Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Trends | Modetrends herfst winter 2010 2011

Modetrends voor herfst en winter 2010 2011

Camel en brokaat, zwartleer en latex.
Minimalistisch, dark lady, nomadisch chic

Gepubliceerd op 18 juli 2010

Mode trends herfst winter 2010 2011

De modetrends voor winter 2010 2011? Van minimalistisch tot gothisch-dark.

We pakken de draad van vorig jaar winter weer op. Na een zomers intermezzo van gebleekt spijkergoed en zonnige bloemenprints gaan we verder waar we vorig jaar winter gebleven waren: zwart, rood, camel, rock, disco, hippy, jaren '70, jaren '80, zwartleer en militaire invloeden zijn slechts enkele van de sleutelwoorden voor winter 2010 2011. Elementen die we vorig jaar al zagen, maar die we het komende winterseizoen in een nog verfijndere, geraffineerdere en intensere versie mogen verwelkomen.

Ook contrasten blijven het modebeeld beheersen. Het is deze winter òf minimalistisch òf uitgesproken en gekleed. (foto: camel cape met donkerrood leren handschoenen op de catwalk van Aigner herfst winter 2010 2011)

<back - next>

Minimalistisch. Korte jurken en rokken

Een van de stromingen in de mode voor winter 2010 is de minimalistisch stijl. Chique rokken en rechte of ingenieus gesneden jurkjes komen dit seizoen in gedekte kleuren als wit, crème, zwart, grijs en vooral ook donkerblauw, een kleur die deze winter steeds vaker aanwezig is. De look is simpel maar superchic. De rokken en jurken zijn vrij kort. Broeken zijn recht gesneden of vallen soepel en wijd.

Camel manie

Vorig jaar winter voorspelden wij al een terugkeer van camel, maar toen heeft deze trend niet echt doorgezet. Op de catwalks voor winter 2010 2011 was het ook weer één zee van camelkleurige kledingstukken. Deze winter moet het er toch echt van komen! Camel is onbeschrijflijk chique en tijdloos maar in combinatie met leer en latex - zoals we het ook op de catwalks zagen dragen - wordt het hip en modern.

Kabeltruien en gebreide jurken

Dikke kabeltruien en korte gebreide jurken houden ons deze winter warm. Deze op zich vrij grove kledingstukken worden geraffineerd en eigentijds als je ze combineert met leer of nepbont en met chique leerkleurige accessoires. Vooral het contrast tussen de verschillende materialen en texturen maakt deze winter je look.

Bont? Kies voor nep!

Helaas showden de meeste modeontwerpers ook voor winter 2010 2011 weer veel (teveel) bont. Gelukkig zijn er ook modehuizen en vooral ook grote modeketens die met nepversies komen, iets waar wij absolute voorstanders van zijn. Zo kunnen wij deze winter moeiteloos en pijnloos (zonder onnodig dierenleed) een schitterende modelook creëren.

Nepbonten jasjes, nepbonten gilets, nepbonten sjaals, (nep)bontlaarzen maar ook tassen en schoenen en enkellaarsjes met een nepbonten voering zijn het helemaal. Nepbonten details zijn in. Goed voor een speelse glamourlook. Tip: ook deze winter dragen we kort nepbonten jasjes met een leren ceintuur in het middel.

De donkere kant van de mode. Dark lady. Latex en leer

Dat iedere vrouw een donkere kant heeft, is een open deur. Maar dat de modeontwerpers deze kant zo sterk belichten, is een spannende nieuwigheid! Deze winter hullen we ons in zwart leer dat we mogen combineren met zwart of misschien wel rood (!) latex. Vooral latex leggings en lange latex handschoenen zijn must-haves voor de dark lady's onder ons. Daarbij horen sexy lieslaarzen die superstrak afkleden. Al deze bijna onmogelijke accessoires draag je bij ultravrouwelijke mantelpakjes met wespentailles of juist bij zwarte spijkerbroeken en donkere boyfriend blazers. Zwaar aangezette ogen zijn een must voor deze look.

Boyfriend. Masculiene invloeden

We blijven voortborduren op de trends van winter 2009 2010 en daar hoort ook de boyfriend blazer bij, het inmiddels overbekende ruimvallende jasje dat wij uit zijn garderobe hebben geleend. Masculiene invloeden blijven in de mode en komen ook in elegante broekpakken terug.

Nomadisch-chic

De dark lady wordt gecontrasteerd door een kleurige en overdadige look die je het beste als 'bohemien' of 'nomadisch-chic' zou kunnen beschrijven. Rijk gekleurde prints, brokaat, inspirerende mixen van animalier prints, nepbont, breisels, donker leer, capuchons, laag over laag. Een rijke en opvallende stijl.

Hippy look. Enkellange rokken en jurken

Ook de hippy look is deze winter weer helemaal terug. De jaren '70 blijven inspireren. Denk aan franjes, suède, vilten hoeden, lange kettingen, rinkelende armbanden en enkellange rokken en jurken.

Disco en rock. Stoer leer, glitter en pailletten

Behalve de jaren '70 blijven ook de jaren '80 hun stempel op de mode drukken. Uit de discojaren van de vorige eeuw zien we vooral veel glitter terug. Stoer zwart leer, fonkelende kristallen en zilverkleurige pailletten maken ook deel uit van deze moderne glitter & glam look.

Klik hier voor de galerie
'12 modetrends voor herfst winter 2010 2011'


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!