inbeeld hoor. Ik vraag mezelf ook vaker af waarom ik nooit eens aandacht krijg van dames waar ik op val. (en laat ik erbij zeggen dat dit molligere meiden zijn die gewoon een fijn figuurtje hebben) en dan zeggen ze ook tegen mij altijd, "jou tijd komt nog wel" en dan heb ik ook altijd zoiets van... Praat geen kwats. Maar één ding heb ik wel geleerd tot nu toe. Elke 'soort'meid groot,klein, dik,dun, rondborstig,kleinborstig, blank,donker, etcetcetc. Vind altijd wel een jongen/man die haar leuk vind voor wie ze is en dat zal jou dus ook zekerweten gebeuren. En dan ziet hij niet meer een meid met kleine borsten, maar dan ziet ie een leuke meid waar hij het goed mee kan vinden. En dan neem je zo iemand voor wie ze is. Dus ik zou gewoon zeggen... Ben gewoon blij met wat je hebt. Want als je zelf inderdaad denkt dat je er best mag wezen (niet eigendunkerig bedoeld dus) dan zal dat ook echt wel zo zijn ook al heb je misschien weinig borsten. Iig veel succes en plezier nog met je leven en maak je maar niet al te druk. Groetjes P.
reactie: Ik ben een meisje van 17 jaar en heb weinig borsten. Ze begonnen op mn tiende/elfde te groeien, maar veel gegroeid hebben ze niet. Ik ben er ook niet tevreden mee. Op tv zie je al die vrouwen met zulke grote borsten en dan wil jij zulke dus ook. Ook in mijn omgeving zie je veel meisjes met grote borsten. Ik schaam me gewoon voor mijn borst, ik kan er niks aandoen. Ik ben dan 1 m 60 lang en heel slank, dus grote borsten kan ik gewoon niet hebben. Mijn zus heeft namelijk ook kleine borsten. Maar ik geef toe dat je beter slank kan zijn met kleine borsten, dan dik met grote borsten. Op tv zie je wel vrouwen die én slank zijn én grote borsten hebben. Dat is toch niet mogelijk? Als je slank bent, kun je toch geen grote borsten hebben? Het lijkt ook wel dat ik de enige ben die kleine borsten heeft. Na al die reacties die ik heb gelezen, weet ik nu wel beter. Ik heb bijvoorbeeld niet eens een bh nodig, heel vaak draag ik er gewoon geen. Terwijl je op mn leeftijd er eigenlijk wel een zou moeten dragen. Veel mensen zeggen dat ik wel uitstraling heb, maar toch denk ik dat je beter lelijk kan zijn met grote borsten. Jongens/mannen kunnen wel zeggen dat ze liever kleine borsten willen, ik geloof er niks van. Elke man wil een vrouw met grote borsten, omdat ze dat nou eenmaal interessant vinden. Maar als ze natuurlijk moeten kiezen uit een lelijke vrouw met grote borsten, denk ik ook dat ze eerder kiezen voor een knappe vrouw met kleine borsten. Op mn vorige school hoorde ik er niet echt bij en ik denk omdat dat kwam door mn borsten. Als je grote borsten hebt, zie je er namelijk ook ouder uit en volwassener en krijg je aanzien. Ik had kleine borsten en ik zag er dus niet ouwerlijk uit en dan ben je dus niet populair. Ik heb ook geen vriendje, ik denk dat het door mn borsten komen. Ik ben niet lelijk, maar toch kom ik niet aan een vriendje? Hoe kan dit? En toen was er een jongen en toen keek hij gelijk naar mijn borsten, alsof hij alleen daar mee bezig was. Mannen zijn er wel degelijk mee bezig. Soms kijken jongens wel naar mij, maar verder niet. Een man van 71 hier had een heel leuke reactie, dat hij het gezicht belangrijker vindt dan de borsten. Ik hoop maar dat het voor het merendeel ook geldt van de mannen. Mijn moeder zegt dat het nog wel komt, omdat ik ook laat ongesteld werd enzo. Maar ik geloof dat niet. Misschien moet ik aan de pil gaan? Ik heb geen vriend, dus ook geen reden om aan de pil te gaan. Ik vergelijk mijn borst ook altijd met dat van een ander.
reactie: Borsten, blijf jezelf! Ey! Altijd lastig borsten, het valt me op hoeveel meisjes en vrouwen hun borsten niet mooi vinden. Ik heb er nooit bij stil gestaan dat vrouwen met B/C cup ontevreden kunnen zijn over hun borsten, aangezien dit toch vaak de standaard maat is waarnaar vrouwen hun borsten laten vergroten of verkleinen. Zelf heb ik, zoals bijna alle vrouwen, nu ik in de pubertijd zit problemen (gehad) met mijn borsten. Ik ben nu 17 dus alles is nog aan het groeien. Ik ben net begonnen met de pil en dit zorgt er (gelukkig) voor dat ik wat meer vrouwelijke vormen krijg. Nog geen half jaar geleden woog ik 54 kilo bij 1.77, dat is natuurlijk echt te mager! Daarbij komt dat een groot gedeelte van mijn gewicht van mijn gespierde bovenbenen komt (voetbal en turnen). Nu ben ik gelukkig een beetje heen over die periode. Ik heb tijden gehad dat ik niet kon wachten tot ik 18 werd zodat ik mijn borsten kon laten vergroten. De onzekerheid over mijn kleine borsten (toen 70AA) waren het gevolg van het continue opmerkingen krijgen van jongens, “bel me maar terug als je tieten hebt” en “Ja als je borsten had was het misschien nog wat geworden”. Vervolgens zag je overal om je heen dat de mooi/goed gevormde meisjes allemaal leuke vriendjes kregen en dat is natuurlijk niet al te best voor je ego. Maar ja dan moet je je afvragen; wil ik een vriend die alleen met mij gaat omdat ik grote borsten hebt? Het lijkt mij toch echt geen goede zaak wanneer dat het geval is, dit getuigt voor mij juist van een gebrek aan respect naar jou toe. Sinds kort heb ik ook een vriend en nu gaat het veel “beter”, in het begin spartelde ik echt tegen wanneer hij men BH uit wilde doen of mijn borsten wilde aanraken (No way dat hij mijn minpunten mocht zien). Maar gelukkig heeft hij vanaf het begin gezegd, “ik vind je mooi zoals je bent, grote of kleine borsten, je bent lief, grappig en het belangrijkste is, dat je dat spontane meisje blijft ook wanneer je BH uitgaat.” Echt voor alle meisjes en vrouwen; wees tevreden met wie je bent en hoe je eruitziet. Ik ga niet zeggen dat uiterlijk er niet toe doet, maar als uiterlijk het enige is waar je relatie op gebaseerd is, dan is er toch zeker wat mis. Het belangrijkste is dat, een man moet je leuk vinden zoals je VAN BINNEN bent, en niet het omhulsel waarin je geboren bent! Niet dingen chirurgisch laten veranderen aan jezelf voor een ander, het getuigt juist van meer zelfrespect en vertrouwen wanneer je kan laten zien; zo ben ik, what you see is what you get en als het je niet bevalt, dan ben je het niet waard in mijn bijzijn te verkeren (en dat mag best eens gezegd worden!). Concentreer je op je mooie punten; mooie blauwe ogen, wat extra eyeliner, mooie volle lippen, wat extra felle lipgloss of lipstick, mooie taille, een wat strakker truitje, lange benen een strakke, donkere, slim fit jeans. Maar bovenal jezelf blijven, hoort die extra eyeliner niet bij je? Vooral NIET doen!

