Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Trends | Modetrends lente zomer 2016 | Modetrend: strepen!

Modetrend lente zomer 2016: strepen!

door CHARLOTTE MESMANModetrends lente zomer 2016
Strepen in gekleurd kant bij Moschino lente zomer 2016, ph. Mauro Pilotto

Klik hier voor alle foto's

Eén van de meest in het oog springende modetrends voor voorjaar en zomer 2016 is: de strepentrend. Op de catwalks was het één - bijna psychedelisch - kleurenfeest van strepen.

Strepen zijn terug én hoe! De ontwerpers hebben de streep dit seizoen werkelijk op alle mogelijke manieren geïnterpreteerd. Er is geen regel die houdt en o wee, wie snel dubbel ziet, want strepen worden grote schaal en in kakelbonte kleuren gedragen en met elkaar gecombineerd.

Horizontaal, verticaal, smal, breed, zwart-wit, multicolor, nautisch, Bretons, grafisch zwart-wit. Noem het en we gaan het zien én dragen. Op zich niets nieuws natuurlijk. Zoals altijd zit de up-to-date feeling in dat wat je ermee doet, ofwel: hoe je ze draagt.

Welnu, dit seizoen combineren we strepen met hartelust met grafische patronen, bloempatronen, felle egale tinten, en met andere, afwijkende, streeppatronen. Een koploper op het gebied van streep-met-streep combinaties is Prada (zie de fotogalerie) die bredere en minder brede verticale banden met elkaar combineerde.

Heel mooi ook zijn de horizontale streeppatronen in felgekleurd kant die we bij Moschino zagen. Zelf vinden wij ook het dunne lichtblauw-met-witte streeppatroon in fris katoen erg mooi. Een bloesje met zo'n klassiek streepje schenkt een luchtig en schoon gevoel. Het klassieke ervan wordt modern als je er een andere fantasie bij haalt zoals we dat bij Stella Jean of Cristiano Burani zagen (zie de fotogalerie).

Kortom, een item met een klassieke babyblauw-met-witte streep is een must voor dit seizoen. Blumarine (zie de fotogalerie) kwam met een blouson en wijde broek in deze streep die bovendien nog versierd was kleurrijke opgestikte bloemen. Luchtig en draagbaar, én supermooi.

FOTO 1/12. KLIK OP DE FOTO OM VERDER TE GAAN
Modetrends lente zomer 2016

Klik hier voor alle foto's

Combineer een klassiek blauw-met-witte bloes met een kleurige fantasie. Foto: Cristiano Burani lente zomer 2016, ph. Charlotte Mesman

Klik hier om naar de volgende foto te gaan


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!