Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Lekkere recepten | Hoofdgerechten | Diner van de Italiaanse traiteur

Diner van de Italiaanse traiteur

Luie zomeravonden…. Waarom zou je koken? Gebogen staan over een hete kookplaat en je uitsloven voor een warme dis die eigenlijk niemand echt eer zal aandoen 'omdat het te warm is'? Wij hebben een beter idee. Doe gewoon even als de italianen (zij zijn de warmte gewend) en ga even langs bij de Italiaanse traiteur voor een zomerse dis.

Kies de heerlijkste, rauwe ham ('prosciutto crudo' - je spreekt het uit als 'prosjutto croedo'). Vraag vooral of de traiteur de ham héél dun snijdt (moet kunnen!) en aarzel niet om eerst even te proeven. Serveer de ham met geurige stukken meloen.

En dan neem je een vers mozzarellakaasje (of misschien wel twee, of drie!). Van de buffel natuurlijk ('mozzarella di bufala'). Als je er met je vork in prikt, moet het 'sap' eruit lopen. Zo vers moet het kaasje zijn.

Serveer de ham en kaas met knapperig brood, met zonrijpe, vlezige tomaten (liefst uit eigen groententuin), met dikke olijven en een goed glas wijn. Als dessert serveer je blozende perziken die je een uurtje van tevoren in de rode wijn met suiker hebt laten marineren.

Sluit de avond af met een citroenlikeurtje ('limoncello'), oorspronkelijk afkomstig uit de romantische kuststreek van sorrento, dat bij veel traiteurs te krijgen is. Serveer de likeur volgens de Italiaanse gebruik in een hoog, smal glaasje dat je in de diepvries hebt bewaard zodat het ijskoud is.

En geniet dan nog lang na van de zachte avondlucht en de zomerse sterren. Wat wil je nog meer?


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!