Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Liefde | Zo activeer je hem

Zo activeer je hem

door TRENDYSTYLEJa, je hebt het goed gelezen: activeren. Letterlijk 'activeren'. We zullen het je even uitleggen. Is het je wel eens overkomen dat je (meerdere/vele malen) uitgaat met een jongen die de eerste stap maar niet zet? Er hangt spanning in de lucht, maar hij komt niet in actie. In dat geval heeft hij een zetje nodig. Een zetje in de rug om hem over de streep te krijgen. Ofwel, je moet hem even 'activeren'.

Laten we nog even teruggaan naar de situatie waar we hier op doelen. We nemen een voorbeeld. Eerste afspraakje. Je gaat uit met een jongen die je leuk vindt. Het lijkt erop dat dat gevoel wederzijds is. Jullie eerste avondje samen is perfect. Hij brengt je thuis en zegt je gedag. Nog een zwaai met zijn arm en hij is verdwenen. Verder niets. Hij heeft niet geprobeerd je te zoenen. Hij heeft je niet eens aangeraakt. Een gentleman van de oude stempel, denk je. Tweede afspraakje. Een paar dagen later. Bioscoop. Of een dineetje. Of beide. Een sprankelende conversatie, gevoel voor humor, gelach, maar verder niets. Hij probeert niets...! Derde afspraakje. Vierde afspraakje. Vijfde. Jullie blijven uitgaan. Jullie hebben het steeds naar jullie zin. Hij is galant, maar zet geen enkele stap. Op geen enkele manier. Jij bent inmiddels natuurlijk dolverliefd.

Wat te doen? Je vriendinnen en collega's beginnen zich af te vragen wat er aan de hand is. 'jullie gaan toch samen?' hoe breng je ze in hemelsnaam aan hun verstand dat het niet zo is? Om het over jouw eigen gevoelens nog maar niet te hebben. 'misschien vindt hij me niet leuk. Misschien heeft hij een ander. Misschien vond hij dat korte jurkje dat ik laatst aanhad, een beetje teveel van het goede. Misschien vindt hij me aardig, maar voelt hij zich niet tot mij aangetrokken. Of misschien valt hij niet op vrouwen... Nee, niet aan denken!'

Een 'geblokkeerde' situatie. Een situatie waarin hij 'geactiveerd' moet worden (zat er ergens maar een knopje!), maar dan wel op een elegante manier. Hoe doe je dat? Hier zijn een paar adviezen. Heb je een aanvulling op onze lijst, mail ons dan via het venster hieronder. De leukste reacties zullen we als gewoonlijk hieronder publiceren. Maar dan eerst onze 'gezond-verstand'-adviezen:

  • Hem jaloers maken? Niet echt een goed idee. Het mag dan wel een van de oudste en misschien wel meest gebruikte trucjes zijn, maar je kunt er ook het tegenovergestelde resultaat mee bereiken. Namelijk dat je hem ermee verwijdert in plaats van dichter bij je brengt. Het zal misschien werken als hij 'verlegen' of 'verstrooid' is, maar zeker niet als hij niet helemaal zeker van zijn gevoelens voor jou is.

  • Hem jaloers maken mag dan niet de beste strategie zijn - we blijven erbij - maar je kun wel proberen om zelf een klein stapje achteruit te doen. Een 'tactische afkoelingsperiode' zullen we maar zeggen. Misschien lukt het je om hem daarmee wakker te schudden. Laten we het hopen.

  • Een andere tactiek: de volgende keer dat jullie samen uitgaan, presenteer je je op je mooist. Voel je mooi, verleidelijk en op je gemak. Het zal je helpen om je wat - hoe zullen we het zeggen - 'agressiever' op te stellen.

  • Wees niet bang om voor je eigen gevoelens uit te komen. Zeg hem dat je hem aantrekkelijk vindt, dat je zijn gezelschap op prijs stelt, dat je graag bij hem bent. Daar is niets mis mee. Misschien is hij alleen maar verlegen of bang dat hij afgewezen wordt. Als hij jouw gevoelens kent, kruipt hij misschien uit zijn schulp.

  • Schakel goede en wederzijdse vrienden in. Laat ze het terrein verkennen en doe dat op een manier dat jouw boodschappen via hen bij hem aankomen.

  • Probeer wat 'lichamelijker' met hem te zijn. Niets bijzonders, een kusje op zijn wang als je hem weer ziet, jouw hand in de zijne als jullie een drukke verkeersstraat oversteken. Zo laat je hem weten dat je vertrouwen in hem hebt en hopelijk stimuleer je hiermee - mocht dat het probleem al zijn - zijn fantasie. Lichamelijk contact, ook al is het maar vluchtig en in het openbaar, is een krachtige katalysator van gevoelens en emoties.