Kus

reactie: Nou ik heb dit artikel een beetje laat gelezen, en nu ook een aantal reacties, maar ik zou zelf ook graag een reactie willen geven. Ik vind het echt helemaal niet prettig dat ik vrij grote borsten heb. Het valt bij mij zelfs wel mee, cup D85. Maar in een café komen mannen alleen maar op je af vanwege je borsten, de rest vinden ze ECHT NIET interessant, hoe vervelend is dat! Ik vind het superirritant, ik kan er toch ook niets aan doen dat ik grote mooie borsten heb datm is gewoon natuur, maar het is wel datgene wat het meeste opvalt en iedereen aantrekt, en dat terwijl er nog veel meer leuke eigenschappen aan een persoon (of in dit geval aan mezelf) zijn. Kortom, ik krijg altijd de verkeerde mannen op me af! Ik zou wel liever onopvallende kleinere borsten hebben, zodat de mannen niet alleen op borsten afkomen. Ik zag een paar meiden over dat ze minder zelfverzekerd waren doordat ze kleine borsten hebben, nou ik word juist onzeker omdat ik grote borsten heb!!
reactie: hoii
Ik ben een meid van 15 jaar ik heb nog geen bh want ik denk dat ze mij niet passen voor mijn gevoel pas ik ong de kleinste maat dat is tog een 70 AA ?? Maar daar heb je dus niet veel van en wil ook geen opvulling want dan zeggen ze dat je nep bent ensoo ( middelbare school he ) en ik zit er opzich wel een beetje mee want iedereen begint borsten te krijgen .. Maar ik ben nog geen 18 dus ze kunnen nog gaan groeien hoef ook niet echt een super grote maat cup B / C ofsoo
Nouja beter mooie borsten en zelf verzekerd dan dat je ze zowat bij je sokken in kunt stoppen ;)
Groetjes M
reactie: Hoii ik ben 17 jaar rond de 1m 66 en weeg 40 kg. Als bh maat heb ik een 75A en ik ben hier héél ontevereden over. Als ik naar een feestje ga dan drage al die meisjes diep ingesnede bloesjes, maar bij mij trekt dat op niets omdat ik amper iets heb. Jongens zeggen wel vaak dat ze niet enkel naar de borsten kijken, maar dat kan ik toch maar moeilijk geloven. Ze kunnen toch ook moeilijk verwachten dat met die 40kg een c-cup heb. Ik zou liever wat zwaarder zijn en een grotere cup hebben hoor. Maar helaas kan ik dat niet veranderen dus ik zal er mee moeten leren leven hopelijk groeien ze nog :)
reactie: ik ben blij met mijn borsten cup g de rest van mijn ligaam past er namelijk precies bij dus is de vraag meer ben je blij met je ligaam?nou ik wel tegen woordig vroeger was ik slank en strak en diep ongelukkig nu word er regelmatig naar mijn tlefoonnummer gevraagd haha het ligt er maar net aan wat je uitsraald dus ik zeg:kom op BORSTvooruit en wees gelukkig met wat je hebt/bent
reactie: Hoi, ik ben een jonge vrouw van 22 ik ben slechts 1.63 meter en weeg 55 kilo… ik loop al jaren rond met een G-cup… omdat ik een heel smalle omvang heb, 65 cm, is er nauwelijks lingerie te vinden in die combinatie… ik heb al bijna 4 jaar een relatie. Mijn vriend vind me mooi zoals ik ben, hij is niet voor niets op mij gevallen zegt hij altijd. Omdat ik ook geen 18 meer ben en mijn borsten zo groot zijn, zit het allemaal niet meer zo strak aan mijn vel en begin ik van mezelf te walgen. Al op mijn 17e dacht ik aan borstverkleining, maar omdat ik nog niet was uitgegroeid werd dat afgeraden. Na jaren met een kromme rug lopen, in shirtjes die tot aan mijn hals sluiten, kreeg ik een enorme dip. Ik vind mezelf niet meer aantrekkelijk, wat gevolgen met zich meebrengt in mijn relatie. Ik ben afgelopen 10 oktober bij mijn huisarts geweest, hij zag de ernst van mijn omvang in en verwees me direct naar het ziekenhuis. Ik moest zelf telefonisch een afspraak maken bij de plastische chirurg en kon daar 20 oktober j.l. Al terecht. Op Internet had ik al veel informatie gevonden over de desbetreffende chirurg, ze heeft in België, Frankrijk, the UK gewerkt en nu in Nederland. Met een gerust hart kon ik de 20e naar het ziekenhuis. Alles bij elkaar ben ik denk ik een half uur binnen geweest, zonder wachttijd, en ik wordt begin maart geopereerd. Ik krijg een C-cup... Ik weet natuurlijk nog niet wat het eindresultaat zal zijn, maar ik wil alle vrouwen zeggen:”Heb geen drempelvrees, ga gewoon even praten met je huisarts”. Ik denk echt dat je er weer een vrouw van wordt, omdat je trots durft te zijn op je lichaam!!! Succes vrouwen…!
reactie: hoi allemaal ik ben 19 jaar en heb cup b.zelf vind ik ze nogal klein voor mijn postuur en lengte(1m84 en 80 kilo) maar ik zou ze nooit laten vergroten.daar verpruts je het alleen maar meer mee vind ik.een borstverkleining snap ik juist wel,lijkt me vooral als je rugklachten hebt.ik train ook 5 x in de week dus zijn ze wel mooi en stevig.als mijn vriend een x zou zeggen dat ie mijn borsten te klein vind heeft ie lekker pech.dat betekend dat ie me niet accepteerd zoals ik ben...dan zou ik direct met de relatie stoppen.groetjes
reactie: ik ben 27, slank en heb cupmaat 75A. Ik zou best een cupmaatje erbij willen, maar
Ik zou nooit plastiche chirurgie ondergaan hiervoor. Je moet het accepteren. Tegenwordig heb je vanalles om ze zonder ingreep groter te laten lijken, je hebt zelfs pillen, alleen of dat echt werkt....hmmm... Ik kan me alleen wel voorstellen dat als je hele grote borsten heb en je krijgt er medische klachten door dat je ze dan laat verkleinen. Groetjes E.
reactie: Ik ben 21 jaar en heb een 70 B/C. Ik ben 1.61 en weeg 52 kg. Ik ben tevreden over mijn cupmaat en ik vind dat de cupmaat op zich niet zo belangrijk is, kleine borsten zijn naar mijn mening even mooi als grote en aan allebei zitten wel voor- en nadelen. De reden dat ik onzeker ben over mijn borsten is omdat ze peervormig zijn en dat remt mij dagelijks in mijn doen en laten. Mijn vriend vind ze gelukkig wel mooi maar wat mij betreft had ik gewoon mooie ronde borsten gehad.....
reactie: Heej , Ik ben een meisje van 15 , maar ik heb er ook altijd me gezeten dat ik mijn borsten niet mooi vond. Echt groot zijn ze ook niet en dat is best raar want mijn borsten begonnen wel als eerst te groeien. Ik was er het eerste bij als de rest van de meiden in mijn klas. Maar nu lijkt het alsof ze helemaal niet meer groeien en dan vraag ik me natuurlijk af of dat nog wel gebeurd.. Ik weet niet wat ik moet doen, ik vind dat ik maar lelijke borsten heb. Ze staan een beetje ver uit elkaar en ze wijzen allebei de andere kant op , dus ze staan scheef :s Volgens mij is dat niet echt normaal of wel ? Nja ik weet niet wat ik daaraan moet doen , ik hoorde dat een hele goeie bh als een soort beugel of zo werkt maar het klinkt mij maar als onzin in de oren. Maar ach ik ben wel dik tevreden met de rest van mij , op dat gebied hoef ik echt op niemand jaloers te zijn. Maar ach niemand is perfect he .. Xx

reactie: Hay,
Ik ben bijna 19 jaar, 1.65 meter, 50 kilo en kom nog niet eens in de buurt van cup AA. Wat wil zeggen dat ik praktisch plat ben, helemaal als ik een gewoon bh-tje draag en bijvoorbeeld een trui.Vroeger had ik hier gigantisch veel problemen mee en wurmde ik mijzelf in uiteraard veel te grote opvullende bh's om voor het gezicht toch nog iets te hebben. Later heb ik na lang zoeken enkele AA bh's zonder vullingen kunnen vinden die redelijk passen en die toch een beetje doen laten lijken dat ik iets meer heb. Niet dat ik er nog steeds zo'n gigantisch probleem mee heb. Dit meer omdat kleding gewoon leuker staat en beter pas als je iets hebt op het mee te vullen. Soms denk ik wel eens aan een borstvergroting, maar durf dit absoluut niet vanwege de verschrikkelijke gevolgen die dit kan hebben. En eigenlijk is dit ook niet nodig. Ik ben blij met mezelf en mooi zoals ik ben. Pak een willeurig model en je ziet dezelfde boezem als die ik heb. Voor dat ene sauna bezoekje af en toe of die eerste keren tussen de lakens hoef ik het niet doen. Bij dit soort gelegenheden heeft iedereen toch wel wat op zichzelf aan te merken.

reactie: Hallo dames, ik ben 46 jaar en heb maat 75B. Ik kan jullie met een gerust hart en uit eigen ervaring zeggen dat ik nooit enig probleem heb gehad met mijn borsten. Ik had het al niet en vroeg me daarom ook nooit af, vindt men mijn borsten wel of niet mooi, te groot, te klein. Wat wel steeds opvalt is dat het steeds opnieuw bij een nieuwe geliefde gebeurt dat de man in kwestie bij het zien van mijn borsten spontaan uitroept; wauw..wat heb jij mooie borsten zeg. En ook nu zijn ze nog steeds mooi. Ik denk dus dat het klopt wat mannen beweren, het gaat ze niet om groot of klein, het gaat ze om mooi ( en waarschijnlijk ook of je jezelf wel of niet comfortabel met je borsten voelt ).
reactie: Sorry dat ik als man nog even reageer. U schrijft dat u de mening van mannen inmiddels wel weet. Als ik alle reacties goed heb gelezen, zit er maar een reactie van een man bij. De rest is klaagzang van meisjes en vrouwen. Ik ben 71 jaar en vind borsten nog steeds leuk om naar te kijken. Wat ik echter veel belangrijker vind, is het hoofd boven die borsten. Als je een aantrekkelijk gezicht ziet (b.v. Door de manier van kijken, de uitstraling van de ogen) en er nog een charmant taalgebruik bij komt, dan vind je de rest ook heel acceptabel. Charmant en aantrekkelijk kun je zijn met alle borstmaten. De inhoud is belangrijker dan de verpakking.
reactie: heyhey... Ik ben het helemaal met onderstaande reactie eens.. Ik ben nu achtien jaar en heb een D/E cup. Toen ik wat jonger was had ik hier heelveel moeite mee..het passte totaal niet bij mn postuur van toen en dus kreeg ik er veel opmerkingen over en dat vond ik erg moeilijk.. Ook kon ik nooit leuke schattige BH-tjes kopen die de meisjes van mijn leeftijd ook droegen, die BH's gaan namenlijk bijna altijd maar tot een cupC .. En dat paste mij niet.. Ik heb echt 2 jaar lang heel graag een borstverkleining willen laten doen, maar mijn ouders waren het hiet niet mee eens.. Nu ben ik blij dat ik dat niet heb gedaan want ik ben blij met mn 'grote'borsten en ik vind ze mooi.. Toch blijft het lastig om leuke goedpassende kleding te vinden, vooral leuke blousjes of jasjes zijn vaak lastig, want die passen niet dicht bij mn borsten, vaak zelfs bij de grootste maat niet.. Ook leuke BH's zijn er niet bij.. En Ik vind het ook een erg goed idee als daar wat meer aandacht aan besteed zou worden, kledingstips enz..
reactie: Hallo, Ik ben 38 jaar en een week geleden mijn borsten laten “corrigeren” Ik noem het zo omdat ik nogal kleine hangborsten had. Na 10 jaar ergeren het uiteindelijk gedaan.

Ik vind dat iedereen zijn reden heeft om het te laten doen, of het nou verkleinen of vergroten is. Of ze natuurlijk zo laten zoals ze zijn.

Mijn man is verliefd op mij geworden toen ik slappe bosten had, dus die weet niet beter. Het is puur voor mijzelf. Had het ook zeker niet gedaan voor iemand anders. Daar is mij lijf me te heilig voor.

