Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Liefde | Was jouw blind date ook zo'n ramp?

Was jouw blind date ook zo'n ramp?

Als hij wil dat jij er direct vandoor gaat, dan moet hij zich vooral zò gedragen...

door TRENDYSTYLENaast mij in het restaurant zat een stel dat elkaar duidelijk voor het eerst ontmoette. Waarschijnlijk hadden zij elkaar leren kennen via internet. De spanning tussen de twee was om te snijden. Hij praatte veel en luidruchtig om indruk te maken op haar. Zodoende kon ik goed horen wat er besproken werd. Plaatsvervangende schaamte bekroop mij: elke zin, elk woord...

Het leek wel of hij zijn eigen graf aan het graven was. Fout! Fout! Fout! Ik wilde hem waarschuwen, duim omhoog bij elk geslaagd woord, duim omlaag bij elke zin, elk onderwerp waarmee hij de plank missloeg (en dat gebeurde veel). Ik kan je vertellen: dit was absoluut de eerste én laatste date met dit meisje!

Laat het gedrag van dit heerschap een voorbeeld zijn van hoe het niet moet. Gelukkig bestaan er een aantal regels voor een geslaagde blinddate. Zoals bijvoorbeeld:

 • Vermijd luidruchtig en opzichtig gebral en geschreeuw, ook al is dat jouw manier om je zenuwen te onderdrukken. Praat rustig en beheerst, laat zien dat je de situatie onder controle hebt.

 • Waarom...waarom vraag je, terwijl ze net één minuut aan tafel zit, of ze van kinderen houdt? Wacht daar tenminste mee tot na het voorgerecht.
 • Zeg nooit en te nimmer dat zij er in het echt ouder uitziet dan op de foto... (ja, je zult het niet geloven, ons heerschap speelde het klaar dit te zeggen). Met deze opmerking zul je het ijs niet breken.

 • Bovenstaande fout toch gemaakt? Maak het niet erger door te zeggen dat het misschien aan haar kleding ligt. Ze zou wel eens op kunnen staan en vertrekken (het meisje in kwestie bleef zitten, maar ik had het wel geweten... Wegwezen! Voor een blind date kleed je je met zorg en als je inspanningen zo de grond ingeboord worden..).

 • Reken niet direct uit hoe ze er economisch bijzit. Je hoeft haar niet te vertellen wat ze wel of niet met haar geld moet doen. Je kent haar pas 25 minuten...

 • Draai niet automatisch een lijstje met standaard-onderwerpen af, maar laat het gesprek de vrije loop. Wees spontaan, het is geen sollicitatie...

 • Wijd niet uit over je vorige liefdes, je exen en de redenen waarom je relaties steeds weer mislukken. Geen enkele blinddate heeft op haar eerste afspraak behoefte aan deze informatie.

 • Ontspan zo nu en dan. Laat haar praten en luister eens een keer. Monologen van 90 minuten zijn killing...

 • Doe je niet interessanter voor dan je bent. Geen flauw idee welke wijn op de wijnkaart je moet kiezen, zeg dat dan gewoon. Ze zal je oprechtheid waarderen...

 • Weet wanneer je moet vertrekken. Stel voor de rekening te vragen en handel dit vervolgens discreet af.

 • Vraag haar nooit de rekening te delen...

Ervaringen met heerschappen als deze? Spuien maar! We zijn ervoor. Mail ons je reactie via het venster hieronder. De leukste reacties zullen we hieronder - geheel anoniem - publiceren.

Reacties van Trendystylers
Vijf dingen die mij opvielen tijdens m'n laatste date,waar ik enorm op ben afgeknapt:
1-hij praatte over z'n exen
2-gevolgd door z'n hele levensverhaal-inmiddels voelde ik me zijn maatschappelijk werkster
3-daarna maakte hij allemaal toespelingen over 'onze' toekomst (terwijl ik dacht:gast,ik ben net op je afgeknapt)
4-hij begon zichzelf enorm te verkopen (als in:'ik ben niet zoals andere mannen,ben niet zo opdringerig,blahblahblah...')
5-aan het einde van de date gaf hij aan dat hij het erg leuk had gehad,mij erg leuk vond,en dat we 'zo goed kunnen praten'(het was geen gesprek maar een monoloog...van hem....) en nu loopt hij mij helemaal plat te sms'en...

reactie: zeker, ben er meteen mee in bed beland. Terwijl ik hem nog leuk vind! wat moet je doen als dat gebeurd? Smsen, bellen of juist niets van je laten horen? Moeilijke keuze, komt door mijn vorige kut relatie het was ook zo gezellig ging vanzelf! Maar een absolute fout!

reactie: heel erg leuk hoor met een jongen zoenen...helemaal als hij daarna het idee heeft dat je zijn vriendin bent en dit met iedereen wil delen terwijl je zelf niet begrijpt hoe hij bij dit idee komt en hem net 1 dag kent.heb hem gelijk duidelijk gemaakt dat ik daar geen zin in had.wel een beetje bot met een sms maarja,wat hij gedaan heeft is ook niet echt normaal toch? Xx


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!