  • Organiseer een intiem avondje, zo mogelijk bij jouw thuis. Een etentje, muziek, wijn. En jij op je allerverleidelijkst. Het feit dat je hem van de buitenwereld hebt geïsoleerd, zal je een eind op weg helpen. Vraagt hij je, als hij je uitnodiging aanneemt, of hij een vriend mee mag nemen, laat het dan allemaal maar zitten...

  • Een laatste advies: houd altijd in je achterhoofd dat je tijdens een van je 'activerings'-acties een afwijzing kunt krijgen. En toch is dat misschien beter dan een lange, slepende affaire die uiteindelijk in niets eindigt. Vroeg of laat zul je toch duidelijkheid moeten krijgen over hoe het er tussen jullie voorstaat. Dan maar beter vroeg...

Hebben jullie nog adviezen? Wij zijn benieuwd!

Reacties van Trendystylers
Tot nu toe heeft deze bij mij altijd gewerkt: Zorg ervoor dat je ergens bent waar niet veel mensen zijn en geef hem een knuffel (het makkelijkste is bij het afscheid) tijdens deze knuffel zeg je ''ik kan wel eeuwig zo blijven staan'' dan kijk je hem aan en geef hem een kus op z'n mond en dan gaat het zoenen vanzelf.

Ik ga deze trouwens ook weer uitproberen op de jongen waarmee ik nu op 2 dates ben geweest (er gebeurt maar NIKS) hij is zo leuk, maar hij heeft nog nooit een vriendin gehad én nooit gezoend. Hij vind mij leuk en ik hem maarja..lastig hé?

Succes!! (ook aan mezelf)
bij mij werkt deze altijd heel goed;

"Hey ga je nou nog een move maken of zal ik het anders maar gewoon doen?"
Hoe kan ik hem activeren, als ik hem maar een paar keer had gezien, en maar twee keer heb gechat op fb.? kan ik dan nog vragen: he heb je zin om wat leuks te oden? wij zijn beide kreeft, als dat wat zegt..
Verlegen Kreeft
Bij dit artikel denk ik aan het boek van Greg Behrendt & Liz Tuccillo: He's just not that into you! Dan snap je mannen veeeeeel beter en laat je jezelf niet meer in de zeik nemen!
Hoe herkenbaar allemaal..

Ik heb contact met een man die ik eerst een jaar via msn heb gesproken. We spraken af de eerste keer, een tegenvaller.

Toch bleef het contact daarna aan en hebben we nog eens afgesproken. ( een half jaar later)
De vlam sloeg in de pan! Kort daarna spraken we nog een paar keer af en de aantrekkingskracht was enorm.. ( dacht ik)

Toen ineens bedacht hij zich. Het contact bekoelde enorm. Hij is niet verliefd en de aantrekkingskracht is niet voldoende.

Het contact was voorbij voor een tijdje.
Het koste me veel moeite om geen contact met hem te zoeken. En toen ineens zocht hij weer contact?!
Ik snap dat niet zo goed.. zodra ik dan weer in ga op het contact is het weer net zo snel voorbij.
En als ik niets laat horen hangt hij aan de bel. Frustrerend hoor!
Ik kan me precies vinden in dit verhaal! Ik kon het gewoon aan alles merken dat hij me zag zitten, maar hij durfde niet de 1e stap te zetten... Dus heb ik dat maar gedaan^^ Via via heb ik zijn nummer achterhaald en toen een smsje gestuurd om eens wat af te spreken! Heerlijk onverwachts en brutaal, maar hij kon het zeker waarderen;) En nu is hij mijn vriend =D
indeed... He's just not that into me.. Ik weet het ook wel maar ik wil dat hij dat wel is. Daarna ditch ik hem wel weer maar ik wel gewoon dat hij mij leuk vind, ik kan genoeg aandacht krijgen van andere jongens maar het is gewoon frusterend als dat bij 1 iemand niet zo is wanneer je dat wel wilt...
Je moet het inderdaad gewoon zeggen.
Ik ben heel lang aan het lijntje gehouden en daar was ik klaar mee. Vandaar deze tactiek :)!

