Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Lekkere recepten | Pasta recepten | Aardappel gnocchi

Aardappel gnocchi

Gnocchi

'Gnocchi di patate' (aardappel gnocchi) is een favoriete Italiaanse pastaschotel. Gnocchi zijn eigenlijk kleine deegballetjes. De heerlijkste gnocchi bestaan echter niet geheel uit deeg maar zelfs voor een groot deel uit aardappel. Hieronder vind je het recept voor gnocchi di patate. Serveer ze met een eenvoudige tomatensaus of met een tomatengehaktsaus (ragù).

Ingrediënten (6 personen)

  • 1 kilo aardappelen (red stars)
  • circa 300 à 400 gram bloem
  • zout

Serveren met tomatensaus of een andere saus naar keuze, en met vers gemalen parmezaanse kaas.

Gnocchi

Gnocchi

Bereiding

Kook de aardappelen met schil goed gaar (voeg geen zout aan het water toe), giet ze af en verwijder de schil. Doe de aardappelen door de zeef zodat je een soort aardappeldeeg verkrijgt (je kunt ze ook mixen met een staafmixer).

Strooi nu ongeveer 250 gram bloem op de (schone) aanrecht of een tafel en kneed de aardappelpuree door de bloem totdat het deeg zacht is. Voeg een snufje zout toe.

Neem nu een stuk van het deeg en maak er een rol met een diameter van ongeveer 1 ½ cm van. Snijd de rol in stukjes van ongeveer 2 cm lang. Haal de gnocchi nu stuk voor stuk door de bloem. Kneed ze niet opnieuw, maar maak de rechte hoeken rond en zorg ervoor dat het balletje geheel met bloem bedekt is.

Spreid een schone theedoek op de tafel uit, strooi er bloem over en leg de gnocchi die klaar zijn erop. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Je kunt de gnocchi vooraf maken en een hele middag laten rusten, maar als je ze eenmaal gekookt hebt, moeten ze direct geserveerd worden.

Kook de gnocchi in ruim water met zout. De gnocchi zijn klaar als ze drijven. Dat gebeurt al heel snel. Haal de gnocchi met een spatel uit het water zodra ze aan het oppervlak komen.

Verdeel de porties en serveer met een tomatensaus en met vers gemalen parmezaanse kaas.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!