Wat gebeurt er in je relatie als overspel wordt opgebiecht?

Overspel
Wat gebeurt er in je relatie als overspel wordt opgebiecht?

Wat gebeurt er in een liefdesrelatie als uitkomt dat één van de partners vreemd gaat of is gegaan? Héél véél. Reken maar! Vaak heeft de ander al wel (bewust of onbewust) een vermoeden, maar zodra dit bevestigd wordt, komen beide partners plotseling in een emotionele achtbaan terecht. Zo eentje die ontzettend keihard gaat, met onvoorspelbare bochten en enorme dieptes, en helaas – anders dan in de echte achtbaan – met een onzekere uitkomst.

Het uitkomen of opbiechten van overspel doet een relatie op z’n grondvesten schudden. Het is één van de meest heftige dingen die je in een relatie kunt meemaken. Het is voor de bedrogen partner moeilijk te verteren: de gedachte aan de eigen partner met een andere persoon is voor veel mensen onvoorstelbaar, onmogelijk.

De bedrogen persoon wordt heen en weer geslingerd tussen woede, onmacht en het gevoel dat hem of haar een groot onrecht is aangedaan. Opeens lijkt alles aan de relatie, heel het verleden tot op dat moment, vals en zonder betekenis.

De meeste relaties eindigen als er overspel wordt bekend of ontdekt omdat de bedrogen partner het niet kan en/of wil accepteren. Er is heel veel moed, wijsheid en motivatie voor nodig om de beweegredenen van de overspelige partner te begrijpen en om dit inzicht te gebruiken om de relatie te ‘redden’ en te verbeteren. Verder vergt het moed, eigenkennis en nederigheid van de bedrogen partner om te doorgronden dat ook hij of zijzelf – met zijn of haar gedragingen voor de traumatische gebeurtenis

MAANDHOROSCOOP
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop.
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

3 gedachten over “Wat gebeurt er in je relatie als overspel wordt opgebiecht?”

  1. Ik kan helaas uit ervaring spreken. Ik ging zelf jaar geleden vreemd. Ik dacht dat onze relatie niet meer te redden was. Helaas zag ik achteraf pas wat ik had aangericht en dat er wel degelijk nog liefde was voor mijn man. Nu een jaar verder staan we nog steeds op scheiden. We leven zo goed als apart maar een knoop doorhakken kunnen we allebei niet. Ik merk steeds meer hoeveel woede en pijn hij heeft en sta nu machteloos. Ik ben zelf met therapie begonnen maar hij wilt niet gaan omdat hij vindt dat ik degene ben die de relatie heeft kapot gemaakt.

    Ik wens iedereen die in dezelfde situatie zit heel veel sterkte. Ik kan alleen maar zeggen denk je erover om vreemd te gaan of heb je gevoelens voor iemand anders biecht het op en praat met je partner voor het te laat is!

  2. Vreemdgaan is heel gezond voor een relatie zolang je het gewoon geheim houdt. Je zult merken dat de seks tussen beide ook beter wordt!

  3. Ik kan iedereen alleen maar het advies geven om met je partner te praten voordat er wordt vreemdgegaan… Zeg het hem/haar als je iets mist in je relatie. Of als je plots en onverwacht verliefd wordt op een ander… Zoals ik… En net het feit dat ik dit eerlijk heb gezegd maakte dat hij niet boos was en begrip had voor me. Hij zag ook hoe verward en moeilijk ik al die emoties vond.
    Onze relatie stond heel snel terug op de rails en die plotse verliefdheid smolt als sneeuw voor de zon…

Reacties zijn gesloten.

Send this to a friend