Gisteravond werkte het bij in ieder geval positief uit ;), succes allemaal!
Ik heb onlangs wat typs gelezen
"ik bel je nog wel" komt echt goed van pas.
maar wat echt zo raar is hij zegt tegen andere mensen dat hij wat heeft met mij maar laat dat niet eens merken? ik snap er niks van laatst vertelde hij tegen mij is dit nou echt officieel ? ik wil echt weten wat dit betekent
ik zou zeggen.. dwing het niet en geef hem de tijd. maar laat niet heel erg zien dat je hem leuk vind, mannen houden van jagen, als je ze te makkelijk maakt dan willen ze je niet. Je moet laten zien dat je geinterreseerd bent maar niet dat je echt smoor bent op hem.
Vertellen aan iedereen die je kent dat je verliefd op hem bent, behalve aan hemzelf. Hij krijgt dit vanzelf te horen, en als hij dan niet toehapt? LATEN die handel isdie dan niet waard!
Ik las zojuist de reactie van de 20 jarige jonge man. Dit verhaal komt mij heel bekend voor. Mijn vriend is namelijk ook erg verlegen. Zelf ben ik ook maar een heldin op sokken, maar juist doordat we van elkaar weten dat we beide verlegen zijn durfen we opener tegen elkaar te praten. Mijn tip is vooral neem de tijd en stel hem iniedergeval gerust door lieve dingen te zeggen. Bij ons helpt dit goed en nu durfen we alles tegen elkaar te zeggen. Samen staan we sterk en is er niemand meer verlegen... En mogt er eens iemand verlegen zijn dan slepen we elkaar er doorheen door te laten weten dat je weet hoe hij zich voelt. Wees dus ook vooral open en eerlijk tegen hem... Niet alleen vrouwen, maar ook mannen kunnen onzeker/verlegen zijn.
Ik heb misschien nog wel een tip. Stel dat hij je voor de deur afzet na een eerste date, kijk hem dan verliefd aan. Kijkt hij op dezelfde manier terug, dan weet je dat je goed zit. Neem vervolgens zelf het voortouw. Niet aanvallen, maar zachtjes en teder.
Je zo verlegen mogelijk opstellen. Hem dan heel lief en verleidelijk aankijken maar toch een tikkeltje verlegen. Als jij je kwetsbaar opstelt zal hij zich de sterkere voelen.
reactie: hey,
Dit is mijn advies. Als jij en hij '' niks'' met elkaar doen.. En je vraagt je af wat er is... Praat dan gewoon met hem.. Als je niet weet waarom hij geen stap zet en je vraagt hem hoe dat zit... Ben je goed bezig!!!
Want ten 1e: je begrijpt beter wat er is
Ten 2e: hij heeft ook het gevoel dat het jou niet alleen om die stappen gaat maar
Dat je ook werkelijk geïntresseerd bent in wat hij voelt. Ten 3e.(en dit vult aan op 1) : je leert hem misschien wat beter kennen!

njah dit was mijn advies..ik hoop dat jullie er wat aan hebben
Doei groetjes game-girl (15 jr)

reactie: Hierdoor zou ik willen reageren op het artikel Zo activeer je hem...

Zelf ben ik een jonge man van 20 jaren jong. Ik zou heel uitgebreid kunnen gaan vertellen waarom ik niet de eerste stap zet, maar eigenlijk komt het gewoon neer op het simpele feit dat ik inderdaad iemand van de oude stempel ben, maar vooral ook door dingen die ik zelf heb meegemaakt en dingen die er tegen me zijn gezegd, waardoor ik heel onzeker over mezelf ben geworden.

Intussen ben ik al heel wat keren in de situatie verzeild geraakt, dat (waarschijnlijk) een meisje mij wel leuk vind/vond en dat ik, als het puntje bij paaltje komt, niet de eerste stap zet. Dat is niet omdat ik haar niet leuk vond, of niet aantrekkelijk vond, of al een ander had, of homo ben, maar om het simpele feit dat ik heel onzeker over mezelf ben. Persoonlijk vind ik het op zo'n moment heel moeilijk om te geloven dat zij mij leuk vindt. Hoewel een 'echte man' niet onzeker over zichzelf is etc. Is dat echt de grootste onzin die ik in mijn leven heb gehoord. Ik ga veel met die zogenaamde échte mannen om, maar uit hun verhalen over hun belevenissen m.b.t. Vrouwen, zijn het net onzekere meisjes.

Mocht je als meid in zo'n situatie belanden; kan ik je 1 ding op je hart drukken; als je denkt dat je hem die eerste stap wél kan laten zetten door hem jaloers te maken door met andere mannen om te gaan, wordt hij alleen maar bevestigd in zijn idee dat zij hem toch niet leuk vind, of hem alleen maar aardig vindt en dan haakt hij gegarandeerd af. Ook denken dat je er nog niet aantrekkelijk genoeg uitziet en er nog meer aandacht besteden aan je uiterlijk en er nog verleidelijker uitzien, is in deze gevallen kansloos.