Dus ik zeg maar zo….iedereen moet doen wat diegene goed dunkt.

reactie: Hoi, ik ben 20 jaar, masseuse, en heb zelf cup-maat 75F, all natural. Klinkt misschien raar, maar juist omdat een maat nooit veel voor mij betekent, heb ik mijn borsten dan ook altijd geaccepteerd zoals ze zijn. Ze passen bij mijn lengte (1.86 m) en ik draag ze mooi in plaats van er letterlijk onder gebukt te gaan. Fysieke klachten heb ik er dan ook nooit door gehad. Wat ik aan iedereen wil meegeven is dat naar mijn mening "every pair of ladies" mooi zijn, ze zijn niet voor niets zo. Ik heb ontdekt dat het veel fijner is met een paar goede BH's en een zachte olie voor ze te zorgen dan je af te gaan vragen of ze wel goed zijn... Of je nou een A of een F hebt. En wat de mannen betreft.., sowieso ben ik van mening dat ieder lichaam respect verdient, en zeker zo iets bijzonders dat alles heeft om een kind te voeden. En in mijn ervaring hebben de paar mannen
reactie: hallo wil even reageren , ik zou graag een borstverkliening willen ..heb nu iets van cup e of f vroeger had ik er nooit erg in toen had ik een mooie c cup maar naarmate je ouder worden ze steeds groter vooral na de overgang heb het al geprobeerd via de AGIS maar daar doen ze erg moeilijk over dus het word niet vergoed .nou daar zit je dan met die grote borsten . Ik ben er niet meer blij mee heb ook rugpijn want je wil toch wel een mooie BH aan en die zit dan ook vaak te strak en dat voelt niet lekker , groetjes van kitty ben uiteraard 50+
reactie: hoi, ik ben 16 jaar. Ik ben 1.68 en weeg50 kg. Ik heb een C80 en ben er zeer blij mee. Ik voel me perfect in mijn vel. Hoe groot je borsten zijn, vind ik persoonlijk niet zo erg. Zolang je je er maar goed bij voelt. Mijn grootte van mijn borsten vind ik absoluut niet belangrijk maar mijn borsten zijn bv niet even groot en het valt som een klein beetje op als ik in mijn bikini sta. In mijn gewone kleding valt het niet op. Ik maak me er zeker geen zorgen over.mensen moeten me maar nemen zoals ik ben. In ieder geval ik trek het me niet aan. Krijg er niet minder of meer aandacht door dus wat maakt het uit. Voel je gewoon goed in je vel en geniet gwn van je jeugd. Je er slecht over voelen heeft geen nut en het veranderd er toch niets aan dus... Groetjes x
reactie: Toen ik 18 was, had ik een mooie cup B. Nu, op 42-jarige leeftijd, is dat een DD/E geworden. Nu ben ik in z`n geheel wel stevig dus de verhoudingen kloppen toch nog wel een beetje
En hangen ze niet, maar toch zou ik graag wat minder willen hebben: nooit kan ik eens mooie rn betaalbare lingerie kopen; blouses en zomerjurken waarvan de de (knoopjes)sluiting altijd open blijft staan; probeer je tenen maar eens te lakken met zo`n voorgevel; continue nekpijn en vaak rugpijn.. Etc. Sporten doet pijn, ondanks een- dure- sportBH. Helaas kun je met fitness alleen je borstspieren
Versterken, maar niet de grootte van de borsten beinvloeden. Uiteraard ben ik dankbaar dat ik verder gezond ben, maar ik lees hier een paar reacties van vrouwen die ze hebben laten verkleinen en die zijn zo positief.. Ik was altijd bang voor gesleutel aan mijn gezonde lijf, maar ik ga me zeker verdiepen in de mogelijkheden !
reactie: Hallo redactie Trendstyle, Jarenlang heb ik kleine borsten gehad en indertijd was zelfs de kleinste BH nog te ruim voor mij (70AA). Kleine borsten zijn reuzehandig met sporten, omdat je niets mee te sjouwen hebt tijdens warming-up rondjes e.d. En verder heb ik nooit complexen gehad wat vriendjes betreft. Inmiddels een zwangerschap achter de rug en borstvoeding gegeven waardoor het vel van mijn borsten iets uitgerekt is, maar de borsten nog wel klein zijn gebleven. Omdat ik van mooie lingerie houd en heel tevreden ben met mezelf, maar af en toe toch iets "vrouwelijks" mis, heb ik mij drie jaar geleden getrakteerd op een borstvergroting (ik was toen inmiddels 46 jaar). Wel laten informeren over de voor- en nadelen van zo'n opertie, maar niet beseffende hoe het in het echt zou "uitpakken". Inmiddels heb ik een D-cup, maar schrok in het begin zeker van de grootte. Een maatje kleiner was achteraf misschien handiger geweest met kleding, aangezien ik vrij slank ben en de borsten net iets te groot zijn om een passend bloesje dicht te kunnen knopen. Maar ja, een kniesoor die daarop let. Ik ben er heel blij mee en heb het duidelijk voor mezelf gedaan. Ik ben er wel achtergekomen dat ik na de operatie meer oog voor borsten in het algemeen heb gekregen, terwijl het mij daarvoor nooit echt heeft geboeid. Hartelijke groeten van eeen tevreden trendstyler
reactie: Hee.... Ik ben 13 en heb cup b:S
Is dat groot voor mijn leeftijd?(A)
reactie: ik vind zelf dat iedereen blij moet zijn met wat ze hebben.. Een paar jaren geleden was ik ook net als sommigen van jullie zeer ontevreden over mijn borsten (normale B-cup), ik wou dat ze wat groter waren. Ik vond ze ook niet staan met verhouding van mijn lichaam (1.70, slank). Ik heb al 3 jaren met mijn vriend en hij vindt dat ze er mooi uitzien. Het gaat hem zozeer niet om groot of klein. Hij is op mijn karakter gevallen, en dat vind ik goed. Want als je grote borsten hebt, kom je (bijna) altijd verkeerde jongens tegen ( ik heb heel veel vriendinnen die dit meegemaakt hebben). Sinds kort heb ik een vriendin leren kennen, en ze heeft geen figuur (niet stom bedoeld). Het kan haar ook nix schelen, zij is wie ze is, punt. Maar juist door haar uitstraling, zo zelfverzekerd..vallen juist heel veel jongens op haar. Ze lopen nu nog steeds achter haar aan. :)
Dus ik ben tot de conclusie gekomen dat je gewoon blij moet zijn met wat je hebt. Als je niet blij bent met je lichaam, straal je dat ook uit tegenover andere mensen. Ze zullen je eerder uitlachen om je onzekerheid dan om je kleine of grote borsten. Ik ga eerder zorgen maken of ik mijn diploma zal halen of niet. :P
Gewoon jezelf zijn!! :D
reactie: Ik ben een vrouw van 37 en heb een E-cup. Voordat ik kinderen kreeg was het een c-cup. Zelf ben ik er ontzettend trots op. Vindt ze erg mooi en vol en natuurlijk
Zonder dat ze op de grond hangen. Echter snap ik het wel al vrouwen last hebben van een te
Grote cup of ontevreden zijn met een cup AAA. Alleen vrouwen die hun borsten erg laten vergroten
Zodat het niet meer bij hun lichaam past snap ik niet. Vindt het zo lelijk van die grote plasticballen op een heel
Slank meisje. Mijn man is meer gefocust op kontjes en dat vindt ikwel een beetje jammer want ik vindt mijn borsten supermooi en vrouwelijk
reactie: Hey, Ik vind het altijd heel moeilijk om te lezen dat iedereen zo'n moeite heeft met te kleine borsten. Als er nou ook eens wat meer aandacht wordt geschonken aan grote borsten dan zou dat geweldig zijn. Iedereen denk dat grote borsten fijner zijn dan kleinen. Nou think again. Het is ten eerste heel moeilijk om een mooie en stevige bh te vinden. Ten tweede heb je er een gevonden, is het prijskaartje aanzienlijk hoog. Ook leuke truitjes zijn niet voor ons weg gelegt, want in de v-hals hemdjes passen ze niet. Shoppen naar een normaal truitje is ook al moeilijk, omdat je er erg op moet letten dat het allemaal niet te groot overkomt. Dus mss eens wat meer aand8 naar hoe je kleding moet dragen als je grotere borsten hebt. Ik hbe sindsong 9 maanden een geweldige vriend en voordat ik iets met hem kreeg schaamde ik me heel erg voor mijn borsten, maar nu dankzij mijn vriend ben ik er heel erg blij mee. Je moet alleen de juiste kleding en goede bh hebben .
reactie: Hoi, ik ben een meisje van 17 jaar. Ik Ben 1,73, erg dun en heb cup AA
Ik ben niet erg blij met mijn maat. Ik zou graag cub A of B hebben. Ik heb een snelle stofwisseling daardoor ben ik erg dun (mager) en heb ook maar kleine borsten. Maar ik weet dat ik blij moet zijn dat ik borsten heb. Sommige vrouwen hebben door een ziekte, bijvoorbeeld kanker, helemaal geen borsten. Sommige mensen zeggen ze zullen nog wel groeien, maar daar geloof ik niet meer in.
reactie: hoi,
Ik wil als man vooral dit eventjes duidelijk hebben. Vrouwen moeten zich respecteren zoals ze zijn. Niemand heeft zichzelf kunnen maken toch? Tip: niet iedere man valt op vrouwen met grote borsten
En niet iedere man valt op vrouwen met kleine borsten. Gelukkig hebben we dus allemaal verschillende smaken. Het allerbelangrijkste is dat je TEVREDEN bent met jezelf,
Want uiteindelijk gaat het daar om. Als je zelf uitstraling toont dat
Je lekker in je vel zit dan vindt een man dat ook prettig.
reactie: Hoi, ik ben 31 jaar en heb cup b. In mijn pubertijd heb ik daar wel moeite mee gehad. Toen vond ik ze te klein en ben daar eg onzeker over geweest. Vooral tussen de lakens. Nu niet meer! Ik ben tevreden met mezelf en ben blij met wat ik heb. Ze kunnen nog veel kleiner en ook veeeeel groter!! Maar ik vind ze mooi zo. Mijn billen vind ik wel te groot, misschien iets voor de volgende keer????????
reactie: Ik ben pas 14 en ik ben best blij met mijn A-cup, vooral als ik mijn vriendinnen zie zwabberen met hun nu al grote borsten als we sporten of gewoon hollen of zo. Ik ben 1m62 en 48 KG. Eigenlijk ben ik best trots op mijn A-cups; als het warm is hoef ik geen BH te dragen en dat voelt echt wel fijn. Ik geloof niet dat het voor jongens veel uitmaakt, tenminste ik heb net zoveel attentie van jongens als mijn vriendin die nu al maat C of D heeft! Ze zullen nog wel wat groeien, maar mijn moeder heeft ook geen grote borsten, B-cup. Ik hoop dat de mijne niet groter worden dan dat.
reactie: De meeste mensen in Nederland kunnen niet meer normaal naar borsten kijken. Borsten zijn in de eerste plaats bedoeld dat de vrouw haar kind kan voeden. Dat is de functie van brosten. Maar nu ziet iedereen borsten alleen nog maar als een soort van lokkertje voor mannen en vanuit mannen een bezitsobject/criterium/eis wat er goed uit moet zien, want aan de borsten van een vrouw meet je af in hoeverre ze geschikt is als sexobject of niet. De waarde van een vrouw ligt in grootste gedeelte in haar bortsen, en niet zozeer omdat ze melk kunne produceren, maar als een trofee gebueren, ter plezier van de man, omdat hij dan iets heeft om naar te kijken wat hij mooi vind. NIet wetende dat de ideen die mensen nu hebben over bortsen gebaseerd zijn op foute beelden uit media en pornoindustrie. Alle nu zo onnatuurlijk mogelijk ook (meeste bosten uit media/pornosites zijn nep, maar meeste mannen hebben dat niet door en gaan dat zien als normaal, schrikkende als ze een echte natuurlijke vrouw zien met gewoon hangende of kleine of ongelijke borsten)
Wat nu, borstcorrectie, het gevoel je lijf is goed zoals het is, bestaat bij veel mensen niet meer. En niemand vind dat vreemd.....gewoon oplossen door je te laten opereren... Heel veel mensen kunen niet meer van hun lichaam, houden, omdat ze steeds de onnatuurlijke mediahype rond borsten en de onnatuurlijke houding van meeste mannen rondom borsten (bijna een obsessie!!! Let op he, tis gewoon voor borstvoeding! Moet je denken dat je eigen kind zo geobserdeerd blijft erdoor....)
reactie: Toen ik 12 jaar was begonnen ze te groeien, en nee, ik was daar helemaal niet zo blij mee! Al dat schudden en bewegen. Gelukkig zijn ze niet zo groot geworden! Ik ben 1.70m, weeg ongeveer 64 kg en heb bh maat 75A. Wat ben ik blij dat ik geen grote borsten heb! Lijkt me alleen maar lastig en wat mannen betreft: een vrouw is toch meer dan BORSTEN! Ik heb er nooit commentaar op gekregen, en ik vind dat ik mooie, ronde, kleine borsten heb, ben er dus héél tevreden mee!
reactie: heej meiden, ik ben zelf 15 en heb cupmaat a, maar ik ben dik tevreden over mijn eigen lichaam. Mijn borsten zijn goed in verhouding met mijn lichaam, (1.63 m en
47 kg, ik ben heel slank)en ze hebben een mooie, druppel-achtige vorm.Ik kom
Volgens iedereen (jongens en meisjes, vrouwen en mannen)ook heel
Zelfverzekerd over. Ik wordt ook heel vaak aangezien voor 16 of 17, maar
Niet door mijn borsten, maar door hoe ik me beweeg en hoe ik praat en mijn
Uitstraling. En verder, tja, wat je hebt is nooit wat je wilt. Als je zwart haar hebt,
Wil je altijd lichter haar, en andersom. Zo is het ook bij borsten. Geloof
In je eigen schoonheid, dan kom je ook veel positiever over op anderen. Meiden, wees blij met wat je hebt, en laat ze zoals ze zijn. PS: overigens vind ik, dat als je heel grote borsten hebt en als je er
Fysieke klachten door krijgt(je rug bijvoorbeeld) dat je er best wel wat aan
Kunt laten doen.
reactie: Hallo,ik ben een meid van 17 jaar.Ik ben redelijk slank maar heb inmiddels cup 70 G.Het is echt een last voor mn rug en sommige leuke topjes kan ik niet eens dragen.Het is een ramp om 'BH's te kopen.Of ze hebben mijn maat niet of het zijn van die 'oma-dingen'.Ik trek ook vaak verkeerde jongens aan..die praten niet tegen mij maar tegen mn 'vriendinnen'. Mijn vriend is er natuurlijk blij mee maar het maakt hem niet uit of ik een borstverkleining neem..Het gaat meer om het geheel..daar ben ik mee eens.
reactie: erg interessant al die meningen... Ikzelf ben 16, 1,73 en 75 kilo... Ik heb cupmaat 70 F... Zit hier opzich helemaal niet mee.. Ben blij me wat ik gekeregn heb. Hoop ze ook nooit te verliezen aan borstkanker. Het eenige waar ik tegenaan hik is de pijn in me rug... En dat als ik kleren ga kopen ik altijd een grote maat moet hebben
Het fenomeen... Bovengedelte perfect..onderaan te wijd en omgekeerd.. Dit is zeer frustrerend.. Zkr al die mannen die je drankjes aanbieden en geen idee hebben of je een bril draag of welke kleur haar je hebt.. Alleen maar omdat ze naar je bos hout kijken....

