Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Trends | Wintertruien herfst winter 2011 2012

Wintertruien herfst winter 2011 2012Wintertruien: volume en lusjes

Truien en vesten voor winter 2011 2012

Geen winter zonder warme maar ook trendy wintertruien en -vesten. Voor winter 2011 2012 hebben we weer enorm veel keus. Aan de ene kant zien we kleine, strakke truitjes met een knipoog naar de jaren '50, aan de andere kant verrassen de ontwerpers ons dit seizoen met truien en vesten met onverwachte volumes en vooral veel... lusjes.

Dikke kabeltruien zijn op hun retour

De fashion addicts zullen zich de kabeltruien van een paar seizoenen geleden nog wel herinneren. De kabels waren zo dik dat de truien rechtop konden blijven staan zonder in elkaar te zakken. Het is moeilijk voor te stellen wat voor soort breipennen eraan te pas moesten komen maar de omvang ervan was vast dikker dan die van een potlood. Dit soort truien is op z'n retour of beter nog: de ontwerpers hebben op het thema voortgeborduurd en dat heeft geresulteerd in de 'volumineuze lusjestrui'.

Truien met onverwachte volumes en lusjes

Truien met onverwachte volumes en vooral veel lusjes zijn het deze winter helemaal. Fijn gebreide delen worden afgewisseld door volumineuze delen met lusjes waardoor je heel creatieve effecten krijgt. De lusjes worden vooral voor de schouders en rond de hals en polsen gebruikt. Sommige truien (en wollen jurken) lijken wel vleugels te hebben! Lees hieronder verder

Ook zien we truien en vesten die geheel in lusjeswol zijn uitgevoerd. Deze truien zijn trendy, houden heerlijk warm en zijn een goed alternatief voor de bontgilets en bontvesten van vorig jaar winter.

Hoe draag je de lusjestruien? De regel van de omgekeerde volumes

Deze winter geldt meer nog dan altijd de regel van de 'omgekeerde volumes'. Draag je een volumineuze top, combineer die dan met een wat strakkere broek of rok, en omgekeerd. Kies je dus voor een lusjestrui met nogal veel volume, draag die dan op bijvoorbeeld een kokerrok of met skinny pants. Tip: draag ook eens een groot lusjesvest over een feestjurk of een topje met pailletten. Succes gegarandeerd!

Een no-no voor winter 2011: Noorse patronen mogen in de kast blijven

Tot slot: truien met Noorse patronen als ijskristallen en rendieren behoren tot winter 2010 en mogen dit jaar in de kast blijven. Maar doe ze niet weg want rond de Kerst en bij sneeuw- en ijspret - de context waarin je deze patronen moet zien - kun je er nog altijd nog mee scoren.

Klik hier om verder te gaan naar de fotogalerie

 


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!