Meer lichamelijk contact zou denk ik, (i.i.g. Voor mij), al een hele grote stap in de goede richting zijn; omdat hij dan merkt dat je lichamelijk contact met hem niet erg vindt of zelfs fijn vindt. Een afspraakje bij jou thuis zou ook een goed idee zijn, omdat je hem dan uit het openbaar onttrekt... Het zou kunnen dat hij wat gereserveerd is in het openbaar, of zich dan ongemakkelijk voelt. De beste oplossing vind ik persoonlijk, gewoon je gevoelens voor hem vertellen; door te zeggen dat je hem aantrekkelijk vindt; wordt hij bevestigd in zijn idee dat je hem leuk vindt. Zeker bij verlegen types, zoals ikzelf, zou dat echt een uitkomst zijn, met als gevolg dat hij dan misschien wél die eerste stap durft te zetten.

M.v.g.,

reactie: Kom op meiden, hoe ouderwets zijn we nu helemaal? Geef hem bij het afscheid een kus die hij niet mis kan verstaan en zeg dan iets lulligs zoals tot de volgende keer, maak dan snel dat je wegkomt. Hij zal niet weten wat hem overkomt en je lef stiekum waarderen, ook al zal hij dat nooit toegeven. Bij de volgende date zal hij echt wel zelf het initiatief nemen. En als hij dan nog niets doet, is hij waarschijnlijk impotent. Wegwezen!
reactie: hierbij mijn eigen advies. Voel je verleidelijk, mooi en zelfverzekerd. Zo zul je rust uitstralen. Kijk hem dan gewoon recht aan en wees niet bang voor stiltes. Zo kunnen zijn ogen jouw lippen niet missen. Streel z'n hand terwijl je hem aan blijft kijken. Dijk dan zwoel naar z'n wang en streel die, vervolgens stop je. Kijk hem nu recht in z'n ogen aan en dan even naar z'n mond. Zo heb ik mijn vriend er 'ingeluisd':hij denkt dat hij de eerste stap heeft genomen, maar natuurlijk weten wij dames wel beter..hij kon geen kant meer op!!
reactie: Ga naar een discotheek of uit in een danscafé! Er komt dan vast een nummer waar je intiem van gaat dansen.. En dan moet hij je wel aanraken (doet hij dat niet, dan doe jij het gewoon). En geloof me, van het een komt het ander ;)..
reactie: Activeren door juist zelf, ja je hoort het goed, zelf de eerste stap te zetten. Als je alles al geprobeerd hebt, je weet het allemaal niet meer maar je wilt hem wel zet je angsten in de koelkast en ga ervoor!. Ga daarna niet als een hondje achter hem aan lopen, maar laat het dan even afweten! Hij zal smeken voor meer! Groetjes Veronika
reactie: advies;
Zorg dat je opvalt bij hem, maak grappige/leuke opmerkingen en maak zoveel
Mogelijk oogcontact(vooral onder het lachen). Ook kun je bijvoorbeeld je haar los doen inplaats van altijd maar vast.
reactie: Beste,
11 jaar geleden heb ik hetzelfde meegemaakt, maar ik heb volgehouden, wel 1
Jaar ! Nu zijn we 11 jaar samen , getrouwd en een zoon ! Een tip die de doorslag gaf; ik had kramp in mijn kuit en daarom vroeg ik of
Ik mijn been om zijn schoot mocht leggen. Natuurlijk na een paar glaasjes en
Voor hem was dit de doorslag waarop hij mij kuste ! Ik ben nog altijd blij met mijn doorzettingsvermogen maar het was lastig,
Want soms was ik toch aan het twijfelen. Dus aan allen die dit meemaken: volhouden ! Brigitte
reactie: Hey hallo! Hmm.. Nadat ik jullie adviezen had gelezen over 'als hij niet de eerste stap zet' dacht ik bij mezelf: "dat is waarschijnlijk een probleem als je zelf ook niet de eerdte stap duft te zetten'' Eigenlijk kan ik me niet heel goed voorstellen dat een jongen niet de eerste stap durft te zetten, naja op een geval na dan. Hahaha, hij was geloof ik gewoon niet helemaal hetro... Maargoed het was zijn eerste keer en dat is geloof ik de enige keer dat ik de eerste stap heb moeten doen. In ieder geval de conclusie die ik hieruit trok was dus dat de meid in kwestie ook niet zo goed zou durven en mijn remedie.. Drink es een paar meer (niet helemaal lam natuurlijk) dan je normaal doet. Hierdoor ben je zelf veel makkelijker en losser. Je kan, zonder je je er al te druk over te maken, je gevoelens voor die ene persoon, alles in je leven (op dat moment tenminste) in de meeste en misschien wel beste woorden uitten... Eens heb ik een vriendin gehad die de hint, je weet wel.. Die hint van: ik wil je echt niet!, echt niet begreep.. Misschien zijn er meer vrouwen die die hint niet duidelijk begrijpen maar das toch wel (vind ik) heel vreemd en zeker erg pijnlijk! Ik hoop dan ook dat die vrouwen/ meiden, die met dit probleem te maken krijgen, die hint wel begrijpen!! Veel liefs, Remy*


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!