maar ik wil niet klagen wat ik voel me wel super vrouwelijk... Alleen als ik echt gezondheidsproblemen krijg laat ik ze verkleinen. Maar anders hou ik lkkr wat van mij is.. Soms denk ik ook wel is van had ik maar D of C... Maar dan hoor ik iedereen weer klagen van ik wil een borstvergrotingen.. Denk dat iedereen we iets anders wil hebben aan haar borsten....maar ze zijn van jou =) en jou ben je zelf... En op je zelf moet je super trots zijn. Want iedereen is geweldig hoe je der ook uitziet..... Veel liefs

reactie: hey ik ben 15 jaar en ik heb 85D. Ik heb al sins mijn 13de cup C/D en daar was ik niet altijd happy mee omdat ik weinig leuke kleding kon vinden en omdat ik erop werd nagewezen en zelfs uitgelachen. Ik weet zeker dat ik als ik oud genoeg ben en ze zijn doorgegroeid naar een nog grotere cup, dat ik ze ga laten verkleinen. Maar als ik cup D hou en ze groeien niet groter dan laat ik ze wel zitten want cupC/D is denk ik wel een goeie cup voor als je wat uoder bent. Ook vind ik het niet leuk dat ik nooit echt leuke BH's kan kopen, maar dat dat altijd van die enorme tenten zijn. Ik wil ook wel een van die dingetjes met printjes erop aan maar die zitten dan weer niet goed. Het leuke aan grote borsten hebben is dat je heel veel leuke jongens aantrekt ermee en je liojkt meteen een stuk ouder. Ik denk wel dat als ik nu een plastische ingreep kon nemen dat ik het dan wel zou doen, maar dat kan pas als je borsten zijn uitgegroeit, dusss nog ff wachten. -xxx- mii

reactie: ik ben 18, ben 1.63 m, en ik heb cup d/dd
En ik heb er totaal geen moeite mee. Ik vind wat grotere juist mooi, en het past bij mn lichaam.. Ik vind kleine niet mooi, maar als je klein en erg slank bent, dan zijn grote weer niet zo mooi.. Dus tja..

