Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
VANDAAG IS HET
Voeg TRENDYSTYLE toe aan je favorieten

Home | Liefde | Zo wijs je hem met tact af

Zo wijs je hem met tact af

Herken jij het? Een klasgenoot, goede vriend of collega waarmee je vaak optrekt, laat opeens blijken dat hij meer voor je voelt.

door TRENDYSTYLEHerken jij het? Een klasgenoot, goede vriend of collega waarmee je vaak optrekt, laat opeens blijken dat hij meer voor je voelt. Jij vindt hem aardig en stelt zijn gezelschap op prijs maar je bent in geen geval verliefd op hem. Hoe red je jullie vriendschap of samenwerking maar breng je hem beleefd aan zijn verstand dat het niets tussen jullie gaat worden?

Moedig hem niet aan

Natuurlijk is het best leuk om te flirten 'voor de flirt'. Maar is de relatie met deze manspersoon die opeens meer interesse in je lijkt te hebben dan een gewone vriendschap of werkrelatie je iets waard, ga dan niet op zijn avances in. Wijs complimenten beleefd van de hand, vermijd 'verliefde stelletjes'-situaties, reageer niet op hints die hij je geeft en maak vooral geen gebruik van de dingen die hij in zijn verliefdheid graag voor je zou doen (sla die lift naar huis af, neem het aanbod om werk van je over te nemen niet aan, schrijf zijn huiswerk niet over).

Laat je niet leiden door dat gevleide gevoel

Het is, onder vrouwen, gezegd best heel vleiend als een man opeens extra interesse in je heeft. Goed voor je ego. Ongetwijfeld. Maar houd het belang van je klasgenoot, collega of vriend voor ogen. Zet dat gevleide gevoel terzijde (want anders is de neiging groot om hem aan te moedigen of in ieder geval niet af te remmen, zie punt 1).

Neem de nodige maatregelen

Blijft hij je met avances en verliefde blikken achtervolgen, dan is het tijd om een beetje afstand te nemen. Ga wat minder vaak op zijn uitnodigingen in en vermijd zijn gezelschap wat meer zonder dat je direct jullie relatie verbreekt. Zo geef je hem de tijd en de ruimte om de boodschap die je hem geeft te verwerken.

Sta open voor een gesprek

En als hij ook dit niet begrijpt (of niet wil begrijpen?) sta dan open voor een gesprek. Kies je woorden met zorg en probeer hem niet te kwetsen. Laat merken hoeveel je om hem geeft, maar maak je standpunt duidelijk: jij bent niet in voor een liefdesrelatie. Zo voorkom je dat je hem met valse hoop 'aan het lijntje' houdt.


MEER OP TRENDYSTYLE
Fashion
Spijkerbroek

Must-have. Deze spijkerbroek zou iedere vrouw moeten hebben


Fashion
Voedingstrends 2017

Voedingstrends 2017. Dit gaan we eten

FOLLOW TRENDYSTYLE


UP-TO-DATE MET ONZE NIEUWSBRIEF
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.

Make-up
Wenkbrauwen
5 Stappen voor perfecte wenkbrauwen

Beauty
Quiz: wat weet jij van beauty food?

Maandhoroscoop
Horoscoop Steenbok Horoscoop Waterman Horoscoop Vissen Horoscoop Ram
Horoscoop Stier Horoscoop Tweelingen Horoscoop Kreeft Horoscoop Leeuw
Horoscoop Maagd Horoscoop Weegschaal Horoscoop Schorpioen Horoscoop Boogschutter
UP-TO-DATE MET DE TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF!
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends, weetjes over liefde,
psychologie en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.