Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Lekkere recepten | Desserts, taarten en cakes | Biscuit taart of kapsel taart

Biscuit taart of kapsel taart (de basis der taarten :-)

Biscuit taart, kapsel taart, Pan di Spagna, Genovees gebak... Je kunt dit recept eigenlijk wel onder elk van deze noemers schuiven. Wij noemen dit luchtige gebak graag de 'basis der taarten'. Het is een lichte, zachte en middelhoge taart die zich gemakkelijk horizontaal in tweeën laat delen zodat je de taart kunt vullen allerlei lekkernijen. Slagroom, jam maar ook banketbakkersroom of verse vruchten. Je kunt de taart afmaken met een vleugje poedersuiker. Of met een chocoladejasje. Je kunt er letterlijk alle kunt mee op.

Biscuit taart Biscuit taart of kapsel taart

Je hebt er niet veel voor nodig. Eieren, suiker en bloem vormen de basis voor dit gerecht. En behoorlijk veel spierkracht en uithoudingsvermogen. Lachend zeggen wij wel eens dat de bereiding van deze taart de beste oefening is tegen een 'hangende achterarm'. Want er zal heel wat geklopt moeten worden. Wil je het helemaal goed doen dan wissel je tussentijd van arm (maar dat zal niet gemakkelijk zijn). Maar dan nu het recept.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 115 gram suiker
  • 115 gram bloem
  • Boter en bloem voor de taartvorm

Overige benodigdheden

  • 1 ronde taartvorm

Bereiding

Beboter een taartvorm en stuif er bloem over. Verwarm de oven voor op 170 graden.

Breng een pan water aan de kook. Deze pan zul je tijdens het opkloppen van de eieren als au bain Marie gebruiken. Breek de eieren in een glazen schaal (die op de pan met heet water moet passen), doe de suiker erbij en klop de ingrediënten even goed door elkaar. Plaats de schaal nu boven (maar niet in) het kokende water. Nu begint het echte werk. Klop de eieren met de garde en met krachtige hand op totdat je een schuimende maar behoorlijk stevige mousse hebt. Je zult hier ongeveer tien minuten voor nodig hebben. Is de mousse eenmaal schuimig en stevig, haal de schaal dan van de pan en klop de mousse nog verder op totdat het mengsel is afgekoeld. Schep nu met een spatel met siliconen top de bloem er voorzichtig door. Schenk het mengsel in de taartvorm en bak de taart in een kleine 30 minuten gaar. Zoals je gezien hebt, heb je voor deze taart geen gist nodig. Toch zal de taart in de oven mooi rijzen.

Is de taart eenmaal afgekoeld dan mag je aan het creatieve deel van het keukenwerk beginnen. Wij volstonden met een beetje poedersuiker en laten de rest aan jullie over!


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!