Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Trends | Rokken en roklengtes voorjaar zomer 2011

Lange rokken weer terug in de mode

Kokerrokken, kuitrokken, cirkelrokken en enkellange rokken

Kuitrok bij Moschino Cheap and Chic lente zomer 2011

Nog steeds gehecht aan je minirok met leggings? Misschien gaat daar het komende seizoen verandering in komen. Lange rokken komen weer in de mode. Toppers zijn: de kokerrok, de kuitrok, de cirkelrok en de enkellange rok. (Foto: wijde kuitrok bij Moschino Cheap and Chic lente zomer 2011)

Roklengte en crisistijden

Als we op het modebeeld afgaan, dan is het nu pas echt crisis. Want worden de rokken niet korter in hoogtijden en zakken de zomen niet richting grond als zich donkere tijden aandienen? Wat dat betreft is de terugkeer van de lange rok geen goed nieuws.

Ook vrouwelijk en verleidelijk zonder blote dijen te tonen

Laten we het positief benaderen en er eens een eigen interpretatie tegenaan gooien. Heeft de crisis ons niet allemaal wat volwassener gemaakt? Maak de lange(re) rok misschien deel uit van dit groeiproces? Volgens ons wel. In de afgelopen jaren is het tot de ontwerpers doorgedrongen dat ze toch met 'verdomd goed materiaal' moeten komen, willen ze de verkoopcijfers hoog houden. En dat heeft tot een chiquer modebeeld geleid (het 'pronkerige' is eraf) waarin de langere rok goed thuis hoort. Lange rokken zorgen voor een elegante en volwassen uitstraling. Ze zijn vrouwelijk en verleidelijk op een zelfverzekerde manier. Alsof er geen blote dijen meer aan te pas hoeven te komen om ons sexy en verleidelijk te voelen!

Roklengtes: van 'om en nabij de knie' tot 'struikellang'. Kortom, leeftijd-loze roklengtes!

De lange rok is dus terug, en hoe! De roklengtes variëren van 'om en nabij de knie' tot - wat wij al in een eerder artikel definieerden als - 'struikellang'. Elke lengte daartussen is toegestaan én trendy! Dit is goed nieuw voor elke vrouw, jong of oud, want alle rokken tot op de knie of langer zijn 'leeftijd-loos'.

Kokerrokken, kuitrokken, cirkelrokken en enkellange rokken

Het is onmogelijk om een opsomming te geven van alle verschillende modellen die we op de catwalks hebben gespot en straks in de winkels zullen zien. Maar een aantal modellen sprongen er toch wel uit.

Kuitrok bij Moschino Cheap and Chic lente zomer 2011 Longuette bij Frankie Morello lente zomer 2011
Kokerrok bij Gucci lente zomer 2011 Lange rok bij Luisa Beccaria lente zomer 2011
Van links naar rechts: Kuitrok bij Moschino Cheap and Chic lente zomer 2011, longuette bij Frankie Morello lente zomer 2011, kokerrok bij Gucci lente zomer 2011, lange rok bij Luisa Beccaria lente zomer 2011
  • De kokerrok: de kokerrok is al sinds jaren weer terug in het modebeeld. Deze rok is ideaal voor elke situatie. Voor naar kantoor met een blazertje of voor een avondje uit met een sexy blouse. Deze rok is vooral geschikt voor vrouwen met een slanke heupen. Veel kokerrokken komen dit seizoen met een verleidelijke split. Een ongelooflijk sensueel detail dat mooi contrasteert met het chique karakter van deze evergreen.

  • De kuitrok: de kuitlange rok (denk aan de jaren '30 en '40) maakt dit seizoen weer zijn entree. Als je deze - ietwat preutse rok - op een moderne manier weet te dragen, is deze rok supertrendy. We gaan deze rokken zowel in sluike en slank afkledende versies zien alsook in 'oversize' versies: wijd uitlopend als een lampenkap of stolp. Draag ze met een lange boyfriend blazer, een jasje met opgerolde mouwen of met een kort wijd truitje. Kies wel de goede lengte. Als vuistregel kun je aanhouden dat de rok moet eindigen op het punt waar je benen naar beneden toe smaller beginnen te worden.

  • De cirkelrok: de cirkelrok: de cirkelrok is een terugkomer uit de jaren '50, begin jaren '60. Zwierig en jeugdig als je een exemplaar met fleurige fantasieën kiest; superchique als je voor 'dure' materialen als leer of suède (dit seizoen helemaal in!) gaat. Onder deze rokken draag je vrouwelijke hoge hakken en onder je arm klem je een enveloptasje.

  • De enkellange rok: de enkellange rok doet een beetje denken aan de 'boho' stijl uit het vorige decennium. Maxi-rokken met stroken of patchwork zijn weer in en je combineert ze bij voorkeur met een stoer spijkershirt. Eronder draag je een paar even stoere laarzen of platte sandalen (met fel gelakte teennagels).

Leggings in de kast, met de benen bloot!

Hoe veilig voelden die leggings! Eigenlijk waren die minirokken helemaal niet zo mini en gaven we minder bloot dan we dachten! Het komende seizoen blijven de leggings in de kast en dan gaan we voor blote benen. Verleidelijk en sexy, lange(re) rokken mogen de benen dan (deels) bedekken, het is net dat kleine stukje blote huid dat 't m doet...

En de mini dan?

De mini mag nog steeds! Op de catwalks zagen we zeker nog minirokjes en mini-jurkjes tot halverwege het dijbeen. Maar ook hier geldt weer: ga je ervoor, laat die leggings dan thuis...


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!