Horoscoop 2017. Waarom lees jij ‘m?

Waarom lees je je horoscoop?
Waarom lees je je horoscoop?

Rond deze tijd van het jaar publiceren we gewoonlijk de horoscoop voor het nieuwe jaar (klik hier om je horoscoop voor 2017 te lezen). Als psychologische voorbereiding op de jaarwisseling. En om te ontdekken wat we in de liefde, op het werk en in ons sociale leven kunnen verwachten. De voorspellingen voor 2017 zijn misschien niet al te rooskleurig (als we op de media en de teneur in de moderne wereld afgaan tenminste), maar de horoscoop biedt een steuntje in de rug.

We mogen er dan niet in geloven, maar lezen toch maar al te graag de tekst die bij ons sterrenbeeld vermeld staat. Psychologen hebben hier wel een verklaring voor. Zo zou het helpen om ons zekerder te voelen als we onszelf herkennen in bepaalde kenmerken van een sterrenbeeld (lievelingskleur, karaktereigenschappen, dan al niet goed kunnen omgaan met andere sterrenbeelden). We krijgen hierdoor het gevoel ergens bij te horen.

Maar wat vinden jullie er eigenlijk van? Lees jij je horoscoop? Geloof je erin? Helpt het lezen van je horoscoop je? Of lees je ‘m liever niet? Vind je het onzin of neem je het leven zoals het komt? Geef je mening.

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

2 gedachten over “Horoscoop 2017. Waarom lees jij ‘m?”

  1. Ik lees de horoscopen bijna altijd, omdat ik nieuwsgierig ben naar wat er instaat en om te kijken of het klopt. Maar toch geloof ik er niet in, omdat horoscopen veel te vaag zijn om iets te voorspellen (zodat het bij iedereen klopt). Maar ik vind het gewoon leuk.

  2. Ik lees mijn horoscoop wel vaak, natuurlijk is het onzin maar het is wel grappig. Vroeger las ik mijn horoscoop vaker volgens mij was ik toen ook onzeker over wat er stond te gebeuren. Zou dat kunnen ?

Reacties zijn gesloten.