Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Liefde | Blind date: een goed idee?

Blind date: een goed idee?

door TRENDYSTYLEVoor sommigen is de blind date een spannende afwisseling op de normale routine. Voor anderen is het een 'laatste kans' om aan de man te komen. Daartussen ligt natuurlijk nog een heel scala van redenen om in te stemmen met een blind date.

Halverwege de jaren '80 introduceerde een komische film (met Bruce Willis en Kim Basinger, als we ons goed herinneren) een nieuwe term (en een nieuwe gewoonte) in Europa: 'blind date'. Een trend - zo zouden we het kunnen noemen - die misschien ook het eerste alarmsignaal was van wat later een sociaal fenomeen zou worden: de crisis van de dertigers (om te beginnen met Bridget Jones). Dertigers die geen tijd hebben om een partner te zoeken, dertigers die het niet lukt om een relatie in stand te houden, dertigers die zich niet eens meer kunnen herinneren hoe het is om een relatie te hebben.

En dan schiet de blind date ons te hulp. Met als bondgenoot - of beter: koppelaar(ster) - een vriend of vriendin, of een collega op het werk. Of misschien zelfs een bezorgde moeder die maar niet begrijpt waarom haar beeldschone dochter maar niet aan de man komt (hoeveel blind dates worden niet georganiseerd door bevriende - en bemoeizuchtige - ouders die hun kinderen graag aan elkaar willen koppelen? Dan kennen de ouders van het aanstaande bruidspaar elkaar in ieder geval al.)

En dus - om terug te gaan naar waar we gebleven waren - schiet de blind date ons te hulp. Maar is dat echt zo? Nee, niet lachen. Deze vraag is serieus bedoeld. Want voor zover wij hebben begrepen is de blind date vaak geen succes, maar eerder een pure teleurstelling. Voor beide partijen of voor één van beide, maar dat is al teveel...

Als een vriendin of kennis ooit een blind date voor je heeft georganiseerd, ga dan eens terug in je herinnering en vraag je af hoe de 'tegenpartij' aan je werd 'verkocht': 'Hij is ouder dan dertig, heeft een goede baan, het is echt een interessant type, jullie zouden elkaar eens moeten ontmoeten, ik denk dat jullie echt veel gemeen hebben!'. En bedenk nu eens hoe je je aan het einde van de avond met je blind date voelde. Denk daar maar eens rustig na... Wij hebben de tijd :-)

Weet je het weer?

Maar dat betekent niet dat alle blind dates voorbestemd zijn om te mislukken. Er zijn voorbeelden van blind dates die zijn uitgemond in grote liefdes. Maar omdat wij van nature pessimistisch zijn, scheppen we er een zeker plezier in om je een beetje te provoceren...

Maar natuurlijk willen we je ook helpen. Daarom hebben we weer één van onze gebruikelijke lijstjes opgesteld, ditmaal met tips die je van pas kunnen komen als je door een liefdevolle vriendin wordt gestrikt voor een blind date. Wij danken onze trouwe lezeres Sofie voor haar waardevolle suggesties. Maar natuurlijk verwachten wij ook van jullie weer een bijdrage.

En dan nu onze suggesties:

  • Als hij in een andere plaats woont dan jij, wees dan niet lui maar reis naar hem toe. Het kost enige moeite om je te verplaatsen maar je zult ervoor beloond worden, want als de avond (of hij) je begint te vervelen, kun je zò weg. Je hoeft maar uit te roepen: 'Ach! Is het al zo laat! Ik kan nu maar beter gaan om mijn trein te halen...!' en weg ben je. Organiseer in ieder geval nooit een blind date in eigen huis. Je riskeert dan dat hij blijft 'plakken', ook als duidelijk is dat jij hem niets meer hebt te zeggen. (Er is natuurlijk ook een andere reden waarom je hem beter niet in eigen huis kunt uitnodigen... Hij zou zich dan veel te pikante ideeën in zijn hoofd kunnen halen).

  • Probeer te begrijpen waarom deze jongeman op z'n leeftijd nog steeds op zoek is naar de ware. Heeft hij gewoon pech gehad of houdt geen vrouw het langer dan een maand met hem uit? Probeer hem voorzichtig uit te horen door vragen te stellen. Als blijkt dat vele andere vrouwen al de benen hebben genomen, geeft dat natuurlijk te denken.

  • Maak je niet al te mooi voor hem. Begrijp ons niet verkeerd: je hoeft hem echt niet te begroeten als een slons die net het huis heeft schoon gemaakt. Maar het is gewoon 'veiliger' om er niet al te verleidelijk uit te zien. Stel je eens voor dat jij van hem griezelt, maar hij wordt dolverliefd op jouw stralende uiterlijk (en handtastelijk). Leg ons dan maar eens uit hoe je goed en snel kunt wegkomen zonder hem al te zeer voor het hoofd te stoten! (we komen dan toch weer terug bij punt 1).