reactie: Ik ben 35 jaar oud, ben 1,74 m lang en weeg 60 kg. Ik heb een kleine 12 jaar geleden een borstverkleiningsoperatie ondergaan, ben van cup DD (soms zelfs E) naar een prachtige cup B gegaan. Tot op de dag van vandaag ben ik blij met deze operatie. Het past beter bij mijn lijf, ik heb heb geen last meer van mijn rug. En als bonus, na de operatie heb ik meer gevoel in mijn borsten gekregen. Ook niet verkeerd :-)
Ach ja, er zullen altijd mannen zijn die meer van grote dan van kleine borsten houden, er zijn ook mannen die juist kleinere borsten mooier vinden. Vrouwen met grote borsten willen ze kleiner en andersom ook. Borsten blijft nou eenmaal een interessant onderwerp.
reactie: Hoi, ik ben een vrouw van 26, heb kledingmaat 36-38 en cupmaat 70E. Ik ben tot mn 16de 'plat'geweest , toen ik aan de pil ging groeide mijn borsten ineens met een aantal maten. Daarna ging de groei ook nog gestaag door...Ik heb deze maat dus 'puur natuur'maar vind het absoluut niet in verhouding met de rest van mijn lichaam. Het ideaalbeeld mag dan misschien slank met grote borsten (geweest) zijn ; ik heb dat figuur en ben niet echt blij. Als je zware borsten hebt gaan ze snel(ler) hangen (wat niet mooi is), je loopt heel veel extra kilo's mee te slepen en kunt daardoor rugklachten krijgen. Als ik (ook met een goede bh) een hobbelige weg over fiets doen mn borsten echt pijn! Zoals iemand anders ook al zei; kleding staat ook minder leuk. Als je maat S hebt en je voorgevel past er dan steeds niet in..(als je een grotere maat neemt zit t bij je middel weer als een losse zak om je lijf) Heel irritant. En een strak truitje op een rokje is als Sponge-Bob Squarepants....enórme bovenkant en dan hele dunne benen eronder: geen gezicht!! Bovendien kan ik nooit een leuk bh-tje kopen bij de H&M ofzo. Dat probeerde ik eerder nog wel (dacht dat ik D had) maar ben afgelopen jaar naar een lingeriezaak gegaan. Ik had er genoeg van dat bh's nooit lekker zaten...ze namen mijn maat op en tja, bleek de maat gewoon niet te kloppen. Ik heb wel eens overwogen mijn borsten te laten verkleinen maar laat gewoon liever niet in me snijden en voor puur natuur is ook wel wat te zeggen. Bovendien is de vorm van mn borsten zeker niet slecht (rond) en merk ik nu ik geen 16 meer ben dat ik mezelf en mn lijf steeds beter accepteer. Dus ondanks alle nadelen denk ik toch: je lijf is zoals t is, accepteer het en ben er trots op; dit ben jij; uniek!
reactie: Ik ben 15, 1.77 en een volle cup C.. Ik heb er niets over te klagen en vind dat je maar blij moet zijn met wat je hebt. Of het nou groot of klein is, een man hoort zoiezo van je te houden, je borsten horen daar geen invloed op te hebben. Dus girls, no worries;)
reactie :Kben 16, 1.66 en kheb cup 70F, zoals je merkt klopt die verhouding totaal niet
Ik ben bezig voor een borstverkleining, kzie het wel mensen moeten niet zoveel heisa maken erover, doeii
reactie: ik ben 22 jaar en niet zo groot 1m57. De cup die ik heb is 80 D ... Opzich mn vriend dit niet erg. Voor mijzelf is het wel vervelend om steeds nieuwe bh's te moeten kopen,
Alhoewel ik anderen wel weer blij kan maken met een paar bh's. Mn vriend vind het ook niet erg als hij weer mee mag om bh's te shoppen,
Dan mag hij meestal van mij iets uitkiezen.
reactie: Ik heb sinds een half jaar mijn borsten laten verkleinen van een G cup naar een C cup. Ik vind het het beste wat me ooit is overkomen. Nergens last van gehad en voor het eerst in mijn leven normale kleding en onderkleding kopen. Ik kan het iedereen die er over nadenkt aanraden. Ik had van de G cup nooit ergens last van zei ik altijd, maar nu het anders is merk je dat je er onbewust toch altijd last van heb gehad… Met vriendelijke groet
reactie: Ik ben 20 jaar, 1.62 en heb cup D. In verhouding met mn lengte vind ik dat ik te grote borsten heb. Heel veel mensen zeggen dat ik er blij mee moet zijn maar ik ben er zelf niet altijd blij mee. Sommigen vergeten dat het heel vervelend kan zijn om grote borsten te hebben. Ik kan me nog herinneren dat ik er echt tegen op zag om de gymlessen op school bij te wonen en vooral als je weet dat je dan 20 rondjes moet rennen :S en daar komen dan ook rugklachten bij.. Het is voor mij ook heel erg moeilijk om een goede BH te vinden. Bij de cup passen ze wel maar de bandjes zijn vaak te lang en je krijgt dan niet de benodigde steun. Kortom, grote borsten hebben is echt geen pretje! Dus meiden die cup B hebben, wees blij en denk na voordat je aan een vergroting wilt beginnen.
reactie: Ik ben 25, 1.60 m, grote B kleine C. Ik heb de vele reacties gelezen en snap wel dat mensen moeite kunnen hebben met de maat van hun borsten. Maar niemand lijkt er moeite te hebben met de VORM ervan, zoals ik. Ik heb leren leven met het feit dat mijn borsten een beetje groot lijken in verhouding met mijn lichaam, maar ik irriteer me mateloos eraan dat ze zo lelijk hangen en totaal geen appelvorm hebben. Ze lijken bijna wel op de borsten van inheemse vrouwen ergens of zo.. Daardoor heb ik veel last van een pijnlijke rug omdat BH's zonder balijnen geen ondersteuning bieden omdat alles zo opgesnoerd moet worden. Ik kan ook geen normale bikini aan omdat alles in de loop van de dag toch afzakt en ik durf nooit mijn BH af te doen bij mannen. Tegenwoordig draag ik zelfs zo'n topje over mijn BH heen voor meer steun. Bij kleding is het ook een gedoe omdat alles een brede schouderband moet hebben en sporten kan ik amper. Ik overweeg daardoor ten sterkste een borstcorrectie te ondergaan, niet zozeer om te verkleinen, maar om de vorm een beetje te repareren zodat alles tenminste een beetje met eigen kracht op zijn plaats blijf zitten. Zijn er nog meer mensen met dit probleem? Groetjes
reactie: Ik lees maar weinig over wat minder jonge dames...Ik ben 37, 1.74, 68 kg en heb cup a en vind dat vreselijk en past ook helemaal niet bij mijn lichaam...Borstvergroting, nee dat doe ik ook weer niet, maar ik vinde ze echt te klein, puur voor mezelf, al zal dat weer niet geloofd worden, maar dat is toch echt zo. Ik kan me niet voorstellen als je B of C hebt, dat je ze dan te groot vindt!
reactie: Hallo, Jullie waren benieuwd naar de mening van de vrouwen over de borsten. Echter bij deze wil ik toch even als man zijnde reageren. Vooral over het stukje van je vriend die zegt dat het hem niet uitmaakt. Nu moet ik zeggen dat dit ook echt het geval is bij mij. Grote, kleine, dikke dunne, gele, rode borsten het maaakt me echt niet uit. Ik word er ook niet opgewonden van. Ik ben echt een billen man. De billen zijn het belangrijkste, eigenlijk taile, heupen, billen en benen, dat is wat ik mooi vind bij een vrouw. Dat is wat mij sexueel prikkelt en niet de borsten. Dus geloof maar dat er echt mannen bestaan die niks met borsten hebben. Met vriendelijke groet
reactie: Ik wilde even reageren op het stukje 'borsten...liever klein of groot?' Ik ben 21 jaar en ben gezegend met een volle c-cup, die op zich wel bij de rest van mijn lichaam past (59 kg, 1.72 m). Ik heb wel moeten leren om er blij mee te zijn, ook al zijn ze niet zó groot, maar ik heb langere tijd gewild dat ze iets kleiner waren. Het gaat er namelijk ook om hoe mannen erop reageren. Ik heb bij een autobedrijf gewerkt en was dus dag in, dag uit alleen maar omringd door mannen, zowel mijn collega's als de klanten. Geloof me, het is geen pretje om elke dag als je even voor een sigaret naar buiten bent geweest "Hebbie 't koud of ben je gewoon blij om me te zien?" door te werkplaats te horen schallen. Ook is het niet echt charmant als jij tegenover een mannelijke klant een ingewikkeld verhaal afsteekt over wat er met zijn auto gedaan is en hij laat ongegeneerd zijn blik rusten op je borsten. Ik ben ervan overtuigd dat er vrouwen zijn die dit als een compliment opvatten, maar ik vond dit Neanderthaler-gedrag ronduit genant. Ik hoor soms wel verhalen van vriendinnen hun vriendjes die vanalles te zeggen hebben over hoe die twee er volgens hun uit moeten zien. Alsof wij ze zelf uit mogen kiezen! Ik denk dat dit alles bijdraagt aan hoe onzeker wij vrouwen er tegenaan kijken en er zich daarom zorgen over maken: zijn ze wel stevig genoeg, groot genoeg, zijn ze niet te klein? Mijn zus is operatief van een G-cup naar een C-cup gegaan, omdat ze niet meer in staat was een normaal leven te leiden met die enorme bos hout voor de deur. Ik geef haar groot gelijk. Het is duidelijk een foutje van de natuur en in zulke gevallen vind ik het logisch dat je er iets aan laat doen. Maar borstverkleiningen zijn vaak heel anders dan borstvergrotingen. Als ik twee erwten op een plankje zou hebben zou ik me ook niet compleet voelen, het hoort toch bij je vrouw-zijn, maar de vrouwen die een borstvergroting ondergaan handelen meestal onder het mom 'als je het dan toch doet, dan maar in één keer goed'. Zo heb ik een vriendin die supertenger is van zichzelf, maar wel even twee ballonnen van formaat D-cup op d'r voorheen nagenoeg platte borstkastje liet zetten. Het ziet er niet uit, ze kan d'r eigen voeten bijna niet meer zien, ze staan lelijk uit elkaar zodat je er een soort fietsenstalling tussen hebt en ze zijn overduidelijk nep. Kies dan iets wat mooi staat bij je eigen lichaam. Ik ben niet tegen plastische chirurgie, ik ben op het moment zwanger en als blijkt dat mijn tweeling na de borstvoeding richting mijn knieën begint te zakken zal ik er ook wat aan laten doen. Kortom, ik vind dat je voor de echte uitersten (plat of inmens groot) best aan jezelf mag laten sleutelen, maar denk er goed over na en wees, als het niet echt nodig is, blij met wat je hebt. Ik heb het ook nog eens even aan mijn vriend gevraagd en die zei: "ach, groot of klein, het maakt me niet zoveel uit, als ze maar puur natuur zijn". Met deze uitspraak bevestig ik dus mijn standpunt dat óók door de manier waarop mannen erover doen er onzekerheid bij vrouwen wordt gekweekt, maar dat uiteindelijk vrouwen zelf er nog het meest moeilijk over doen.
reactie: Ik ben nu 22. 1,74m, 62 kilo. Ik heb een b-cup. Dit al vanaf me 17e ze zijn daarna niks meer gegroeid. Ik heb periodes dat ik er wel blij mee ben en periodes dat ik er niet blij mee ben. Ik ben wel ontzettend blij met de vorm van me borsten, die is echt heel mooi. En in kleding met een push-up bhtje ziet het er ook mooi uit. Maar als ik dan naakt voor de spiegel sta............. Ik heb soms periodes dan sta ik jankend voor de spiegel en denk ik, ik wil CCCCCCCCCCCcccccccc!!! Ik heb een slank figuur maar wel brede schouders en beetje gespierde armen en als ik dat samen met mijn borsten bekijk vind ik ze in verhouding vaak wel iets te klein. Veel groter hoeven ze niet hoor, een beetje maar een c-cup(je) zou ik geweldig vinden. En dat is niet iets wat je wilt voor anderen, nee dat vind ik zelf mooi. Ik houd niet van grote borsten maar ook niet van die spiegeleitjes. Verder vind ik de vorm toch wel het belangrijkst, ze moeten mooi rond en stevig zijn en dat zijn ze gelukkig. Hangend, puntig, opgezwolle tepels vind ik lelijk maar het minst mooi vind ik die grote tepels, sorry voor diegene die dat hebben, maar dat is slechts mijn mening. Ach, al met al heb ik niks te klagen................. Kusssssssss
