Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Trends | Modetrends lente zomer 2016 | Spijkergoed trends voor lente en zomer 2016

Spijkergoed trends lente zomer 2016. Ga jij voor chic of casual?

Gooi alle spijkergoed trends van de afgelopen seizoenen (en het waren er véél) op een hoop, doe er nog een schepje bovenop en je hebt de denim trends voor lente zomer 2016.

door CHARLOTTE MESMANSpijkergoed trends lente zomer 2016
Saint Laurent lente zomer 2016

Klik hier voor alle foto's

Zomer 2015 was de triomf van het spijkergoed. Op de catwalks wemelde het ervan. In geen jaren hadden we zoveel denim op de runways gezien. Op de catwalks voor lente en zomer 2016 was het spijkergoedgehalte iets lager maar toonaangevende maisons gingen er nog steeds voor en we kunnen je verzekeren dat de lentecollecties er stijf van hangen.

Chanel (hoe kan het ook anders?) zette voor dit seizoen de toon met een schitterende serie denim. Op de catwalk van Grand Palais in Parijs showden superwijde palazzo pants, wijd uitlopende enkelrokken en spijkerrokken in effen denim maar ook in een wat donkerdere variant met een tonsuurtoon bloemenmotief. De volumes waren allemaal 'oversize', de mood superchic en wijde spijkerrokken en -broeken werden soms zelfs over elkaar gedragen.

De chique mood en de relaxte volumes van Chanel komen we in veel collecties tegen en superwijde jeans, al dan niet met een jaren '70 snit, zijn zeker een trend.

Daarnaast zijn we ook een casual trend met vintage denim, stone washed jeans en de bekende gaten en scheuren. Salopetten en tuinbroeken zijn nog steeds trendy, shorts zijn hot en denim met patchwork en applicaties doen ook nog steeds mee. Heel mooi ook de lange spijkerjurken voor dit seizoen, soms met een wat tuttige snit, soms heel chic of neo boho.

De nieuwigheid zit 'm misschien meer in de combinaties die we dit seizoen leggen. Draag denim op denim. Dit is op zich niet nieuw, maar let goed op de proporties want die maken (of breken) je look. Verder gaan we denim combineren met frisse strepen en fleurige prints, met maagdelijk witte jurken of met zwart kant. Alles mag, als het maar niet standaard is.

FOTO 1/10. KLIK OP DE FOTO OM VERDER TE GAAN
Spijkergoed trends lente zomer 2016

Klik hier voor alle foto's

Een neo bohemién spijkerjurk met gerafelde zoom op de catwalk van Chloé. Foto: courtesy of Chloé lente zomer 2016

Klik hier om naar de volgende foto te gaan


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!