  • Als je toch met hem afspreekt in je eigen woonplaats (punt 1 is dan niet van toepassing), vraag dan aan een goede vriendin of vriend (niet degene die de blind date heeft georganiseerd) om - incognito - in de buurt te blijven. Mocht het helemaal niets worden, dan kan je vriendin of vriend je uit je benarde positie redden door een 'toevallige' ontmoeting te simuleren. Zij of hij kan uitroepen: 'Hé, wat toevallig, ben jij hier ook? Ik moet in de buurt van jouw huis zijn. Wil je misschien een lift?'

  • Als je kort voor de blind date telefonisch contact met hem hebt en je er geen goed gevoel bij hebt (door de telefoon kun je al heel wat begrijpen), luister dan naar je instinct. Beter geen blind date dan een afschuwelijke blind date.

Dat waren onze suggesties. We zijn benieuwd naar die van jullie! Stuur ons je reactie via het venster hieronder. Vermeld wel even de titel van dit artikel ('blind date, een goed idee'). De interessantste reacties zullen we hieronder publiceren.

Reacties van Trendystylers
Ik heb 2 blind dates gehad en kan jullie de volgende tips meegeven:

+ Laat niet merken dat je graag wilt! (ook al is dat wel zo)
+ Zorg dat hij jou minstens zoveel aandacht geeft als jij hem.
+ Ga hem niet vervelen met eeuwig lange verhalen.
+ Probeer je te verdiepen in hem als persoon en dan snap je hem zeker weten!

groetjes en succes toekomstige blind daters!
Ik heb een keer een blind date gehad, nooit meer... Na 30 seconden begon hij over zijn lamswollen shawl die hij dat weekend voor wel 40 euro had gekocht... Vond ik dat nou niet duur? Toen had ik het eigenlijk al behad. Vervolgens in het restaurant begon hij de 'regels' van een eerste date op te dreunen, bijvoorbeel dat hij er verzorgd uit moest zien... Vond ik dat hij er verzorgd uit zag? Vroeg hij zich af. Daarna begon hij over de scheiding van zijn ouders en wat dat met hem heeft gedaan, om vervolgens te noemen dat je eigenlijk geen zware gesprekken mag voeren op een eerste date... Zucht... Tenslotte werd de rekening keurig netjes gedeeld, ik was blij dat de avond erop zat ;-)

X
hoi,
Ik heb t een keer gedaan en nooit meer
We werden "gekoppelt"zal ik maar zeggen
We pasten totaal ni bij elkaar maarja ik had een vriend
Niks als problemen (met ouders)
Nu is het gedaan
Mensen die dit doen zijn eigelijk een beetje hopeloos dat was ik ook n beetje nu weet ik beter
Ik denk de volgende keer wel 2keer na
Gr inge
Tja..ik heb helaas nog nooit een blind date gehad,maar oei wat spannend lijkt mij dat!! Er staan hier goede tips voor je veiligheid,maar een beetje slimme vrouw kent ze wel. Uiteraard is je veiligheid het aller belangrijkste...maar je blind date zal je toch maar zéér bevallen,en stel dat het wederzijds is. Ik hoop het toch nog een keertje mee te kunnen en mogen maken. Dan loop ik er echt niet voor weg... Nicky.
reactie: Mijn eerste officiele blind date is mij zeer goed bevallen. Wel wat kleine foutjes in mijn ogen gemaakt. Heb uiteindelijk wel de mogelijkheid gemaakt om met haar een
Tweede afspraak te maken. Ik heb nog wel een tip:
Mocht het bijvoorbeeld met de beschikbare dating sites niet
Zo lukken, spreek uit ervaring vooral voor jongens/mannen. Laat dan hier en daar in je vrienden kring ligtjes vallen dat
Een date je leuk lijkt, niet te overdreven. Heb hier al 2 afspraakjes door kunnen maken en geslaagd
Betreft gezelligheid, nog geen relatie dit was ook niet
Meteen de opzet. Voordeel zelf vind ik dat er door een bekende naar beide
Partijen gekeken wordt. Zorg wel dat je zelf de cupido (bij mij waren dat alleen nog
Mannen geweest) goed kent.
reactie: Hoi, Als ik een blind date zou doen, zou ik het liefste iets willen DOEN, bijvoorbeeld de zoo, een attractiepark, kajakken, museum bezichtigen, ... . Het voordeel is dat je andere leert kennen in zijn doen, je hebt iets om over te praten en het geeft niks als er ook eens een stilte valt. Bovendien geldt hier een casual kledingstijl. En je kan weg wanneer je wil (behalve dan bij het kajakken). Het enige ‘probleem’ is de vraag wat je daadwerlijk gaat doen. Maar gezien een blind date meestal geregeld wordt voor jou, kunnen de koppelaars wel iets geschikt bedenken. En anders heb je de telefoon waar het vijfde puntje op de lijst weer van toepassing is. Groetjes, Nele


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!