Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Trends | Modetrends lente zomer 2014 | Bloemendessins

De bloemendessins voor 2014 zijn intens, artistiek, uniek en vooral... hot!

Bloemendessins 2014
DE BLOEMENDESSINS VAN ICEBERG ZIJN GEÏNSPIREERD DOOR DE JAPANSE LENTEBLOESEM

Laat die romantische bloemenprints maar zitten. De bloemendessins voor lente en zomer 2014 zijn dramatisch, intens, artistiek of delicaat en vooral uniek. Bloemen zijn hot!

Sakura! Japan staat in bloei. Iedereen jaar is het weer alsof de Japanners het voor de eerste keer beleven. Toegegeven, het zicht van al die roze bloesems is dan ook werkelijk sprookjesachtig mooi. Geen wonder dat de Japanse kersenbloesem inspiratiebron is voor kunstenaars, koks (ja, ook in de keuken vind je verwijzingen naar de Japanse bloesemperiode!) én... modeontwerpers.

Zo liet het modehuis Iceberg zich voor de zomercollectie 2014 inspireren door de Japanse sakura. De roze bloesem is op verschillende manieren in de collectie verwerkt. Een directe verwijzing naar de Japanse bloeitijd is het T-shirt met een afbeelding van de Fuji-berg met bloesem. Veel subtieler zijn de doorschijnend roze bloempjes op witte topjes en blousons. En werkelijk heel suggestief is het korte jurkje met blauwe bloempailletten met daarover een doorzichtige witte tuniek waardoor de bloemen dat lichte en ijle van de Japanse kersenbloesem krijgen.

En deze collectie is maar een voorbeeld van wat de modeontwerpers dit seizoen al niet met bloemen hebben gedaan. Blommen zijn dit jaar een hoofdtrend in de mode en de nieuwigheid zit 'm in de kleuren en dessins. Laat die romantische bloemenprints maar zitten. De bloemendessins voor lente en zomer 2014 zijn dramatisch, intens of delicaat en vooral uniek. Bloemen zijn hot!

Bloemendessins 2014

Bloemendessins 2014

Bloemendessins 2014

Bloemendessins 2014

Bloemendessins 2014

Bloemendessins 2014


Foto's: beelden van de collectie van Iceberg, de Fuji-berg en Japanse bloesem,
en op de laatste foto Japanse cheesecake met gedroogde lente bloesem (zie het recept op Trendyrecepten.nl)


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!