Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Trends | Modetrends lente zomer 2016 | Broeken trends 2016: wijd en boven de enkel

De broeken voor voorjaar en zomer 2016: wijd en boven de enkel

Wijde broeken die de enkel vrijlaten. Dat is de rode lijn in de broekentrends voor lente en zomer 2016. Maar natuurlijk is er meer...

door CHARLOTTE MESMANBroekentrends lente zomer 2016
Wijde broeken boven de enkel zijn de trend voor lente zomer 2016. Antonio Marras, ph. Mauro Pilotto

Klik hier voor alle foto's

De broeken blijven ook voor lente en zomer 2016 overwegend wijd. Rechte wijde broeken met een vrij hoge taille en al dan niet met bandplooi zijn de trend. Een must is verder: blote enkels. Veel ontwerpers kozen dit seizoen voor 'hoog water'.

Onder deze wijde en 'enkelvrije' broeken mag je van alles dragen: platte sandaaltjes of hoge hakken, sandaaltjes met sokjes erin of sneakers (maar ballerina's en Birkenstocks zijn uit).

Veel broeken komen dit seizoen met een streeppatroon. Alsof het nog niet genoeg is, zien we deze strepen vaak in combinatie met geborduurde bloemen, vooral richting de zoom van de broek.

Sportswear invloeden doen ook nog mee. Sommige broeken zijn duidelijk geïnspireerd door jogging broeken of zelfs pyjama broeken.

Het jaren '70 model met wijd uitlopende pijpen zien we voornamelijk in de spijkerbroek terugkomen, de 'gewone' broeken zijn doorgaans wat klassieker. Skinny's mogen nog steeds - ze hebben inmiddels hun plaats in het modebeeld veroverd - maar wijd is toch wel echt dé trend.

Surf maar eens door onze fotogalerie en bedenk hoe jouw nieuwe voorjaars/zomerlook eruit gaat zien!

FOTO 1/12. KLIK OP DE FOTO OM VERDER TE GAAN
Broekentrends lente zomer 2016

Klik hier voor alle foto's

Een wijde broek met strepen en bijbehorend jasje op de catwalk van Antonio Marras. Foto: Antonio Marras lente zomer 2016, ph. Mauro Pilotto

Klik hier om naar de volgende foto te gaan


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!