Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Trends | Modetrends lente zomer 2014 | Zomerjassen: sorbetkleuren en pasteltinten

Zoete sorbetkleurtjes en lieve pasteltinten voor de jassen voor het tussenseizoen

Voorjaarsmode 2014

Vanillegeel, limegeel, mintgroen, zeeblauw, framboosroze en lavendelpaars. Pastels en sorbettinten (om op te eten!) zijn perfect voor het voorjaar met zijn prille kleuren. Ze staan garant voor een lichte en luchtige start van het nieuwe seizoen.

Elke lente zien we in de mode een oplaaiïng van pastels om vervolgens richting de zomer op fellere kleuren over te stappen. Dit jaar is het niet anders maar we moeten toegeven dat de pastels - en sorbetkleuren - dit keer wel héél geraffineerd zijn. Bovendien hebben de modeontwerpers zich niet beperkt tot pastelkleurige rokken, truitjes en broeken maar hebben ze deze lijn ook doorgetrokken naar de overjassen en manteltjes voor de lente.

Maar je look wordt pas echt '2014' als je deze zoet gekleurde jassen op de juiste manier weet te combineren.

  • Voor een delicate lentelook combineer je verschillende pastels met elkaar. Je kunt je op één enkele kleur (in verschillende nuances) focussen, zoals Burberry een lavendelblauwe jas met lila rok en blouse combineerde. Helemaal mooi wordt het als je er een klein detail in een zoete ijstint bijhaalt (zie de aardbeiroze schoenen op de eerste foto).
  • Ook de combinatie van verschillende pastels met een meer uitgesproken kleur zoals het geel-grijzeblauwe manteltje bij Miu Miu dat over een hoogglans zeegroen rokje werd geshowd, zorgt voor een eigentijdse en trendy look.
  • Een andere combinatie die we dit seizoen veel zien is pastels met felrood. Niet echt een match die voor de hand ligt, maar wel het proberen waard!
  • Wil je op safe gaan, combineer je pastelkleurige overjas dan met beige, natuurlijke kleuren, wit (wat later in het voorjaar) of met tinten/fantasieën die in de lijn van de kleur van je jas liggen. Voor een finishing touch voeg je hier weer één enkel kleuraccent aan toe. Zo is de combinatie van de limegele overjas met paarse schoenen op de laatste foto natuurlijk helemaal 'zoals het fashionista's betaamt'!

Zomerjassen 2014
Pastelkleuren met een enkel fel kleuraccent op de catwalk van Burberry

Zomerjassen 2014
Pastels met sorbettinten (is het rokje niet smurfenijsblauw?) op de catwalk van Miu Miu

Zomerjassen 2014
Kleur op kleur voor Blugirl

Zomerjassen 2014
Mintgroen met bloemen op de catwalk van Antonio Marras

Zomerjassen 2014
Roze, bladgroen, wit en waterblauw voor dit manteltje van Blugirl dat over een wit jurkje wordt gedragen

Zomerjassen 2014
Sorbetroze op de catwalk van Ports 1961. De basis is wederom wit

Zomerjassen 2014
Vanillegeel gecombineerd met beige op de catwalk van Ermanno Scervino

Zomerjassen 2014
Limegele mantel bij de show van Louis Vuitton in Parijs. De finishing (fashionista) touch komt van de paarse schoenen


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!