reactie: Ik ben een meisje van 18 jaar, volgende maand 19. Ik wacht al vanaf me 15e, wanneer ze net begonnen te komen. Op een iets grotere cup. Ik heb cup 75A en koop bh's van 75B en vul ze op met watten en andere kipfilets. Waarom weet ik niet, et doet me gewoon goed voelen. Ik heb een vriend en die vind het niet erg dat ze klein zijn, alleen mogen ze wat meer gepushupt eruit zien volgens hem. Maar voor de rest heb ik welgevormde borsten alleen gewoon te klein. NU heb ik ook al een afspraak bij de dokter gemaakt. Want eerlijk waar, als je toch echt vanaf je 15e al wacht tot ze iets beginnen te groeien en maar blijft denken, ach ze worden wel groter, ze doen toch ook pijn, en ik heb nog tot me 21ste de tijd..Dan kan er zo opeens een cup bij groeien..Maar helaas niet dus.. Dus besloot ik bij de dokter meer info te vragen, en het probleem was dat ik te weinig weefsel had. Nu heb k behoorlijk drama lopen spelen, en heb ik met de dokter een regeling kunne treffen dat ik eind deze maand nog bij de plastische chirurgie terecht kan. Nou is het wel voor gewoon informatie en zou hij kijken of ik wel door mag, en dat de dingen vergoed mogen worden. Maar jullie kunnen ervan uit gaan dat ik borstvergrtoting ga doen.. Liever kipfilets in me borsten dan in de bh.. Misschien heeft iemand ook zoiets als mij? En al een borstvergroting gedaan? Ben erg benieuwd hiernaar..
reactie: Ik ben een meisje van 19, ben redelijk slank en ook niet al te lang (1.69). BH maat schommelt een beetje, maar over het algemeen zo rond de 75D. Ik kan niet zeggen dat ik het niet mooi vind, maar ik vind het soms wel vervelend. Altijd een sport beha aan moeten bij het sporten, terwijl anderen het zelfs wel zonder kunnen doen. Als ik op mijn buik lig doet het erg veel pijn, en als mijn vriend er aan zit kan het ook al pijn gaan doen. Voor een nieuwe BH altijd naar lingerie winkels toe moeten, wegens de afwijkende maat. Ik kleed me niet echt naar mijn borsten, alleen ik trek liever geen al te laag uitgesneden topjes aan, gezien reacties als: "dikke tieten". Kortom, het heeft echt wel zijn nadelen. De meisjes die een mindere maat hebben dan mij hoeven denk ik echt niet te klagen, je bent mooi zoals je bent, en ze zitten in ieder geval nooit in de weg! Enne, ik ken iemand van in de 20 waarvan ze ook nog weleens groeien, dus ook daar is nog een kans op.
reactie: Ik ben 28 jaar en vanaf mijn 10 jaar draag ik al bh's. Rond mijn 16de had ik maatje 85DD. De striemen van mijn bh stonden in mijn
Schouders en ik had altijd enorme last van mijn rug. Op dat moment wilde ik erg graag een paar maatjes kleiner. Ik ben toen gaan
Fitnessen met als resultaat dat ik stevige borsten heb en geen last meer heb
Van mijn rug. Het grappige is na de geboorte van mijn dochter heb ik nog
Grotere borsten gekregen. Zit nu met maat 85G. Heb nergens last van. Als ik wil kan ik zelfs zonder bh lopen. Het valt niet
Eens op, zo stevig zijn ze. Zou er niet aan moeten denken om ze kwijt te raken. Groetjes van Dik te vreden
reactie: Ik heb twee heel erg verschillende borsten. Ik heb een cup D/E en een cup A. Dit heb ik al sinds mijn borsten zijn gaan groeien. Of eerlijk gezegd, die ene borst dan. Ik weet dat veel vrouwen ongelijke borsten hebben maar ik ken persoonlijk niemand waarbij dat 1 cupmaat verschilt. Laat staan 3 cupmaten. Ik ben al eens naar een verzekeringsadviseur geweest om te kijken of ik de operatie vergoed kan krijgen. Daar kreeg ik te horen dat ik twee borsten heb. Dat was het. Als ik nu een afgezette borst had gehad, was het een heel ander verhaal geweest... Ik pas in een lingeriewinkel wel eens wat mooie nachtjurkjes enzo, omdat ik mijn vriend eens wil verassen. En altijd komt ik verdrietig of soms zelfs huilend thuis want het ziet er echt niet uit. Ik draag sinds mijn zestiende een prothese voor mijn ene borst. Hierdoor zijn leuke bh's ook al nauwelijks draagbaar. Het moeten echt van die oma bh's zijn wil het echt goed zitten. Ik heb inmiddels al drie prothese's van 220 euro per stuk 'versleten' omdat ze lek zijn gegaan. Ik ben ook al eens bij een plastisch chirurg geweest om te kijken wat de mogelijkheden waren. Deze man vertelde me doodleuk dat hij mijn andere borst wilde verkleinen tot ook een cup A. Nu moet je weten dat ik maat 46 draag van kleding... Maak daar maar eens een voorstelling bij. Er zijn niet veel mensen in mijn omgeving die dit van mij weten en eigenlijk weet niemand echt hoe erg ik ermee zit. Daarom wil ik toch zo mijn verhaal doen. Ik weet niet eens waarom, maar ik wilde het gewoon vertellen. Liefs, een ongelukkige studente van 21 jaar.
reactie: Borsten in alle vormen en maten. Tja, en wat is nu mooi of juist niet? Ik zelf ben 18 jaar, 1.80m lang en heb een borstmaat die tussen de A en B zit. Geen klachten, maar soms denk ik dat een maatje groter niet zou schaden. Waar het om gaat is dat je lekker in je vel zit. Je onzekerheid tonen maakt je ook niet aantrekkelijker. Stevig in je schoenen staan en stralen, dat kan veel aantrekkelijker zijn dat een boezem maatje Pamela Anderson. Denk maar aan bekendheden zoals Kate Hudson of Alicia Silverstone. Ook niet al te groot geschapen en daardoor zeker niet lelijker. Dus ladies, wees blij met wat je hebt, want het gaat de heren heus niet alleen om onze dames. ;)
reactie: jammergenoeg zijn er nog steeds vrouwen die ontevreden zijn over hun borsten. Ik mag blij zijn dat ik ze nog heb!! Ik heb nu al 3 keer een knobbeltje in mijn borst gehad en al die keren was het goedaardig. Mijn borsten zijn niet lelijk maar ook niet echt supermooi, maar ik ben heel blij hoe ze er ook uitzien!! want ik heb ze nog en ik ben er zelf ook nog. Denk daar eens over na!! Er zijn genoeg vrouwen die het met 1 of helemaal zonder borsten moeten doen vanwege borstkanker. Wees tevreden met wat je hebt, en wil je ze alsnog vergroten of verkleinen?? Doe het alleen voor jezelf en nooit en te nimmer voor een ander!!!
Wees blij dat je gezond bent!!! Groetjes
reactie: Ik ben 18 en heb een cup 70D. Ik ben ongeveer 1.63 m. Ik ben lang niet altijd blij met mijn borsten. BH's beginnen vaak pas weer bij 75D wat mij niet mooi zit. Dus zit ik vaak in de duurdere bh's. Af en toe denk ik er wel over om ze kleiner te laten maken, maar zolang ik er geen last van mijn lichaam heb ga ik er niet in laten snijden. Ik denk dat heel veel andere meiden en vrouwen denken dat grote >borsten belangrijk zijn, maar ik geloof dat niet. En trouwens wil je dat je vriend op je borsten valt of op jouw persoonlijkheid. Uiterlijk zegt niet alles. Ik loop niet te koop met mijn voorgevel en draag zelfs liever geen V-halstruitjes omdat ze dan zo opvallen. Vrouwen die zeggen dat ze het leuk vinden dat ze grote borsten hebben en ermee te koop lopen snap ik niet. Het is trouwens niet leuk als je voor de rest in een maat small past, maar dat hij bij je borsten niet goed zit. Om nog maar niet te spreken om de moeite die ik heb moeten doen om van de zomer een bikini te vinden die een beetje goed zat. Ik ben trouwens wel tot de conclusie gekomen dat je blij moet zijn met jouw lijf. Die kleine of grote borsten maken dan niet uit, als jij denkt en voelt dat je er goed uitziet en als je blij bent met je lichaam ben je altijd leuk!
reactie: Ik ben 17jaar en heb een heel klein A-tje! En ja soms is dat ongemakkelijk, voorbeeld om te gaan zwemmen, maar het is in verhouding mt mn lichaam ik ben namelijk groot n mager...zie je me dan al rond huppelen met een c-cup...niet dus! En ja het is soms vernederend maar hey wat denk je nu dat de rest perfect is?? Niet dus! Mn beste vriendin heeft een D n die smeekt om wat kleinere, dus eiglijk is het nooit niet goed :) laat het gewoon je leven niet verpesten, er zijn ergere dingen!
reactie: even reageren op het bovenstaande stukje. Ik ben zelf 18 en heb ook cup A. Ik heb zelf al twee jaar een vriend die blijft volhouden dat hij ze mooi vind, en pas na vele maanden ben ik dit gaan geloven. Ik was ook altijd onzeker over mijn borsten, soms nóg wel eens. Maar ik denk er altijd aan dat ik echt niet de enige ben op de wereld die met dit probleem zit, zeker niet na al die reacties gelezen te hebben. Ik ben zelf niet dik dus als je heel realistisch ben, 50 kilo en een grote cup is (meestal) ook niet echt realisch en vaak ook niet mooi! Er word altijd door iedereen gezegt; ze groeien nog wel. Maar waarom kan je niet tevreden zijn met een A of een B cup? Waarom moet het persee groeien? Probeer trots te zijn op je A cup, het heeft bij mij ook een hele lange tijd geduurd, maar uiteindelijk ben ik er toch best trots op :)
Groetjes M-tje
reactie: Zelf ben ik een meisje van 17 jaar! Ik ben zeer klein, vrij smal maar heb een grote cupmaat mijn lengte is 1.51 m en mijn cupmaat is 70G. Het valt heel erg op en het ergste is nog dat mensen je aan staan te kijken alsof je niet helemaal gezond ben. Het grootste nadeel vind ik nog dat als ik met iemand sta te praten ze 9 van de 10 keer naar mijn borsten staan te kijken en geeneens naar mijn gezicht. Zelf heb ik er veel problemen mee en vind ik het geestelijk ook best zwaar. En krijg de laatste tijd ook steeds meer last van mijn rug. Ik zit te twijfelen over een borstverkleining, maar de angst dat het mis kan gaan en ze dan “nog meer verziekt worden” weerhoudt me ervan om het te doen. Om medische redenen zal ik het waarschijnlijk wel moeten doen! Mijn vriend die vind het natuurlijk hartstikke leuk, maar welke jongen vind dat nou niet. Eerst zei hij ook dat ik het niet moest doen, maar nu hij merkt dat ik er last van heb staat die wel achter me. Mijn keuze is nog steeds twijfelachtig want ik vind mezelf ook nog best jong hiervoor.
reactie: Ik heb mijn hele leven een kleine acup gehad,en ben er op de dag van vandaag niet gelukkig mee. Ik ben inmidels 43 jaar,vind het iets minder erg,maar ik ga nog steeds niet graag naar een zwembad. Daar komt ook nog bij dat de ene borst kleiner is als de andere en ik zie en voel dat verschil heel goed. Ik heb wel eens aan een operatie gedacht,maar durf dat dan toch weer niet. Groetjes h
reactie: Ik wil absoluut een borstverkleining, heb maat 95 G. Ze hangen, met sporten gaan ze alle kanten op ondanks een zeer dure BH en met kleding heb ik altijd moeite, maat 48/50 bovenkleding en een broekmaat 40. Mijn slanke taille is dus niet te zien. Het bovenlichaam is niet in verhouding met mijn onderlichaam. Dus borstverkleining is een grote wens.
reactie: Een klasgenootje op de lagere school (55 jaar geleden!) droeg al een bh toen ze 11 was, en daar werd toen stiekum behoorlijk over gegiebeld door de rest van de klas. Ik was het andere uiterste: mijn eerste bh toen ik bijna 16 was... En cup AA was nog te ruim. Ik zat er niet mee, kon tenminste sporten, hardlopen en zo, zonder dat het ging “schudden”. En met vullingen leek het toch nog wat. De gedachte aan borstvergroting is nooit bij me opgekomen.

