Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Trends | Modetrends herfst winter 2015 2016 | Rood favoriete modekleur

Marsalarood is topkleur voor de mode herfst winter 2015 2016. Lady in red :-)

Marsalarood is de topkleur voor herfst en winter 2015 2016. Bijna elke modeontwerper heeft zich voor het komende seizoen wel aan deze warme en troostende wijnrode tint gewaagd. Ontdek hoe we deze winter rood dragen.

door CHARLOTTE MESMANRood modekleur

Klik hier voor alle foto's

Bereid je maar voor op een sensuele en passionele winter. Rood is weer helemaal terug in het modebeeld. En daarmee hebben we niets minder dan de kleur van de liefde en passie te pakken!

De favoriete roodtint voor dit seizoen is 'MARSALA', een warme en robuuste wijnrode kleur die, volgens kleurenexpert Pantone, finesse en savoir faire aan het kleurenpalet toevoegt net zoals Marsala 'warmth and richness' toevoegt aan een goede dis.

Rood is een bijzondere kleur. Het is een kleur die emoties opwekt (en niet alleen in een stier die met een rode lap voor zijn neus heen en weer gewapperd krijgt). Rood is een kleur die de aandacht trekt. Draag je rood, dan laat je zien dat je niet bang bent om op te vallen. Je maakt een statement, je bent er!

Het dragen van rood wekt niet alleen emoties in het mannelijke publiek op ('Wie is die dame in het rood?') maar ook in andere vrouwen. Uit onderzoeken blijkt dat vrouwen andere vrouwen die rood dragen als een 'gevaar' voor hun eigen partners zien. Onbewust worden vrouwen in het rood ervaren als 'kapers op de kust'.

Een andere bijzonderheid is dat naar mate we ouder worden we ons steeds meer tot rood aangetrokken gaan voelen.

Maar of je nu een jonkie bent of agé, rood staat iedereen goed. Deze winter combineren we verschillende roodtinten met elkaar. Van top tot teen in het rood is de trend. Maar je kunt rood dit seizoen ook combineren met pastels, met ROESTBRUIN (een andere topcombinatie) of met zwart en wit. Bekijk de fotogalerie maar eens voor meer inspiratie.

FOTO 1/12. KLIK OP DE FOTO OM VERDER TE GAAN
Rood modekleur

Klik hier voor alle foto's

Combineer een romantische rode jurk met hoge zwarte laarzen. Top! Foto: Alberta Ferretti herfst winter 2015 2016, ph. Mauro Pilotto

Klik hier om naar de volgende foto te gaan


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!