Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Trends | Modetrends zomer 2013 | ABC van de mode voorjaar zomer 2013

Groot mode alfabet 2013, mode-ABC

De modetrends voor 2013 van A tot Z

Mode trends 2011

Pagina 1 | Pagina 2

De modetrends voor voorjaar 2013 van A tot Z. Een voorproefje van de trends. Om alvast in de mood te komen. De mode voor zomer 2013 is vrouwelijk, chic en geraffineerd. Het is een mode waarin zelfs materialen als leer en leren details oneindig gesofistikeerd zijn. Een opvallende trend zijn de grote volumes en ronde schouders met boleroachtige vormen. Wit is natuurlijk een belangrijke speler, maar verder gaan we ook veel uitgesproken kleuren -van smaragdgroen tot dieprood en oranje - zien. Het meest opvallend zijn echter de sorbettinten (om op te eten!) en zoet gekleurde metallics die doen denken aan de bonbonwikkels van weleer.

Op deze pagina: modetrends A tot en met L

A van A-lijn

Elke keer komt de A-lijn weer terug in de mode. Ook dit jaar is dit model weer van de partij. En wij zijn er blij mee want deze vorm is perfect om vetrolletjes en kilootjes teveel te camoufleren.

B van Bolero, Bloemenprints, Bouclé

De B is een populaire letter : We kunnen er verschillende trends onder schuiven. Allereerst is daar de 'bolero'. Denk daarbij niet aan een bolerootje op zich maar vooral aan de vorm die terug komt in jasjes en jurken waarbij vooral de schouders rond en breed zijn. De bolero vorm was onder meer bij Chanel te zien. De 'B' is ook van bloemenprints die - zoals het in het warme seizoen betaamt - weer volop mee doen. En verder scharen we onder de 'B' ook het materiaal bouclé (bekend van de Chanel jasjes) dat weer helemaal in de mode is.

C van Curves (wie gelooft het?)

En wéér roepen de trendwatchers dat 'curvy' modellen nu toch echt in de mode moeten komen. Volgens ons is het meer een kwestie van 'whishful thinking'. De mannequins op de catwalk van de afgelopen jaren waren, ondanks alles wat er al om te doen was, nog steeds broodmager. Het zal ons verbazen als de modeontwerpers dit jaar het roer omgooien. Maar wie weet... we houden de moed erin.

D van Dierenprintpatchwork en Doorzichtig

Een opvallende nieuwigheid voor 2013 zijn de - wat we willen noemen - 'dierenprint-patchworks'. Patchwork waarin luipaard-, tijger- en slangenprints worden gecombineerd met bloemenprints, grafische prints of effen stoffen. We zagen deze trend onder meer bij Kenzo en Max Mara. D is ook van doorzichtige stoffen en doorzichtige details. De ontwerpers blijven met transparanties spelen.

E van Etnisch

De mode voor zomer 2013 is ook een beetje etnisch, maar niet teveel. In deze look zien we de luipaard- en tijgerprints die we al noemden terug. En verder ook de warme kleuren van de woestijn.

F van Fuchsia

Fuchsia mag dan niet in de toonaangevende modekleurenreports worden genoemd, het is wel een kleur die we op veel catwalks hebben gezien en wij verwachten deze kleur straks ook in de winkels en boetieks aan te treffen.

G van Grafische prints en Grafische vormen

Voor het winterseizoen zagen we al een ongelooflijke hoeveelheid grafische prints die zowel van top tot teen werden gedragen of op kunstige wijze met elkaar werden gemixt. Dit seizoen blijven we de grafische prints zien. Behalve de prints is ook de vormgeving van veel creaties dit seizoen bijzonder grafisch.

H van Hoge hakken

Hoe kunnen we ze wegdenken uit het modebeeld? De sleehak is echter op z'n retour. Hoge sandaaltjes met dunne hakjes zijn weer in de mode. Het wordt weer balanceren (en zere voeten).

I van Inventief en Innoverend

Het is niet gemakkelijk om elk seizoen weer met een nieuwe collectie en nieuwe looks en moods te komen. Maar de nieuwe lente- en zomermode mag zeker inventief en innoverend genoemd worden. De mood is vrouwelijk en geraffineerd, chic en niet 'overdone'. Het overdreven weelderige en soms pompeuze dat we deze winter zagen (studs en spikes overal en zulke opvallende vormgevingen - denk aan de schootjes - dat je op je vingers kon natellen dat die trends geen lang leven beschoren waren), is eraf.

J van Japans

Deze zomer geen kaftans en lange fladderende jaren '70 rokken maar inspirerende invloeden uit het verre Japan. De traditionele kimono is goed voor tal van variaties op het thema voor modehuizen als Etro, Prada en Haider Ackermann.

K van Kettingen, nog steeds: supergroot!

Ben jij ook zo dol op de megakettingen met fonkelende stenen die in winter 2012 2013 hun intrede in de mode deden. Wees maar gerust! Ze blijven van de partij. Stel je eens voor hoe mooi een ketting met smaragdgroene stenen en fonkelende strass-elementen op een zongekuste huid zal staan!

L van luchtige en Lichte materialen en Leer

Voor lente en zomer 2013 gaan we veel lichte en luchtige materialen als voile en chiffon zien. We gaan voor zwierige en vrouwelijke jurken en rokken. Een ander materiaal dat we meenemen van de afgelopen seizoenen is leer. Topjes en rokjes in leer, maar ook creaties met leren details zoals items met een leren boordje of een paar leren stukken die hier en daar ingezet zijn.

Klik hier om verder te gaan naar deel 2 van het 'ABC van de mode'


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!