Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Trends | Bruidsjurken. De trends in de bruidsmode

Bruidsjurken. De allernieuwste trends

Bruidsjurken zomer 2012

Lente, zomer, najaar. Het trouwseizoen is aangebroken. Staat deze grote gebeurtenis ook voor jou op het programma en ben je op zoek naar een bruidsjurk? Wij hebben de allernieuwste trends voor je. Misschien dat het je helpt om wegwijs te worden in de wirwar van witte jurken en om dàt exemplaar te kiezen waarin jij je stralend mooi en gelukkig voelt.

Terug naar de échte bruidsjurk

Bruidsjurken zijn weer helemaal in. De tijden dat je in een mantelpakje of een cocktailjurkje trouwt, zijn voorbij. Wellicht is het een bijeffect van de crisis. Als zekerheden wegvallen, grijpen we graag terug naar traditionele gebruiken. De bruidsjurk is daar eentje van. Lees hieronder verder.

Klik op de foto's om naar de fotogalerie te gaan

Welke kleur?

En als we dan op de traditionele toer gaan, dan is het begrijpelijk dat dé trend voor de bruidsjurken weer absoluut wit is. Zijdewit. Daarnaast zien we ook andere varianten zoals krijtwit, parelwit en gebroken wittinten. Zachte pastels doen ook nog mee. Denk hierbij aan poederroze, waterblauw en heel licht zeegroen. Zouden we de meest trendy pastelkleur moeten kiezen, dan is dat dit seizoen ongetwijfeld poederroze.

Tip: kies je voor wit, zorg er dan voor dat alle witte accessoires die je erbij haalt, dezelfde kleurtemperatuur hebben. Dus combineer niet verschillende wittinten bij elkaar.

Welke stijl?

Minimalistisch

Op dit moment zien we in de bruidsmode twee verschillende hoofdlijnen. Aan de ene kant zien we een trend die richting wat meer minimalistische jurken gaat. Slank afkledende jurken met een minimum aan volume zoals de bruidsjurk die we op de catwalk van de Italiaanse meesterkleermaker Lorenzo Riva zagen. Strapless jurken zijn weer in en het zeemeermin-model is terug.

Tip: vind je een strapless jurk iets te bloot, draag er dan lange handschoenen bij.

Romantisch

Anderzijds is er een stroming waarin we juist weer enorm volumineuze en vooral ook romantische jurken zien. Deze jurken zijn opgeluisterd met strikken, bloemen, roesjes en kant. De rokken zijn pompeus en krijgen volume dankzij het gebruik van materialen als tule en zelfs crinoline. Houd je van een prinsessenlook, dan is dit jouw type jurk!

Lang of knielang?

Lange bruidsjurken horen in het traditionele plaatje maar dit seizoen zien we ook opvallend veel korte jurken (knielang of net erboven). Een model dat helemaal in is, is van voren kort en van achteren lang. De jurk vormt van achteren als het ware een sleep die echter niet tot helemaal op de grond valt.

Tip: bij de naar achteren lang aflopende jurken ligt het accent vooral op je knieën, scheenbenen, enkels en voeten. Vraag je af of je dit wilt. Ga je voor een dergelijke jurk besteed dan extra aandacht aan je schoenen.

Tip 2: ga je voor een lange jurk, houd dan in gedachten dat de zoom van de jurk net dat deel van je enkel moet bedekken dat het breedst is. Zo komen je enkels en voeten het mooist uit.

Kant is het helemaal!

Na het sprookjeshuwelijk van Kate Middleton en Prins William kon het niet uitblijven. Kant is het ook dit seizoen nog helemaal. Vind je een jurk met kanten mouwen voor de avond net iets te gekleed en te weinig sensueel, kijk dan eens of je een jurk met 'afneembare' mouwen kunt vinden. Tijdens de ceremonie houd je je mouwen aan, 's avonds doe je ze uit.

Wees jezelf!

Je trouwdag moet één van de mooiste dagen in je leven worden. Het is jouw dag! En jij bent dus degene die de jurk kiest (want jij moet 'm dragen). Kies daarom een jurk waarin je mooi en gelukkig voelt. Kies die bruidsjurk die 'helemaal jij' is.

Bruidskapsel en bruidsmake-up

Tot slot nog een paar kapsel- en make-up tips.

Kapseltips

Stem je kapsel af op de jurk die je gaat dragen. Kapsel en jurk moeten qua stijl helemaal bij elkaar passen. Het meest gangbare bruidskapsel is nog steeds het opsteekkapsel. Je kunt gaan voor een losjes opgestoken haarstijl of juist voor een heel strak en minimalistisch opsteekkapsel. Dit seizoen zien we wel dat de kapsels met één of meerdere vlechtjes worden verrijkt (zie ook het kapsel op de catwalk van Lorenzo Riva).

Make-uptips

De make-up moet heel licht, transparant en stralend mooi zijn. Niet té veel make-up is het motto. Ben je echter gewend om je wat zwaarder op te maken, houd dan voor de ceremonie een lichtere versie aan en stap voor het eigenlijke feest over op een zwaardere maquillage. Accentueer de ogen of de mond, maar niet allebei.

Drie bijzondere trouwjurken. Vivienne Westwood, Viktor & Rolf, Lorenzo Riva

Tot slot hebben we een fotogalerie met drie wel heel bijzondere trouwjurken voor je. De jurk van Vivienne Westwood is bizar, met licht Oosterse invloeden. Het kan een bron van inspiratie zijn maar is volgens ons niet een look die je in z'n geheel overneemt. Interessante elementen in deze look zijn de pailletten en het geelgroene bruidsboeket. De trouwjurk van Viktor & Rolf is geheel in lijn met de collectie die het designersduo voor zomer 2012 in Parijs showde. De jurk is strapless, heeft een klein lijfje en een rok die in een glooiende klokvorm tot op de grond valt. De vorm van de sluier en jurk sluiten mooi bij elkaar aan. De laatste jurk is van Lorenzo Riva (we noemden de Italiaanse kleermaker al) en is een klassieker die in de minimalistische stroming te plaatsen valt. Klik hier om naar de fotogalerie te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste mode trends, schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Klik hier.

Dit kan je ook interesseren:Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!