Hoeveel geef jij (je) bloot op internet?

Er wordt wel gezegd dat de jongeren van nu in de toekomst van identiteit zullen moeten veranderen omdat ze teveel van zichzelf op internet blootgeven. Een beangstigende gedachte.

De afgelopen jaren is er in de wereld ontzettend veel veranderd. En dat geldt vooral voor de manier van communiceren. We zijn inmiddels bijna allemaal 24 uur per dag via mobiel, SMS en zelfs via email bereikbaar. We bouwen virtuele relaties op en onderhouden virtuele vriendschappen. En steeds vaker voelen we een bijna onweerstaanbare behoefte om elk moment en elke emotie uit ons leven op het net, met de virtuele anderen, te delen. Via korte of lange berichten en dagelijkse updates van de eigen webpagina’s, het liefst nog geïllustreerd met digitale foto’s.

Er komen ook steeds meer applicaties die ons gaan ‘helpen’ om onze virtuele vrienden zo veel, snel en precies mogelijk van al onze beslommeringen te updaten. Een voorbeeld daarvan zijn de apps voor mobiele telefoons die je virtuele kennissenkring op de hoogte houden van al je verplaatsingen. Van het ritje naar je werk tot het weekenduitstapje naar zee. Best enge ontwikkelingen overigens (toch?) waarmee we veel van onze privacy blootgeven.

En daar gaat het uiteindelijk om: privacy. Op den duur zou de hoeveelheid informatie die we in de loop van de tijd over onszelf op internet uploaden ons wel eens parten gaan spelen. Als je gaat solliciteren bijvoorbeeld. Iedereen weet inmiddels dat de medewerkers van HR elke mogelijk interessante kandidaat die zich meldt even aan een onderzoekje op internet onderwerpen. En niet altijd kan het gunstig uitpakken als een mogelijk toekomstige werkgever dan stuit op, om maar iets onschuldigs te noemen, onze vakantiefoto’s in bikini die genomen zijn na net een glaasje teveel.

En dus onze vraag van deze week: hoeveel geven jullie van jezelf bloot op internet? Maak je bewust een selectie van de informatie die je geeft? Of kan het je eigenlijk niet zoveel schelen wat de mensen van je denken en heb je er geen probleem mee je leven virtueel in kaart te brengen? Heb je wel een spijt gehad van een berichtje dat je hebt achtergelaten of van een foto die je hebt gepost? We zijn benieuwd. En ha… wees maar niet bang! Je hoeft hier je identiteit niet bekend te  maken!

MAANDHOROSCOOP
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop.
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

4 gedachten over “Hoeveel geef jij (je) bloot op internet?”

  1. ik heb zoals de meeste mensen facebook en netlog. Op de laatste ben ik zo goed als nooit meer aanwezig, facebook is meer ‘hip’ dan netlog. Qua privacy stel ik deze zo hoog mogelijk in. Enkel en alleen vrienden kunnen mijn foto’s zien en de dingen die ik op mijn site post. Dit heb ik zo ingesteld, ik vind dan mensen die ik niet ken, of vrienden van vrienden, die moeten niet weten hoe ik uitzie en wat ik doe in mijn vrije tijd. Ik eerder een passieve facebooker. Zelf zet ik niet veel van mezelf op facebook, ik kijk meer rond naar wat de anderen mensen zegge en doen. Ik vind dat veel mensen overdrijven, ze updaten hun status zo goed als om het uur.’Nu de strijk doen en dan de kindjes in bad zetten’ of ‘ vertrekt nu naar hasselt, een ladies night out’. Bij de meeste statussen denk ik van jeetje is dat nu echt nodig dat we zoveel van je weten. Iedereen weet nu van iedereen wat ze doen en waar ze zijn. Voor mij hoeft dat allemaal niet.

  2. ik vind het niet nodig dat iedereen over mij informatie kan vinden. Ik heb dan ook niks van hyves, facebook ofzo. Nooit behoefte aan gehad. Ookal ben ik de enige 17 jarige. Meestal zijn het toch geen echte vrienden. En het is toch ook niet de bedoeling dat je via internet gaat flirten ofzo. Dat moet gewoon real life gebeuren. Ik vind het zo triest van die mensen die een heel “virtueel leven” hebben. Die hebben dus echt niks te doen. Enige goede reden zou zijn om met mensen in contact te komen met wie je contact verloren had. ( ik denk aan oude klasgenoten bijv.). Of als je homoseksueel bent, is het misschien makkelijker iemand te ontmoeten omdat dat in real life wat lastiger is denk ik. Ik geef me dus niet bloot. Ik ben wel gewoon bereikbaar via mobiel. Een boel mensen die veel bloot geven hebben volgens mij behoefte aan aandacht/status. Of ze willen “meedoen” met de trend. Ik ben al heel gelukkig geprijsd in mijn leven, en heb dat niet nodig.

  3. Vroeger gaf ik me heel erg bloot. Zeg maar dat mijn privé leven op straat lag. Tegenwoordig kunnen alleen vrienden mijn profiel en statussen zien. Ik Tweet ook niet veel.

    Ik ben een tijdje gestalkt door mijn vriend zijn ex, en het gaat haar niks aan wat ik doe. Niet dat ik bang ben, maar meer omdat zij hém gaat stalken over wat ík op internet zet…

    Btw gaat het de buitenwereld niks aan dat ik ga slapen of dat ik wegga. Het internet is net een uithangbord op de snel weg… Zo zie ik dat en ik denk beter na over wat ik neerzet. Ben ik boos? Dan zet ik niks neer of iets opfleurens, of iets als ”wat een rotdag”. Ik zet niks neer over ruzies of op wie of waarom ik boos ben. Mensen waarderen het echt niet als je zielig gaat doen via internet, het is irritant!!

  4. Het succes van Facebook en Netlog, ea.. toont eens te meer aan hoe vereenzaamd en geïndividualiseerd onze culturen zijn. Ze vullen deze leemte virtueel op door je in contact te brengen met anderen én…je kan er je emoties aan kwijt, de machine luistert altijd. Men vergeet men wel dat aan de andere kant van de lijn een grote database staat die al je info opslaat en voor iedereen openbaar maakt. Daarom dat de achterdochtige geesten van sommige ondernemers dankbaar gebruik maken van deze media. Persoonlijk heb ik al deze rommel buitengekieperd. Als ik mensen wil zien dan zoek ik ze zelf wel op.
    Maar al probeer je je privacy zoveel mogelijk te behouden, onze technologische samenlving begint die meer en meer op te eisen, zo wordt er al veel info verzamelt door gsm, pin kaarten, voordeelkaarten enz… zonder dat we dit merken. Je ontkomt er niet aan.

Reacties zijn gesloten.

Send this to a friend