Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Lekkere recepten | Hoofdgerechten | Chinese rode eieren

Chinese rode eieren voor baby's geluk

Chinese rode eieren

In Hong Kong liepen we in een supermarkt tegen deze roodgekleurde eieren aan. Ze intrigeerden ons en we gingen op zoek naar het verhaal erachter.

Rode eieren, zo lieten we ons vertellen, worden in China van oudsher geserveerd om de eerste levensmaand van een baby'tje te vieren. Net zoals in de rest van de wereld, was de kindersterfte vroeger hoog, maar was een kindje de eerste maand eenmaal doorgekomen, dan zagen de levensverwachtingen er goed uit. En dat was - en is nog steeds - reden voor een feestje.

De eieren die tijdens de party worden uitgedeeld symboliseren een nieuw begin. Ze zijn roodgeverfd omdat de rode kleur geluk brengt. Gaat het om een jongetje, dan moet een oneven aantal eieren geserveerd worden; in geval van een meisje wordt een even aantal aangehouden.

Niet alleen de baby wordt na afloop van de eerste levensmaand gevierd, maar ook de moeder. In China blijven namelijk nog steeds veel moeders, zoals dat in het verleden de traditie was, de eerste maand na een bevalling binnenshuis waar ze de tijd doorbrengen met rusten en ze aansterkend voedsel tot zich nemen. In deze periode zouden moeders namelijk bijzonder zwak en vatbaar voor ziektes zijn en is het niet verstandig om aan het dagelijks leven deel te nemen. Pas na een maand laten de moeders hun gezicht weer zien.

Chinese rode eieren

Chinese rode eieren

De rode eieren worden geserveerd met ingemaakte gember en geroosterd varkensvlees.

De rode eieren zijn gemakkelijk te maken. Breng het gewenste aantal eieren in koud water met wat zout en azijn aan de kook. Zijn de eieren hard gekookt, haal ze dan één voor één door een schaaltje met rode voedingskleurstof. Verwijder het teveel aan kleurstof met keukenpapier en laat de eieren drogen.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!