Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Trends | Modetrends lente zomer 2014 | De korte broek. Zo draag je 'm

10 Stylish-in-korte-broek-tips

Ze domineerden de catwalks en gaan ongetwijfeld het straatbeeld beheersen: bermuda's, shorts en hotpants. Met andere woorden: korte broeken zijn hot, maar je moet ze wel met succes weten te dragen. Bekijk onze fotogalerie en check ook even onze 'stylish in korte broek'-tips.

door CHARLOTTE MESMAN  1. Korte broeken zijn geschikt voor elk moment van de dag. Naar kantoor draag je een wat langere versie met een blazer. In je vrijetijd ga je voor spijkershorts of broekjes met sportswear-invloeden. Voor een nette look kies je een recht modelletje met hoge taille. Voor de avond zijn er chique modelletjes (er bestaan zelfs korte smoking broekjes!) en combineer je het broekje met een sexy top en een klein jasje.
  2. Om het even samen te vatten: de korte broek laat zich dragen en combineren als een minirok met dat verschil dat broekjes veel gemakkelijker in het dragen zijn (trappen lopen of op een lage stoel gaan zitten, is geen probleem).
  3. Shorts suits - bermuda's of korte broeken met bijbehorende jasjes of blousons - zijn dit seizoen weer helemaal terug. In zo'n pakje zie je er altijd goed uit. De combinatie kan niet missen. Kijk uit naar een leuk printje.
  4. De ideale lengte is voor iedereen anders. Het broekje moet altijd iets over het 'dikste' gedeelte van je benen vallen. Zo lijken je benen het slankst. Er is wel een vuistregel voor: leg je hand met je vingers naar beneden op je dijbeen, de vingers daar waar je knie begint. Waar je handpalm eindigt en je pols begint moet de zoom van het broekje vallen. Het is een aanwijzing maar wij zijn meer voor gewoon passen en goed kijken welke lengte je het meest flatteert.
  5. Net zoals bij rokjes, laten wat wijdere modellen zich beter dragen dan strakke modellen. Kijk eens bij de korte uitwaaierende shorts of ga voor rechte shorts met omslag.
  6. Broekjes met een hoge taille zorgen ervoor dat je benen langer lijken. Kijk daarom eens uit naar deze modellen, ook al zou het misschien niet je eerste keuze zijn. De jaren '50 hotpants met hoge taille die we op meerdere catwalks zagen, zijn supersexy en zorgen voor ellenlange benen. Ze zijn er (gelukkig) ook in langere versies.
  7. Voor - zo mogelijk nog - langere benen draag je onder een korte broek pumps of sandalen met hoge hakken. Overigens doen korte broeken het ook goed met platte sandaaltjes of multicolor sneakers. De combinatie 'korte broek' met rijglaarzen of enkellaarsjes is achterhaald. Wil je er laarzen onder dragen, ga dan voor over knee boots.
  8. Draag alleen een korte broek als je je benen onthaard hebt! En natuurlijk is het ook goed smeren voordat je je benen toont. Een hydrateerde huid is een must.
  9. Ga even met die benen in de zon. Benen die eruit zien alsof ze net negen maanden in een lange spijkerbroek achter de rug hebben (dat hebben ze waarschijnlijk ook) ogen ongezellig en wit. Ga voor een licht goudbruin tintje.
  10. Tot slot onze favoriete shorts-look: een broekje met hoge taille, licht uitwaaierend en wat langer dan de jaren ' 50 hotpants met een wijde top die een stukje van je buik bloot laat! Supersexy. Eronder een paar platte sandaaltjes met steentjes. En lekker veel accessoires! Supercool!

Klik hier om verder te gaan naar de fotogalerie


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!