Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Trends | Modetrends herfst winter 2015 2016 | 12 Modetrends voor het nieuwe seizoen

Modetrend: catsuits met etnische motiefjes en stretch laarzen met dierenprints

De mode bewandelt soms onvoorziene wegen. De etnische en animalier catsuits die we op de catwalks voor herfst en winter 2015 2016 zagen, kwamen wel heel onverwacht.

door CHARLOTTE MESMANCatsuit
PANTYKOUSEN EN CATSUITS MET ETNISCHE DESSINS VOOR HERFST WINTER 2015 2016, PH. CHARLOTTE MESMAN

Waar de catsuits met etnische dessins en dierenprints opeens vandaan komen, is een raadsel, maar feit is dàt we ze op de catwalks zagen en het verschijnsel intrigeert ons!

In Milaan droegen de modellen van Dsquared2 onder elke outfit een catsuit met etnische dessins. De basis voor deze catsuits was huidkleurig en de tekeningen leken wel tatoeages op de huid. De catsuits kwamen onder rokken en broeken uit en bedekten het decolleté van de modellen. Ze vormden daarmee een steeds terugkerend motief in deze wintercollectie.

Een soortgelijk spel van dessins zagen we in Parijs bij Christian Dior. Raf Simons nam voor zijn catsuits een gestileerde dierenprint als uitgangspunt en showde de pakjes als zodanig of - net zoals bij Dsquared2 - als kleurrijke basis voor zijn creaties. Ook de lieslaarzen die afkleedden als een tweede huid vertoonden prints en gaven hetzelfde 'wilde benen'-effect.

Het spel van benen met dessins en prints kwam ook op andere catwalks terug. Bij Burberry bijvoorbeeld zagen we cuissardes (over knee laarzen) met wederom opvallende fantasieën die ongeveer hetzelfde idee opleveren.

De ontwerpers Dean en Dan Caten van Dsquared2 borduurden in hun allernieuwste herencollectie (zomer 2016) op de trend voort. Zo kregen ook de mannelijke modellen pakjes met 'tattoo'-dessins aangemeten :-)

Zelfs de sportswear is met deze trend 'besmet'. In de sportschool zag ik onlangs een sportieveling in leggings met een print die aan die van Dior deed denken.

Catsuits
CATSUITS MET ETNISCHE DESSINS BIJ DSQUARED2 HERFST WINTER 2015 2016, PH. CHARLOTTE MESMAN

Catsuits
CATSUITS MET ETNISCHE DESSINS BIJ DSQUARED2 HERFST WINTER 2015 2016, PH. CHARLOTTE MESMAN

Catsuits
CATSUITS MET ETNISCHE DESSINS BIJ DSQUARED2 HERFST WINTER 2015 2016, PH. CHARLOTTE MESMAN

Catsuits
CATSUIT MET FANTASIE VAN CHRISTIAN DIOR HERFST WINTER 2015 2016, PH. MAURO PILOTTO

Catsuits
SUPERSTRAKKE LAARZEN MET FANTASIE VAN CHRISTIAN DIOR HERFST WINTER 2015 2016, PH. MAURO PILOTTO

Catsuits
LAARZEN MET FANTASIE VAN BURBERRY HERFST WINTER 2015 2016, PH. MAURO PILOTTO

Catsuits
HEREN IN CATSUIT BIJ DSQUARED2 LENTE ZOMER 2016, PH. CHARLOTTE MESMAN


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!