Krab. Pijnlijk lekker

Krab
Krab. Pijnlijk lekker

Heb gisterenavond toch zo verrukkelijk bij vrienden gegeten! Moet het even kwijt (dank jullie, P + L). Op het menu stond ‘Koningskrab’, iets dat ik nog nooit op deze manier opgediend had gekregen. Het is wat wreed (zacht uitgedrukt) om de – wat zijn het? – tentakels te moeten breken of kraken met een kreeftenpen maar het vlees dat erin zit, is goddelijk.

Gelukkig ging de krab gisterenavond niet levend de pan in. Er is onlangs onderzoek gedaan naar de belevenis van levende kreeften in kokend water en het blijkt dat schaaldieren, net zoals alle andere dieren en mensen, pijn lijden. De bewegingen en het gepiep van deze beesten als ze levend worden gekookt, zijn geen kwestie van alleen maar zenuwen.

De onderzoekers hopen dat (professionele en amateur-)koks voortaan wat vriendelijker met deze dieren zullen omgaan. Ik hoop het van harte! Maar laat ik niet hypocriet zijn: ik heb gisteren genoten van mijn koningsmaal!

MAANDHOROSCOOP
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop.
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

3 gedachten over “Krab. Pijnlijk lekker”

  1. Ik vind het wel ’n heel bijzonder maaltje, beetje eng ook, zo levensecht nog en met stekels. De huid/ schil moet je er waarschijnlijk afbreken. Het kan best heel lekker zijn hoor, maar zeker met mijn kids zet ik zoiets niet op tafel. Ik geloof niet dat ik ze er blij mee maak. ;)

  2. Ik weet dat inktvissen hele intelligente dieren zijn. Maar wat zit er toch onder die krab? Dat witte, een moesje, broodje? lijkt me eigenlijk lekkerder dan de krab zelf…

Reacties zijn gesloten.

Send this to a friend