Tijdens de zwangerschap zijn ze toch nog iets gegroeid, en ik heb nu al jaren cup B, wat goed in verhouding is tot mijn postuur (168 – 60). Rond en stevig, ik ben er best tevreden mee!

Nu ben ik 65, en ze “hangen” nog steeds niet. Komt misschien omdat ik nooit zonder bh gelopen heb?

reactie: Zelf heb ik een goede B-cup, richting C en ben daar tevreden mee (57 kilo, 1.72). De vorm is mooi en naast mijn iets te grote tepels, heb ik nietst te klagen. Groter zou ik niet willen. Omdat ik graag sport en omdat ik het minder mooi vind. Vaak gaan de borsten hangen, staan ze naar buiten, enz. Dat maakt een borst minder mooi. Ik ben fotografe en ik gebruik liever vrouwelijke modellen met kleinere borsten, dan dames met een cup D. Wel wil ik hierbij vertellen dat ik niet de 'standaard' fashion foto's maak, maar meer kunstfotografie. Daar gaat het meer om het verhaal en de houding/blik dan de vorm van de meiden. Maar het belangrijkst is nog wel, hoe je je borsten 'draagt'. Hoe is je houding en hoe kleed je jezelf. Als je grote borsten hebt, is het mooier om het iets minder te showen en met kleinere borsten gewoon; borst vooruit, neus op (niet te, natuurlijk). Als je zelfverzekerd over komt, dan maakt het niet uit hoe je eruit ziet en hoe groot je borsten zijn. Mensen nemen je gewoon zoals je bent. Ik ben niet moeders mooiste, maar ik weet wat mijn sterke kanten zijn, die benadruk ik en ik heb bijna nooit last gehad van mensen die me nakeken of als je voorbij loopt, meteen over je gaan praten (op een negatieve manier). Ik heb dan ook alleen maar comlpimenten gehad over mijn borsten. Zeker op het strand of bij een zwembad. Kortom, liever kleinere borsten, maar zelfverzekerdheid maakt een hoop goed! Gr.
reactie: Ik ben inmiddels 41 jaar. Gelukkig getrouwd, 3 kinderen, trots op mijn lichaam en vooral trots op mijn borsten.

Ik heb mijn borsten 8 jaar geleden laten vergroten. Waarom? Omdat ik ze te klein vond. Ookal zei mijn toenmalige man dat het goed was zoals ze waren, ookal zie mijn omgeving dat ik trots moest zijn op mijn b-cupje, ik was gewoon niet trots en tevreden. Via de huisarts die achter mijn besluit stond ben ik terecht gekomen in Antoniushove in Leidschendam waar ik een zeer goede plastisch chirurg trof die samen met mij een paar mooie borsten heeft uitgekozen. Ik ben van een b-cupje naar een d-cup gegaan. Niet overdreven, echt niet maar ze zijn mega mooi. Ik ben er echt ontzettend trots op en ben ook weer trots op mezelf. Ik voel me beter, voel me sexyer en voora compleet. Mijn borsten staan zeer centraal in mijn sexleven en dat vind ik ook heel erg belangrijk. Ik ben gek op sex met mijn huidige man, en hij weet dat ik zeer opgewonden raak als mijn borsten in ons sexspel betrokken worden. Gelukkig is mijn man ook gek op mijn borsten en laat hij ze ook geen seconde onbemind.!

Mensen die zeggen dat siliconenborsten nep aanvoelen en het stom vinden, hebben veel te snel een oordeel klaar zonder te weten hoe het is. Vrouwen die "normale" en kleiere borsten hebben, zeggen al gauw dat mannen liever kleine tieten voelen dan volle tieten, vind ik nietszeggend want waarom kijken mannen over het algemeen altijd eerst naar tieten en dan pas naar ogen? Het is een vaststaand feit en ondervindt het bijna dagelijks in mijn werk. Tieten zijn wel degelijk belangrijk voor mannen want uitgezakte theezakjes lijken mij persoonlijk niet echt een uitnodiding tot sex. Sorry voor mijn vooroordeel maar het is echt wel zo.

Groetjes van betty boops

reactie: Ik vind het een goed stukje. Hierbij even een reactie op een reactie =P Dat jij met je a cup zit, kan ik best begrijpen. Maar er zijn ook zat mensen die wel eens wat minder willen hebben. Ik zit vast aan een D en geloof me, daar word je ook niet vrolijk van. Toen ik op een C kwam was ik daar best blij mee, maar toen m'n bh's te klein begonnen te worden, maakte ik me toch wat zorgen. Ik vind het gemeen dat het zo oneerlijk is verdeeld, ik ken een meisje met een G cup, en die gaat ze laten verkleinen (wat ik ook helemaal niet raar vind.) Maar waarom zijn er dan mensen die bijna niets hebben en toch iets meer willen, terwijl anderen er juist vanaf willen! Eigenlijk zouden we gewoon moeten gaan knippen en plakken.
reactie: Ik zou graag willen reageren op het bericht van het 17-jarige meisje die niet gelukkig is met haar A-cup. Zelf ben ik ook 17, heb ik ook een A-cup en ben ik mager. Zelf heb ik er ook een tijdje mee ingezeten, het leek wel of in alle bloesjes mijn borsten nóg kleiner maakten! Maar nu weet ik dat een goeie bh met wat vulling en het juiste bloesje heel veel doet! Wat je ook moet onthouden is dat, als jij zelf in de spiegel kijkt je onmiddelijk je kleine borsten ziet, maar het is echt niet het eerste wat een 'vreemde' ziet! Er zijn zo veel verschillende 'soorten' vrouwen, en al net evenveel verschillende borsten! Je mag je er niet zo op focussen op je 'minpuntje'. Focus op je sterke kanten en straal gewoon! Je hebt een vriend, en hij ziet je graag. En dat is omwille van je persoonlijkheid, niet omwille van je borsten. En mocht het al voor je borsten zijn ;) , dan vindt hij die van jouw alvast al mooi! De enige manier hoe je van je complex kan afraken, is je borsten en jezelf aanvaarden zoals je bent! En een borstvergroting zal je hierbij niet kunnen helpen...
reactie: Ik ben 18 jaar, ik weeg 80 kilo en heb kleine borsten een b-cupje. Niet echt bepaald een droomfiguur, en daarbij heb ik ook nog eens lelijke borsten (hangerig en grote tepels). Ik zou echt heel graag een borstvergroting ondergaan, maar aangezien de prijs van een borstvergroting kan ik het niet betalen. Ik schaam me best voor mijn borsten, en daarom heb ik ook altijd een push up bh aan met grote voorgevormde cups. Ik durf dan ook nooit mijn bh uit te doen in gezeldschap van een jongen. Ik ben nu wel aan het afvallen zodat mijn borsten meer in verhouding zijn, maar toch ben en blijf ik heel erg onzeker over mijn borsten. Liefs
reactie: hoi. Ik ben een meisje van 17 en heb maat 90F. Dat is dus veel te groot voor mij leeftijd en mijn lichaam. Ik heb er lichamelijke klachten van en ik loop bij een fysio er voor. Sommige meisje zeggen wel van 0o die wil ik ook. Ma als je ze hebt ben je er niet gelukiig mee. K tenminste niet. Neem nou bijv. Kleren. Bij de borsten maat 40-42 en bij de buik maat M. Bikini's boven maatje 40-42 en broekje M, en bij de meeste winkels meot je ze ook nog samen in een maat kopen. En bij mij zijn ze ook veel duurder want ik heb ook nog extra versteviging nodig. En bh's?? Bh's onder de 50 euro kan ik niet aan.
reactie: Ik vind dit ook een leuk onderwerp om het eens over te hebben. Ik heb zelf een 75 B cup en ben hier wel tevreden mee. Ze zijn
Niet heel groot en ook niet heel klein. Ik heb zelf ook na zitten denk over een borstvergrotig en voor iedereen die erover
Denkt om een eventuele borstvergroting te ondergaan.. Doe het niet! Ik ken iemand in mijn nabije omgeving die dit heeft gedaan. Van een A-cup
Naar een B-cup. Die betreffende vrouw is laatst 50 geworden. Zij ziet er
Nog fantastisch uit voor haar leeftijd, maar haar borsten zijn erg gaan hangen.
(hoort ook wel bij de leeftijd, dat wel) Maar je kunt nu duidelijk de siliconen zien zitten... En dat is echt niet mooi. Ik hou het lekker bij een push-up bh! Daar zijn ze immers voor
Uitgevonden. En daarbij, mijn vriend zegt altijd, als ik op grote borsten was gevallen,
Had jij nu niet naast me gelopen :-)

reactie: ik weet niet of er nog gereageerd kan worden op dit bericht, maar op de vraag wat mooier is: kleine of grote borsten, valt toch geen antwoord op te geven? De ene is blij met haar lichaam de ander niet. Ik ben 1.65m weeg 50 kg en heb cup c, en daar ben ik heel tevreden mee. Had ik een cup a gehad was ik ook tevreden geweest. Je bent wie je bent, en als je niet kan accepteren wie je bent of er niet blij mee kan zijn dan heb je wel een probleem eigelijk. (P.S. Als ik dubbel D of E zou hebben en fysieke klachten zouden ontstaan door rugpijn, vind ik het een ander verhaal worden.)

reactie: IK kon in mijn pubertijd met mijn vriendinnen altijd best jaloers zijn op meiden met grote borsten. Dan zeiden we altijd tegen elkaar: Dan zitten je truitjes veel mooier. Maar het was eigenlijk alleen maar omdat we de jongens altijd over grote borsten hoorden praten. Alsof je er niet bij zou horen met kleintjes. Ik heb altijd een grote cup B gehad, bijna een C. Ik hoorde mijn vriendjes nooit klagen dus dacht, dat zit wel goed. Sinds toen heb ik mij niet echt meer met mijn borsten bezig gehouden, alleen op sommige dagen vond ik dat ze hingen. Daarom heb ik ook altijd push-up bh's gedragen. Nu ben ik erg afgevallen en heb ik nog maar een kleine A over. Maar ook hier zit ik niet mee. Mijn push-up bh's doen het nog goed, en zeg nou eerlijk een slank meisje met grote tetters dat ziet er toch niet uit!!. Ik ben blij met mijn borstjes en zal nooit over een vergroting denken. Al helemaal niet omdat mijn partner dat mooier zou vinden of whatever. Groetjes
reactie: ik wilde nu toch ook eindelijk eens een keer reageren.Ben ook zeer benieuwd naar de reacties van anderen. Ikzelf ben 17 jaar en heb een A cup. Wat op zich wel staat in verhouding met de rest zegmaar..maar toch zou k soms wel willen dat het wat meer was, gewoon omdat truitjes en dergelijke soms dan gewoon mooier zitten. Maar dit heb ik de laatste tijd niet me, omdat ik persoonlijk grote borsten vaak niet mooi vind.En t word je dan alleen maar opgedrongen omdat anderen wel grotere borsten hebben. Nu ben ik gewoon trots op wat ik heb. En het zou toch niet staan bij mij en in de weg zitten met sporten (turnen) dus uiteindelijk ben ik eigenlijk wel trots op mn Acupje, want het ziet er beter uit dan sommige meisjes die C cup hebben ofzo en liever gewoon lekker slank met kleine borsten, dan dat je zo'n grote bos hout voor de deur hebt :P En mn vriend is dik tevreden met mn borsten, dus waarom zou ik er iets aan laten doen. Ik vind dat je gewoon trots moet zijn op wat je hebt, A of D cup, klein kan heel mooi staan..en groot ook :)
reactie: goh,
Ik ben deze week nog naar de lingeriewinkel geweest, en ik bleek "gegroeid" te zijn.. Ik zit nu op E. En ik weet, dat klinkt ongelofelijk groot, maar het valt nog goed mee vind ik. Ik vind ze heel vrouwelijk, en , ze zijn nog steeds mijn troef. Ik ben wel slank (51kg), wat maakt dat ze nog meer in het oog springen, maar ik zou toch niet willen ruilen... Geef mij dus maar groot, hoort bij mijn persoonlijkheid! Kus!
reactie: dit is echt een goed idee! Ik heb zelf cup c 75 en ben pas 14 jaar oud. Daarmee zie ik er echt al heel wat ouder uit. Daar ben ik niet altijd blij mee. Ik heb altijd oudere vriendjes en dat vind ik dan niet echt het ergste maar wel dat ze altijd andere plannen hebben. Ik ben ook wel wat zwaarder dan de andere meisjes uit mijn klas, en ook een stuk groter! Maar ik heb ook erg vaak last van mijn rug en ik heb geen idee of het daar van komt. Ook heb ik door mijn jonge leeftijd last van striemen omdat mijn borsten te snel gegroeid zijn.. Ik heb geen idee of dat ooit nog minder wordt. Ik vind zelf dat je blij moet zijn met wat je hebt en pas een ingreep moet doen als je er last van krijgt!
reactie: Wat leuk dat jullie de meningen vragen van andere meiden. Daar ben ik zeker benieuwd naar. Ik heb zelf een grote a, kleine b cup. Dat is sinds vorig jaar, want ik had altijd een a cup. Ik zat er altijd vreselijk erg mee, en ik merk dat ik er af en toe nog steeds mee zit. Ik ben nu 19 jaar en altijd hebben mensen gezegd, dat het nog wel zal groeien, maar veel is het nooit gegroeid. Wat mij erg hielp om er vrede mee te krijgen, was dat ik me niet steeds richtte op alle meiden en vrouwen om me heen die hele grote borsten hadden. Ik ging kijken hoeveel vrouwen er juist kleine borsten hadden en hoe zij zich kleedde en hoe zij er mee omgingen. Er zijn zat actrices, zangeressen en modellen die kleine borsten hebben, maar ze worden door massa's mannen prachtig gevonden. Ook heb ik een vriend die al jaren zegt dat hij me heel erg mooi vindt, en ook mijn borsten. Dat helpt zeker. Mijn advies is, richt je op hoe je je mooi kan kleden, hoe je een sterke houding kan aannemen en dat je niet laat zien dat je er af en toe mee zit. Er zijn genoeg kledingtips voor vrouwen met kleine borsten, zodat het minder opvalt. En wanneer je een sterke houding hebt, zullen mensen niet kijken naar wat je niet hebt, maar juist naar wat je wel hebt.
reactie: Allereerst een reactie op de 17-jarige trendstyler van hierboven. Wees blij met wat je hebt! Er zitten veel voordelen aan kleine(re) borsten: stevig, geen bh nodig, in proportie met je lijf, mannen kijken je nog eens in het gezicht ... En wat je nieuwe vriendje betreft: hij weet toch precies hoe je eruit ziet, dat je kleine borsten hebt? Hij is op je gevallen zoals je bent! Kennelijk vindt hij het mooi (en er zijn genoeg jongens/mannen die dat mooi vinden), dus waarom zou je daar onzeker over zijn? En laat als-je-blieft niet in je lichaam snijden uit onzekerheid ... Ikzelf heb een kleine B en ben daar heel blij mee. Voor kleding is de push-up bh uitgevonden en die siliconen-kipfiletjes, en je kunt makkelijk strapless bh's dragen. Zonder kleding zijn ze mooi, rond en stevig; het probleem hangende borsten is iets waar ik nooit mee te maken zal krijgen!
reactie: Ik ben het met bovenstaande reactie eens dat het een goed item is om eens uitgebreid over te praten! Ikzelf heb cup a of b, ik zit er altijd net tussen in eigenlijk. Ik ben niet echt tevreden met mijn borsten, vandaar dat ik laatst met mijn beste vriendinnen een setje 'kipfilets' heb aangeschaft bij de lingeriezaak. Wat hebben wij gelachen om die rare dingen, maar wat ben ik tevens blij met het effect onder mijn shirtje. Ik voel me een stuk vrouwelijker, zonder een echte borstoperatie te hebben ondergaan. En niemand die het weet, behalve wij drieën!
reactie: Interessant onderwerp is dit. Ik heb zelf 75C qua behamaat en ik ben er tevreden mee, mijn vriend ook. Sinds een tijd heb ik mijn ziekte anorexia nervosa overwonnen, en destijds dacht ik knapper te zijn met kleinere borsten. In feite waren het gewoon theezakjes geworden. Gelukkig zit ik nu op mijn goede gezonde gewicht en ook mijn borsten zien er weer appetijtelijk uit zogezegd. Ik kan er weer trots op zijn! Groetjes
reactie: Ik ben een 16 jarig meisje met een cup C, en eigenlijk vind ik dit voor mijn leeftijd wel te groot. Omdat m'n vriendinnen van m'n leeftijd allemaal 1, 2 of 3 cuppen minder hebben. Ik krijg dan ook vaak van ze te horen hoe blij ik met mijn cupmaat moet zijn omdat hun zó graag ook mijn cupmaat zouden willen hebben. Dus ik probeer me er ook niet voor te schamen want er werd sowiezo altijd tegen me gezegd dat ik trots en blij met mezelf moet zijn en mezelf moet accepteren zoals ik ben, dus dat doe ik ook. Maar soms heb ik mn momenten, bijv. Met bepaalde shirtjes baal ik soms dat ik zulke grote borsten heb want dat was dan zó goed te zien en wensde ik weleens liever dat ik ze kleiner had. Dan had ik weleens met shirtjes waarvan mijn borsten zo groot uitkwamen dat ik mijn armen hele tijd voor me hield of zo. Ook al weet ik dat dat niet zo hoort en hoeft te zijn.. En dat ik ze gewoon met trots moet laten zien. Maar soms ben ik weleens bang dat mensen denken dat ik ermee pronk, terwijl dat absoluut niet zo is. Andere keren ben ik weer hartstikke blij met m'n borsten als ze dan heel mooi uitkomen bij een ander shirtje. Dus ik heb zo m'n momenten.. Ik krijg vaak te horen dat m'n borsten precies bij de rest van m'n lichaam passen dus hoe m'n borsten zo zijn vind ik ze hartstikke prima. Maar ik ben nog jong, dus groeien zullen ze denk ik nog wel.. Ik hoop alleen niet te erg, wie weet krijg ik straks cup D en dat wil ik absoluut niet. Misschien zal ik dan nog denken aan een borstverkleining. Ik vind mijn cup C soms al te groot dus laat staan cup D. En voor de reactie hieronder/boven, ook al begrijp ik wel hoe je onzeker je voelt over je lichaam. En ook al heb ik ook soms moeite met mezelf te accepteren terwijl ik het allemaal liever anders wou, maar toch zal je wel moeten. Blijf altijd gewoon die gedachte houden van.. Mensen moeten je accepteren zoals je bent toch?! Dus je vriendje ook, als hij jou verlaat om jou borsten dan is hij het sowiezo niet waard. Wees er trots op en probeer je er echt niet voor te schamen want er zijn, ik ken ze ook, jongens die van kleine borsten houden! Ik heb weleens vriendjes gehad die eigenlijk liever kleine borsten wouden, en dan voelde ík me hartstikke stom. Niet dat ze mijn borsten lelijk vonden, maar ze gaven niet zoveel om borsten. Ze zeiden soms weleens dat ze hoopten dat mijn borsten niet nóg groter zouden worden.. So be happy with it :)

Liefs
reactie: ik vind dit item heel goed en ben echt benieuwd naar wat anderen te zeggen hebben. Ik heb een cup a en schaam me daar zelfs voor, ik doe echt mn best dat niet te doen maar dat lukt echt niet. Ik ben er dus heel onzeker over. Vaak zeggen mensen dat ze nog wel groeien omdat ik nog maar 17 ben maar daar geloof ik niets van. Dan mag ik wel heel wat kilo's aankomen maar dat lijkt me ook niet fijn. Ik heb sinds kort een nieuw vriendje en als hij ook al maar in de buurt van ze komt breekt het zweet me al uit en wordt ik zenuwachtig. Hoe kom ik hier weer vanaf? Borstvergroting is ook echt nog geen optie voor mij op deze leeftijd en met mijn bankrekening.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!